zubna ambulancia klinika
dnes je štvrtok,  1. máj 2025,  meniny má ,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:29,  dnes západ slnka: 18:57
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Hľadám PZ - diskusia

autor: off Riki
pridané: 16.9.2008 19:53
Chcel by som sa stať členom PZ v blízkosti Košíc, ale žiadne nepoznám. Vie mi niekto poradiť???
počet zobrazení: 20 031
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 103 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off hubert2012, 30.10.2020 o 20:25

Priatelia prepáčte iróniu, podpíšte petíciu za záchranu komory a povinného členstva, možno Vám slubia, že vás zoberú. A ešte ústredie SPZ má svoj revír v Zádielskej doline,platíte ho Vy , členovia SPZ, čo tak spytať sa Lebockého, Šubu za koľko Vám predajú povolenku. SPK tu vyrába poľovníkov ako huby po daždi, všetci budú platiť členské do SPZ, príspevky do SPK, vraj aj prískočné, ostatné ich nezaujíma. Oni sa zabezpečili, kašlú na Vás, ale teraz asi nie, potrebujú podpis pod petíciu a to im stačí. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off Edu, 20.6.2009 o 12:27

Obyčajne sa hlasuje tajne . Aby nikto nevidel čo sme za hajzlov pokrivených . Druhý význam to má že ten čo Ti hlas nedá ti pekne príde požalovať na toho čo Ti ho dal že za teba nehlasoval :) Nuž aj toto je výsledok a politika v PZ na Slovensku . Osobne nemám problém vyjadriť sa verejne nie sa ako úchylak schovavať za tajné hlasovanie . Podobne nemám problém sa prezentovať svojím menom na nete a niesť zodpovednosť nie ako virtuálna osoba za svoje konanie a slová či v dobrom alebo zlom . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off rys2, 24.12.2009 o 14:15

Už dosť, že nám odišiel Zumrík... a nie to ešte Edu. Tomu želáme trvalú existenciu bytia a žitia a veľa dobrých fotiek. Miloš, preto naozaj pozor, na čo vypáliš...:-)) ◄ reagovať

off polomcan, 29.10.2020 o 19:57

myslím že tento problem rieši vela ludi aj ja som malitelom 6 hektarov pody a mam aj podiely v urbáre a už 8 rokov davam prihlašku do združenia a nie a nie sa dostat a je tam jeden človek ktory povedal doslovne kym ja nepoviem že ta berieme tak sa nedostaneš takto to nejako funguje ◄ reagovať

off gabrielSO, 17.9.2008 o 14:55

Spýtaj sa na OKo -Ke,mesto alebo Ke vidiek,tam sú všetky registrované pz a ich sídla a že sa chceš stať členom to je pekné , držím Ti palce. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Riki, 8.12.2008 o 17:33

Spýtal som sa a veľmi mi to nepomohlo. Čo tak nejaké konkrétne PZ kde by ešte prijali niekoho medzi seba? ◄ reagovať

off gabrielSO, 9.12.2008 o 8:01

Riki, nájsť voľné miesto v pz, je ako hľadať ihlu v kope sena. ◄ reagovať

off bodo1948, 9.12.2008 o 8:38

Tak,tak ak nenáš veľa lóve,alebo dobrých známych,prípadne pozemky,urbár budeš to mať sakrametsky ťažké,a ako pozerám Košice-pri veľkých mestách tohto typu duplom.Ale som ťa potešil,čo.Bohužial taká je realita.Ja som mal šťastie do 3 mesiacov od vydania poľ.lístka som bol v združení,nemám ani lóve na rozhadzovanie,ani pozemky,ale poznal som tých správnych ľudí,a predtým som si spravil na seba predvolebnú kampaň,no nevyhral som na 100%.Do revíru mám 80km,ale čo už,nemože byť všetko ružové,želám veľa šťastia......Boďo ◄ reagovať

off Riki, 9.12.2008 o 15:30

Ja viem veď v Košiciach je vraj okolo 500 poľovníkov čo nemajú revír, ale dajak sa do združenia musí dať dostať. ◄ reagovať

