dnes je nedeľa,  15. marec 2026,  meniny má Svetlana,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:01,  dnes západ slnka: 17:48
termovizia nocpix
ODIMON

Kvóta na lov vlka - diskusia

autor: sumcar
pridané: 22.10.2013 8:20
zobrazení: 217 312
hlasov: 6

Bola uz vydana kvota na lov vlka na tuto polovnu sezonu ? nemozem to nikde najst.

Ake cislo by na nej podla Vas malo byt ?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

dusanbe
jkupculak, naši pseudoochranári vlka ešte ani nevideli!!! Možno len v kúpeľni, keď si umývali svoju vysedenú riť. Však oni nevedia o vlkoch vôbec nič, robia iba to, čo im iný nakázali, lebo iné robiť nevedia. Keby sa mali živiť vlastnými rukami a vlastným rozumom, tak pokapú od hladu...
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 1761-1800 z 2 357
WolfHunter
igman ešte je skoro zvyknú to stanovit oficialne až v druhej dekáde oktobra tento rok je však podozrivé ticho...bežala nejaka peticia zo strany LOZ a čergofilmu ...infostanky a balamutenie typické pre túto bandu...stále sa nevyriešilo čo s medvedom dokonca sa nikde nemozem dostat k výsledkom DNA monitoringu aj ked uz dávno mali byt...budem rad ak to ostane minimalne tak ako minuly rok ustupilo sa až príliš jedna vec je opodstatnena ochrana sa odbornej baze a ine tento fanatizmus tažiaci z dnešnej zadubenosti takže nam ostava len čakat a dufat že ešte niekde ten zdravy rozum za stolom zostal...
igman
Zdravím vospolok; neviete niekto ako to vyzerá s lovom pre tento rok?
apple
vidím to skôr takto: je to súbeh viacerých skutočností: zákaz lovu vo vybraných lokalitách, kde sa bežne lovili. taktiež oklieštenie o lov na spoločných poľovačkách. výsledok sa jednoducho musel dostaviť.... a obávam sa, že to vytešovanie sa zo zvyšovania stavu nebude mať dlhého trvania.
pali1
áno aj...
Jeger
pali nie!!! bude to tým že vlci ulovení mimo doby lovu sa nedajú zlegalizovať :D
pali1
marekeram-nebude to tým,že všetky združenia pri poľských hraniciach(aspon tie na východe- určite) majú zákaz lovu vlka ?
marekeram
zepo, ochranári tvrdia, že sa stav vlkov na Slovensku zvyšuje a je lepší vďaka prísnejšej ochrane vlka. Treba sa skôr zamyslieť nad tým, prečo nebol problém v minulosti kvótu 130 naplniť a prečo je dnes problém naplniť kvótu 80. Nie je to tým, že máme na Slovensku menej vlkov. Bude to z iných dôvodov ...
agbar
Skoda slov.
zepo
škoda že sa nenaplnila kvóta odlovu vlka,pretože teraz začnú ochranári pišťať že sa nenaplnila pre to,že je na Slovensku málo vlkov
Stoklasa
Konečný oficiálny :)
marekeram
Konečný údaj je 57 ulovených vlkov a 1 úhyn. Kvóta bola 80.
apple
zatiaľ známy údaj: ulovených spolu 53 vlkov
jozefpetr
Ochviľu nam lov končí a nikto tu nemá info ako sme tento rok obstáli s lovom?
WolfHunter
dolina...myslel som si že vo vašom veku vám je dávno jasné že unia ma jeden velký nedostatok a to ten že by rada diktovala hoc uplne nezmysli pretože na poriadne sa venovanie konkretbnej problematike v konkretnom štate akosi niet ani času ani snahy...z ich dielne už vyšli kadejake nezmyselne plošne nariadenia takže ochrana jej očami je trochu na hlavu postavena...najme preto kto sa pasuje novodobo do pozicie zachrancov prírody...každemu normalne rozmyšlajucemu človeku je jasne že nas zastupuju hlupaci a vám takisto odporúčam zamysliet sa nad tým či je správne aby si o problematike vlka na slovensku robili nazory a presadzovali si svoju politiku štaty ako česko madarsko či polsko...nevidel som aby sa slovensko niekde rozdrpovalo u nich s niečim...výsostne právo na to čo s vlkom by sme mali mat my kedže sme ho tu udržali a nie ochranari a kadejake tretie sekotry ale my polovníci,skuste pán dolina zabudunut na vlka a zamyslite sa nad tým ako je dnes využívana príroda či je turizmus všade skutočne tak doležity pretože začínam mat pocit že ak nebudeme fungovat ako taliani že sa za všetko bude platit tak ako to robíme my pri výkone práva polovníctva slovač sa nenaučí važit si to čo zatial má pretože to čo sa deje je choré...človek by si mal uvedomit že nemože všetko a všade vysvetlite i ako je možne že v 2000h chotári ludom nestačí jedna 5km bežecka trat hraničny peší prechod ...ale trepu sa všade...slovesnko ma x miest vyhradených na relxaciu akehokolvek druhu no to nestačí ...musíme sa pchat na svažnice do jarkov tam kde sme ešte neboli šak čo les je pre všetkých zver ustupi...polovník by mal byt ochranca ale boj z ludskou aroganciou azo zviazanými rukami cez kadejake nariadenia a na hlavu postavene zakony je beh na velmi dlhu trat...možme svetu osunut 1000argumentv pre a proti a hlupak si z toho aj tak vezme svoje a veselo bude šírit svoju pravdu...tak ako dalej pán dolina?
