M.K.P. AGRO služby
dnes je nedeľa,  8. jún 2025,  meniny má Medard,  spln: 11. jún 2025,  dnes východ slnka: 03:50,  dnes západ slnka: 19:41
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Kvóta na lov vlka - diskusia

autor: off sumcar
pridané: 22.10.2013 8:20

Bola uz vydana kvota na lov vlka na tuto polovnu sezonu ? nemozem to nikde najst.

Ake cislo by na nej podla Vas malo byt ?

počet zobrazení: 207 201
počet hlasov: 6
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off dusanbe, 24.10.2013 o 16:07

jkupculak, naši pseudoochranári vlka ešte ani nevideli!!! Možno len v kúpeľni, keď si umývali svoju vysedenú riť. Však oni nevedia o vlkoch vôbec nič, robia iba to, čo im iný nakázali, lebo iné robiť nevedia. Keby sa mali živiť vlastnými rukami a vlastným rozumom, tak pokapú od hladu...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 93

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1721-1760 z 2350 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off marekeram, 8.11.2015 o 9:29

Pán Lysec, píšete: "Údajne už dlhší čas je pozorovaný stav , keď sú svorky vlkov menej početné ako v nedávnej minulosti." Máte aj zdroj tejto informácie? Lebo slovíčko "údajne" je dosť chabý zdroj. Opak je totiž pravdou, početnosť vlka na Slovensku sa v posledných rokoch zvyšuje. A to napriek tomu, že tu niekto napísal, že kvôli reštrikciám rastie nelegálny lov vlka. Takže s tým nárastom nelegálneho lovu to asi nebude také horúce. Všetky zdroje, aj poľovnícke, aj vedecké aj ochranárske dospeli k názoru, že stav populácie vlka sa na Slovensku v posledných rokoch zvyšuje. odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off batuska, 8.11.2015 o 9:16

Lovec vlkov – ked dochadzaju argumenty zacnu sa pouzivat invektivy, ale k tomu sa vyjadrovat nebudem. Zda sa, ze sme na jednej lodi – obom nam vadi porusovanie zakonov. A vyzva na vyvijanie aktivit smerovana do vlastnych radov je ta spravna cesta...ak su neschopni presadzovat zaujmy vacsiny svojich clenov, treba ich vymenit - a nie rebelia. ◄ reagovať

off WolfHunter, 8.11.2015 o 7:56

Pán batuska vyznievate dost pokrytecky...je nad slnko jasnejsie ze cely ten cirkus smrdí snahou zaliskat sa volicom sak tolkooo ich podpisalo absurdnu peticiu ... Co ste cakali zakony u nas su derave ako sito na halusky a kazdy ktory nie je uplatnitelny v praxi je zbytocni zase upozrnujem na jazdenie motorovymi vozidlami a prostriedkami kade tade ktore je trestnym cinom s noulovym efektom riesenia u kompetentnych a s x pripadmi ktore vyvracaju vasu smiesnu vieru v dodrziavanie zakonov kedze slovac funguje v duchu setko je setkych...vyzyvam vlastnikov organizacie a nasu slavnu komoru aby zacala vyvyjat aktivity ktore statu pripomenu kolko penazi mu tecie do pokladnice lebo nas to stoji cas nas cas pretoze chceme tak nech nas neobmedzuje kadejaky hlupak ktory mnohym nesiaha po pety a keby nie internetu ani nevieme ze ta banda exsistuje...najtazsi boj je s hlupakmi a najhorsi nepriatel je ten ktoreho najvecsou zbranou je debilita naroda...co je to za minister prec s nim ! ◄ reagovať

off lubenko, 7.11.2015 o 21:57

to čo dneska vo večerných spravach JOJKY vypotil ku odstrelu vlka uradnický šimel ministr,živ,prostr s titulmi pred i za jeho menom svedči o jeho tuposti a nie odbornosti ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off batuska, 7.11.2015 o 21:42

Pan Durik, ako mozete pytliactvo povazovat za prejav obcianskej neposlusnosti? Ano, chcel by som a povazujem to za normalne, aby kazdy, ci uz jednotlivec alebo zaujmova skupina respektovala platne zakony a predpisy statu v ktorom zije bez ohladu nato, ci su zle alebo dobre. Ak mate pocit, ze mame zakonodarny zbor ktory prijma zle zakony, mate prilezitost to zmenit – volby budu onedlho. Na rozdiel od vlka si myslim, ze v sucasnosti je potrebne v niektorych oblastiach pristupit k regulacii stavu medveda. Odpoved najdete v spominanej anonymnej ankete, preco sa to polovnikom, tak pocetnej zaujmovej skupine doposial nepodarilo presadit... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off WolfHunter, 7.11.2015 o 17:31

