mibe, asi ťa pomýlil ten obrus. Ten chlap to čistí v garáži...... Osobne neverím, žeby americký čpavok smrdel menej než nemecký. Štiny ako štiny. A ak sa nepoužijú rovnako "zafúľané" hlavne a aspoň trocha objektivizovaná metóda vyhodnocovania výsledkov, porovnávanie takýchto prípravkov stále zostáva v subjektívnej polohe "moje štiny sú lepšie"....... Bavlnené handričky (to, čo amíci volajú "pače") som si prvé tiež doviezol spoza mora. Neskôr stačilo zájsť do metrového textilu a kúpiť bielu bavlnenú metráž. Musím si to síce nastrihať sám, ale nadobudnutie je jednoduchšie, lacnejšie a využitie variabilnejšie........Bola tu otázka na používanie mosadzných kefiek. Každý účinný čistiaci prostriedok obsahuje aj amoniak (čpavok), ktorý rozpúšťa vo vývrte nánosy medi a jej zliatin. Možno pôsobí aj na mosadznú kefku? V tejto súvislosti ma v Turbiakovom videu mýli to, že úplne prvé handričky vyšli biele a autor to zdôvodňuje tým, že demonštruje na čistej zbrani. Avšak odkiaľ potom azúrová farba po aplikácii Shooter's choice?....... Ináč používam aj mosadzné kefky, aj prípravok s obsahom amoniaku (2 in 1 od Birchwood), spokojnosť. Niekedy nechávam ten čistič pôsobiť aj hodinu - dve.......... A teraz už k podstate, kvôli ktorej tu píšem: Odkedy som si prečítal hodnotenia "Shooterovej voľby" č. 10 a č. 11 tu
odkaz , som pri čistení svojej antikorovej zbrane Savage opatrnejší. Vraj amoniak devastuje antikorovú oceľ (ale vraj aj chróm). Ak sa tu vyskytuje človek zbehlý v chémii/metalurgii, ocenil by som kvalifikovaný názor......