dolina
Karol,myslel som si ,ze polovnik je zaroven aj ochranca prirody,alebo je to v dnesnej dobe asi inak.....Zbytocne tu o vlkoch nemudrujte ,boli tu aj tu budu,a ked sa unia rozhodne ich chranit celorocne tak sa stane a poslusna slovac ani nemukne.
apple
jirik, nesil to, až budú počty, tak ich sem dám ja, ak nie niekto iný. to nie je utajované
jirik
No a tedy k věci....jen v oblasti Polany jich bylo 5 a celkem jsem slyšel cca 25 ks na konci roku?
MMasska
Páni, vaše príspevky boli zablokované pretože zbytočne vznikajú hádky a rozbroje, ktoré sme museli zastaviť ešte v zárodku. Takýto štýl tzv. ochranárskych provokácií nebudeme podporovať, sme na poľovníckom portáli a podľa toho ho aj musíme spravovať. Ďakujem za pochopenie.
goret
zoznam osôb, ktorým sa hlási odlov z dôvodu jeho kontroly je v prílohe č.2 dokumentu na odkaz
Lysec
mikole - táto informácia by mala byť dostupná na MPaRV SR ,t.j. tam kde sa všetky hlásenia (o legálne) ulovených vlkoch koncentrujú (logicky,však Goretko !)...Inak veľmo som zvedavý aj ja !
goret
logicky by to malo byť možné u človeka, ktorému sa hlási odlov
mikole
Neviete odporučiť, kde sa dá zistiť aktuálny počet ulovených vlkov v tejto sezóne 2014-15 na základe hlásení
kaso79
odporucam Myslivost 1/2015, a dva clanky Ing. Durika....Jarko viac krat udrel klincek po hlavicke (ochranarskej)...
lubenko
bandita my sme chapavý nemusiš nam to pisat dvakrat,ale kedže niesi polovnik skus sa s tým tvojim navrhom obratit na pana elektrikára Lukača,určite ti da za pravdu ,u nas polovnikou by to problem nebol,určite budeme suhlasit:):):):)
bandita
Selektivny odstrel sa da chápať rôzne,nemusi to byť len chorý-zdravy, silny-slabý atd.. Uz len výber pohlavia,doby lovu a veku zveri je selekcia. Napadlo uz niekoho začať loviť len vlčata a to od 1.8. (Zhoda z dobou lovu vysokej a v tom case sa začínajú vlčata aktivne podieľať na love). Od novembra by bolo ako doteraz. P.S. da sa to aj bez tej priviazanej kozy ;)
bandita
Selektivny odstrel sa da chápať rôzne,nemusi to byť len chorý-zdravy, silny-slabý atd.. Uz len výber pohlavia,doby lovu a veku zveri je selekcia. Napadlo uz niekoho začať loviť len vlčata a to od 1.8. (Zhoda s dobou lovu vysokej a v tom case sa začínajú vlčata aktivne podieľať na love). Od novembra by bolo ako doteraz. P.S. da sa to aj bez tej priviazanej kozy ;)
omik113
vážený páni rad sa pridám dodiskusie. som v združení v pohraničí s poľskom vlkov máme celoročne a v poslednej dobe aj rysa. sme jelenia oblast a diviačkov máme menej už roky sa snažíme nestrielať diviačice ale devastačné nároky dravcov sú viditeľné už aj na srnčejzveri.navrhnite aj tu riešenie ako lovit...
lubenko
Jaro dobre aspon ochranári neumru sprostý:):):):):)
apple
že som si rozumy nenechal pre seba, zas som na opicu... :-D
lubenko
no prosim,ked už to aj papo pochopil :):):):),som napred čital že do svokry:):):)
apple
aháááá .... strelím do svorky a najslabšie zostanú... už vieeem !
lubenko
neviem čo na tom banditovom napade neviete pochopit,urobite ujezt z kadevadrou,privažete ku kolu živu kozu a ked sa vlci zbehnu,vystrelite zo svorky najslabšie kusy,jednoduche nie :):):):):):)
apple
lanus, nepredbiehaj sa, hééééj... :-D mne to chvíľu trvá, než sa rozkývem
apple
bandita, popíš trochu, ako si predstavuješ selektívny odstrel
lanus
bandita - Selektívny odstrel vlka je zaujímavý nápad ; trochu to dozvedz, aby sme sa dozvedeli ako si to predstavuješ .
bandita
odkaz 3.odsek o zasahu do svorky. Myslim, ze nie je dolezita vyska kvoty. Skor je na polovnikovi,ktoreho vlcka si vyberie na musku. Ked sa da pri inej zveri robit selektivny odstrel, aj tu sa moze.
WolfHunter