vážne by sme si mali zobrat príklad z okolitých štátov a urobit opak toho čo oni...naši predkovia sa postarali o to aby u nás šelmy boli a vdaka nim nám ich dnes možu závidiet tý ktorých predkovia ich vykynožili tak čo dnes chcú ak tento stav ostane doplatia na to medved vlk rys...žiadna expanzia sa nekoná a ani nebude pretože podmienky sa nedajú vytvorit mihnutím čarovného prútika a to by mali samozvaný spasitelia prírody vediet tažke si serú v mnohom do huby...čo vyzera dobre na papieri ostane na papieri...padlo tu slovo kompromis ja žiaden nevidím postavilo sa nás na hotovú vec o nás bez nás...čo čakali?...my sme tu boli skor ako tý čo sa dnes hrnú do lesa a hlavne tý starší si vedia porovnat časy pred a po kým prišla táto chorá doba kedy si každý robí čo chce na úkor práv tých ktorý čosi vlastnia za čosi zodpovedajú...kde je čergofilm a lukáč?...to že sa obmedzí odstrel je ok ale že v územi s prioritnou ochranou vlka sa denodene prehanaju polský smradi na autach motorkach štvrkolkach nelegalne si buduju trasy nerešpektuju pohyb po vyznačených trasach to už je ok a pre populaciu vlka vysoko prospešné...sú to pokrytci nech vylezu z teplych flekov do terenu a pozru si v reale ako im ta ich ospevovana laicka verejnost kašle na ich dosiahnute uzemia možno sa preberu a budu vidiet problemy tam kde su a nie vytvarat nove bez nesenia zodpovednosti! som im plne k dispozicii ◄ reagovať

off Lysec, 7.11.2015 o 14:57

batuška - verte ,že tí z nás čo sa ohlasujú sú určite z tej poctivejšej časti našej poľovníckej pospolitosti. Nejeden z tých čo sú ticho mi už povedal :"Ja sa Ti čudujem, že sa z tými k.....i vôbec bavíš. Ako to zariadili tak sa treba zachovať a oni nech sa aj na kolomaž rozlejú" (koniec približného citátu). My nechceme nič iné len kompromisné riešenie , ktoré je predovšetkým v záujme vlka samotného čo názorne dokazuje situácia z rokov 1975-1985. Hádam len nechcete aby tento národ ,alebo lepšie povedané hociktorá legálna záujmová skupina rešpektovala sprosté predpisy len preto, že to navrhol nejaký utopický diletant nepozerajúci vľavo ani vpravo a nechal si to schváliť zákonodarným zborom typickej slovenskej "kvality" .Hovorí sa tomu občianska neposlušnosť (keby nie jej, žiadna revolúcia na svete by nezvíťazila , lebo by ani nevznikla) ! Margot narieka, že keby čo len jeden zo 100 poľovníkov tak konal už by to bolo na zamyslenie - no nech sa teda začne zamýšľať.Keby sledoval poľovnícku tlač tak by si v PaR prečítal aj niečo o anonymnej ankete o vzťahu slov.poľovníkov k veľkým šelmám a dozvedel by sa ,že z 310 respondentov sa 12 priznalo, že určite uloví veľkú šelmu aj nelegálne,29 respondentov tak urobí ak bude mať istotu neprezradenia a 38 tak skôr urobí ako neurobí,79 tak skôr neurobí a len 148 (čiže menej ako polovica) tak určite neurobí.Až 147 respondentov má nejaké informácie o nelegálnom ulovení veľkej šelmy a 258 respondentov považuje prípady nelegálneho lovu veľkých šeliem za zriedkavé až úplne bežné.A to počúvam, že tí "najostrejší" sa väčšinou vyplneniu anketového dotazníka vyhli !Som zvedavý ,ako by dopadla anketa po najnovšom výplode MŽP a MPaRV? Nie je to dosť argumentov pre to, aby sa počúval aj hlas poľovníkov ? Nemáme dosť príkladov z okolia (ČR,Maďarsko,Rakúsko ,Poľsko...) kde sú veľké šelmy totálne chránené už niekoľko desaťročí a napriek tomu sa tam naše rysy, medvede či vlci nemôžu usadiť. Asi prečo ? Nuž preto lebo sú tam jednoznačne nie totálne chránené ,ale totálne vybíjané.A vybíjané sú nielen preto, že sa ich tamojšie obyvateľstvo obáva ,ale hlavne preto lebo tamojší lovci nemajú legálnu možnosť získania trofeje z regulačného lovu (lebo raz darmo, ak chceme loviť tzv.úžitkovú zver ,musíme regulovať aj jej prirodzených predátorov,pretože či chceme ,alebo nechceme sú to naši konkurenti).Popritom ani z týchto štátov som nezachytil žiadne správy, že by bol nejaký pytliak veľkých šeliem za to popoťahovaný.Teda - situácia identická so SR. A ak toto niekto nechápe tak je prinajmenšom čudák, lebo my Vaše idealistické snahy chápeme, aj keď ich väčšina z nás považuje za premrštené. Nadarmo sa nehovorí, že dialóg je predovšetkým o ochote počúvať aj druhú stranu, my však máme dojem ,že nás síce počúvate,ale "jedným uchom dnu, druhým von".Popritom sa jedná o nanajvýš vážne veci ...Naša aj európska ochrana prírody by si mala uvedomiť, že "aj menej je niekedy viac" a ,že jeden valec (zo Zlatej Idky) sme tu už mali ...a ako dopadol ?! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 8

