matúš, žiadne výkriky! Popíššeš divné veci a ja som na vine? Nahý kráľ? Ja nie som štátny zamestnanec s členstvom v profesijnej komore... a v rozpore so zákonom! Ja nemôžem čeliť námietke zaujatosti... nekádruj, nesúď, aby si nebol aj ty ! podstata prítomnosti poľovného psa na spoločnej poľovačke spočíva úplne v niečom inom a nie v setimentálnom ponímaní vychádzky v prírode s nejakým vrtichvostíkom. to si rieš, ako myslíš, že je ti dobre. ale v momente, ako vedúci spoločnej poľovačky zapíše psa, alebo ho jednoducho akceptuje na spoločnej poľovačke, nastáva iná právna situácia. a tá vychádza zo zákona, z plnenia zákona! žiadny sentiment, žiadni nadšenci, ale pes, a účastníci poľovačky, ktorí majú z účasti psov prospech a bez nich by nemohli vykonať spoločnú poľovačku. Aké delenie??? ono by totiž bez tých psíkov nemohla poľovačka byť. a z toho plynie aj to, čo som navrhoval, spoluúčasť zúčastnených, lebo ináč, bez psov by sa poľovačka konať nemohla. čo je na tom nepochopiteľné? žiadni rozradostnení nadšenci, ktorí sa vyplakávajú, že zabilo psíka! ale účastníci v rovnocennom právnom postavení, ktorí pri zabezpečovaní spoločnej poľovačky prišli k ujme. žiadne city! tie si nechaj večer k mamine, nič v zlom! žiadne nadšenie, ale povinnosť zo zákona! tak do toho nepleť akési vlastné záujmy a pod... je to nekorektné a scestné! tu nik nerieši sladký obraz kynologického nadšenca! zahájení spol poľovačky idú bokom kadejaké sladkosti... a nie je žiadne delenie! naprosto neprípustné nejako to deliť! A či mám skúsenosť? Vzpomínam si, že som kdesi bol, tuším aj s psíkom, tuším aj duril a vyzeral just ako ten, čo mám v profile... ako ťa môže vôbec taká otázka napadnúť, čo ťa vôbec napadá kádrovať pri argumentácii? To už zaváňa ... a ani to nechcem domýšľať a špekulovať. no a k zmluve: vrav si čo chceš, faktom zostáva: platíš nevieš za čo a nik ti nechce ukázať, za akých podmienok si poistený. nezaplať! poisti sa inde, kde ti ukážu, za čo platíš, tu ti bez problému poradím, je to na tebe, kde sa dáš poistiť. skús ešte raz požiadať okresné SPZ, nech ti to poskytnú, nežiadaj komoru. prečo to tak vravím? no lebo SPZ si necháva platiť svojho pracovníka komorou a potom má v tom zmätok. oslov orgán a ak ti to nedajú, znamená to, že niečo nie je v poriadku! ja takú zmluvu mám, ani som si ju nepýtal... a mám aj z iných organizácií, žiadne tajomstvo. to len tak u vás ešte žijú v socializme. pardon, vtedy to bolo všetko verejné... tak neviem, kde žijú, prepáč. ale zvolil si si ich, tak plať a mňa sa nepýtaj, či máš vystúpiť! to je len a len tvoja vec. Ja ti neverím - meniť zdola- že to myslíš úprimne. začni u seba, potom uverím. Bol by som rád, aby nebol tento príspevok vnímaný ako nepriateľský. Nie je to tak, no niektoré veci sa musia pomenovať, hoci sa to aj zle počúva... ospravedlňujem sa prípadným dotknutým.