zubna ambulancia klinika
dnes je nedeľa,  11. máj 2025,  meniny má Blažena,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:14,  dnes západ slnka: 19:11
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

CZ 550-557-FS - diskusia

autor: off brano027
pridané: 25.11.2012 19:26

Ake su recenzie na novu gulovnicu od Českej Zbrojovky na rok 2012-13 . Bude to to iste ako model 550 s maličkymi vylepšeniami alebo to bude uplne nova gulovnica s vymakanejšim zaverovym mechanizmom lebo už teraz starši model 550 mal zaver nič moc ... Čo vy na to ?

počet zobrazení: 99 320
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off BLEIKER, 13.3.2014 o 19:51

Moja prvá a zároven posledná skúsenost s touto zbranou-v jednom polovníctve mali skladom ráž 30-06 a 243.Po overení,že sú na sklade som sa v rámci služobky rozhodol ich "otestovat".Vyzbrojený vybíjacími nábojmi v oboch rážach som si nechal vyložit obe.Klady-krásne drevo u oboch modelov,spracovanie bez výhrad,výborné vyváženie-tažisko zbrane je medzi strelcovimi rukami,bližšie k lúčiku,čím nepripadá,že má 3,3kg.Spúšt-u oboch výborná už z fabriky,lepšia ako má moje SAKO.Vravím si -paráda,až na tú krátku hlaven.Horšie to už bolo s chodom záveru-síce lepší ako u 550,ale stále NIč-MOC.Kryt mušky-nič sa nedeje,dá sa dolu.Ergonomia-pištolová rukovat fajn,ale chrbát pažby sa nepodaril-po prilícení cez mech .mieridlá super,na optiku to nie je.A potom to prišlo-vsuniem vybíjací náboj priamo do komory-nevytiahlo a pri vybíjaní ostal v komore u oboch ráží.Skúsili sme vybíjčky priamo z predajne-rovnaký výsledok.Náboje som vytiahol a skúšal s ostrými.Naládoval som do schránky 5-prvé 4 bez problémov nabíjanie aj vybíjanie,posledný sa vždy vzpriečil a ani za B..a do komory-u oboch ráží!Pružina schránky!Nerozumiem jednej veci-ako niečo takéto može opustit fabriku a prejst cez výstupnú kontrolu.Chcel by som sa spýtat p.Vrágu,ako robil nástrelný terč-asi s tuškou,alebo posledný náboj vložil priamo do komory.Ked porovnám túto katastrofu s AZ 1900 PRO S BATTUE,kde pultová cena je vyššia iba o 180Ečiek,tak nie je o čom.CZUB Už ASI SKUTOčNE STRATILI SúDNOST.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 601-640 z 795 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off zelenac, 28.11.2012 o 11:01

no ak ju budu robiť v prevedení pre ľaváka a v 8x57 JS tak to budem šťastný ako blcha :) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off pandur1, 28.11.2012 o 11:02

Sako80 ak bude cena taká aj na ostatné kalibre, tak sa ozvem. Samozrejme uvidím aká to bude kvalita. ◄ reagovať

off pandur1, 28.11.2012 o 10:38

Janko to je u Vás, a u Vás vychádza Luxka aj lacnejšie, len som zvedavý aké ceny dajú naši predajcovia. Ak by to vychádzalo cca 900-950 eur nebolo by to zlé ◄ reagovať

off binka, 28.11.2012 o 8:55

Doporučená cena prý za Lux cca 23000 Kč a za Sporter 19000 Kč. ◄ reagovať

off jozef, 28.11.2012 o 16:37

Takže aj zásobnikova verzia bude?Lebo nikde som nenašiel nič o tom písane. ◄ reagovať

off motaq, 28.11.2012 o 16:39

jozef, to ani srnky netusia co nakoniec bude alebo nie ◄ reagovať

off sako80, 28.11.2012 o 16:40

môžem sem postupne pridávať kalibre ktoré budú fyzicky k odberu. Takže zatiaľ len 30-06 ◄ reagovať