...počas splnu sme sa v združeniu venovali lovu diviačej zveri počas 4 dní sme mali 4x vlka...bud prekvapil alebo bol daleko...medzi tým boli strhnuté ovce a vo štvrtok o poldesiatej na obed bolo vidno dvoch potulovat sa v blízkosti družstva...zaznamenávame slušné prírastky u diviačej zveri ktorá u nás nie je pravidelne...dá sa predpokladat že prírastok bude značne zdecimovaný ked sa vytvorí svorka kdeže teraz sa vlci potuluju maximalne po dvoch...neviem či ste čítali aj diskusie pod článkami uvrejnenými v sme...mám obavy že nakoniec vlk získa pozíciu akú má dnes medved a my ostaneme z dlhým nosom...je tu niekto kto by vedel poradit ako dat poliakom po prstoch pretože kým na jednej strane chcú nárazníkove zony ... na druhej rozvijajú euro turizmus priamo na štatnej hranici...doprial by som vám aby ste videli tie húfy ktoré saa presúvajú kade tade cesty a všelijaké vyhliadkove veže všade peší cyklista bežkár a na večer partie z bugynami motorkami štvrkolkamy...ved to je nárazniková zona...su to hovedá nedisciplynované viem o čom píšem dennodenne vidím aký to má dopad na prírodu...závidím USA majú farmársky zákon tak každý rešpektuje súkromné vlastníctvo...nedivte sa že majú parky plné na prasknutie pretože ked sa rodinka zobudí rozmýšla či pojde niekam nie ako u nás kde mnohý majú pocit že sa možu vtrepat kamkolvek a kedykolvek...je nás vela to je pravda plno hlupákov a najme moderných všadebolov a všetko vedov...mal som snahu šírit osvetu a zapajat sa prípevkamy...boli mi mazané a ja som bol zablkovaný...prispeval som rozumne citlivo bezvýsledne...preto apelujem aby sme dali hlavy dohromady pretože nie je možné aby na nás hadzali špinu z každej strany hocikedy hocikto kde je komora ?...prečo s tým konečne niečo nespravia načo ich potom máme ? prečo nevyužiju silu medii aj oni?...
apple
pekne si napísal, lubo! na vlka sa nemá strieľať!!! postačuje kúpeľ v dubovej kôre, on sa stratí... je ale naozaj k zamysleniu, že poľsko - tak veľká krajina má skutočne len okolo stovky vlkov. a z tej stovky je najviac na našich a ukrajinských hraniciach, teda poblíž. a ochrana je tiež diskutabilná, keď tatry v žiadnej oblasti neuzatvárajú na zimu, tak ako u nás. a čo sa týka ochranárskych múdrostí: treba položiť základnú otázku: vlky sa tu objavili so vznikom ochranárskych združení, alebo tu boli aj predtým. oni len prevzali pôvodne poľovnícku ochranársku agendu, nič viac. to samé sa týka medveďov! a naraz majú viac rozumu ako tí, ktorí svojou prácou a znalosťami zachránili vlka i medveďa pred osudom známym z okolitých krajín. tak tam sú múdri, radia nám, napádajú, zakazujú a trestajú, hoci doma o macoch a vlkoch ani nechyrujú. a tí, ktorí to tu udržali, ustriehli, ochránili sú dnes tí najhorší... a kde vidím príčinu, že sa to tak otočilo? nuž jednoznačne v rozklade našich hodnôt. nechali sme poľovníctvo zdemoralizovať, rozvrátiť práve tými, ktorí ho mali hájiť! a čo robia tí, ktorí majú za hodnoty bojovať? pytliačia v zádielskej, zakrývajú neskutočné bezprávie, stále si osobujú právo znovu budovať sladký centralistický národný front! a súčasne sa rozvrátila, skorumpovala i štátna správa. a výsledok sa dostavil: poctivci prichádzajú o revíry, legislatíva na zaplakanie, poklonkovanie sa záujmom pochybných skupín a neschopnosť sa postaviť taktiež pochybným záujmom akejsi európskej komisie.
lubenko
tažko pochopitelné,prečo sa tomu vlku na západe nedari a nechce sa tam usadit,ved ma utvorený koridor cez Slovensko-Česke hranice,prečo len sa stale tlači na to Slovensko a prečťo vlastne neostane v tom Polsku ked tam ma vytvore take super podmienky pre život,hold mne neostava ine než že je to spôsobene tým že tu mame strašne ,ale strašne choru zver a on ju tu musi likvidovat ,pretože si tu s tým nevieme poradit sami a preto ked chceme mat zdravu zver apelujem na polovnikou,nestrielaJTE VLKOU NA čO SA TEN ZAPAD BUDE POTOM KU NAM CHODIT POZERAT
Hekler
problém bude asi v tom, že poľ. hospodári už desaťročia "zodpovedne" vykazujú "skutočné a presné" stavy zveri pri sčítaní zveri a následne aj love zveri a ochranári všetko len "nezodpovedne" odhadujú .......
Zobrazené 1761-1800 z 2 357

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.