off riso11, 9.12.2008 o 18:28

suhlasim s gabrielSO ◄ reagovať

off Culko, 13.4.2009 o 0:01

Musis pockat kym sa streli nejaky paprdak do zadku. ◄ reagovať

off riso11, 13.4.2009 o 19:09

Riki choď na Fakultu veteriny napáľ tam do niekoho trochu olova alebo zaveď niekoho z veteriny do stredu lesa nechaj ho tam samého a možno sa už nenájde.. =D ale nieže to vezmeš vážne! ◄ reagovať

off Riki, 15.4.2009 o 17:14

Aj keby sa dajaký strelil alebo stratil v lese určite má veľa príbuzných, ktorý ho radi nahradia :D Ale diki za rady ◄ reagovať

off posed33, 24.4.2009 o 13:18

riki je to uplne jednoduche kup si 1000 HA a mozes ho mat aj sam !!! ◄ reagovať

off Riki, 28.4.2009 o 16:54

Už som nad tým uvažoval a nieje to zlý nápad len kde na to vziať. ◄ reagovať

off Edu, 20.6.2009 o 10:05

solimkenaj Ty poznáš taký revír na Slovensku kde by si niekto kúpil 1000ha za účelom aby si tam urobil poľovný revír ??? ◄ reagovať

off Edu, 20.6.2009 o 10:16

Pri priemernej cene 1 000 000 sk za Ha by tento revír stál miliardu :))) Musel by mať však prirodzenú hranicu /rieka atd / nemohol by to byť revír horský atd . Toho pacienta by som rád videl čo by dal miliardu za revír a ešte by som rád videl ako by to legislatívne vykúpil od všetkých vlastníkov :))
Riki ja ti poradím iný spôsob : Tlač sa členom do prdele ,uplácaj ich pros lebo len oni sú vyvolený rozhodnuť či Ty poľovať budeš alebo nebudeš ! Určite ťa to bude stať menej ako miliardu . Treba sa zmieriť s tým ,že takto to proste je 60 rokov a vypadá to tak ,že to tak zostane i nadalej . ◄ reagovať

off riso11, 20.6.2009 o 10:26

No ale ved dakde sa uz dopracujes Riki ◄ reagovať

off orol, 20.6.2009 o 12:07

riso11, tým si chcel povedať, že aj tak sa dostane do riti a nie do združenia? Či ako to myslíš. ◄ reagovať

off Edu, 20.6.2009 o 12:17

Orol len cez riť a rektální aplpinizmus vedie cesta do PZ prajem veľa zdaru :) ◄ reagovať

off riso11, 20.6.2009 o 12:40

tak aj takto ale možnože i inak vieš niekam už dôjde =D ◄ reagovať

off orol, 20.6.2009 o 12:44

Súhlas, je to tak, teda s tým hlasovaním. V tom druhom mi moja česť a hrdosť nedovoľuje zaoberať sa rektálnym alpinizmom!!! Také veci som nikdy nerobil a ani robiť nebudem!!! Ani za cenu prípadných výhod pre mňa!!! ◄ reagovať

off Riki, 24.6.2009 o 10:36

Môj najväčší problém je, že nemám tú správnu povahu nato aby som sa niekomu tlačil do riti a nepoznám tú správnu riť, ktorá by ma do PZ vedela dostať. ◄ reagovať

off Riki, 24.6.2009 o 10:44

Skúšal som už rodinu aj známych, ale nikto koho poznám nie je dosť vplyvný nato, aby mi vybavil miesto v nejakom PZ. Veď preto je aj táto diskusia. Dúfam že Vaše rady mi aspoň trochu pomôžu a ďakujem za ne. ◄ reagovať

off MSmarian, 22.7.2009 o 17:50

Ahoj, riešim rovnaký problém - členstvo v PZ. Doteraz so mnepochopil o čo ide členom v PZ a vedí mi, že sa tvária ako by priroda, pozemky a zver patrili len im. Tiež mám pocit, že niektorí si vôbec svojho členstva nevedia vážiť. ◄ reagovať

off Edu, 22.7.2009 o 20:04

Mne osobne sa zdá nelogické aby skupinka ľudí rozhodla kto bude polovať napríklad na svojich pozemkoch . Aj keď revír mám chápem tvoje rozhorčenie ◄ reagovať

off Riki, 27.7.2009 o 16:00

MSmarian, nevadilo by keby sa tak len tvárili, ale oni aj tak konajú. Preto sa do PZ dá dostať len veľmi ťažko. Stačí jeden v združení a už to nejde. Z poľovníctva sa stal biznis a skoro všetci sa snažia na tom zarobiť. ◄ reagovať

off Edu, 28.7.2009 o 0:33

Riki zasa tak zle to neni aby o tom rozhodoval 1 člen . Ale keď sa rozhodne 51 % ,že poľovať budeš tak poľovať budeš ! ◄ reagovať

off juraj22, 28.7.2009 o 22:15

mam rovnaky problem je to velmi tazke sa dostat aj ked nadej umiera posledna aj tak viem ze sa do pz nedostanem,je proste taka doba. ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 10:21

Nj treba si počkat na inu dobu ked budu strielať všetci ◄ reagovať

off mirosz, 29.7.2009 o 14:03

riki nemusis kupovat 1000 ha to je blbost najomna zmluva sa uzatvara vo vseobecnosti s vlastnikom nad 10 ha kamos to takto dotiahol do zdarneho konca neslo to sice jednoducho a lahko ale islo cca tam u vas ako som pozeral sa da orna zem-luka zohnat cca od 10-30centou za 1m tak ak mas prasule kup v jednom pol zdruzeni tuto plochu a daj ziadost spolocne s navrhom na prenajom tychto pozemkou ak to nie su total brvna a nechcu sa tahat po sudoch tak mas prednostne pravo na priatie ale asi to hned nebude ale momentalne to je asi najschodnejsia cesta ako sa tam da dostat sem tam pocuvam ze toto asi najviac funguje ale lacne to zrovna nie je ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 19:43

mirozs to kde sa predáva po 3sk 10 centov orná pôda ? To kamoš asi na Cube kupoval pláž nejakú . Nad 10 ha má naozaj málokto v našom revíri možno 1% vlastníkov . Takže vo všeobecnosti musíš uzatvárať keď budeš robiť revír s takmer každým vlastníkom . Nad 10 ha budeš mať prednostné právo poľovať zo zákona ale nespoliehaj sa ani za to . Keď kúpiš ornú pôdu po 4€ za 1 meter budem ti len a len gratulovať a chcem vidieť toho kto Ti ju predá za túto cenu :) Takže to prednostné pravo by ťa stálo minimálne 12 milionov podľa mojich výpočtov . Podľa mirosza by to bol iba milon sk . V každom prípade je to nezmysel ktorý neznamená vôbec ,že budeš poľovať . ◄ reagovať

off rys2, 29.7.2009 o 20:47

Edu, ako to myslíš, že vlastník pôdy nad 10 HA bude mať právo poľovať zo zákona? To hovoríš podľa ešte tohoto platného zákona, alebo už nového? ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 21:04

Ano bude mať prednostné pravo poľovať ako i mal . O podrobnosti som sa nezaujímal . Neriešim čo ma zatiaľ nepáli. Keď ma to bude potom budem riešiť alebo skončím s poľovačkou . Ver mi ,že ma to zas tak nezraní :)) Predam železá prikúpim pevnu 400 o clone 2,8 a lovím si čo chcem a kedy chcem :)) ◄ reagovať