off motaq, 28.11.2012 o 16:52

tento rok ani nic ine nebude, mozno v prvej polovici buduceho roka, taka je oficialna info. Jedine ze by v CZUB konecne pochopili, ze nemozu spat na vavrinoch :-D ◄ reagovať

off pandur1, 28.11.2012 o 19:26

Páni takže najnovšie info z dobre informovaného zdroja, či ako to tí novinári hovoria :-). Do konca roka bude len kal. 30-06 postupne 308čka a 8x57JS a 7x64 to by malo byť v prvom štvrťroku ostatné do konca roka. Odporučená cena a cena vo fy. Mhunt je 919 Eur. Veľkoobchodnú resp. nákupnú pre predajcov sem písať nebudem, ale je taká, že predajca bude určite môcť ísť s cenou pod 900 Eur :). Zajtra by som ju mal mať na skúšku, tak ak sa to podarí pridám nejaké info. ◄ reagovať

off Josse, 5.2.2013 o 10:51

Nezapomínejte chlapi že nevíte kdo je u dalšího monitoru, občas to ušetří dost OT. Příspěvky čtu celé. Rukama mi toho prošlo hodně a byla to i 8x68. Nevíte někdo jak je to v na Slovensku s těmi dalšími rážemi? Celkem by mě to zajímalo. Kamarád už má 557 v 8x57 zatím jsme s ní lovili jen terče ale ze střeleckého hladiska je to super. Oproti té 30-06 je to kultivovanější. ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Aky typ gulovnice si mam vybrat? (autor: consul).

off BLEIKER, 2.2.2013 o 21:25

3006sprg-REM 770-ja sa čudujem,že to vobec striela dopredu,na Marlina som mal možnost šahat a strielat pol dna a k nemu len tolko-nastreloval som dost CZ550 ,ani jednej nemožem upriet presnost a je to voči tomu Marlinu uplne inde.Ale s ostatným suhlas,netreba vela priplatit a mam lepšiu kvalitu.Ak by som osobne dnes chcel pušku tejto cenovej hladiny/cca/vyhral by to asi ZOLI.Bavarian je celkom pekný,komu nevyhovuje može mat pažbu monte carlo aj s kanelovanou hlavnou-PRO S BATTUE-53CM hlaven,alebo PRO S so 60cm hlavnou,VYBORNA SPUST,napinačik,plavajuca hlaven,možnost nabijania a vybijania pri zaistenej zbrani,dostupna v bežných kalibroch.Co viac potrebuje drvivá vačšina polovnikov?A to pri cene 1100-1200EUR.vELMI DOBRE TO VYSTIHOL palo3006-a-aj urobil. ◄ reagovať

off Jager68, 29.11.2012 o 9:54

Naozaj vyzera fajn. Len aka bude dostupnost lavorukej verzie...a kalibre. Pisu aj o 25.-06 a podobne...Este som zvedavy,ci bude aj nejaky zaujimavy magnum kaliber. ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Aky typ gulovnice si mam vybrat? (autor: consul).

off palo3006, 2.2.2013 o 20:40

mal so tri české gulovnice zkk 600,cz537,brno98 nestrielali zle ale boli to vyrobky DODO preto som sa rozhodol ze uz ziadna česká gulovnica a kupil som browning cenový rozdiel malý ale kvalita na urovny ovela drahších zbraní ◄ reagovať

off Foldes, 2.2.2013 o 21:07

jasné, dnes jedine Blaser,Zeiss,Norma,Mercedes a pod... ked na to nemás tak sa ani nepocitaj medzi "normálnych" polovnikov! ◄ reagovať