off sailormoon81, 7.11.2015 o 14:43

ja si myslím že drvivá vačšina verejnosti vníma poľovnikov kladne a zlý obraz sa snažia vyvolať senzácie chtivé média, zopár pseudoochranárov a polobláznov. Do lesa vozím seno, obilie, soľ, zemiaky, jablká, tlmím škodnú, dávam vzorku ulovenýcch líšok na rozbor proti besnote,Zakopávam uhynuté líšky či iné zveri na veľkú radosť susedov, pomaly ma bežne volajú že líšky kradnú sliepky aby som ich zastrelil, čo som aj spravil, dávam vzorku z diviaka na rozbor koli trichynelóze či KMO, regulujem diviaky aby sa poľnohospodári nezbláznili,strážim im v noci kukuričné pole, robím brigády v lese na družstve, študujem poľ., literatúru, natieram stromčeky proti ohryzu, budujem soľníky, krmelce a všetko ZA DARMO na vlastné náklady!!! Navyše platím za prenájom revíru vlastníkom, štátu,platím do zvazu, do pol.komory, musel som absolvovať poľovnicky kurz,strelecké testy, psychotesty,tlakové skúšky zbraní,atď a ÁNO lovím zver. A nech mi teraz povie niektorý z tých pseudoochranárov čo on robí pre prírodu NA VLASTNé NáKLADY a akú ma na to kvalifikáciu. Lebo kúpiť si foťák a mudrovať po internete podľa nňa prírode nepomáha. A k vlkovi len toľko, že by sa mal loviť celoročne a bez obmedzenia lebo ich je fakt dosť a vôbec nie je ľahké ho uloviť či vôbec zazrieť aj keď vieme že v revíri ich je veľa, čo sa dá zistiť zo stôp, strhnutej zveri trusu či pravidelného vytia. Ale prosím nech sa zakáže lov vlka či medveďa úplne. Ale potom fakt nech zakážu na severe loviť losa, lebo ja tiež chcem nech pride znova na Slovensko. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off batuska, 7.11.2015 o 6:16

Velmi ma znepokojuje, ako niektori „polovnici“ v diskusiach narabaju so slovami a akoze upozornuju nato, co sa moze stat, ak sa nieco neurobi podla nich a pod zamienkou, ze oni vedia co je najlepsie nepriamo navadzaju na protizakonnu cinnost alebo trestny cin. Ludova mudrost hovori, ze od slov nie je daleko k skutkom. Ak tito „polovnici“ narabaju so zbranami tak ako so slovami, ani sa necudujem, ze verejnost vnima sucasne polovnictvo tak rezervovane. Je to paradox, ale negativny obraz slovenskeho polovnictva vytvara minoritna skupinka akoze polovnikov. Je na skodu, ze vacsina to toleruje. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off Stagstalker, 6.11.2015 o 23:24

