Zdravim vsetkych,
Pridam svoju skusenost so 404kou.
Kupena 8/2016 prevedenie synchro XT , kaliber 30-06, nastrelil som ju na Lapua mega 12g
Co sa tyka ergonomiky, rozmerov a celkoveho pocitu s polovania s nou, skutocne nie je co vytknut. Len pre doplnenie mam sauer 202 aj 303.
Polujem skutocne vela a za cca 4 mesiace som strelil asi 70ks zveri.
Co sa tyka presnosti, spuste atd... nie je co vytknut ALE....
Problem z mojho pohladu a to obrovsky je zaver 404 ky.!!!!
Zaver sa pri noseni VELMI LAHKO odchyli 2-3 mm a to je kamen urazu. Ak natiahnete handspanung a potiahne kohutik , puska nevystreli!!!! Ano jasne ze koli bezpecnosti je to v poriadku ale... konstrukcne to nie je v poriadku. Ak je to bezpecnostny prvok ok, ale v takom pripade ak nie je puska ,,natiahnuta" by sa zaver nemal ani pohnut , tak je to na Blaseri.
Ak chceli konstrukteri v Saueri aby sa zaver mohol odchylit aj pri ,,nebatiahnutej" zbrani ok, ale potom by som ocakaval, ze pri odchylenom zavere nepojde puska ,,natiahnut" co by donutilo uzivatela ,aby dotlacil zaver a az potom zbran ,,natiahol"
V mojom pripade je nemozne ,aby som pred kazdou ranou skusal ,ci je zaver dotlaceny, na to si urcite nezvyknem, puska mi cca 80 ranach nevystrelila asi 9-10x !!!!!!!!!!
Tak ze pusku chcem vratit resp vymenit u predajcu za 202 . Bol som mu to ukazat a uznal ze to nie je ok....
Tolko moja skusenost so 404kou, velmi som sa na nu tesil ,ale som z nej VELMI sklamany. Tu fakt ,,soudruzi z NDR nekde udelali chybu'' neverim ze to takto vymysleli umyselne.
Pekny vecer