off 3006sprg, 2.2.2013 o 20:21

ja ti zase hovorim ze tie lacne su na rovnakej urovni...resp. CZ je enormne predrazena vzhladom na kvalitu...dobre mozno som sa trosku sekol s tou rovnakou cenovou kategoriou...ale myslim ze pokial niekto priplati 100 eur tak moze dostat ovela ale naozaj ovela lepsiu kvalitu ako je CZ ◄ reagovať

off pepies, 2.2.2013 o 20:18

Páni velmi pekne to opísal Stagstalker ten kto nevyskusal nič ine okrem českych zbraní nemože objektivne hodnotit.Sám som zacinal polovat so ZKK600 v 8x57 a puskohlad Meopta tiež som bol maximalne spokojny zakial som nevyskusal Blasera R93 a Swarovski Z6i a ostal som im verny dodnes.Jedine co mi vadi tak tie odborne rady "ščitanych kolegov" aky je Blaser naprd a nebezpecny pritom Blasera videl tak v regali predajne popripade v katalogu Hubertlov a lebo čitali o nom na nete.Nakolko mam v rodine dvoch zbrojarov a tiez byvalych reprezentantov v brokovych a gulovych disciplinach mal som moznost zopar zbrani si omakat a vyskusat.Pre mna je Blaser to prave orechove ale svoj názor nikomu nevnucujem a netvrdim ze je to najlepsia zbran na svete. ◄ reagovať

off BLEIKER, 2.2.2013 o 20:09

Ja ti na to niečo poviem-nemam CZ-ale tie šroty,čo si tu uviedol-ktoré su cenovo nižšie sa CZ nemožu rovnat ani zdaleka,to si si robil iba srandu.Ostatne su drahšie a to si ešte poplietol jablka s hruškami.Toto nemam rad-treba vždy porovnavat rovnake modely-a nie k EBONY prirovnavaš kompozitneho Browninga a DURALOVEHO Rosslera v základnom prevedení,pričom len verzia Lux je už o 200E drahšia.Detto Zoli v prevedení STD s nemožnou pažbou a 52cm hlavnou. ◄ reagovať

off 3006sprg, 2.2.2013 o 19:46

ku niektorym staci pridat 100 eur ku cene CZ a je to... ◄ reagovať

off BLEIKER, 2.2.2013 o 19:27

3006 sprg-uved par príkladov-teda aspon dva.Dík ◄ reagovať

off 3006sprg, 2.2.2013 o 19:15

ja zase tvrdim ze v dnesnej dobe za cenu CZ sa da najst X znaciek ktore su kvalitou natom rovnako a cenovo nižšie, a Y znaciek ktore maju rovnaku cenu ale kvalitou su ovela vyssie ◄ reagovať

off OndrejP, 2.2.2013 o 18:27

Přidám taky svůj názor. Nejdřív chci pogratulovat Tomášovi ke koupi vynikající zbraně a popřát mu mnoho úspěchů s ní. Co se ČZ týče, jsou to, podle mě, spolehlivé a laciné zbraně, které jsou ve svojí třídě konkurenceschopným produktem. Budou spolehlivě pracovat. Porovnávat je však s produkty značky Mauser, Blaser nebou Sauer, v současnosti asi nejlepšími sériově vyráběnými zbraněmi, je, opět podle mě, mimo. Zpracování, povrchovka nebo železo je jinde. Takže ČZ ok, v dané cenové relaci dobrá, pracovní zbraň, ale kdo chce lepší kus a je ochotný a schopný za ní dát násobky ceny ČZ, tak po ní nešáhne a vybere něco z celkem bohaté škály lepších zbraní. Můj názor. ◄ reagovať

