M.K.P. AGRO služby
dnes je štvrtok,  1. máj 2025,  meniny má ,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:29,  dnes západ slnka: 18:57
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

CZ 550-557-FS - diskusia

autor: off brano027
pridané: 25.11.2012 19:26

Ake su recenzie na novu gulovnicu od Českej Zbrojovky na rok 2012-13 . Bude to to iste ako model 550 s maličkymi vylepšeniami alebo to bude uplne nova gulovnica s vymakanejšim zaverovym mechanizmom lebo už teraz starši model 550 mal zaver nič moc ... Čo vy na to ?

počet zobrazení: 99 163
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off BLEIKER, 13.3.2014 o 19:51

Moja prvá a zároven posledná skúsenost s touto zbranou-v jednom polovníctve mali skladom ráž 30-06 a 243.Po overení,že sú na sklade som sa v rámci služobky rozhodol ich "otestovat".Vyzbrojený vybíjacími nábojmi v oboch rážach som si nechal vyložit obe.Klady-krásne drevo u oboch modelov,spracovanie bez výhrad,výborné vyváženie-tažisko zbrane je medzi strelcovimi rukami,bližšie k lúčiku,čím nepripadá,že má 3,3kg.Spúšt-u oboch výborná už z fabriky,lepšia ako má moje SAKO.Vravím si -paráda,až na tú krátku hlaven.Horšie to už bolo s chodom záveru-síce lepší ako u 550,ale stále NIč-MOC.Kryt mušky-nič sa nedeje,dá sa dolu.Ergonomia-pištolová rukovat fajn,ale chrbát pažby sa nepodaril-po prilícení cez mech .mieridlá super,na optiku to nie je.A potom to prišlo-vsuniem vybíjací náboj priamo do komory-nevytiahlo a pri vybíjaní ostal v komore u oboch ráží.Skúsili sme vybíjčky priamo z predajne-rovnaký výsledok.Náboje som vytiahol a skúšal s ostrými.Naládoval som do schránky 5-prvé 4 bez problémov nabíjanie aj vybíjanie,posledný sa vždy vzpriečil a ani za B..a do komory-u oboch ráží!Pružina schránky!Nerozumiem jednej veci-ako niečo takéto može opustit fabriku a prejst cez výstupnú kontrolu.Chcel by som sa spýtat p.Vrágu,ako robil nástrelný terč-asi s tuškou,alebo posledný náboj vložil priamo do komory.Ked porovnám túto katastrofu s AZ 1900 PRO S BATTUE,kde pultová cena je vyššia iba o 180Ečiek,tak nie je o čom.CZUB Už ASI SKUTOčNE STRATILI SúDNOST.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 795 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off BLEIKER, 13.3.2014 o 19:51

Moja prvá a zároven posledná skúsenost s touto zbranou-v jednom polovníctve mali skladom ráž 30-06 a 243.Po overení,že sú na sklade som sa v rámci služobky rozhodol ich "otestovat".Vyzbrojený vybíjacími nábojmi v oboch rážach som si nechal vyložit obe.Klady-krásne drevo u oboch modelov,spracovanie bez výhrad,výborné vyváženie-tažisko zbrane je medzi strelcovimi rukami,bližšie k lúčiku,čím nepripadá,že má 3,3kg.Spúšt-u oboch výborná už z fabriky,lepšia ako má moje SAKO.Vravím si -paráda,až na tú krátku hlaven.Horšie to už bolo s chodom záveru-síce lepší ako u 550,ale stále NIč-MOC.Kryt mušky-nič sa nedeje,dá sa dolu.Ergonomia-pištolová rukovat fajn,ale chrbát pažby sa nepodaril-po prilícení cez mech .mieridlá super,na optiku to nie je.A potom to prišlo-vsuniem vybíjací náboj priamo do komory-nevytiahlo a pri vybíjaní ostal v komore u oboch ráží.Skúsili sme vybíjčky priamo z predajne-rovnaký výsledok.Náboje som vytiahol a skúšal s ostrými.Naládoval som do schránky 5-prvé 4 bez problémov nabíjanie aj vybíjanie,posledný sa vždy vzpriečil a ani za B..a do komory-u oboch ráží!Pružina schránky!Nerozumiem jednej veci-ako niečo takéto može opustit fabriku a prejst cez výstupnú kontrolu.Chcel by som sa spýtat p.Vrágu,ako robil nástrelný terč-asi s tuškou,alebo posledný náboj vložil priamo do komory.Ked porovnám túto katastrofu s AZ 1900 PRO S BATTUE,kde pultová cena je vyššia iba o 180Ečiek,tak nie je o čom.CZUB Už ASI SKUTOčNE STRATILI SúDNOST. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

