Niečo čerstvé z Veľkej Fatry : Sedel som ráno ešte za tmy na svojom obľúbenom posede na okraji lesa. Postupne s pribúdaním svetla , začali na pasienok pri lese prichádzať od poľa spoza južného horizontu (väčšinou mladšie) jelene. Narátal som ich približne 40 . Všetky sa však pred lesom zastavili. Počet uvádzam ako približný preto, lebo boli viac menej stále na tom malom priestore v pohybe. Tie silnejšie nútili síce totiž tie slabšie do pochodu smerom k lesu, ale tie sa od okraja lesa vždy splašene vrátili. Bolo evidentné , že majú z niečoho strach , ba jednu chvíľu sa zdalo, že sa celý rúdel asi vráti naspäť do polí. Kým sa konečne odhodlali odísť do lesa , tak tam takto "štandovali" najmenej jednu hodinu ...Až mi ruky od triédra tŕpli...
Podľa mňa je to len jeden z momentov, ktorý dokazuje, že riešiť tzv. "premnoženie" jelenej zveri a tým aj ochranu lesných a poľných kultúr celoročnou ochranou vlka , ergo jeho maximálnou populačnou hustotou (čiže riešiť niečo neprirodzené prirodzenou cestou) je úplne pomýlené a pravda bude (ako vždy) niekde uprostred a je hlavne v rukách ochranárskych zákonodarcov a poľnohospodárov. Bohužiaľ o kvalite uvažovanie obidvoch týchto komunít mám veľké pochyby , skôr by som to vyjadril slovami , že logika je pre nich cudzí pojem ... .