Všetko čo sa týka bavorského a hanoverského farbiara. Vaše rady postrehy a skúsenosti s týmto plemenom
Ahoj na toto môžeš dostať len takuto odpoved,ostrosť je povahová vlastnosť psa a je jedno akého plemena vždy záleží na konkrétnom jedincovi.
Ahoj na toto môžeš dostať len takuto odpoved,ostrosť je povahová vlastnosť psa a je jedno akého plemena vždy záleží na konkrétnom jedincovi. ◄ reagovať
prepánajána,prosím ťa ak si ešte nič nedosral,tak to ani nedoser... rady internetových výcvikárov,dohladávačov a im podobným radšej hod za hlavu kým ešte nie je neskoro a radšej prídi na to,ako z tohto podla teba "neduhu" vyťažiť čo najviac a psovu chuť k hláseniu čo najviac rozvíjať správnym smerom. No lebo kupovať psovi vyšlachtenému aj na hlásenie protištekací obojok-to musel byťiný koumák čo toto na polovné psy vymyslel alebo zakladal...,alebo ak je to taká strašná prekážka počúvať hlásenie psa,prečo ste si na dvor nekúpili mačku? ◄ reagovať
fishundpanter a riesit ci bude hlasic alebo oznamovac je podla mna jedno reci o tom ci je lepsi hlasic alebo oznamovac su uplne zbytocne pretoze vsetky dohladavky budes robit so psom na remeni.cize vo vacsine pripadov prides so psom ku kusu ktory bude zhasnuty.ine je ked pes bude zver durit a stavat tam musi hlasit aj oznamovac aj hlasic.cize aj pf ky budes sice robit s tym ze psa vypustis ked ti da rozhodca pokyn a schovas sa aby ta pes nevidel pes pride ku kusu zhasnutemu a budes cakat. pes da bud oznam bude hlasit alebo hlasity oznam popripade nacinat.len nechapem jednu vec naco mas vypustat psa ked tam lezi zhasnuty kus.zameraj sa radsej na stopovu robotu to je alfa omega farbiara.je jedno co bude nakonci. ◄ reagovať
Poriadok musí bit. Susedske vztahy, neviem ako pre vás, ale pre mna su dolezite. sinko, tiez nevykrikas kedy sa Ti chce a s plných pluc. Chovam psy a sem tam musia bit aj zatvorene. Rozhodol som tak a respektuju to. Tzn., ze bez hluku a domahania sa von. Ako to je mozne? Jednoduche. Naucil som ich to. A preco? Iba a iba kvoli susedom. Mne sa samemu nepaci ked nieci pes hulaka a zneprijemnuje zivoty ludom v okolí. Mam velmi dobrych susedov (chvalabohu :-) ) Ked mam psika od steniatka vedia to, poviem im, aj sa neraz idem ospravedlniť za "hlucnejsiu noc". Ale ked ma uz neak rok a pol uz sa nestava , ze by dlhsie v noci stekal a iba tak z nudy ani cez den. A ked dovediem dospeleho psa tak za neake dva tyzdne naučí sa to tiez. Pes ked ho spravne vedies vie kedy moze do nemoty stekat a este ho aj pochvalis a kedy staci ohlasit nieco a "stačí" Born666 aky ma vek psik? ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Rammstein0, 11.5.2018 o 14:43 :
Nazdar, ja by som to skôr riešil vodením do hory. Ak ho sem tam pustíš prebehnúť zoznámi sa s pachom zveri úplne prirodzenou cestou. Farbiara netreba veľa učiť, treba ho len často brat do revíru ◄ reagovať
Viděl jsem na velké celodenní naháňce velššpringršpaněla, co byl ostřejší a makal líp než 2 kopovi, co tam byli. Byla to sice vyjímka, ale potrvdilo to, že je to individuální. Přesto, že je ostrost vlastnost vrozená, vliv má i výchova, hlavně pokud pes vyrůstá ve společnosti ostrých psů. ◄ reagovať