Margot, čierny lov a povalové vlky nie sú situáciou, ktorú si prajem aby nastala, ale situáciou, ktorá predpokladám, že nastane. Takúto citlivú tému možno riešiť len akceptovateľnou ponukou pre všetky strany, nie rozhodnutím od stola v naivnej viere 100% dodržiavania takéhoto diktátu, jeho možné dôsledky tu načrtli viacerí. Riešiť tematiku dotýkajúcu sa poľovníkov bez nich, resp. bez akceptovania aspoň časti ich pripomienok nemôže viesť ku kompromisu, ktorý by navodil pravidlá akceptovateľné a dodržiavané oboma stranami. Na jednej strane MPSR zapracuje všetky pripomienky ochranárov, okliešti územia s povoleným lovom na absolútne minimum a na strane druhej poľovníkom, ktorí sú tiež časťou odbornej verejnosti na "oplátku" alibisticky zvýši kvótu o 10 jedincov? To je ako ponúkať jedlo spoza výkladu zatvorenej reštaurácie alebo dať možnosť loviť slona a tigrov v Lučenci. Ako som už uviedol, to už menšia kvóta bez územného obmedzenia by splnila účel lepšie, minimálne by boli štatistiky menej skreslené, podobne by to fungovalo aj pri medveďovi, ktorého stavy sú už alarmujúce. K tvojej poslednej časti príspevku. To,že je nepoľovnícka verejnosť vo väčšine neznamená nič. Táto "verejnosť" nerozhoduje a veľmi dlhý čas ani nebude o poľovníkoch nijak rozhodovať. Jediný, kto môže do deja zasiahnuť je vlastník pozemku a štát, pričom štát má na rozdiel od nepoľovníckej verejnosti z lovu a obhospodarovania divej zveri prospech a nie malý a preto tu poľovníctvo ešte dlho bude. Možno nie v podobe toho "ľudového", ale bude a vzhľadom na silný lobbing bude "nepoľovnícka" verejnosť pri legislatívnej tvorbe ešte dlho ťahať za slabší koniec. Ono, na druhej strane, táto nepoľovnícka verejnosť, ktorá tak rada vynáša morálne súdy nad "vrahmi zvierat" sa väčšinou prejavuje nadmernou hlučnosťou v prírode, odpadkami v lese, vozením sa autom za zákazovými značkami resp. po územiach európskeho významu (kde síce poľovníci loviť vlkov nesmú, ale vozenie sa autom "nepoľovníckou verejnosťou" už ochranárom až tak nevadí, pričom sa jedná o trestný čin). Čudujem sa, že už dávno nebola novela zákona umožňujúca aj poľovnej stráži ukladať blokové pokuty, malo by to veľmi dobrý výchovný, ale aj represívny charakter, ktorý by niektorých turistov vrátil na zem z ich vnímania neobmedzených ústavných, ľudských a iných práv a slobôd a pripomenul im, že ruka v ruke s právami idú aj povinnosti a obmedzenia. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

off agbar, 6.11.2015 o 20:36

Ti kompetentni zabudli na jednu dost podstatnu vec: sme Slovac a zakazane ovocie najlepsie chuti. ◄ reagovať

off WolfHunter, 6.11.2015 o 20:30

Tetrov nie je pre nich atraktívny...navrhoval by som pustit sa do bielorusov svedov a finov koli losom aj mi ich chceme sak boli autochotone nech ich prestanu lovit nech urobia pásmo ochrany aby sa sem mohli sirit ved je jedno ze nemame podmienky ale chceme ich ved je to velka spolocna populacia ...skusme to ako češi a poliaci s vlkmi u nas ...kašlime na historriu a na to co sa podarilo nasim predkom lukač by si z ucty k nim zaslužil po papuli že špini ich pamiatku darmožrač chapem že musí z niečoho žit nech robí poctivu robotu sak je elektrikar a to odporučam aj bande okolo neho....a že to tu iskri menej možnosti a viac penazi nas to stoji nechapem...teraz bola v spravach uhynuta kana pride vam normalne ze rakusan monitoruje slovensku populaciu som zvedavy ako to skonci urobili len bubu bu na polovnikov a zase ticho?...ako s odstrelmi psov v telke toooolko plaču a špekulacii ale nikdy sa potom nedozvieme ako dopadol polovnik či bol potrestaný , prečo lebo nebol dvovod niekto si len chcel cez TV pomastit ego...zajtra mam cas pojdem pozriet ci poliaci zakrmili vlkom pofotim aby ste videli ochranu v praxi... ◄ reagovať

off miso111, 6.11.2015 o 20:19

Začína to tu iskriť :) Ale ako som pred časom vravel, téma medveď sa opäť tendenčne zmení na niečo iné... a je to tu! Prišla téma vlk! Za čas bude možné vytĺkať zelené groše z tejto problematiky...a už len čakám, kedy konečne dôjde aj na hlucháňa a tetrova. Tuším to naši zelený priatelia nepoňali zo správneho konca :))) ◄ reagovať