Príspevok presunutý z diskusie CZ 550 Lux alebo CZ 557 Lux (autor: Studenic).

off Turbiak, 10.1.2014 o 22:44

Osobne sa nezastavam ziadnej znacky, ale ked plastovo - duralove Rosslery,Tikky , Mannlichery, Blasery budu mat vsetky tieto diely opotrebene a popraskane tak kazda celoocelova puska bude stale 100 % funkcna ( vratane CZ ) cize urcite by som sa vyvaroval viet typu vsetko je jednoznacne lepsie ako CZ , ano je pravda ze opakovacia gulovnica CZ z pultu je katastrofa a zaver je nahurbo obrobeny a pri manipulacii to ma chod a zvuk ako by ste tam vysypali kilo piesku , avsak po dolapovani a celkovom doladeni je to spolahliva zbran na dlhe roky - na rozdiel od vyzsie spomenutych plastovo-duralovych zbrani ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off lanus, 12.1.2014 o 11:37

Tribecman - Keď máš na R8 resp. M3 tak si možno spravil chybu keď si kúpil "medzikus" ; avšak Studenic je 22 r. chalan ktorý uviedol svoj limit a tak si myslím,že ho čaká bežný kariérny postup a to veľa rokov v pohone . Čiže potrebuje flintu kde nebude musieť "plakať" nad každým škrabancom ktorý sa i napriek maximálnej pozornosti "podarí "!. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off semo, 29.3.2015 o 21:06

No dne som bol ,,,tu,, motyku cesku nastrelovat bol som testovat navazky n moje sako 85 varmint a prisli tam dvaja z rovnakeho fachu ci im to otestujem no ako pise bleiker vsetko do bodky posledny naboj sa vzdy vzprieci nejde do komory spust ani nejdem radsej pisat ale da sa nastavit poladit urcite drevo len pohlad pekne raz 243w montaz ceska na prd furt sa to povolovalo vystrielal som 2 krabice nabojov kym si to ceske cudo nejak sadlo ako tak kukatko tam bolo nikon ta lacnejsia rada klikanie no podavalo si to ako chcelo ale dostal som sa potom do 10-9 vzduchovkoveho terca naboje rws normy a cesky shit gramaze neviem neriesil som co doniesly tym som ,,,ladil,,, no a zaver ledva sa to zmestilo do 2cm kruhu a to len rws -ka no pri lepsej montazi a kukatku poladeni spuste a nejakych prebitych na mieru co sadnu hlavni bi to bolo urcite lepsie zatie penize co za to cudo pytaju je ovela viacej z coho vyberat susedia sa zase ,,,vyfarbily,,, ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off lovec84, 12.1.2014 o 22:34

