Páni, posledný krát na Vás zareagujem. Myslím, že je zbytočné sa baviť s ľuďmi čo neovládajú ako tu funguje poľovníctvo a ani to nechcete pochopiť. Prenesený výkon štátnej správy, poľovné lístky. Pred rokom 2010 to robil OÚ, 5 ročný lístok stál 10 EUR, prebrala to komora, stojí 20 EUR. Celý systém predlžovania PL je komunistický prežitok, nikto nechodí predlžovať doklad o vzdelaní. Je to iba o peniazoch. Disciplinárne konania, robil to okresný úrad v spolupráci s PO, teraz komora a trest je väčšinou finančný. Iba tieto dve veci sú prenesený výkon štátnej správy a myslíme si, že v rozpore s ústavou. Všetko ostatné, čo akože robí komora a tvrdia, že je to prenesený výkon štátnej správy nie je pravda. Je to obyčajné puškáčovské klamstvo. Aj v stanovách SPZ v § 3 je uvedené, že SPZ plní úlohy, ktorými ho poverí SPK podľa § 42. Chcete ešte niečo jasnejšie? Skúšky nových poľovníkov, pod hlavičkou OPK vykonávajú poľovníci, čo majú na to oprávnenie, vyššie skúšky z poľovníctva, takže reálne SPZ a môžu to robiť aj v budúcnosti. Zákon počíta aj s inými právnickými osobami, ktoré splnia podmienky. Kynológia, všetko robí SPZ akože z poverenia OPK. Streľby, chovateľské prehliadky reálne zase SPZ. Výkazy o plánoch lovu a plán chovu robí OÚ v spolupráci s hospodármi PZ alebo PS. Tak čo tu tárate o tom, aká je komora dôležitá a potrebná. Komora vyberie hlavne 2,7 mil EUR, ktoré sa používajú nehospodárne a netransparentne. Keby sa poriadne pozrelo ako sa používa cca 2,1 mil EUR po OPK, možno by sa zistili veľmi zujímavé skutočnosti. Takže prečo taký bol proti zmene zákona, asi veľa funkcionárov si uvedomuje, že by prišli a zaujímavé finančné zdroje a pôžitky, 60 zamestnancov OPK, by možno nemohli mať slušné platy, musel by ich platiť SPZ z členských príspevkov.Zamyslel sa niekto nad tým, že všetko sa robí z financií SPK a SPZ vyberie ročne viac ako 1,8 mil. EUR, zaplatí cca 300 000 EUR poistné a kde je 1,5 mil.EUR ? Kde sa ukladajú, nie je toto premyslený tunel? Napadlo to niekoho? Ja nie som členom SPZ už vyše 12 rokov, mňa to zaujímať nemusí, ale Vy členovia SPZ Vás to nezaujíma? Ako funguje Zverex, v minulosti prosperujúca firma, o generálnej oprave budovy na Štefánikov sa všeličo hovorilo, písalo, ak to zabezpečoval Šuba a spol, tak to nebudem komentovať. Možno spôsobom, ako sa používajú financie na tzv. reklamné a propagačné prostriedky na ústredí komory. V komore nefunguje dozorná rada, ak by si robila svoju prácu zodpovedne, nemohla by komora takto existovať. Takže s ľuďmi, čo mi tu píšu, urážajú, tárajú a sú schovaný pod nejakým anonymným profilom tu nebudem komunikovať. Ak niekto chce seriózne diskutovať, má návrhy, pripomienky, som pripravený spolupracovať.