Edu, vidím, že si veľmi inteligentný človek /poľovník/. Píšeš, aby som pripomienkoval zákon a mám to vybavené. Nič tým nevybavím. Pripomienka skončí jednoducho v koši, pretože nejaký Jožibáči nám tu kaliť vodu NEBUDE. Skrátka - jedna lastovička jar nerobí. Táto debata je v podstate tiež pripomienkovaním, a naviac - "vyrobí" viac lastovičiek /aspoň 55 000. Mínus Edu a spol./, ktoré už nejakú jar urobia. Teda - radíš mi, ako sa sám umlčať. Keby to zveri pomohlo, tak to dávno urobím. Ale nepomôže. To verím. Mám ale ešte jeden bombastický nápad ohľadom tvojho zákonneho prikrmovania. Ocharanári nám utešene zdvihli stavy kamzíkov v Tatrách z necelých 200 na dnešných 1000 ks. Počkajme, až ich stavy zdvihnú na nejakých 2 - 3000 ks, potom ich obviňme z porušovania zákona o poľovníctve, pretože to dosiahli bez PRIKRMOVANIA. Kamzíky zhabeme pod rezort poľovníctva a budeme ich manažovať podľa nášho zákona - nazbíjame krmelce, kŕmidlá, soliská, vynesieme na strmé končiare, vyškolíme prikrmovačov - horolezcov, veterinárov - horolezcov a zákon si obhájime do bodky. Čo tam po tom, že sa nejaký hnačkujúci kamzík zrúti zo skaly, porušovanie zákona o prikrmovaní nám nemôže nikto vytýkať. Ale teraz vážne. My dvaja máme na zver v zime rozdielny uhol pohľadu - ty /legislatívci a vaši zástancovia/ sa na srnčiu zver na zasneženom poli pozeráš ako na zver, ktorá nemá čo jesť a je jej zima. Preto jej treba pomáhať. /Len kto ju núti sa tam zdržiavať?/. Ja, pán Boh/evolúcia a naši zástancovia sa na ňu pozeráme ako na zver v pohode, ktorá je dostatočne sýta, o čom svedčí jej uhladená srsť, bezstresové správanie, naškrobené zásterky bez jedinej hnedej čo len bodky. Tak na čo takú zver otravovať vlákninou, soľou a neviem akým "antraxom"? Len preto, že to prikazuje zákon? A s tým eštebáctvom. Píšem ti /ekvivalent - poviem ti/, že ak by som ja o tebe havkal, že si bol eštebák, bez jediného dôkazu a svedka, pešo by som sa vybral za psychiatrom, alebo aspoň za psychoanalytikom. Alebo by som si už rovno preštudoval cestovný poriadok na Prednú Horu /kde liečia alkoholikov, gamblerov a psychopatov. Posledných neviem, nebol som tam.//. A tam zotrval rok, dva. O teba mám obavy, či by si sa tam nevracal ako poštový holub. Videl si film Dobří holubi se vracejí? A havkať môžeš ďalej. Ale hlavne si sľúbil, že nám zistíš moje príjmy, autá a byty, ktoré som mal. Pracuješ na tom? Sme zvedaví!