WofHunter - chcem ti len pripomenutut, ze spominanu anketu organizoval a vyhodnotil Ing. Jaroslav Durik a vsetkych 310 respondentov boli polovnici... a o tom, ze sa u nas praktizuje nelegalny odstrel vlka je presvedceny nejeden odbornik z radov polovnikov - citujem clanok - Slovenský vlk a menšie zlo - Ing. Jaroslav Durik
odkaz "Rád by som sa mýlil, ale pre mňa a mnohých ďalších triezvo rozmýľajúcich odborníkov (aj profesionálnych ochranárov) je však skôr pravdepodobné , že rozdiel medzi cca 150 ks historicky prvého „odloveného“ limitu a 28 ks ulovených vlkov z ostatnej sezóny ,predstavuje skôr počet tých vlkov , ktoré boli ulovené a zatajené (rozumej „upytliačené“) v rozpore s jedným z najhlúpejších ochranárskych predpisov na svete ! ( A nedá mi nedodať – len aby ten rozdiel nebol ešte väčší !)
Obávam sa tiež, že nejeden nelegálne ulovený vlk skončil (nielen ako výsledok obavy riskovať spracovanie nelegálnej trofeje , ale aj ako výsledok prieku ochranárom) zahrabaný alebo prihádzaný kameňmi či haluzinou, napr.v nabližšej jame po starom či čerstvom vývrate !
A som presvedčený , že naša ochrana prírody dokázala ešte jednu vec : nepochybne sa jej znovu podarilo značne rozšíriť rady poľovníkov ochotných streliť vlka hocikde a hocikedy , s jednou podmienkou – situácia musí umožňovať buď (samozrejme tajné) ošetrenie a spracovanie trofeje, alebo aspoň úplné zatajenie celej záležitosti,aj keď za cenu znehodnotenia trofeje. Je smutné, že vlk sa týmto ocitol... povedzme na úrovni túlavej mačky !" ... pre mna je smutna forma, akou sa rozhodla cast polovickej obce vyjadrit svoju obciansku neposlusnost...