Strieľal som to ale len chvíľku, na 308 čku je to už moc ťažké, niektoré hlavne to dokonca ani neustabilizujú - väčší rozptyl, čo by mne osobne vadilo. Keďže najbližšiu predajňu na Sako mám v Zelenči, a ten Pán predáva za drahé peniaze Sako, krabička cez 40 euro, neviem či nie 45 eur.Nejde ani tak o tie peniaze, kvalitné strelivo čosi stojí, ale keď sa dá zohnať Sako v predajni pri Prievidzi za cca 30 euro krabička, tak to je sakra rozdiel.Neoplatí sa mi to. Na diviačiu zver to je super, dobre po tom farbí, ale tak max. do 100 metrov, alebo skôr na vnadisko použiteľné alebo spoločné poľovačky.
Ja v 308 čke strieľam Nosler Partition 9,7 g Hirtenberger (je síce drahší ako Sako, ale je super), zatiaľ som s ním nadmieru spokojný, jediná nevýhoda u Partitiona je v tom že predná časť strely pred prepážkou nie je nijako chemicky viazaná. U jeleňa sa mi stalo, že mi ho celého po dĺžke tá guľa preštárala, zostala mu v zadnom stehne pod kožou. Predná časť Partitiona bola asi 1 cm vedla zadnej časti, ktorá je uzavretá prepážkou. Inak je to super strela.Skúšal som predtým aj iné poloplášte, ale diviaci mi po ranách za lopatku nefarbili, tak som skúšal, došiel som po Partition. A u neho už aj dlhšie zostanem, zver po tom pekne farbí keď odbehne. Neoplatí sa mi to. Na diviačiu zver to je super, dobre po tom farbí, ale tak max. do 100 metrov, alebo skôr na vnadisko použiteľné alebo spoločné poľovačky.
A ešte jedna vec, podľa mojich skúseností a zozbieraných skúseností od iných luďí čo strieľajú s 308 čkou, je u nej lepšia ľahšia strela ako ťažšia, jednoducho, niekedy je lepšia vyššia rýchlosť, tým pádom lepší šokový efekt, ako nejaká ťažšia strela s nižšou rýchlosťou.