Edu /z 8.1. o 12,20/, ešte raz opakujem – iba som prenajal byt, k využitiu ktorého aj tak nedošlo. Ale rozmýšľal som, prečo tak vehementne bojuješ za dodržiavanie zákona o prikrmovaní. Aj keď v kútiku duše mi dávaš za pravdu. A prišiel som na to – i keď mi to trochu trvalo – ale prišiel. Bojíš sa o svoju stoličku – preto pochlebuješ. Má to logiku a verím ti. Každý si chránime svoje miesto pod slnkom a je to správne. Lenže v tvojom prípade to až tak správne nie je. Chrániť zákon tým, že odvádzaš pozornosť čitateľov od problematiky nadávkami na Jožibáčiho /strašením, ako píše Mrlian v Srnčia či zajačia zver/ a označovať ľudí, ktorí zverejňujú katastrofálne dopady prikrmovania, za hlupákov, tak to je už silná káva. Preto som presvedčený, že po zoznámení s tebou a tvojimi pritakavačmi, rozhodne netúžim. Kde poľujem, nech ani to ťa nezaujíma, pretože to nezverejním. Nepovažujem to za potrebné. A ak náhodou sa odniekiaľ dozvieš a ja ťa tam /vás/ načapám, zavolám políciu a vypoklonkujeme vás. A keď ťa baví názor o dvojičkách, u mňa je to naopak – som zhrozený. Vidno, že v zootechnických znalostiach poriadne zaostávaš. Pridaj! Dvojičky sú u mňa vždy kriplovina. Srnec, ako živočíšny druh, patrí do skupiny živočíchov, ktoré v prirodzených podmienkach majú iba po jednom mláďati – pakone, antilopy, bizóny, soby,... Lenže tebe je to zbytočne vysvetľovať, pretože ty sa musíš, zo strachu o stoličku, držať zákona, ako kliešť. Podľa hesla – neublížim zveri, ubližia mne. Nezdá sa ti to zvrátené??? Ja však mám rovnú chrbtovú kosť, ja nie som poľovný hospodár. Kým za tebou stojí zootechnicky neodborný zákon o poľovníctve, za mnou stojí zdravý sedliacky rozum. Takže naďalej nadávaj na Jožibáčiho, ale hlavne nezabudni nadávať do hlupákov serióznym výskumníkom, ktorí vám „vidia do kariet“. Inteligentní čitatelia si o vás – o tebe a o výskumníkoch – urobia vlastnú a správnu mienku. K uskakovaniu tam, kam mi to pasuje. Nie sú to úskoky, ale výber logických argumentov, ktoré do seba zapadajú, ako kolieska vo švajčiarskych hodinkách. To rozhodne nie je ťažké poškodenie rozumu komunizmom /komunista som nebol a ak by aj, s poľovníctvom politika nijako nesúvisí/, je to poctivé štúdium zootechniky, gastronómie a ostatných odvetví, súvisiacich s poľovníctvom. Takže nie uskakovanie tam, kam mi to pasuje, ale - nabádanie záujemcov na správnu cestu, nie na scestie. Teda – ak tu niekto z nás dvoch má poškodený rozum komunizmom /pochlebovačstvom/, tak to ja určite nie som. Ja nepotrebujem pochlebovať – a keby aj, tak komu? Zveri? Tá mi ani nezoberie stoličku, ani nepripne metál. Ale svedomie ostane čisté, ako kristovo ľavé oko. Tak sa hovorí, nie? Vulgarizácia prikrmovania – opäť slabý výraz. Je to gól do vlastnej brány /úhyn/, či ohrozovanie vlastného brankára /hnačkovanie/. U mňa by som ti to rozhodne nedovolil. Na vyjadrenia o mojich informátoroch, ako o hlupákoch, ti odpíšem asi takto. Za komunistov, ak si nebol s nimi lojálny, ak si ich navyše kritizoval, skončil si pri lopate. Teraz a v poľovníctve sa bojíš, že skončíš pri paličke pre honca. Alebo aj tú ti zoberú. Preto musíš robiť všetko pre to, aby zákon nikto neohrozoval – moji informátori, dokumenty, atď. Inak povedané – ak by si súhlasil s Jožibáčim, bol by si zradcom. A to ti ani ja neprajem. Veď kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi vyť. Nie je to pravda? Ale pre zdravý rozum poriadna facka.