off Lysec, 6.11.2015 o 19:50

Pred chvíľou som si prečítal výplody istého p.Grobauera (Čergovfilm). Vyratúva tam , koľko zveri ulovia poľovníci a koľko vlci.Vyšlo mu, že poľovníci ulovia oveľa viac jeleňov, diviakov a srncov ako vlci. Použil to samozrejme ako argument pre celoročnú ochranu vlka a na druhej strane tvrdí ďaľšiu somarinu ,a to ,že poľovníci požadujú celoročný lov vlka - čo je pre nejedného z nás veľká novina (nuž ale zrejme :čo sa babe chcelo , to sa babe prisnilo ?). Len zabudol už ďalej analyzovať prečo poľovníci lovia viac danej raticovej zveri ako vlci ? Nuž jednoznačne preto ,lebo ich je menej ako by dokázala naša príroda uživiť. Údajne už dlhší čas je pozorovaný stav , keď sú svorky vlkov menej početné ako v nedávnej minulosti. Potravy majú popritom viac ako dosť! A menej ich je zrejme preto , lebo nelegálny a celoročný lov (!) evokovaný prísnymi reštriktívnymi opatreniami OP odčerpáva z vlčej populácie zrejme neporovnateľne viac vlkov ,ako by sa ulovilo za veľkorysejšej doby lovu. A úplne najhoršie je to, že sa tak zrejme deje aj počas odchovu a vyvádzania malých vĺčat ! Za cca 10 rokov početne nelimitovaného lovu v dobe lovu od 16.IX. do 28.II. (1975-1985) sa vlk rozšíril zo severovýchodu Slovenska až na stredné a severné Slovensko a zvýšil svoju početnosť v jarných kmeňových stavoch na najmenej 6-7 násobok (na cca 350-400 jedincov)a migroval aj na Moravu a do Maďarska.Tam by ste však dnes vlka márne hľadali, aj keď Maďari tvrdia, že vlk sa k nim vracia - za tie roky by ich však v Maďarsku muselo byť požehnane. Naši a maďarskí "jágri" však veľmi dobre vedia, že čo uloví vlk ,to už nemôže uloviť poľovník.A navyše sa majú sa pozerať na to ako si v ich revíroch bačuje lovom nepostihnuteľná šelma (v Maďarsku aj ČR je vlk celoročne chránený) ? A vrcholom, je tohoročná výnimka - obávam sa, že OP tohoročnými podmienkami lovu už prekročila povestný Rubikon- t.j.stav ,keď právnu ochranu vlka rešpektovala aspoň väčšina poľovníkov.Čo tým sledujú je jednoznačné - navýšili plán lovu o 10 ks a zároveň zakázali lov tam ,kde je vlkov relatívne najviac a ešte aj ten obmedzili na max.dva vlky v jednom revíri.Lenže zabudli na to, že opatrenie môže zostať len na papieri . Môže totiž nastať aj stav keď "ochranár mieni a poľovník mení"! Je to smutné ,ale je to tak. Jediným výsledkom zrejme bude, že vlkov bude ešte menej...Wolfhunter správne upozornmil na to ,že "čo sa v hore stane ,to tam aj ostane".Nula v kolónke odhalených prípadov o tom jednoznačne a spoľahlivo vypovedá. Len neviem prečo tomu neveria tí , ktorí o veci tam hore rozhodujú.Teda čo sa týka poľovníckej verchušky ,tej musí byť súčasný stav viac než známy (tam hrá rozhodujúcu úlohu zrejme škodoradosť) ale ,že sú takí naivní ochranári ,to by si ozaj zaslúžilo zvýšenú pozornosť ... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 9

off WolfHunter, 6.11.2015 o 18:36

Milý Margot...tvoje rozčarovanie nie je vobec na mieste...pán šuba by lepšie urobil keby sa staral o to za čo je platený a nesnažil sa dobre vyzerat pred tými ktorým je aj tak na smiech...ani jeden z kritikov nevie o čom polovnictvo je a názory su ako analne otvory každý máme jeden...z toho čo si si tu prečital si možeš byt istý jedine tým že prax a to čo sa nám snažia vsugerovat aktivisti je velký rozdiel...prečítaj si publikacie o vlkoch od pred medzi a povojnových rokoch a urob si názor....rád by som ta upozornil na jednu podstatnu vec že výkon práva polovníctva súvisi z absolovvaním skušok a v reale je to o tom že si za to čo robíš platíš a robíš to povečšine na vlastnom takže o to že nebudeme akceptovaný sa vobec nebojím...kde by ste si bohorovne boli taky isty keby nie netu keby ste si tu z času načas neprečitali niečo čomu nerozumiete ale budete kritizovat?...kým trávim čas v revíri a prichadzam do kontaktu z aktivitami ktore dnes maju laici z verejnosti začinam chapat tomu že kym sa snažíme dobre vyzerat veselo nas obmedzuju tý ktorí by pre prírodu urobili tooooolko a pritom je im uplne ukradnuta lebo stačí že si v nej možu robit to na čo maju chut často krát v rozpore so zdravým rozumom...bol by som rad ked tu davate za príklad kadejake krajiny aby ste si uvedomili že ani v jednej z nich polovníci nie su to čo dnes robíte z nás...všetko je tak slovenske keby sa každy staral o seba bolo by lepšie...k vlkovi...prevencia z polskej republiky ohladom besnoty je mizerna...ujedy z mesitou návnadou u nich vravia takisto za všetko radi by ste žili v tom ako možete všetko riadit kontorlovat...nejde o to aka prišla doba ale o to že ste začali rozvracat sytsem ktory tu bol pred vami a ktory fungoval a ktorý pochová vaša naivita lebo čo sa v hore stane v hore ostane...nikto sa tu nevyjadril sympatizujuc s nelegalnym lovom ale každy vieme svoje...každa zver ma byt polovne obhospodarovana či sa to niekomu pači alebo nie skutočni polovníci to vedia a nie su to tý ktorý sa vám budu líškat aby dobre vyzerali...neohanajte sa tu úniou tá totiž je kapitola sama o sebe a globalizacia nie je vždy o tom že je dobre každému...vlčie dni sa vrátia ved su na spadnutie aj tie medvedie len demencia našho naroda postupuje tak rýchlo že sa každa absurdita bude zdat uplne normalna...hlupak je hlupak a je jedno či je hlupy polovnik alebo ochranar ...kde su prachy tam bude vzdy dovod na akceptovanie...je smutné kto nás dnes súdi...les nás potrebuje von nie na nete tu možme bojovat za svoju pravdu ta je však dnes v nedohladne lebo o tom je slovensko každy by bral čo nie jeho... ◄ reagovať