Vigvi-staršej generácii psov sa vraví predkovia nie potomkovia,tak si najprv ujasni pojmy a dojmy,kým nabudúce zareaguješ na človeka(lanus),ktorý sa ťa len snažil naviesť na správny smer...Na Slovensku máme jeden z najkvalitnejších chovov bavorského farbiara v rámci Europy,teda aj sveta,preto nerozumiem troška tvojím požiadavkám.Ale kludne ti môžem do súkromnej správy napísať kontakt na nemeckú chovku BF,len budeš asi nemilo prekvapený ak dáš za šťena o 2-3 stovky viac ako u nás a zistíš podľa rodokmeňa že polovicu predkov má šťeňa zo Slovenska :) Ak skutočne chceš multi-kulti šťeňa,bolo by najvhodnejšie kontaktovať poradcu chovu,ktorý má najlepší prehľad odkaz ◄ reagovať
starí jágri hovorievali to je dobrý pes čo nešteká nerobí žiadny rozruch na doline ◄ reagovať
fatran - Nie starí jágri ale pytliaci to hovorievali !!! U farbiarov skôr platí,že nemí pes = "žiadny pes "!!! ◄ reagovať
lesnik86 - Za hlásenie (ktorého dĺžku treba postupne predlžovať) treba sučku poriadne pochváliť aj odmeniť ,ale rozhodne nie ju nechať s objektom na hlásenie sa hrať alebo dokonca hrýzť !!! ( Je lepšie ak sa zamedzí u mladého psíka aj prinášanie zhodov , lebo keď ho má v papuli nemôže hlásiť a začne sa s ním hrať ) !!! ◄ reagovať
Mirecko22 aký je to poľovný pes bez pp? Matka psa asi bude bavorský farbiar a otec je kto Dunčo s horného konca? Potom sa človek čuduje kde ta kynológia speje. ◄ reagovať
Na Slovensku je všetko možné, keď ti dajú technický preukaz na kradnuté auto, tak so psom problém nebudú mať, za úplatok určite, na kravskú p... sa tento svet obracia ◄ reagovať
Ak to pes nemá v sebe tak ho ani najlepším tréningom nenaučíš 100% hláseniu.Vydrží mu to kým bude mladý,stihneš spraviť max. skúšky kde mu dajú do kolonky hlásič,a v reále ti hlasiť ako starší nebude,alebo nespoľahlivo.Ak na skúškach vychytáš s takýmto psom skúseneho rozhodcu,sám ťa upozorní žeby bolo vhodnejšie ho viesť v praxi ako oznamovača a naučiť ho to kým je čas.Preto by som na tom vôbec nebazíroval,ak pes skrátka nemá voľný hlas,tak cvičím ako oznamovača.V dnešnej dobe kedy je les často plný rôznych "živlov" je to i pre psa v niektorých prípadoch bezpečnejšie ked je ticho a neupozorňuje na seba...či to v ňom je alebo nie časom určite vypozoruješ,inak odporúčam ako páni nižšie video výcvik farbiara ◄ reagovať
Born 666- Mal som kedysi dávno podobný problém s jagteriérom,ktorý vydržal štekať a zavýjať celú noc.Dlho som skúšal všetko možné a potom ma napadlo urobiť na búde dvierka a večer som ho pekne krásne zatvoril a o ostatné sa postarala izolovaná búda. Po čase ho to prestalo baviť... ◄ reagovať
Bavorský farbiar - Dobry den chcem sa vas spytat..Kamarat kupil polovneho psa bez pp..Da sa zohnat na bavorskeho farbiara pp??Neviem nerozumiem tomu..Dakujem za pochopenie.. ◄ reagovať
nech ho a uvidíš. 9 týdnů je strašně málo na zjištění, co bude dál. Počkej minimálně do doby, než se mu vymění všechny zoubky za trvalý chrup... ◄ reagovať
no dakujem takze ty mas tiez hanovercana a nevies nejake rady z praxe a si spokojny s tou rasou ◄ reagovať
pes s papierami sa da zohnat uz lahko a co sa tyka dobreho polovneho psa tak to uz bude zalezat na majitelovi ako si ho vicvici:) ◄ reagovať