off rys2, 29.7.2009 o 21:45

Podľa zákona 23/1962 o poľ. a zákona NR SR 99/1993 Z.z. ( hovorím len z hlavy ) patri výkon práva poľovníctva vlastníkovi pôdy. Zákon č. 99/1993 pojednával v príslušnom § o prednostnom práve prijatia vlastníka za člena PZ ( neskoršie za čakateľa ). Túto „formulku“ o prednostnom práve si poľ. združenia vysvetľovali rôzne a dokonca samotní právnici mali s tým problém, čo je vlastne pravda. Niektoré PZ prijali takýchto žiadateľov ihneď, niektoré sa dištancovali a vymýšľali. O tomto veľmi podrobne písal JUDr. Letošťák v istom čísle časopisu Hubertlov a PaR. Poľovnícke združenia sa nemohli účinne brániť ani na súde, pokiaľ žiadateľ o členstvo do PZ spĺňal všetky zákonom stanovené podmienky pre prijatie, t.j. mal platný poľovný lístok, zbrojný preukaz, bol vlastník pôdy v poľ. združení a teda spĺňal všetky hmotnoprávne podmienky. Boli pár súdov a myslím, že nespokojní vlastníci spory s PZ vyhrávali. Súd vyniesol rozsudok, ktorým nahradil uznesenie členskej schôdze a sám rozhodol o prijatí. PZ to muselo rešpektovať. Čo sa týka vlastníctva pôdy, nikde v zákone nie je stanovené, KOĽKO musí človek vlastniť pôdy. Teda žiadnych 10 HA a podobné nezmysly. V novom schválenom zákone o poľovníctve, ktorý bude platiť od 1.09. , zmizlo akékoľvek prednostrné právo na členstvo. Ževraj sa urobil kompromis. Uvidíme, kam to povedie. ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 22:02

rys 2 priznám sa ,že som to neštudoval podrobne . nový zakon sa tiež bude odvolavať na všeliake stare a vyhlašky atd . Mám pocit ,že to prednostné právo niekde zostava ale hľadať sa mi to nechce .Niekde som čital práve o tých 10Ha a viac. Ak chceš opýtaj sa právnika . ◄ reagovať

off juraj22, 29.7.2009 o 22:08

edu ako si to myslel strielat vsetci??ja som to myslel tak ze do reviru sa dostanes bud budes mat fakt dobreho znameho najlepsie rodinneho znameho kedze rodinkarstvo sa rozrasta alebo peniaze taky sa prijimaju bez pardonu.napisal si ze ked sa rozhodne 51% ze polovat budes tak polovat budes,to uz by som bol velmi rad a myslim ze viaceri aby sa dostali tak ze uz sa bude rozhodovat o prijati to je uz ta posledna stacia.dnes ti kazdy povie ze bez sance ze neprijimaju alebo sa ta narovinu opyta ci mas dost penazi.zial vo vela reviroch sa najdu aj taky a je ich dost co si clenstvo vobec nevazia a polovnictvo a celkovo vztah k prirode je velmi maly,ale su v pz,lebo jednoducho bud tam ma rodinu a pod radsej bude sediet v krcme a dalsie veci.zial ty ktori by si to vazili a ziju dasa povedat pre polovnictvo a prirodu taky to maju velmi tazke,proste je to tak. ◄ reagovať

off Edu, 29.7.2009 o 22:20

Juraj 22 ku nam sa do PZ hlasi Boris Hakár . Je to lesný inžinier v starostlivosti o zver ,tvorbe poľovníckych zariadení ,zučastňovaní sa na činnostiach PZ mu je ťažko hľadať páru . V našom PZ poľuje jeho brat a otec ktorý je tajomník PZ . Hlási sa 9 rokov !!! Máme neprekročiteľný stav 24 členov a tým to hasne :)) Osobne by som bol za free stav . Keď máme strielať príklad 30 ks srnčej zveri tak ju budeme strielať 24 ako i 50 siati. Väčšina schválila a tým pádom je to pasé . Samozrejme ,že tu máme totálnych nulakov ktorý napríklad pre pz nestrelili za desaťročia vôbec nič .O tvorbe a plnení zariadení tiež pomlčím. Držia tu miesto mladým produktívnym ľudom . ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 103 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM