termovizia nocpix
dnes je sobota,  7. marec 2026,  meniny má Tomáš,  spln: 3. marec 2026,  dnes východ slnka: 06:18,  dnes západ slnka: 17:36
ODIMON
Chyba! Skúste sa prihlásiť znova a skúste to ešte raz.

Čistenie zbrane - diskusia

autor: Markel
pridané: 30.1.2011 21:05

Všetko čo sa týka čistenia zbraní, údržba dreva, plastu a kompletná údržba zbrane.

počet zobrazení: 52 950
počet hlasov: 0
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

Durell, 26.4.2016 o 18:17

Dnes sa mi dostalo do rúk LOVU Zdar 4/2016. Na strane 12 je članok o čistení zbrane. Chcel by som dôrazne upozorniť na jeho hrubú neodbornosť. Ten človek na sprievodných fotkách ako keby držal zbraň prvý krát . Cpať vyterák do hlavne cez výhadzovacie okienko - Oh je mi nevoľno. Citujem " Zásadne nedávajte ani nestriekajte olej do hlavne." Kto za toto pánovi Miroslavovi Bilskému mohol vôbec zaplatiť. Toto je návod ako znefunkčniť zbraň a spraviť ju nebezpečnou. Toto je vizitka celého časopisu - vraví to o jeho odbornosti ? Pane bože čo robí šefredaktor ?

dať hlas príspevku | počet hlasov: 17

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 187 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
dede, 8.7.2025 o 23:26

Pointom je .... aby medzi stičnou plochou medzi olejom a železom nevznikala voda... zistenie amerických vedcov... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

dede, 8.7.2025 o 23:23

Reakcia na príspevok od mdok1, 8.7.2025 o 12:52 :
Aké sú tie skúsenosti ? Nevŕzgajú dverové pánty ? Na konkrétnej web stránke bol odporúčaný aj predajcom na vyprážanie , lepší ako Fritol... aj Bundeswehr ho používal v dlhej chvíli... paráda českí kolotočiari ho používajú na letajících kačerech... ◄ reagovať

dede, 8.7.2025 o 23:02

Reakcia na príspevok od dreamer4u, 8.7.2025 o 15:47 :
Kua ... príspevok dva v jednom... Ktorý konzeračný resp.olej rozoberie, rozožerie železo ( drážky hlavne ) toto nemá logiku... aj keď som dochodca kúpim ho, kde ho predávajú ? Totok zistili americkí vedci ? ◄ reagovať

dreamer4u, 8.7.2025 o 15:47

Čo sa týka konkoru. Absolútne sa nebáť.... Používal som ho a aj stále používam už roky a max spokojnosť. Svoj účel plní. Bohužiaľ v dnešnej dobe je už x-prípravkov ktoré prekonali ba priam porazili na úplnej čiare možnosti konkoru a posunuli látku úplne na iný level. Dnes sa už dajú bez problémov kúpiť produkty na novej báze nanotechnológie, ktoré vám nielenže vyčistia ale totálne dokážu rozpustiť a eliminovať aj iné prvky po výstrelu ako olovo, mosadz, zostatky pušného prachu a tak podobne. Nevýhoda týchto produktov je dosť veľká cena a predovšetkým nutnosť použiť eliminátor / stabilizátor po vyčistení, nakoľko tieto chémie sú také agresívne, že by si bez problémov dokázali poradiť aj s drážkami hlavne .... ◄ reagovať

mdok1, 8.7.2025 o 12:52

Reakcia na príspevok od schaman, 15.9.2024 o 14:03 :
Určite by som sa Konkoru nebál,ani po 5. rokoch. Je to dobrý olej, sám ho niekedy používam. Ale najradšej mám Addinol W18, s ním mám najlepšie skúsenosti. ◄ reagovať

schaman, 15.9.2024 o 14:03

Ja mám podobný dotaz na Konkor, dostal som plechovú krabicu / myslím 5l / pred asi 15 rokmi, neviem aký bol vtedy starý, a stále ho k spokojnosti používam. Nedalo mi to a na nete som sa dočítal, že trvanlivosť oleja je pri optimálnej uskladnenosti 5 rokov / je to nejaká vojenská norma /. Na zbraniach ktoré čistím som doteraz nemal žiadny problém, ale teraz neviem či ho môžem ešte používať a či má ešte ten správny účinok. Používam ho len ako konzervačný po vyčistení a raz za jeden - dva mesiace to prečistím. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

sailormoon81, 5.1.2022 o 13:33

raz sa sezónu čistím vývrt s ROBLA. Včera som tiež robil 3 flinty a nemali v hlavni na ústí videteľne veľa medeného oteru ale čosi som z nich za sezónu odstrieľal. No napriek tomu ma prekvapilo, že tá handrička nevýchádzala von veľmi modrá, tak ako zvyčajne, čo ma prekvapilo. Kukol som na fľaštičku a prišiel na to že ono to mám aj záruku do 2017 v mojom prípade. Smrdieť to smrdí ďalej a zrejme to aj čosi asi rozpustilo, ale čakal som, že to bude echt modré ako vždy. Neviete niekto čo to dlhodobo používate či to časom tratí na účinnosti a budem potrebovať nový roztok alebo čo je vo veci. ◄ reagovať

lanus, 26.10.2018 o 20:31

bohus2812 - Látka je výraz dvoj-významový,môže to byť chemikália ale aj textília . Mne sa osvedčil lieh a odličovací tampón Čistenie zbrane - diskusia ◄ reagovať

bohus2812, 26.10.2018 o 18:31

Zdravím chcel by som sa spýtať aká látka je dobra na odmastnenie vývrtu pred strelbou ... poprosil by som nejaké rady a skúsenosti ďakujem ◄ reagovať

citulik, 24.9.2018 o 19:18

Nepoužívam handričky, ale starý obvëz. ◄ reagovať

JakubM, 24.9.2018 o 15:11

Názory na konkor ? ◄ reagovať

sailormoon81, 23.9.2018 o 19:31

Reakcia na príspevok od mibe74, 20.9.2018 o 13:50 :
cez ebay, z číny...handričky nastriháš z flanelu...alebo ak nevieš čo s peniazmi tak z usa a aj ,,patche,, tiež to používam ale aj normálne kefky aj boresnake ◄ reagovať

mibe74, 20.9.2018 o 22:41

Ok, dakujem ◄ reagovať

Brhlik, 20.9.2018 o 21:33

Hrot sa volá Jag. Stačí dať do Googlu "jag čistenie" a vyhodí to aj slovenské stránky... a je v ponuke aj obdobná sada. ◄ reagovať

dať hlas príspevku |