Vzhladom nato, ze mam skusenosti s viacerymi zbranami viem to porovnat objektivne. Opakujem, poistka v luciku tak ako ju ma sauer 202 nie je o nic menej bezpecna ako hociktora ina, kritizuju ju zvacsa ti, co ju skusili len v predajni. Vzhladom nato, ze umoznuje odistit za kazdej situacie bez prehmatu az pri namiereni na ciel, resp. tesne pred vystrelom, eliminuje tym manipulaciu s odistenou zbranou mimo smeru strelby. Keby to nefungovalo a ludia by zomierali, tak by sa to tak dobre nepredavalo, vies o potvrdenom zraneni z dovodu sauer202 poistky?. Ja nie. Je to nieco ako vybuchujuci zaver blaseru, pri tych x kusoch sa stat nieco moze, ale predaj to akosi neznicilo. Kto nema bezpecnostne navyky, je hrozbou pre seba aj okolie a nepomoze mu ani handspannung, ten je dobry na eliminaciu zlyhania materialov ci pri pade zbrane z echt velkej vysky, ale ma aj vela nevyhod v podobe odporu natahovania a pohotovosti. S202 ludsky faktor eliminuje dostatocne, su poistky, ktore sa svojim umiestnenim dokazu pri pohybe napr. krovinami odistit aj lahsie, staci si precitat prispevky v inych temach. Ale tato tema nie je o presviedcani, ktora poistka je top najbezpecnejsia. Kto sa obava zlyhania a vlastnej zbrane, nech nabija tesne pred vystrelom alebo nosi zamok na lucik spuste, to je super poistka, ludsky faktor eliminovany kompletne :). Ja nemam problem nosit obtiahnutu kratku zbran a to mechanicku poistku ani nema. Pokial verim konstrukcii zbrane, zvysok je o zodpovednosti majitela.