off pavian, 6.11.2015 o 17:39

Máš dobrý, ale nepraktický pohľad na vec. Tá skepsa ohľadom poľovníctva je síce na mieste, ale to neznamená, že sa to nemôže zmeniť. Vlčie dni ešte môžu nastať. Každá precitlivelá (či zženštená spoločnosť) tak ako táto naša, sa snaží brániť vplyvom okolia, pričom ju rozkladá jej samotné choré vnútro. ◄ reagovať

off Margot, 6.11.2015 o 17:37

Po prečítaní viacerých komentárov som sa len utvrdil v tom,že v poľovníctve asi niečo nefunguje.Počúval som pár dní dozadu z úst samotného pána Šubu,ako by mal byť poľovník v prvom rade ochranár a milovník prírody.Neviem prečo,z posledných komentárov ten pocit ako nezainteresovaný divák nemám.Viacerí tu vopred vyhlasujú súdy,ako to s vlkom zle dopadne,pretože nadpolovičná väčšina to aj tak nebude rešpektovať a skončia "po povalách".Keby to nerešpektoval aj jeden zo sto,tak je to už na zamyslenie,a to už ani nehovorím o nelegálnom spôsobe lovu.Zaráža ma,že mnohí ako čítam o tom aj vedia a nič s tým nerobia.Nespomínam si na medializovaný prípad odsúdenia pytliactva vlkov u nás.Nekonečným ututlávaním si skutočne poľovníctvo dobrý imidž u spoločnosti nespraví.Práve naopak,treba si uvedomiť,že nepoľovnícka verejnosť(turisti,hubári,bikeri,fotografi)je vo väčšine a jedného dňa sa môže stať,že poľovníctvo po takýchto spôsoboch už nemusí byť akceptované... ◄ reagovať

off lubenko, 5.11.2015 o 17:48

Jarko Stoklasa,zas maju na západnom slovensku vymoženost,neplati pre nich žiadne obmezenie v love vlka ◄ reagovať

off Stoklasa, 4.11.2015 o 20:15

Výsledok: Kvóta na lov vlka - diskusia ◄ reagovať

off Lysec, 3.11.2015 o 6:05

Najhoršie je, že tí hlupáci si neuvedomujú čo činia !Ja si totiž ani nemyslím, že by vlk bol premnožený (aspoň u nás vo V.Fatre určite nie je). Nebezpečie z ich nepremyslených činov číha z toho, že poľovníci prestanú brať vlka ako riadne a plánovite obhospodarovateľnú zver a tento sa dostane do polohy nechceného ,ba až nenávideného konkurenta ,a ako taký bude väčšinou poľovníkov strieľaný na stretnutie ! Ba obávam sa, že niekde môžu prísť k slovu aj jedy !Preto by som prosil tých, ktorí sa rozhodnú brať zákon do vlastných rúk ,aby pri tomto nelegálnom love rešpektovali aspoň základné humánne pravidlá. Základom musí byť,ochrana vlka v období rozmnožovania a vyvádzania vĺčat , t.j. v mesiacoch február až september,ako aj ochrana alfa jedincov ,ak sa ako takí dajú rozoznať.Neskĺznime do druhého extrému, kam nás tlačia nielen ochranári - ale (musím to povedať) svojou nečinnosťou aj naša poľovnícka verchuška . ◄ reagovať

