Tak absolvoval som Fehovu a samozrejme som si nenechal ujsť ani stánok Saueru, kde bol prezentovaný aj nový Sauer 404. Nemal som veľa času obhliadnuť si ho detailne, pretože v čase keď som tam bol bol na neho celkom slušný rad, ale skúsim aspoň pár postrehov. Puška pôsobí veľmi kompaktne až subtílne, aj keď subjektívne, narozdiel od bullystafforda som mal pocit, že pažba je mierne dlhšia ako pri S202, ale presné rozmery neviem, mohol to byť len dojem, ktorý robila aj krátka hlaveň. Každopádne spúšť sa dá posúvať po dráhe cca 8mm a celkom to poznať, najmä rozdiel medzi zadnou a prednou polohou, myslím, že prípadné dlhšie rozmery pažby budú touto vychytávkou pri "kratšierukých" strelcoch potlačené. Tá skrutka, ktorou sa povoľuje a následne sníma predpažbie je pravdepodobne na rovnakom, resp. obdobnom princípe ako to má Blaser R8 professional success (skrutka je na rovnakom mieste). Predajca dal predmetné predpažbie dole, trvalo mu to cca.8-10 sekúnd(z hľadiska čistenia zbrane super), pozrel som si aj nastavenie odporu spúšte, naživo vyzerá menšie ako na prezentačných videách, ale je prehľadné a dobre dostupné. Čo sa týka handspannungu. Keďže stánok saueru, mauseru aj blaseru bol praktický spoločný, porovnal som handspannungy jednotlivých zbraní takmer súbežne a dal som si na čas. Najhorší, resp. najmenej mi vyhovoval systém na zbrani Mauser M03. Skúšali sme to 2ja a nesedí mi vôbec, najmä jeho vypúšťanie. Druhý najhorší ho mal podľa mňa Blaser R8, išiel dosť tuho a vypúšťanie chce troška praxe. Sauerácky ma veľmi milo prekvapil. Má podľa mňa asi o 1/3 slabší odpor pri napínaní ako spomínané 2, je veľmi intuitívny či pri napínaní alebo jeho spustení do zaistenej polohy, mne vyhovoval. Pri odisťovaní s odlícenou zbraňou to ide veľmi ľahko, pri zalícenej zbrani treba vzhľadom na inú polohu ruky vyvinúť troška sily pričom mi obrazom v puškohľade mierne "zatriaslo", ale pri odistení som nestratil kontakt so zámerným bodom. Tu som prekvapený pocitom čo mal bullystafford, bol som na Fehove s kolegom a nezávisle na sebe sme sa dojmom z handspannungu zhodli, sauer ho mal užívateľsky najpríjemneší. Samozrejme to nie je poistka ako pri sauer 202, ktorá nekladie odpor žiadny, a je oveľa pohotovejšia, ale napríklad pri Blaseri sa mi pri zalícenej zbrani odisťovalo veľmi zle, v tomto bol sauer o level vyššie. Troška praxe vyžaduje akurát vypustenie zásobníka pri saueri 404 (maglock), tlačidlo treba posunúť mierne k lúčiku spúšte a zatlačiť, avšak pohyb vypúšťača je takmer neznateľný, nevedel som vycítiť kedy ho mám v polohe, že mi bude umožnené stlačiť tlačidlo vypúšťania a zásobník uvoľniť a kedy nie. Každopádne to fungovalo vždy, po asi minúte hrania mi to prišlo celkom prirodzené, pri náhodnom stlačení vypúšťača zásobníka jeho vypadnutie nehrozí. Milo ma prekvapil aj Zeiss conquest DL 3-12x50, za tie peniaze super sklo, neviem síce ako je na tom mechanicky, ale do 1000 eur jednoznačný favorit na puškohľad.