bleskej prave na to som poukázal . To že je niekto schopný dokáže robiť biznis na vysokej urovni neznamená ešte ,že je zlým človekom alebo chrapúňom . To že niekto drie za minimálnu mzdu a nič iné nedokáže nenaznačuje ,že by sa takýto človek mal o zver starať lepšie ako človek ktorý má finančné prostriedky nie len pre svoju rodinu ,zamestnancov ale i revír . Kto si myslí že čím väčší žobrák tým lepší poľovník proste nemá pravdu či si to pripustí alebo nie . Tak ako sa hovorilo že lepšie je byť zdravý ako bohatý . To dve nesúvisiace veci .Skôr by som povedal ,že človek majúci financie si môže dovoliť kvalitnú stravu ako i lieky takže uplne zvrátená veta chlacholiaca chudobu . Ešte raz zopakujem toto : Kto chce vykonávať právo poľovníctva musí mať prostriedky na poľovný lístok a s ním súvisiace poplatky ,na zaplatenie nájmu za revír , na poplatky za chod združenia , na zazverovanie ,na prikrmovanie , na poľovnícku výzbroj a výstroj . To či nazveme človeka ktorý tieto prostriedky má bohatým alebo chudobným nie je vôbec podstatné . Faktom je že tony krmiva darujú len tý ktorý ho majú nie tý čo neaju na marsky a krabicu čuča. Tiež mohol sadenice darovať ten čo ich mal ako je Blaser300VM klajuci to mnohým oči lebo má minimálne lepšiu guľovnicu a auto ako veľa závistlivcov ,ktorý sa hrajú na najlepších poľovníkov na svete už im len metál chýba pripnuť za tú neuveriteľnú charakternosť ,slušnosť a Jergušo Lapinizmus :) Pritom sa často jedná iba o absolutne nechopných jedincov ktorý ledva ledva zložili poľovnícku skúšku .
Nuž zmôžu sa iba na detinskú odpoveď ,že sprostý si Ty nie ja :))
Nakoniec sa dozvieme ,že pre Slovensko by bolo výhodné keby bol minister financí človek ktorý vyšiel z 3 triedy ZŠ a oproti ing ekonomie by určite viacej rozumel spravovaniu ekonomiky nášho štatu . Lebo podobný pocit mám v tejto debate ,že čím je človek nechopnejší uživiť seba a svoju rodinu tým je múdrejší ,lepší ,morálnejší a označovaný za veľmi schoného v starostlivosti o zver . S týmto názorom sa ja nestotožňujem . Mám opačnú skúsenosť .