Ja som mal CZ 550 excellent v 7x64 a musím povedať, že to bola dobrá puštička za tie peniaze. Jediné čo mi osobne nevyhovovalo bola poistka tak som ju predal. Síce mám dvoch sauerov S 202 mannlichera SM 12 krieghoffa, ale že som tú čezetku predal banujem do dnes. Všetci CZ haňajú, ale ja som s ňou nemal zlú skúsenosť. Ak si začínajúci poľovník, kľudne si 557 v 308 W kúp nič tým nepokazíš. Ono je to ako s autom. Octávia síce nieje mercedes S, ale keď naň človek nemá tak aj v octavii sa dá slušne voziť. ◄ reagovať

off BLEIKER, 14.3.2014 o 10:50

A ja si zas vysoko vážim názory-kohut 64-a myslím to vážne a viem prečo.Jasné,že tým zbraniam nič nechýba,až na to ,že v 30-06 neodpalujú niektoré SPCE-I KED TO NIE JE UPLNE CHYBA CZUB-ale zas tie v USA ,nestrielajú.Horšie je,že ak naládujem do shránky napr.3ks a vystrelím na spoločnej prvý a neskor druhý,s tým,že chcem duplovat na rozzúreného kanca rútiaceho sa na mna-jednoducho ten posledný do komory nedostanem.Možno ,že amíci nesušia,takže to,že nevytiahne vybíjací náboj nikoho štvat nebude,ale ten druhý prípad by mohol byt aj tým amíkom asi osudný....Takýto exemplár jednoducho NESMIE OPUSTIT BRáNY FABRIKY A BYT UVEDENý NA TRH-nikde. ◄ reagovať

off BLEIKER, 14.3.2014 o 19:13

asi takto-ak tu budeš vystupovat iba pod jedným nickom,som ochotný sa s tebou bavit nielen o dlžke hlavne ale aj o inych odborných témach.Ak veríš Helebrantovi,nemám nič proti tomu,ja som však urobil uplne PRAKTICKý realny kvázi test tejto zbrane a M-Hunt ako výhradné zastúpenie-napr.p. Vyletel ti tieto problémy velmi rád dosvedčí-nie je to totiž prvý prípad.Predajna s tým nič nemá,zámerne som sem nedával názov,oni za to nemožu,ale oficiálny dovozca ti to vysvetlí.Alebo si kludne napíš výrobcovi,ja nemám dovod-takže overuj.A za svojím testom si stojím,nemám jediný dovod hanit túto zbran,nemám žiadnu averziu voči nim,ale toto bolo na mna privela.A nečítaj medzi riadky-ja som totiž nič nereklamoval, reklamuje sa kúpený výrobok a to nie je moj prípad.Snád si nemyslíš,že by som si kúpil atrapu,ktorá nevyhadzuje vybíjacie náboje a nie je schopná podat do komory posledný náboj v schránke?Chcel si adresnú kritiku,tak ju tu máš...A ešte jedna vec-presne kvoli takýmto super odborníkom stráca táto stránka kvalitných ludí,pretože nemajú chut a ani čas sa dotahovat s niekým,ako si ty. ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie CZ 557 v kalibri 8x57 (autor: jager30).

off SIAD, 6.4.2014 o 21:18

MG42, pravdepodobne na takú cenu prišiel výrobca. To čo uviedol motaq je predpokladám doporučená maloobchodná cena ale určite sa dá kúpiť aj lacnejšie odkaz ◄ reagovať

off Durell, 17.7.2016 o 12:10

V prvom rade by som nahradil to SB a sieru, vo vlakne 6,5x55 SE si najdeš isto vhodné strelivo. A dohľadáva sa i po 9,3x62 . S tým streleckým umením to aj sedí. Záleží hlavne na strele a umiestnení zásahu ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Aky typ gulovnice si mam vybrat? (autor: consul).

off BLEIKER, 2.2.2013 o 21:28

Hunter243-aby si ma zle nechapal-nemam sice nejake EXTRA velke vyhrady voči zbraniam CZ,ale do klubu sa zatial nehlasim a po uvedení 557 na trh už vobec nie,ešte na tu Ebony by som sa možno dal prehovorit-trošku by som ju dopiloval,upravil,zjemnil spušt ... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off hujer, 15.4.2014 o 16:49

aj ja som povodne chcel kupi cz557 cital som onej same chvali.....tak som siel do predajne a dal som si vylozit tikku t3 forest a cz557...po par minutach som bol na 100%rozhodnuty pre tikku...cz bola tazka ako velky kus dreva a ten zaver chodil neviem preco,ale velmi tazko...tak ze taka moja skusenost s cz557 ◄ reagovať

off kody, 15.4.2014 o 8:53

Dovolil jsem si na výstavě v Brně, optat na CZ 557 v levém provedení. Unuděný vystavující si prvně nahlas vzdechl, aby mi došlo že ho velmi otravuji a poté mi řekl, ať s tím nepočítám. Možná za dva roky :D...mám pocit, že to samé mi říkal i před dvěma lety ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Hlaven CZ 550 (autor: zdenislav1).