off bulldog5, 2.2.2013 o 15:26

3006sprg: Neviem či som niečo prehliadol v príspevku Hunter243, ale nikde tam nevidím napísané, že Sauer, Manlicher, Mauser, Blaser a pod. sú horšie ako zbrane UB a nikdy by si takú zbraň nekúpil. Je viac ako pravdepodobné, že keby jeho otec poľoval celý život so Sauerom, bol by určite nadmieru spokojný. Ja som z jeho príspevku pochopil najmä to, že pre poľovníctvo a zážitky z prírody nie je podstatný názov, resp. značka zbrane, ale spoľahlivosť a osobný dobrý pocit a toto je možné dosiahnuť aj bez loveckého kompletu za 4.000 - 5.000 € alebo aj viac. Je to aj o dnešnej dobe, nie každý poľovník si môže dovoliť investovať toľko peňazí do svojej záľuby. Čítam tieto diskusie pravidelne, avšak do nich veľmi neprispievam, lebo nemám ani chuť a ani duševnú slabosť na to, aby som sa s niekým dohadoval cez "písmenká" o tom, prečo nemám ani Sauer a ani Blaser a som spokojný (viac ako spokojný) aj so ZKK a Deltou Titanium spolu za 1.000 €. Raz som si dovolil v jednej diskusii vyjariť tu svoj názor, že Blaser zbrane (okrem K 95, nakoľko mojou srdcovou záležitosťou sú jednoranové zlamovačky) sa mi nepáčia s pôsobia na mňa "chladno", netúžim ani po nej a koniec koncov by som nemal na ne ani financie a stal som sa terčom kritiky a posmeškov. Toto ja určite nemám za potreby len preto, že som vyjadril svoj názor a čisto len vo vzťahu k mojej osobe. Nikomu som pritom svoj názor nevnucoval. Je pravdou, že v súčasnosti by som pri kúpe novej zbrane dal asi prednosť Zolimu ako CZke, ale to nič nemení na veci, že kto si kúpi zbraň Českej zbrojovky, bude u mňa menejhodnotný poľovník ako ten čo príde na Defendri s Blaserom a Swarom. Hawk!!! ◄ reagovať

off 3006sprg, 2.2.2013 o 12:37

hunter pozdrav otca a povedz mu nech skusi odlovit jednu sezonu napr. so sauerom...po roku nam zase napis aky ma nato cele nazor, a garantujem Ti, ze bude iny... ◄ reagovať

off Stagstalker, 2.2.2013 o 12:58

Hunter243: staré české zbrane dosahovali inú kvalitu ako tie súčasné, nedá sa to porovnávať. Možno máš skúsenosti práve s tými staršími a preto tak chváliš. Alebo si za celý život s otcom ani iné nevyskúšal a preto to nevieš reálne porovnať. Mne sa tiež nezdala poistka na cz hlučná, či chod záveru tuhý, pokiaľ som si to neporovnal s inými zbraňami. Nehovorím, že CZ zbrane patria do kanála, mám od nich malokalibrovku je veľmi presná a som s ňou spokojný. Ale v trezore je aj CZ550 a to je oproti saueru 202 len obyčajné veslo. Presná je, o tom potom, ale komfort užívania je o pár levelov nižšie. Napináčik na fúknutie si spravíš na hoc akej zbrani, lenže pri lepších zbraniach ten napinák často ani nevyužiješ a to vďaka veľmi dobrému chodu spúšte už v základe. A to CZ určite nemá. Ale proti gustu žiaden dišputát, poľovať sa dá s CZ aj s drahšími značkami, rovnako ako sa odvezieš v trabante, ale tiež aj v bmw. Len s rozdielnym komfortom ;) ◄ reagovať

off brblos, 29.11.2012 o 16:39

Bojím sa len jedného,aké na to budú vešať hlavne ? Dúfam že nie z ich produkcie ,lebo ak áno , tak to bude na ho... - tak ako doteraz ! ◄ reagovať

