Príspevok presunutý z diskusie naboje pmc (autor: Vaduz28).
tak ako som pisal su to dva priklady, strielal som aj na 90m na 120m proste napisal som co ma napadlo ako prve s tymto strelivom, aj ked som strielal na vacsie vzdialenosti zvier odbiehala, a co sa tyka tych 30m tak sledujem ako to v praxi je ze namierim za usku a diviak musi lezat, ja som si to v danom momente netrufol, kedze ma diviaky prekvapili, tak som mieril na komoru, neviem co je na tom ze strielal diviaka na 30m 308w na komoru, videl som majstrov ze namierim mu na hlavu a padne v ohni, lenze niekedy to je velmi podcenene a nic z toho, ale vidim ze sa budeme len dotahovat, proste podla mojho nazoru co sa tyka streliva PMC pokial namieris ci uz srncovi na krk, diviakovi ako sa povie za usko vsetko padne v ohni, ale nie vzdy ta zver pride na 20m, a treba strielat na vacsie vzdialenosti, sam som sa presvedcil ze mi to odbiehalo aj ked som strielal na 100m, preto som reagoval na tuto diskusiu, keby som neskusal tie naboje tak budem ticho a si to len precitam, preto nechapem tych ktori, vystrelili na zver jeden naboj a idu hodnotit ucinky tohto streliva, dokonca v inom kalibri nez 308W, na ktore sa pytal v diskusii, a co sa tyka tej strelnice, nechapem tvoju narazku, ale tak pdola mna je normalne skusit na strelnici presnost streliva na 100m, keby som si postavil terc na 20m a skusal presnot neviem co si mam o tom myslet. Vies ty si napisal :používal som ich na strelnici ale podarilo sa mi raz s týmto nábojom uloviť srnca. Kaliber 30.06. Rana asi 5cm za lopatku. Zhasol hneď. Podla mojho nazoru je to vela profesional,ktori sa venuju strelivu a ich ucinkov a ty ides sudit podla jedneho srnca, ktory zhasol na mieste. Sam napises ze si ich pouzival na strelnici predpokladam v 30-06 a nie v 308w, a ides ich odporucat dalej ake su fajn. Niekedy si hovorim naco vlastne pisat do diskusie, ked to ani nema zmysel.