Turbiak: :-))) 1. Ak sprostredkovanie cudzích PRAKTICKYCH poznatkov (postavenie pušky, merania, analýza a vyhodnotenie výsledkov a ich publikovanie) pokladáš za teoretizovanie len preto, že to nie je od teba, je mi ťa ľúto, ale mýliš si pojmy s dojmami. Zdá sa, že aj Newtonov gravitačný zákon si "vlastnohlavne" prakticky overoval nie pod jabloňou, ale prinajmenšom pod kokosovou palmou :-))) ...... 2. Ale k veci: Citujem z tvojho príspevku z 19.3. o 11:45: "( VIEM ) ze ak na hlaven budem v mieste predpazbia vyvijat tebou spominanu silu 45 az 90 Newtonov tak centralny bod zasahu (nastrel ) sa pri tenkej hlavni bude rapidne menit zo zmenou velkosti tej spominanej sily". K tomu som KONKRETNE reagoval v poslednom svojom príspevku, škoda, že si si to neprečítal. Len si tým potvrdil moju definíciu "babského" dialógu..... Ale aby to bolo "prakticky" konštruktívne, tak odpovedz, akou silou si ten prítlak na hlaveň na konci predpažbia vyvíjal, ako bolo predpätie konštrukčne zrealizované a za ako zmenených podmienok voči východzím si registroval "rapídnu" zmenu SBZ? .....Ak na toto VIEROHODNE odpovieš, bez nutnosti tvojho členstva v Klube teoretikov a grátis ti ponúknem teoretické (radšej aj "praktické") konzultácie v oblasti vyjadrovacích schopností, ktoré mi podľa tvojich zistení vyniesli post predsedu. Ak na to vierohodnú odpoved nemáš, zostávaš len na úrovni síce cennej (lebo je "praktická"), ale predsa len demagógie, jednoducho po našom, tlčhuba. Mimochodom, nerobil som glass beddingov veľa, ale prvý som na svojej varmintke vlastnoručne robil pred vyše jedenástimi rokmi. Len škoda, že som vtedy o tebe nevedel, mohol si mi poradiť...