off Eriann, 29.11.2012 o 17:10

Hlavne budu zrejme z ich produkcie, a ich dlzka bude 52cm. Na ich stranke je uvedene ze ich testovaci kaliber vraj zniesol cca 8000 vystrelov s prestnostou na 300m 85mm. No neviem, mne sa to trocha zda pritiahnute za vlasy, ale budiš, ak je to pravda tak je to špičková presnosť. ,,Dlouhodobé střelecké zkoušky pak ukázaly, že CZ 557 má mimořádný přesnostní potenciál: jeden z vývojových modelů ráže .308 Winchester dosahuje po 8 tisících výstřelech – což je minimální životnost zbraně – na 300 metrů rozptylu 85 mm.,, Nuž, hádam konečne zbraň ktorá stojí za to. ◄ reagovať

off Eriann, 29.11.2012 o 17:15

Ale.... hlaven dlha 52cm je o cca 8 cm kratsia ako bezne testovacie hlavne, na ktorych sa testuje bezne fabricke strelivo. Tak aby som potom nemal z 30-06Sprg zbran podobnu vykonom napr. 7x57 ??? Vsetci dobre vieme, ze umernym skracovanim dlzky hlavne umerne klesa jak rychlost, tak trajektoria strely na 100,200 ci 300m. ◄ reagovať

off BLEIKER, 30.11.2012 o 20:41

lanus vitaj tu.Je vidiet,že si starý praktik a nestrielaš iba za monitorom.JAGER68-DNES O 9.50-máš pravdu,len aj tá 7x64 používa pomaly horiace prachy a 52 lauf je už aj pre nu vyslovene tragedia.Nerozumiem tomuto tahu CZ-vyváženie zbrane vyriešili krátkym laufom a chcu nahovorit laickej verejnosti,že akymsi pseudo beddingom dosahuju presnost terčových špeciálov na 300m.Opíjat sladkým rožkom možu niekoho ineho.Mal som tu čest pred 2 rokmi odstrielat pretek -celých 60 rán za jeden česky klub velkorážnou puškou na 300m -ráž 6mmBR so zbranou Grunig Elmiger v hodnote 120 tisíc českých korún.Zbran dosahovala rozptyl 10cm na 300m pri 10 ranách.Výsledkom 591 zo 600 možných som bol nadšený,o čom točí potom CZ?Ten ich rozptyl zrejme merali z 2 rán. Papier znesie všetko. ◄ reagovať

off Josse, 1.12.2012 o 10:11

BLEIKER: BR specialy stílí sub moa běžně a 10 cm na 300 metru je spíš tragedie, (odkaz dole je fotka terču na 1000y a nad tím je poznámka že na 300y střílí 0,5 MOA (3,81cm)) O beddingu nepadlo ani slovo jen je to v článku pomateně napsáno (tak jako pár dalších věcí) už z fotky je vidět že to je vložka co roznáší tlak na větší plochu pažby. S délkou hlavně se ukáže jak to v reálu bylo ale 550 v celopažbě s touto délkou dělají v .270 Win. 7x64 6.5x55 SE .30-06 Sprg. 8x57 IS 9,3x62 a nikdy jsem od nikoho nezaznamenal jedinou stížnost ohledně výkonu a nebo že by se nad tím vůbec někdo pozastavoval, prostě se to tak bralo, akorát tady u nové kulovnice kterou v reálu viděl málokdo to všem najednou vadí :D A ještě taková odbočka vlastním 550 Varmint 308 a s vyladěnym střelivem střílím MOA z herisek ikdyž se špatně vyspim. Už pár let si hraju s myšlenkou nechat zkrátit hlaveň protože je to neuvěřitelné padlo. Uvažoval jsem o 10cm ale jak koukám na tady ty diskuze o delce tak ji asi nechám říznout o 15-20cm to už bude chtít rychle hořící prachy ,ale stejně si přebíjím tak v tom nevidím problém. ◄ reagovať

