Všetko čo sa týka čistenia zbraní, údržba dreva, plastu a kompletná údržba zbrane.
Dnes sa mi dostalo do rúk LOVU Zdar 4/2016. Na strane 12 je članok o čistení zbrane. Chcel by som dôrazne upozorniť na jeho hrubú neodbornosť. Ten človek na sprievodných fotkách ako keby držal zbraň prvý krát . Cpať vyterák do hlavne cez výhadzovacie okienko - Oh je mi nevoľno. Citujem " Zásadne nedávajte ani nestriekajte olej do hlavne." Kto za toto pánovi Miroslavovi Bilskému mohol vôbec zaplatiť. Toto je návod ako znefunkčniť zbraň a spraviť ju nebezpečnou. Toto je vizitka celého časopisu - vraví to o jeho odbornosti ? Pane bože čo robí šefredaktor ?
Dobrý je aj ROBLA SOLO MIL to je tiež žrút jak sa patrí, Filcové štuplíky VFG idú z hlavne úplne modro fialové -2-3 ks. Potom už len šedasté tak viem že je čas vytrieť, cca 2x prebehnúť olejom vytrieť a šup do trezora. Teraz mám Breaf free používam aj Balistol Ten má tiež aký taký účinok na meď - len ho treba nechať hodne hlhšie pôsobiť a častejšie nanášať. ◄ reagovať
Jaro1 Teraz si sám povedal že hlaven je potrebné čistiť tak o čom vlastne rozprávaš ?? Raz píšeš výroky a zase si len tvrdíš že gula a gula a gula :D ◄ reagovať
Po dlhodobom testovany cistiacih pripravkov na trhu na polovnickych zbraniach a na sportovych a aj tych lepsich na LR strelbu. Jednoznacne ten najlepsi pripravok od samotneho zabehu novej hlavne -Break in az po cistenie tych uz davno necistenich hlavni sa osvedcil TIPTON TRULY Chemické rospúšťadlo-najúčinnejšie na trhu, výherca testu Blue-Patch Test-rozpúšťa mosadz, meď, zvyšky prachu, olova. Ako konzervant Olej Ballistol alebo Olej Brunox. Samozrejmost pre kvalitne cistenie je potrebne mat aj kvalitny vyterak. ◄ reagovať
Zapalky boxer a berdan pozname. Ale napr. vo vojenskom 7,62x39 nie je "polovnicka" zapalka, ale podla mojho nazoru zapalka na baze traskavej ortuti a tato je uz duplom maximalne agresivna k nechromovanemu vyvrtu hlavne polovnickych pusiek.Ti ludia, ktori podlahli v minulosti vidine lacnych vojenskych nabojov vz. 43, pripadne ich pouzivali vo svojich pol. puskach aj napriek litere zakona by vedeli rozpravat o zivotnosti hlavne najmä pri zanedbanej, alebo mizernej udrzbe. ◄ reagovať