O odčervovaní píše Ing. M. Rajský z Centra výskumu živočíšnej výroby v Nitre v najnovšom čísle časopisu Naše poľovníctvo č. 1/2011, str. 10. Doporučujem poštudovať. Ale k našej debate. Edu píše, že prikrmovaním sa nezachraňuje zver pred umrznutím, ale /Edu, len tým DDD si nerozmláť klávesnicu. Nová síce nie je drahá, ale aby si si nenarušil vlastný metabolizmus/, iba sa zvyšuje jej príjem živín, aby ĽAHŠIE pracoval jej metabolizmus. Edu, odkiaľ berieš, že zveri v zime ťažko pracuje metabolizmus? A odkiaľ, že ho treba zľahčovať. To ako keby si podceňoval pána Boha/evolúciu a staval sa do úlohy dotvárača, zdokonaľovača - čo nedokáže pán Boh, to dokážem ja. Nezdá sa ti to pritiahnuté za vlasy, A poriadne? Mne áno. U nás srnčia aj v repke stojí s čistými, akoby naškrobenými zásterkami. O vakcácii líšok nepochybujem, ale besnotu sme síce utlmili, rozšírila sa však prašivina. Takže zase vymyslíme vakcínu proti prašivine, utlmíme aj tu, potom sa objaví čo? A pritom stačí iba správne loviť líšky - od 1.7. do 31.12. Najlepšie do 30.11, resp. do prvých príznakov honcovania líšok. Jelsovec. Keď ja tápem, potom ty si protirečíš. Nazvať prácu nedôveryhodnou, hoci som tam nebol, je podľa teba prejavom diletantizmom, alebo hlúposti. A odvolávať sa na ich príspevky v časopisoch už úplne scestné. Pobavil si ma. To ako keby si mi povedal, že keď mi banka pošle SMS o stave môjho účtu a ja jej nemám veriť? To si mám ísť tam osobne prepočítať eurá. Poznám taký prípad - priateľka, pracovníčka v banke, mi ho raz spomínala, keď /dokonca Ing./ prišiel, vybral peniaze a pri priehradke si ich prepočítal. Potom ich vrátil a bol spokojný. Tak toto neurobím, aj keď si naďalej budeš myslieť, že som diletant a hlupák. A že mi stav účtu pošlú esemeskou tiež nepovažujem za scestné. Ja im verím. Už to funguje roky. A o tej zvernici písal p. Hell. Ako zazveroval Forgáč a šľachta, nie je podstatné, pretože srnčia tu bola, keď ešte my sme v Afrike skákali po stromoch. Podobne na Sibíri - srnčia je pôvodná a dvakrát toľká, ako naša. Bez vášho láskavého prikrmovania.