Víš, není to tak jednoduché. Dvě zdánlivě stejná poranění mohou dopadnout úplně odlišně. Měl jsem postřel do kýty a byl kus zhaslý po sedmi hodinách a jen na III.c. A naopak přes měkotu do kýty a kus byl ještě po deseti hodinách duren a stavěn viz moje poslední fotka... ◄ reagovať
Ahoj... ono mi to príde ako by si chcel porovnávať hrušky a jablká .... durič je durič a farbiar je farbiar.... takže odpoveď je jasná..... ◄ reagovať
fishundpanter.prirodzene hlasenie je vrodena vlastnost.podporuj to vnom a pes ti casom sam ukaze ci bude hlasic oznamovac alebo hlasity oznamovac tych vela nieje.samozrejme musis ho spravne viest.ten postup je dolezity a kazda chyba sa ti vrati.neviem ake je to stena stare.skus to napisat.ale myslim ze nic neuponahlas. ◄ reagovať
Mám bavorského a celý rok aj v zime je v koterci, má zateplenú budú a cez zimu mu dávam na podlahu deku alebo kombinujem seno a na to deku, na vstupe do búdy má v zime koberček, ktorý zakrýva vchod. Pri preprave z revíru a do má v aute v kufri svoju suchú deku. ◄ reagovať
Túto otázku som riešil nedávno, rozhodol som sa pre suku ale až čas ukáže či to bolo správne rozhodnutie. Zatiaľ som z nej nadšený aj ked má ešte len 5 mesiacov.
◄ reagovať
Nie, staci dat peciatku od veterinara z RVPS na bod 10 uradne overenia, ze v okrese nie je ziadna epidemia ◄ reagovať
miki1913 - Teoreticky vzato to môže sučka zvládnuť rovnako dobre ako aj iné predátory; takže ak nie sú dostupné na ňu jednoznačné dôkazy tak sa " nepriznávaj " a bráň !!! ◄ reagovať
Mám bavorského farbiara a jeho búda je dvojmiestna a dvoj stená uteplená polystyrénom a zima či leto mu dava miesto sucha a tepla.Nebol držaný v teple od malička každú zimu je vonku.Je to pes na zimu odolný, vyváľa sa v snehu voda ľadová je pre neho normálna vec.Ochotný pracovať na farbe a stope. ◄ reagovať
Záleží od toho či už si členom združenia alebo sa doň iba chystáš,ak to druhé tak oni ti sami určia akého psa potrebujú do stavu,ak nie tak určite farbiara.. ◄ reagovať
Zdravim vas prosim poradte mi nejakych dobrych chovatelov BF je na case si kupit polovneho psa. Dakujem ◄ reagovať
Najlepší pes, je osobne vycvičený pes, tiež som sa učil a stále sa učím.... ◄ reagovať
Lanus, ty si to niekedy skúšal, naučiť psa štekať pomocou večere? Ja áno a dopadlo to tak, že odvtedy som nesmel meškať s večerou. Ale bol to retriever, nie farbiar. ◄ reagovať
Máme dva druhy farbiarov a to: hlásiča, alebo oznamovača. Treba postupným treningom zistiť ktorého máš ty kolega... Na silu by som ho štekať neučil. ◄ reagovať
pripájam sa k lubenkovi - ak chceš mať hlásiča stoj čo stoj, na nete máš dnes nájdeš kopec postupov, ale hlavne ako hovorí kormp nižšie. Ak máš možnosť, ber psíka na poľovačku a ešte pokiaľ možno na úspešnú poľovačku vždy a všade, on sa prejaví. Buď bude hlásiť alebo oznamovať. Môj hlásil 100% pri ešte nezhasnutej zveri, ináč robil "kyvadlovú dopravu" a mal som jasné čo ako, prípadne mi pomohla vizuálna kontrola - krv a lebo srsť zveri na pysku. ◄ reagovať
nechať zoznámiť a pochváliť, tiež ak by ti ho chcela priniesť, ale nedovoliť kaziť, ani hrať sa ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.