off BLEIKER, 4.12.2012 o 15:28

Josse prepač,ale si ešte mlady a musiš sa vela učit.Ak som napisal raž 6mmBR,to ešte neznamena,že sa jednalo o disciplinu BenchRest,takže tragedia je to ,že sa vyjadruješ k niečomu,čomu nerozumieš.Tych 591 je dokonca majstrovska vykonnostna trieda,ale spat k dlzkam hlavne-to že sa robia ráže ako 6,5x55SE alebo 270 vFS,ešte neznamena,že je to po balistickej a vykonovej stranke O.K.Vieš kolko by važilo to FS pri 600mm hlavni?Zober ktorykolvek z tych kalibrov v 520 hlavni.na hradlach zmeraj V3 a mrkni do tabuliek na ten rozdiel.Potom velmi rychlo zistiš,čo ti z tej 6,5-ky zostalo vykonovo,nehovoriac,ze nebudes mat ani paru o balistickej krivke a klesavosti na 150m a viac.Zatial vždy,ked som sa na toto pytal majitelov zbrani s dlžkou okolo 500mm,nastalo len trapne ticho... ◄ reagovať

on 308Winchester, 4.12.2012 o 19:08

Vidím, že strielal MMasskove oblubené strelivo :D a plus ešte jedno video odkaz ◄ reagovať

off jozef, 4.12.2012 o 19:22

308-ale aspon snaha tam je :) to strelivo si trafil on má skor rád SPCE :DD ◄ reagovať

off army9, 4.12.2012 o 20:23

Jozef pozrel som si to video . Toho pana budu na spolocnych pol. priam "zboznovat" s jeho nosenim zbrane . S tymi putkami to asi u CZ urobili naschval pre takychto majstrov . Rozmyslam ale co je to vlastne za novinku . Kratky vytahovac a odpruzeny vyhazovac mala aj 555ka . Jediny rozdiel tak zostava spust. ◄ reagovať

off Josse, 4.12.2012 o 20:31

Jsem rád že na sebe máme stejný názor. k váze... jediný rozdíl ve váze by byl ve váze dřeva tudíž při hustotě ořechu 640 kg.m3 mi při nárůstu délky pažby o 35cm a průřezu předpažbí vychází nárust cca 290g ... dobře započítám tam objímku a šroubek a jsme na 330g takže si k váze LUXu přičtu 330 a jsme na 3,6kg váze FS s 600mm hlavni, takže s argumentem úspory váhy se FS asi nezačal dělat kratší než LUX rychlost... rychlost konkrétně 3006 z 600mm hlavně je 850m/s energie při váze střely 10,7 je 3865J , pokles rychlosti při zkrácení hlavně na 520mm se stejnou laborací náboje je na hodnotu 830m/s tzn. energie 3685J. Trapné ticho nastane tam kde se nic neví (v lepším případě, někdy nastoupí hrubost...) ◄ reagovať

on mibe74, 4.12.2012 o 20:35

no asi by to bolo treba spravit nejaku skusku, napr. rovnaky kaliber dajme tomu 30-06, rovnaky naboj a strelit s tym cez chrono zo 60 cm hlavne a 52 cm hlavne-tam by sa ukazal rozdiel. Poznam jedneho chlapa, co chrono ma-teda este pred casom ho mal-skusim mu zavolat, nech to da nejak na pravu mieru. ◄ reagovať

off BLEIKER, 5.12.2012 o 8:58

Chrono použivam uplne bežne aj v reale,mie za monitorom,potom tu niektorym vychadzaju prinajmenšom velmi podivne vysledky.Pri ustovke 850m/s je pokles rychlosti 8m/s na cm-takže 64m/s a pokles energie o 416 J a to som bol ešte velmi mierny pri dosadzovani hodnot.Prajem prijemny akusticky zažitok s 30_-06 pri 52 cm hlavni.A skusim ešte raz-vyrataj si ,čo zostane zo 6,5x55se.Nemam nič proti tymto dlžkam,ak je to použivane ako verzia Battue-teda na nahanky a spoločne polovačky.Ale inak nič proti patriotizmu nemam. ◄ reagovať

zobrazené 601-640 z 795 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk