založenie nového PZ, získanie revíru, nájom revíru a všetky problémy okolo toho - diskusia
Dobry podvecer prajem.
Ako uz niekolko mesiacov citam rozne diskusie na tomto skutocne vinikajucom webe, stale viac a viac sa len utvrdzujem v tom, ze stat sa clenom PZ je nielen beh na skutocne dlhu trat ale casto aj nesplnitelna misia. Poznam velmi dobre niekolko polovnych hospodarov a predsedov PZ, ale vsetci sa zhoduju na tom istom a uplne uprimne Vam povedia, ze clenovia PZ su zvlastna sorta ludi, ktori si chrania vo vacsine len svoje zaujmy (samozrejme velka cest vinimkam, ale v mojom okoli som sa stretol s tymto nazorom). Starsi polovnici so zasluhami uz nemaju tolko chuti zucastnovat sa na brigadach a pracovat v prospech prirody (co je samozrejme pochopitelne) a na ukor mladej novej generacie neodsuhlasuju s radostou prijatie novych clenov. Moja otazka skor smeruje k tomu, ci by sa nasla hrstka ludi, co by zobrala osud za paces a pokusila sa s tym nieco spravit. Mladi milovnici prirody (mam na mysli polovnikov), ale aj ty skusenejsi (bez nich to samozrejme nejde) co by sa velmi radi starali o svoj vlastny revir a robili to s radostou a k laske k zveri, zucastnovali sa brigad.... Poznam take heslo ze kde je vola tam je cesta. Vela polovnym revirom o ktore sa staraju zhumplovane PZ koncia zmluvy. Nestalo by za to pokusit sa ziskat vlastny revir? (nechcem teraz preboha navadzat k revolte, to nemam v umysle a ani to nieje predmetom tohto prispevku). Narazam len na to, ze su niektore PZ (napr. rozne politicky vylobovane revire...) ktore si vobec nezasluzia mat vlastny revir, nectia si matku prirodu a historicky odkaz polovnicta a len drancuju zver. Dakujem za moznost vyjadrit si vlastny nazor a som skutocne zvedavy na Vase reakcie aj ked viem ze viac menej tato tema tu bola pretriasana uz v par diskusiach.
Dakujem.
Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?
Najlepšia odpoveď
Ak mate z Vas niekto prehlad budem rad kazdej informacii