off WolfHunter, 2.11.2015 o 17:21

igman má pravdu sú nás tisíce...stojí nás to tisíce a niet odporu niet iniciatívy robia si z nami čo chcú tá kota a dodatky o alfa jedincoch su doslova a do písmena výsmechomm...pravdu má aj Lysec...pýtam sa čo s tým to necháme tak aby jedna skupinka si robila čo chce?...istý pán Grobauer hrdiaci sa titulom vlkolog pýšiaci sa monitoringom vlkov a hanobiaci nás všetkých na fb stranke čergofilm sa potuluje kade tade to nikomu nevadí kam vsade instaluje fotopasce a na čo zneužíva propagandu?...hrdinske vyjadrenia na adresu vlkov ulovených minulý rok v katastri šambron...sú tu chlapy ktorý maju dlhoročné skúsensoti roky strávené v teréne na konte niekolkých vlkov a nedovolia si bohorovne tvrdit to čo tento pán?...cele lovu zdar bolo na pretrase nedávno čo tak zvýšit zaujem o aktivistou ved to čo robia robia v našom a na úkor nás...monitoring velkých šeliem sa pretahuje výsledky v neznáme problem okolo medveda nedoriešený a dnes už je v takom duchu prezentovaný aj vlk...kde su odborníci kadejaký šaško má večšie slovo a oklieštuje nám práva ktoré nám priniesli ešte naši dedovia a ich usilie a práca dnes vychádza na smiech...do polovníctva prichadzaju tazke casy lebo sme nevykynozili nasu sprostost a uz musíme akceptovat aj čiu si...na ukor zvery a ekosystemu... ◄ reagovať

off zepo, 2.11.2015 o 11:38

Pamätám sa na časy keď sa vlk lovil celoročne,lapal sa do želiez,trávil sa strychnínom (neraz popri vlkovi zbliakli aj medvede) a čo sa stalo?Vlci to všetko ustáli a rozmnožili sa do dosiaľ nebývalých počtov. Ak nie je proti ďalšiemu nárastu vlčej populácie žiadna alternatíva tak želám ostatnej zveri len toto: Veľa šťastia a dobré nohy! ◄ reagovať

off igman, 2.11.2015 o 10:42

Načo do toho montuješ východ je mi záhadné, alebo mám vymenovať imbecilov zo Žiliny a okolia? Na takýchto žabomyších hlúpostiach nás dostala vrchnosť tam kde sme; v ... slovíčko si doplní každý aké chce. Už len čítať že do poradného zboru bol prizvaný VLK musí každému stačiť že rozum tam nevyhráva. VLK na 40ha chová vlky ,medvede, diviaky , jelene" to musí stačiť každému čo už bol v lese na vytvorenie si vlastného úsudku. ◄ reagovať

off Lysec, 31.10.2015 o 11:40

Teraz vidíme následky toho ako sa Fico ľahkovážne vzdal fúzovaného rezortu ŽP a pôdohospodárstva ! Teraz to vyzerá tak, že si ten navoňaný a nagélovaný východniarky panák (ktorému asi dlho hľadali vhodný rezort) a jeho copato-piercingové karikatúry robia čo chcú !Najhoršie je to,že vedia ako to dopadne a napriek tomu si stoja na svojom ! To už nie je omyl, to je úmyselne zosnovaný zločin a dúfam, že budúcnosť im to nielen morálne ,ale aj po právnej stránke zráta.Lebo dopustiť sa chyby z nevedomosti je možné, ale robiť úmyselne zle (a stále to zhoršovať) to sa dá vysvetliť len a len zlým úmyslom ! Prepáčte východniari ,mám medzi Vami veľa dobrých kamarátov a teda nehádžem Vás do jedného vreca !Ale za tohto by ste sa ozaj mohli hanbiť ! ◄ reagovať

off Peter10, 30.10.2015 o 18:24

Priatelia toto rozhodnutie nie je o ochrane vlka, ale o politickej moci.A ta je všade. Žiaľ bohu aj v poľovníctve. A doplatí na to len chudák vlk. Pretože týmito hlúpymi rozhodnutiami, bude v očiach poľovníkov nenávidenejší, ako bol doteraz. A myslím si, že tým, čo to presadzovali je to absolútne jedno. Im stačí, že zvíťazili. ◄ reagovať

off Lysec, 30.10.2015 o 15:58

Stagstalker - veľmi správne ste poznamenali, že "legálne". Teda s odstupom času musím konštatovať, že vyprodukovať takú kopu hlúpostí za takú krátku dobu je skutočným umením ! Len blbec si môže myslieť ,že taký kompilát bude rešpektovať aspoň nadpolovičná väčšina poľovníkov. O čo im vlastne ide ? O granty ,alebo len o trucpolitiku voči "vrahom" nevinných zvieratiek ? Na papieri budú pekní, v skutočnosti pokrytci... ◄ reagovať

off zepo, 29.10.2015 o 18:37

WolfHunter,nie som poľovník ale bol by som rád aby ste sa Ty a tebe podobní poľovníci nevzdávali veď tu už nejde o ochranu vlka ale o ochranu ostatnej zveri pred vlkmi! Na MP SR by nemali určovať kvóty odlovu vlkov ktoré "určujú" aktivisti cez Štátnu ochranu prírody, ale navrhovať kvóty ministerstvu by mali príslušné orgány SPZ a SPK ktoré žijú z vašich nemalých príspevkov s prihliadnutím aj na názory vašej členskej základne. ◄ reagovať

