Príspevok presunutý z diskusie CZ 550 FS kaliber 270win! PROSIM vyjadrite sa aky mate na to nazor? (autor: Hunter69).
Jednoznačne najlepšia sa javila strela Winchester silvertip (konkrétny typ TXP podla tvrdosti neviem!),odporúčam Normu Oryx, ale málo farbí.Alebo to Sako, údajne je problém so strelivom na SK.Jedným z najdostupnejších a podla mňa najlepších riešení je Norma Vulkan 10,1g, ikeď mnohým sa Vulkn nepáči, lebo nieje taký kompaktný ako oryx.Všetko je vec vkusu. 270 Win nieje zrovna ten kaliber, ktorý by bral nejaké tažké gule, ale pri tom priemere by som niečo okolo 11g už čakal, ale zas naproti tomu má lepšiu balistiku. ide o to, na čo to chceš. KAždý máme inú filozofiu, ja som vybral cestu vyššieho knock-out efektu, ktorý máš vyšší pri tažších strelách, je to účinné. Zhoršuje sa ti balistika, ale povedzme keď strielaš do 150 m tak pri tomto kalibri ej to vec zanedbatelná. Nedubem ti nútiť moje myšlienky, ale ja ti odporúčam Norma Vulkan 10,1g v prijatelnej cene. Ak zoženieš Winch. Silvertip tak máš vyhraté, ikeď netuším v akých váhach sa robia. Veď skúšaj, nič nepokažíš, a keď aj hej tak je to tvoja skúsenosť. A potom tu napíš svoje skúsenosti. Sú to najlepšie rady, ktoré si len tak nekúpiš. Potom už nemusíš byť odkázaný na drístanie kdejakých tiežexpertov...