CZ 550-557-FS - diskusia
Ake su recenzie na novu gulovnicu od Českej Zbrojovky na rok 2012-13 . Bude to to iste ako model 550 s maličkymi vylepšeniami alebo to bude uplne nova gulovnica s vymakanejšim zaverovym mechanizmom lebo už teraz starši model 550 mal zaver nič moc ... Čo vy na to ?
Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?
Najlepšia odpoveď
ma sice od LUXky o dost kratsiu hlaven, ale FS zvladne to, co zvladne aj LUXka...mam ju nastrelenu na 170m a pouzivam naboje NORMA VULKAN 11g a viem trafit veko od zavaranin,,,
je to super volba,,aspon ja som teda s nou velmi spokojny
Iba samotná skupina CZ 550 má asi 11 kalibrov od 5,6mm do 9,3mm. Takže otázky by mali byť špecifické. V prípade začiatočníka je to pochopiteľné, že otázky sa takto kladú.
CZ svojou produkciou nerobí hambu ich vlastníkom aspoň u nás.
Takže, ak si sa rozhodol pre túto zbraň, buď si istý, že chybu neurobiš a útechou Ti môže byť to, že prevážna väčšina poľovníkov s nimi loví desiatky rokov a nepovažovali za potrebné ich vymeniť.
Názory pochopiteľne sú rôzne, ale to sú extrémy.
Rozdiely oproti svetovým výrobcom sú, ale tie sú po kvalitatívnej stránke veľmi malé. O estetických hodnotách sa vyjadrovať nebudem, lebo je to individuálne a umenie sa merať fyzikalnými veličinami nedá. Rozhodne aj pri akomkoľvek ich vyzdvihovaní vzhľadu, rozdiely /dvoj a viac násobnej ceny/ nezodpovedajú realite. Je pravda, že väčšina chce kvalitu tzv. značkovú, ale je otázne, či na ňu máme a či ten rozdiel pri love dokážeme posúdiť.
Ja som si kúpil CZ ZKK 600 30-06 pred 35 rokmi, ako 18 ročný. Napriek tomu, nepovažujem potrebu ju meniť, nikdy ma nesklamala a pritom by som si mohol to dovoliť. Napriek tomu sú pre mňa iné dôležitejšie hodnoty.
Prajem šťastnú voľbu správneho kalibru a Lovu zdar.
V súvislosti s pripravovanou legislatívou pre lov raticovej zveri /podobne, ako v ČR/ nedoporučujem, ako hlavnú zbraň kaliber 5,6 pre jeho energiu, lebo bude zrejme vylúčený pre lov tejto zveri.