chcem sa spitat ktora z tychto gulovnic by bola podla vas lepsia volba, v kalibry 7x64..
Shoogo porovnávajme porovnateľné. Nehovorím o zbrani lebo podľa mňa a mne Tikka určite vyhovuje lepšie ako Sauer 202 a to mám z oboch už nejakých pár rán odstrieľané. Daj Tikke ilaflon a máš to to isté. Ja som to tu už niekde písal. Kamarát mi priniesol Sauera 202 luxus nastreliť puškohľad. Keď ho vytiahol z kufra bol hrdzavý ako líška. Pýtam sa ho čo robil a on že nič že bol pred dvoma dnami na poľovačke a odvtedy ho nemal čas očistiť. Tak že porovnávaj rovnakú povrchovku na rôznych zbraniach a zistíš že nech je to hoci aká zbraň keď sa o ňu nebudeš starať tak zhrdzavie a aj blaser. Len ja nepoznám ani jedného majiteľa Blasera ktorí ak kúpi zbraň za 5000 eur ju po poľovačke nechá dva dni v púzdre neočistenú. Ba naopak už som videl veľa takých, ktorí Blasera čistili aj pri prestávkach medzi pohonmi. Tak že stále tvrdím že ak sa o akúkoľvek zbraň budeš starať tak hrdzavieť nebude. To staranie znamená čistiť a zasa čistiť. Teraz som prišiel z revíru a keď som vošiel do tepla Marlin zostal orosený ako dvanástka budvar. Oprel som ho k radiátoru za hodinu poutieram olejovou handrou, lauf prebehnem hadom a šup do trezora. To robím s každou mojou flintou a hrdza nehrozí.Používam obyčajný lacný Konkor a na hlaveň Roblu a Millfoam. 12matess3 ak sa bojíš hrdze kúp si zbraň v celonerezovom prevedení a máš vystarané.
Pani nieco svoje napisem. Balistol - horsie ako S@B - vssetci to hodte do kosa. Osobne odpoviem v sprave. Skuste triflow alebo gun remedy od cz . ◄ reagovať
Tak, staranie znamená, po každej poľovačke prísť utrieť suchou handrou plus naniesť nejaký ten prípravok na ochranu paˇby pre plesňou a kovu pred hrdzou? Ako sa volá ten prípravok na to? ◄ reagovať
Páni už by ste s tou hrdzou mohli prestať. Hrdzavie presne tak isto ako hoci ktorá iná zbraň. O zbrane sa treba starať a nebudú hrdzavieť. Poznám X ľudí čo majú tiku a na hrdzavenie sa nesťažujú. ◄ reagovať
Hujer a aký prípravok, aká cena? Prečo vlastne hrdzavejú, sú nekvalitné alebo? ◄ reagovať
pre lacik.....ako to,ze ziadna hrdza neverim ze ti na povchu nevznika hrdza mne stale,ked ju zabundnem pretriet po prichode z lesa.....neverim,ze ked je vonku hmla a ty dojdes domov nechas flintu,len tak dojdes o dva dni tak hrzda musi byt.....mam tikku vim co pisem a upozornoval ma nato aj predajca,ze je na to hakliva ◄ reagovať
ine problemy nie su zaver chodi super a je presna aj,ked to skor zalezi od strelca....mam pripravok to kupis hoci kde....ja som chcel povodne 7x64 lebo stara skola mi to odporucala....do 100 metrov tak to si nemusis brat nic rychle a,ked zacinas tak radsej nieco pomalsie a razantnejsie ja nelutujem,ze som si zobral tu 8....no to je moj nazor ◄ reagovať
mam tikku T3 hunter v razi7x64 uz treti rok a mozem len odporucit.Lahka,presna a spolahliva flinta.A ZIADNA HRDZA ◄ reagovať
Mne sa páči Tikka Hunter, ale ani ten Forest nieje zlý, a iné problémy su s nimi neni? Napr. neplesnivie pažba alebo tak, len tá hrdza? Takže vždy ked prídem z hory len jedným ťahom zotrieť suchou handrou, alebo aj nejaké prípravky na to používať? U nás v PZ sa strieľa na max. 100 m a bolo mi povedané, že do našich revírov mám kúpiť ráž najlepšie 7x57, tak akú ráž by ste mi poradili u Tikky Hunter a Forest? Ďakujem za rady, postrehy. ◄ reagovať
zdravim pani.......matess ja som riesil to iste skusal som aj cz557 no prisla mi ako velky kus dreva....nakoniec som si zobral tikku forest 8x57 a a zeiss duralyt 3-12x50 max spokojnost...az na tu hrdzu,ked ju zabudnem pretriet po prichode z lesa:)....daj si poradit no pre zbran sa rozhodni sam skusaj dnes je toho na vyber dost daco ti,len sadne.......lovu zdar ◄ reagovať
Ospravedlňujem sa pomýlil som sa, je mi to ľúto, akú sprostosť som napísal, chcel som pomôcť neakú dobrú alternatívu v našich revíroch sú najlepšie ráže 7x57 a chcel by som vedieť akú ráž by ste mi vybrali aby som sa k tomu najviac a presnejšie priblížil? Ešte raz sa ospravedlňujem za tú sprostosť. ◄ reagovať
My sa snažíme pomôcť a niekto sa z nás smeje.Pravda 12 matess3 ◄ reagovať
12matess3 - Robíš si srandu však ?!?! alebo nezvládaš internet ?!?! odkaz ◄ reagovať
Urssus, ak ma delta bodku,tak neviem do akej delty si pozeral. Ta meopta, duralyt - vec nazoru, ja osobne radsej za tu cenu deltu a to som skusal a porovnaval uvedene puskohlady. Cisto moj osobny postoj. ◄ reagovať
Chcem sa ešte opýtať, má tu niekto skúsenosti s Tikkou T3 Hunter ráže 7x57? ◄ reagovať
Akbar, vychadzam z toho, ze optika na zbran by mala stat aspon tolko, co zbran samotna. Cize ak si uz doprajem tu Tiku, tak na nu namontujem aspon meoptu s kvalitnou montazou. Aj ked ja by som uz dosporil na Zeissa a mal pokoj. Tie delty su take minimum s cim sa da zodpovedne polovat, nie je to ziadna slava - obrovsky kriz, obrovska bodka, svetelnost tiez nic moc. Nevravim, da sa s tym polovat, ale ja by som to nedal na novu kvalitnu pusku. ◄ reagovať
Som starý a mal som takú istú dilemu.Prejdi si predajne a pozeraj a pýtaj si pušky do ruky.Puška ti musí sadnúť.Ja som si v živote nemyslel že si kúpim guľovnicu anschutz 1780.Pochodil som toho moc až som sa dostal k nej a nechal som zálohu a na druhý deň som šiel po ňu,tak ma oslovila.A hlavne debatuj s obchodníkom a snaž si našporiť na komplet,vtedy vieš urobiť cenu.Ale synovi asi kúpim Blaser R8.Podla mna je to top flinta ale na seba som bol lakomý.:) ◄ reagovať
Urssus, co by bolo zle na tikke t3 s deltou napr. 2,5- 10/15,5 x 56 ???? ◄ reagovať