off BLEIKER, 11.12.2013 o 18:57

mlsrb-to je pravda,žiadna optika však ti presnost zbrane nezvýši,aj keby bola niekolkonásobne srahšia ako puška.Optikou možeš zbran zdegradovat,ale lepšiu presnost,ktorú dá samotná zbran s daným druhom streliva nezlepšíš-to len pre začiatočníkov,aby si nemysleli,že ked si kupia zbran s vypadaným vývrtom za pár Eur a do toho naladujú podradné strelivo tak im to bude napr.so Swarom lietat ako z odstrelovačky. ◄ reagovať

off urssus, 10.1.2014 o 19:09

Keď už tak Tikku. Ten Roessler je podľa mňa ešte horšia voľba ako CZ. A ešte lepšie je došetriť a kúpiť si niečo čo sa ti páči a čo ti aj vydrží nejaký ten rôčik. ◄ reagovať

off hyperon, 10.1.2014 o 21:28

pani, nechcem sa CZ zastavat, ale preco by to nebola dobra volba? vsade po svete ich ludia kupuju pre ich spolahlivost a su spokojni... ◄ reagovať

off kohut64, 13.3.2014 o 20:13

Nedá mi nereagovať. Názory a rady BLEIKER-a si vážim. To po prvé. Bezpochyby je málo prispievateľov (a ubúdajú) na tomto fóre, ktorí sa "vyznajú" tak ako on. Po druhé, k zbraniam CZ (všeobecne) myslím, mám čo povedať. To , čo BLEIKER uviedol podpisujem, azda okrem jeho narážok (konštatácií) okolo problémov "vytiahlo-nevytiahlo". Treba si uvedomiť, že daný model je prednostne určený na trh USA. No a tam sú priority (ak vôbec) kladené na niečo úplne iné ako chod podavača... hlavne aby to stálo čo najmenej..."veď to dlho používať nebudem". Tie kusy, ktoré boli uvedené na náš (v širšom slova zmysle) trh sú iba zbrane, ktoré výrobca neumiestnil na trhu USA. Tým nechcem povedať že im niečo chýba. Presnejšie z pohľadu US "lovca" im nechýba nič, také isté sú dodávané aj k nim. ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie CZ 557 v kalibri 8x57 (autor: jager30).

off hujer, 16.3.2014 o 22:38

aj ja som chcel tu cz,kym som si neskusil tikku....ta cz mi vobec nesedela je ako neopracovana klada ...(moj nazor) ◄ reagovať

off lanus, 28.3.2014 o 8:07

"Kablonosá" pažba dostala elegantnejšiu konkurenciu : odkaz ◄ reagovať

off millos, 28.3.2014 o 12:44

Co na tych 557 vidite? Bleiker: mas moj suhlas. Mne sa dostali tiez do usi tieto tech.problemy, ale ked som ludi nahovaral na kupu inej znacky, tak teraz sa mi nepriznaju, ze som mal pravdu. Len spolocni kamarati mi prezradili ich nespokojnost. ◄ reagovať

off lanus, 19.8.2015 o 16:44

Sendo - Meostar má dlhý predný kúžel a krátky očný reliéf a tak potrebuješ montáž čo pustí optiku dozadu .Pri výbere podľa ceny a dostupnosti je to od Kozap-u táto nízka :odkaz a od KZK zas táto vyššia: odkaz (obe s krúžkami Ø 30 mm ). ◄ reagovať

off lanus, 14.3.2016 o 21:20

Sendo - S flintou,optikou i babou je to tak,že čo si sám dôkladne neodskúšaš tak to nevieš !!! Preto zdvihni zadok a choď do nejakej dobre zásobenej predajne skúšaj a porovnávaj "o dušu". Za skúšku stojí Synthetic,Sporter i CZ 557 Carbine ;a čo sa kalibra týka tak do krátkej hlavne je 308 Win. ako uliata . ◄ reagovať

off Lysec, 29.7.2016 o 6:12

Ten poľovný hospodár sa asi riadi heslom ":Podľa seba ,súdim Teba!" a teda musi byť asi veľmi zlým strelcom.Lebo už .243 Win. je v našich podmienkach viac ako plnohodotná guľovnica, veď práve preto tvorí pomyselnú "hranicu" pre lov väčšej raticovej zveri (jeleň,daniel, diviak, muflón) ,čiže 6 mm,6 g a E 100 m min.1500 J.Keď budeme strieľať uvážlivo a dobre triafať , nemusíme hľadať chybu v kalibri... ◄ reagovať

off martin82, 28.7.2016 o 16:00

Na diviaky a vysoku by som radsej 7x64, 308W,30 06 springfild,8x57js.Zver ti odbehne po kazdom kalibri. Dolezite je aby dobre farbila.To je len moj nazor:-) ◄ reagovať

off MisiF, 10.4.2018 o 18:45

Reakcia na príspevok od mibe74, 10.4.2018 o 16:22 :
17 mm, odmeral som vlastnú, s posuvným meradlom ◄ reagovať

off findula, 31.3.2015 o 17:54

Neber to do ruky ať nemáš infarkt. Minulý týden jsem měl gorbáče zo Slovenska a také stály za h...o. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

Príspevok presunutý z diskusie Aky typ gulovnice si mam vybrat? (autor: consul).

off Blaser300VM, 24.3.2012 o 9:24

To je ovocie tych blbin o Z-kach a inych ceskych humporach. Ked sa tu stale objavuju chvalospevy o spokojnosti ich uzivatelov, co nemali nic ine v zivote v rukach, ja sa nedivim. ◄ reagovať

off hanik, 27.10.2017 o 19:45

Zdravím ma niekto skúsenosti s cz557 PREDATOR 308w ◄ reagovať

off Pepes33, 25.4.2012 o 11:24

Vyser sa na všetky rady od tých, čo ti radia kúpu staršej guľovnice, je to sprostosť, ja som si to tiež preskákal. Si mladý, kúp si novú, no a čo, že bude za 2000 eur, nekupuješ to na rok, ja som kúpil funglovku Tikku T3 hunter v 308W, presnosť parádna, ale dnes viem že ak by som niečo kupoval, tak by som zobral Sauera 202 v 30-06, alebo Blasera R93, čo človeku vyhovuje. Consul, ale určite nekupuj CZ 550, za tie peniaze máš iné hračky... ◄ reagovať

off Vlado2406, 30.11.2012 o 15:53

v novej myslivosti je teraz dobrý článok na tému CZ 557 ◄ reagovať

off hunter2010, 5.2.2013 o 23:02

Súhlasím s Josse. Je jasné, že krátké hlavne vyrábajú aj iné zbrojovky a to nielen v stucoch. CZ dá na guľovnicu hlaveň s dĺžkou 520 mm a je z toho haló. Nie som žiadny odborník na zbrane, ale podľa môjho názoru si ľudia kupujú zbrane, na ktoré majú a ktoré sú im "pochuti". Viem, že 557 nieje najlepšia zbraň na svete, ale nič jej nechýba. Mne jednoducho sadla a páči sa mi. Výber zbrane je na každom jednom z nás. Jeden preferuje to a druhý zas ono. Podľa mňa ani flinta za 10 000 eur z nikoho dobrého poľovníka neurobí. ◄ reagovať

off axon, 30.11.2012 o 13:21

pandur pri rýchlosti 780 m/s a hmotnosti strely 12,7 g vychádza úsťová energia 3860 J. Ak zoberieme pokles rýchlosti o 4 m/s za každý cm kratšej hlavne, tak vychádza úsťová rýchlosť 748 m/s a úsťová energia 3550 J. Uvedené výpočty sú iba orientačné, presný pokles rýchlosti strely je treba odmerať cez hradlá, pri každej zbrani môže byť iný. ◄ reagovať

off Chiko, 25.4.2012 o 19:26

Ja som tiež kupoval novu gulovnicu a rozhodol som sa pre Tikku T3 v kalibry 308w, spokojnosť je maximálna a nemenil by som ju za žiadnu z rady CZ. 7x64 by som neriešil, pretože je podla mna dotoho malý výber streliva. ◄ reagovať

off Jager68, 29.3.2015 o 18:07

Kamos ma 550FS v 270Win.. asi 7r.presna spolahliva..bez jedineho problemu..nie som az takym zastancom CZ zbrani...ale suhlasim s Rudom. ◄ reagovať

off findula, 29.3.2015 o 15:14

Chalani bavíte mne ◄ reagovať

off xwolf, 27.3.2012 o 10:08

A konkretne preco je lepsia ta schranka? ◄ reagovať

off SPIBY, 13.1.2014 o 12:44

nekupuj drahu pusku kup si z bazaru pusku po prvom majitelovi za polovicu dokonca za 1000eu kupis cz aj s meostarom co uz je slusna kombinacia uvidis ze budes polovat rovnako ako z drahymi puskami a nebude ta boliet ked ju sem tam oskres alebo zoberes do pohonu a prezije ta....ina je situacia ked nevies co s eurami.... ◄ reagovať

off Tribecman, 12.1.2014 o 14:35

lanus, kupoval som to na sezonu mozno dve. A mozno si ju aj necham. Mam ju rad. Je to ako s milenkou :) uz mas inu ale tu predchadzajucu mas stale rad :))) Nevadi mi mat znacku CZ v trezori ani na pleci. Po R8 a M03 pokukujem uz dlhsi cas ale dat cc 4000 je nie malo. Ono stale tie prachy clovek potrebuje niekde inde. Som rozhodnuty ze jednu znich urcite kupim. Studenic : Moja rada je : pipis na portali ale ty musis ist do obchodu a s flintou sa zoznamit len tak budes vediet co ti sadne ztych co mas vhladaciku. Mozes porovnavat vahu pazbu ono ty vyrobcovia popisu vzdy len dobre o svojich vyrobkoch. Daj si poradit od starych jagrov ale ty maj posledne slovo lebo ty ju budes nosit na ramane. S kalibrom 308Win urcite vedla nesliapnes. 270Win, 308Win, 7x64, 8x57 su urcite vsetky dobre. a ked polujes na SK kdekolvek urcite siu postacujuce na vsetku nasu zver. Nezabudni ze nie len kaliber ale naboj je dolezity. O umiestneni strely ani nehovorim. Vsetko dobre pri vybere zbrani. moj typ je ta CZ. Ten tvoj si musis vymierit ty. Vsetko dobre... ◄ reagovať

off Igor43, 10.9.2012 o 1:38

O.k. myslel som uz na to. Vďaka. ◄ reagovať

off urssus, 13.1.2014 o 20:29

A co tak Tikka T3 hunter? Nasiel som to za 1111€, majú ju aj v .308w. Osobne som to nemal v ruke, ale kedze Tikka je lacnejsia verzia Saka, a pocul som na to vela chvaly, isiel by som do toho radsej ako do CZty. ◄ reagovať

off Hekler, 2.2.2013 o 21:11

podľa drvivej väčšiny ľudí najlepšie víno nie je ani suché, biele, červené alebo podľa ročníkov ale ZADARMO, no a ktorá puška je najlepšia - MOJA, u predajcu skoro vždy tá ktorú nemôže predať alebo najdrahšia ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 795 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk