Tak ak môžem vyjadrím sa aj ja :-)
Odborná porota pozostávajúca z užívateľov tejto stránky,ktorí sú top fotografi nielen na tejto stránke,ale aj na špeciálnych fotoserveroch nie je až tak od veci.Prečo?Pretože, keď už je to fotosúťaž mala by teda prebiehať ako fotosúťaž,čiže aj po odbornej stránke.Pri všetkej úcte k užívateľom tejto stránky si dovolím tvrdiť,že 95% z tých 13500 zaregistrovaných nemá ani základy o fotení.Čo ale samozrejme neznamená,že by nemohli dať hlas svojmu favoritovi.Moje návrhy sú teda takéto:
1.Nechať porotu tak,ako to bolo doteraz a umožniť ostatným užívateľom,ktorí majú pred začiatkom súťaže min.10 fotografií,pridať hlas 3 fotkám.Hlasy od užívateľov sa budú rátať ako jeden hlas porotcu (tak to bolo do teraz).
2.Vybrať porotu,ktorá sama vyberie 10-15 top fotiek do určitého termínu.Po tomto termíne budú hlasovať už iba užívatelia,ktorí sa zaregistrovali pred začiatkom súťaže a majú min. 10 fotografií,opäť za tri fotografie.Čiže o víťazovi rozhodnú hlasy užívateľov,ale len z top fotiek,ktoré vyberie odborná porota.
3.Alebo to proste nechať od samého začiatku len na užívateľoch...
Osobne by som bral variantu 2.Nech je trošku zmena oproti predchádzajúcim kolám.Vo finálnom kole by sa hlasovalo za fotky,ktoré by boli na najlepšej úrovni a zabránilo by sa tak špekuláciám.
Ešte podotknem...rád by som, aby celé toto kolo prebiehalo v duchu keď bola súťaž "Jesenné poľovačky" t.j...aby si každý súťažiaci pridal foto samostatne a nie klikaním na tlačítko "pridať do súťaže" pod už nahratou fotkou v galérií, ako tomu bolo pri predchádzajúcom kole "Jelenia ruja" a aby sa samozrejme hlasovalo za fotky samostatne,teda aby sa nezapočítavali hlasy odkedy bola fotka pridaná na stránku.
K tým pochybnostiam,že si niekto spraví xy nickov kvôli fotosúťaži.....súhlasil by som keby bola prvá cena milión :-) A za ďalšie - stačí sa pozrieť koľkí ľudia sa zapojili do tejto debaty,tak asi toľkí vedia,že sa niečo chystá :-) Potom,keď my 5-10 rozhodneme ako to bude celé prebiehať,sa ozvú múdrlanti a všetku našu snahu zdegradujú :-) To len tak,aby ste vedeli vopred, ako to bude ;-)
A ešte mi nedá... som rád,že tu opäť niekomu začína zaležať na tom ako stránka funguje a čo sa tu robí,že Lesnica?