off Stagstalker, 29.10.2015 o 15:46

Krásny krok k podpore čierneho lovu, dúfam, že kompetentní si aj zatlieskali. Síce alibisticky zdvihli kvótu o 10 jedincov, avšak keď pozerám do mapky ÚEV odkaz, v ktorých je lov vlka zakázaný, tak sa mi ťažko hľadajú miesta s trvalým, resp. častým výskytom vlka, kde ho bude vôbec možné legálne loviť. Výsledkom tohto opatrenia budú len nereálne čísla a skreslené štatistiky v kontraste s povalovými trofejami vrátane zakázaných alfa jedincov. To už polovičná kvóta bez územného obmedzenia lovu by priniesla pozitívnejší efekt, keďže by nezvádzala k zatajovaniu odlovu na určitých územiach a jej skoré naplnenie s vedomím, že o rok bude rovnako príležitosť si ho legálne bez územného obmedzenia uloviť, by vlkovi poskytlo lepšiu ochranu ako viera, že ho reálne ochráni kus papiera s pečiatkou. Je až úsmevné ako si ochranári myslia, že v podmienkach mentality obyvateľov SR úradnými obmedzeniami vlka ochránia. Riešenie bez dialógu a kompromisu bude vždy len kontraproduktívne. Bohužiaľ, najmä pre vlka. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off WolfHunter, 29.10.2015 o 15:13

ták mozme sa pripravit na to ze dalsie co nam zakazu budu spolocne polovacky...dnesok pokladam za cierny den pretoze hlupost zvitazila dodatok o rozpoznavani alfa jedincov?...sme menej ako aktivisti...vazne rozmyslam ze prestanem polovat toto uz nie je normalny stav ...ved sa uvedie do praxe kadejaka blbost a nikoho nezaujima ze prichadzame o svoje prava a ze je vsetko naruby...bude nam stat hradit skody sposobene vlkom?...myslím ze nie miesto toho aby sme riesili problemy ktore sposobuje neodborna ochrana si priberame dalsie a ak sa to zvrtne nebude zodpovedneho...smutne ◄ reagovať

off jarodt, 29.10.2015 o 14:55

Aktivisti oslavujú obrovské víťazstvo :-) ◄ reagovať

off mira, 29.10.2015 o 11:01

uz je na stranke MP SR uvedena,a rok 1915-16 je stanovena vo vyske 90 jedincov vlka draveho ◄ reagovať

off WolfHunter, 28.9.2015 o 9:38

igman ešte je skoro zvyknú to stanovit oficialne až v druhej dekáde oktobra tento rok je však podozrivé ticho...bežala nejaka peticia zo strany LOZ a čergofilmu ...infostanky a balamutenie typické pre túto bandu...stále sa nevyriešilo čo s medvedom dokonca sa nikde nemozem dostat k výsledkom DNA monitoringu aj ked uz dávno mali byt...budem rad ak to ostane minimalne tak ako minuly rok ustupilo sa až príliš jedna vec je opodstatnena ochrana sa odbornej baze a ine tento fanatizmus tažiaci z dnešnej zadubenosti takže nam ostava len čakat a dufat že ešte niekde ten zdravy rozum za stolom zostal... ◄ reagovať

off igman, 27.9.2015 o 21:30

Zdravím vospolok; neviete niekto ako to vyzerá s lovom pre tento rok? ◄ reagovať

off apple, 4.2.2015 o 14:30

vidím to skôr takto: je to súbeh viacerých skutočností: zákaz lovu vo vybraných lokalitách, kde sa bežne lovili. taktiež oklieštenie o lov na spoločných poľovačkách. výsledok sa jednoducho musel dostaviť.... a obávam sa, že to vytešovanie sa zo zvyšovania stavu nebude mať dlhého trvania. ◄ reagovať

off pali1, 4.2.2015 o 14:13

áno aj... ◄ reagovať

on Jeger, 4.2.2015 o 13:04

pali nie!!! bude to tým že vlci ulovení mimo doby lovu sa nedajú zlegalizovať :D ◄ reagovať

off pali1, 4.2.2015 o 12:55

marekeram-nebude to tým,že všetky združenia pri poľských hraniciach(aspon tie na východe- určite) majú zákaz lovu vlka ? ◄ reagovať

off marekeram, 4.2.2015 o 11:37

zepo, ochranári tvrdia, že sa stav vlkov na Slovensku zvyšuje a je lepší vďaka prísnejšej ochrane vlka. Treba sa skôr zamyslieť nad tým, prečo nebol problém v minulosti kvótu 130 naplniť a prečo je dnes problém naplniť kvótu 80. Nie je to tým, že máme na Slovensku menej vlkov. Bude to z iných dôvodov ... ◄ reagovať

zobrazené 1721-1760 z 2350 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk