M.K.P. AGRO služby
dnes je pondelok,  9. jún 2025,  meniny má Stanislava,  spln: 11. jún 2025,  dnes východ slnka: 03:49,  dnes západ slnka: 19:41
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Kvóta na lov vlka - diskusia

autor: off sumcar
pridané: 22.10.2013 8:20

Bola uz vydana kvota na lov vlka na tuto polovnu sezonu ? nemozem to nikde najst.

Ake cislo by na nej podla Vas malo byt ?

počet zobrazení: 207 229
počet hlasov: 6
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off dusanbe, 24.10.2013 o 16:07

jkupculak, naši pseudoochranári vlka ešte ani nevideli!!! Možno len v kúpeľni, keď si umývali svoju vysedenú riť. Však oni nevedia o vlkoch vôbec nič, robia iba to, čo im iný nakázali, lebo iné robiť nevedia. Keby sa mali živiť vlastnými rukami a vlastným rozumom, tak pokapú od hladu...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 93

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1521-1560 z 2350 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Lysec, 21.1.2016 o 9:14

"Proč krásné dívky hloupé jsou ?" - citát z jednej starej ,ale peknej a rytmickej piesne OLYMPICU. Podľa tohto musí byť APLLE-m citovaná pani (slečna) KG krásna ako svätý obrázok (lebo to čo je schopná dať na FB už sa ani nedá nazvať naivitou). ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off goret, 20.1.2016 o 8:33

bojda, 18.1.2016 o 17:11 sa pýta: "Jak mám potom rozumět tomuto?" (rozumej predĺženej dobe lovu na vybrané druhy raticovaj zveri) Tu odkaz je zdôvodnenie, no vlčia selekcia je založená minimálnom výdaji energie tzn. vlk skôr zdecimuje kotnú jelenicu, než mladého jeleňa. Pozn. nesplnenie plánu lovu je parádnym dôvodom na vymáhanie mastnej náhrady za škody na lesných i ovocných porastoch páchaných jeleňou zverou. ◄ reagovať

on WolfHunter, 20.1.2016 o 2:01

Tak chlapi vyzyvam vsetkych dotknutych aby po skusenostiach z tohtorocnou sezonou vzali rozum do hrsti a spolocne vytvorili peticiu za zachovanie celoplosnej regulacie vlka aby nedoslo k jeho celorocnej ochrane ktora nie je vobec opodstatnena a za ktotej dopad ponesieme nasledky Len my bez vivedenia pripadnej zodpovednosti...stranka cergofilm a VlK verejne prezentuju ze uronia vsetko preto aby vlk ziskal status nedotknutelneho...je nas cost na to aby sme poukazali na to ze nie kazdy cmula pest a kormoran a bobor uz dokazali su schopny v podmienkach ktore tu boli pred ich expanziou co napacha vlka pro sucasnych stavoch zveri nie o den o dva ale po urcitom case..ide o princip...co dokazali na zaklade spekulacii obmedzit okliestit zakazata co sme s tym spravili mi proteatoval niekto z dotknutych prihranicnych uzemi preco by mal but jeho revir spajzou pre vlka a o 20km dalej ho mohli lovit ale nebudu Lebo tam nema podmienky pre zivot na zaklade typo krajiny a ezsistencnych podmienok? Vseci sme Sa cudovali ake blbosti I'm na has ukor presli prwco Sa nikto Toho nechitil? AK I'm preslo Toto co I'm prejde nabuduce? 20 000 podpisov kadekoho je tretina Z poctov polovnickej zakladne preco svoj nesuhlas prejavujeme Len krcmovym hundranim alebo prispevkami na forach? Nestaci to...nik Sa za naa nepostavi ak to neurovime samy a ak nepride podnet nadalej budeme svedkami roztopasnickych nalad verejnosti ktora he prwcitlivena a plna protipolovnickych nalad...nie ame jednotny a base hasterenie He vietor do plachiet aktivistom...uvitam vsetky navrhy o konecnej podobe peticneho harku...vyzivam kapacity ktore tu Su lysec apple stagstalker ale aj ostatnych any vyuzili cas na nieco konstruktivne co by pomohlo v snahe obmedzit tych parazitov aby neexperimentovali vo veciach ktore doteraz fungovali a nefunguju odkedy SI isty jedinci myslia ze oni maju navos k navratu do jaskyne...mame rok na to aby sme nieco urobili Len co ban raz vzali naspet Nam nedaju...tu nejde o nejake malady use o to co tolerujeme ...sluka smutny osut tetranoidov znicena polnohospodarska krajina dozivajuci zajac...to nikogo netrapi Lebo Toto ich do medii nedostane...vlk ma pravo plnhpdnotne zit a do nasej prirody patri vzdy bol lovnou zverou a trofejou nesmie but predmetom mastenia SI ega tych ktorych nebude ak vypuknu problem takako to bolo a kalamitou v tatrach...privitam kazdy prispevok nie vsak kritiku a mudrakovanie za mnohe SI mozme sami a ke cas to napravit...co nude dalsie po vlkovi spolocne polovacky? Ty hlupaci Nam boli do nedavna na smiech Teraz sme na smiech my...nazor SI ueobi kazdy Sam ale bez vetra Sa ani listok nepohne...vlk he Len zaciatok a ked dokazali nieco oni prwcoby sme nedokazali my my sme prinos pee stat zdroj financii a prostriedok na udrzanie prirodneho bohatstva...prestanme hladat tych co za to mozu a skusme lepsie vyuzit cas a proatriedky na to aby zvitazil rozum nie ludsla jesitnost! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

off m98, 19.1.2016 o 11:25

42 kusov. Na tie "oklieštenia" veľmi pekne. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

on WolfHunter, 19.1.2016 o 6:36

Som zvedavy ako zareagujeme na minulu sezonu kedze samozvany spasitelia Sa vyjadrili ze urobia vsetko preto any vlk zostal papierovo nedotknutelny cely rok niekto he zodpovedny ze doslo k tomuto stavu a uz Len to kam viedli ich opatrenia v minulosti by mal byt dovod na ich umlcanie dokedy budu parazitovat na has? Nepomoze Nam komora ani ministerstvo a ak ktosi vypocul peticiu 20 000 fanatikov kde sme my? Dokedy bude slovensko holubnik kde Sa kazdy pride vysrat? Co Sa tyka ceskej vidini navratu vlka a jeho predacneho tlaku na diviaky a siku nevh SI uvedomia ze he to fikcia realitou budu problem a decimovanie zveri u nas a k nim Sa madovo hrnut nebude...ty co to hubili a vykynozili nemaju moralne pravo ziadat to spet nasilu a z cudzich zdrojov! ◄ reagovať

off Lysec, 18.1.2016 o 23:46

pán bojda- odporúčam prečítať si najlepšiu odpoveď v diskusii na tému "Medvede - aký je reálny stav ?"(nie preto, že ja som jej autorom).Miesto vypisovania odmien za informácie k upytliačeniu vlka ,Vám odporúčam vrážať peniaze do nákupu šeliem.Radi sa s Vami podelíme a potom môžeme o veľkých šelmách spolu aj diskutovať... ◄ reagovať

off bojda, 18.1.2016 o 20:46

Díky za odpovědi, to mi stačí:-). ◄ reagovať

off lubenko, 18.1.2016 o 17:42

bojda ty nebudeš nikdy ničemu rozumnet,čo se týče vlka a nevim či vubec nečemu rozumiš ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off alex, 18.1.2016 o 17:34

Bojda staraj sa o vaše zákony a perka. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off bojda, 18.1.2016 o 17:11

Je zajímavé jak tu někteří pořád dokola píší že vlk decimuje raticovů zver (naposledy sailormoon81. Jak mám potom rozumět tomuto? odkaz ◄ reagovať

off Lysec, 16.1.2016 o 12:43

Správne - zabitých a ZAREGISTROVANNÝCH, pričom dôraz treba klásť na to druhé slovo. Našim poľovníckym šéfom, zrejme nezáleží na tom čo odsúhlasia, oni sa zrejme spoliehajú na to, že chlapi (a dámy) to tam "vonku" už nejako "vybavia" (bohužiaľ asi aj vtedy ak bude vlk chránený celoročne).Lebo ak by im záležalo na poľovníckej disciplíne a hlavne vlkovi samotnom tak by bojovali do "krvi" ,len aby sme sa vrátili aspoň čiastočne k tomu, čo sa už 20 rokov osvedčilo.Lenže pravdu môže mať asi aj APLLE - tažko byť zásadový, keď sám mám maslo na hlave...SEJKO : takže asi aj do toho cieľa sa dobehne ,len cieľ bude dakde inde a o tom dobehnutí (dokonca možno v rekordných hodnotách) sa nik oficiálne nedozvie... ◄ reagovať

off apple, 16.1.2016 o 11:52

dám citáciu z FB, stránka Katarína Grichová: "...O 4 dni končí sezóna na lov vlka a podľa ministestva bolo zatiaľ zabitých a zaregistrovaných 30 vlkov z povolenej kvóty 90. Vďaka VLK-ovi sú nastavené také obmedzenia, že vlka je uloviť veľmi ťažké. Tieto obmedzenia budeme postupne zvyšovať a zvyšovať...Videli ste stopy alebo trus po hrebeňoch? Videli ste mihnúť sa vlka? Vravíte o tom. Takto to tu roky nebolo. Život vlkov sa zlepšil. A ešte sa zlepší! Ďakujem." ◄ reagovať

off Sejko, 16.1.2016 o 11:18

ta vyzva od spk mi pride skutocne velmi ironicka.namiesto toho aby sa pohlo s rozumom a neobmedzoval sa odstrel az do extremov,tak je jednoduchsie rozposlat mail s vyzvou.salamunske rozviazanie.uz som sa o tom raz zmienil,ze za posledne roky od zavedenia kvoty to silno vyzera,ze niekomu velmi zalezi na tom aby bolo nerealne kvotu naplnit.ved pri skrateni doby odstrelu,zakaze lovu na spolocnych polovackach,uplnom zakaze vo vybranych lokalitach,zakaze lovu alfa samcov a samic je pravdepodobnost ulovenia vlka uplne minimalna v ramci slovenska s tymito konkretnymi obmedzeniami.popravde uz len cakam co sa vymysli na tento rok.ani by ma neprekvapilo,keby este navrhli odstrel iba jedincov do 20kg.to uz by bol odstrel mensi v porovnani s prirodzenym uhynom vlcich jedincov.suma sumarum:povolime odstrel vlkov s takymi obmedzeniami,ze v skutocnosti sa takmer bude rovnat celorocnej ochrane s uhynutymi jedincami. kazdy z nas evidovanych polovnikov,si predsa dokaze spocitat dve a dve.niekomu proste tento stav vyhovuje,da sa totiz predpokladat,ze dlhodobe neplnenie kvoty bude mat za nasledok skutocne celorocnu ochranu,krocik po krociku sa k tomu niekto skor ci neskor dopracuje,no potom ako vzdy,nikto za vzniknuty stav nebude zodpovedny.sami na seba pletieme bic obmedzeniami(je nas 55 tisic a nemame nikoho,kto by razne nesuhlasil a stal si za svojim,zakazdym su to len same ustupky urcitym zaujmovym skupinam)....dodam este na zaver prirovnanie,ako vidim ja z mojho pohladu odstrel vlka,resp.kvotu: NEDA SA DOBEHNUT DO CIELA V CASOVOM LIMITE SO ZVIAZANYMI NOHAMI.... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 13

off smetko, 11.1.2016 o 11:46

jarodt - 100 bodov, nech si aj oni ochutnajú zo svojej kaše :-) ◄ reagovať

off Lysec, 11.1.2016 o 8:20

Vyjadril som sa za zachovanie súčasnej doby lovu ,ale (podľa mňa) ideálna alternatíva tam nie je (doba lovu pri stanovenej kvóte od 1.X.do 31.1.) ◄ reagovať

off jarodt, 10.1.2016 o 18:43

treba, ale táto téma je o vlku :-) ◄ reagovať

off zepo, 10.1.2016 o 17:50

a čo v našich lesoch žije iba vlk? a ostatné zvieratká chrániť netreba? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off jarodt, 10.1.2016 o 17:25

tak čo už ste sa vyjadrovali v ankete :-) ? odkaz ◄ reagovať

on WolfHunter, 31.12.2015 o 14:56

myslím že pokým sa v danej problematike nenájdu vhodný oponenti len plačeme nad rozliatym mliekom,,,neviem kto nás zastupoval zrejme nikto a ak ten niekto nedokazal zabranit tomu čo sa deje okolo vlka už od roku 2011 tak by mal za to niest zodpovednost...akurat som dočital članok v lovuzdar najnovšie číslo o tom kam speje a čo sposobil polnohospodársky rozmach rozvrat ekosystemu a katastrofalny stav ktorý uniká pozornosti preto lebo ho maskuje výkrirk milovníkov drápov a krivých zobákov...ak tento stav šlo dopustit musí byt sposob ako ho zmenit a zastavit...sposob ako sme prišli o sluku ako prichadzame o vlka a ako prosperuju krkavce bobry a ine invazne druhy je smiešny a detinský ...za všetkým je naša lahostajnost a to že sa preberáme až vtedy je neskoro...darmo budeme nadávat na komoru tu už vynecháva zdravý rozum a list apelujuci na plnenie kvoty je len dokaz...tato bublina musí splasnút pretože je to výsmech nášmu času financiam a presvedčeniu ktoré súvisí s výkonom práva polovníctva...dávali nam za príklad západné krajiny my však máme svoje problemy ktore by tam boli riešene ihned a mnohý z ekoteroristov by si ani neškrtol tak ako je možné že sa u nás dopustil tento stav?...denodenne sa stretavam s problemym ktore maju dopad na vsetko niet zodpovedného a na pretrase sme my ktorý sa s tým musíme popasovat aby sme zachovali aspon to malo co sa nam podarilo uchránit...vyzývam každý zdravý rozum aby vzal veci do svojích rúk a v novom roku bojoval za to krasne čo nám nechali naši predkovia za veci ktoré sme si vštepovali od malička a za to čo nikdy nepochopia fanatici z virtualnych svetov doma od počítača pri teplej piecke vdaka bohu internetu...chlapi všetko dobre hlavne vieru v lepšie časy lebo ja verím že toto nemože trvat donekonečna aby nas obmedzovali maskoti tejto doby aktivisti ktorým je všetko jedno hlavne aby boli in na cudzom o cudzom a v cudzom... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 9

off Lysec, 31.12.2015 o 5:55

Apple - ale musíš uznať : bolo by to od SPK určite pekné ( a možno aj účinné )nie ?!Najmenej ja by som to ocenil.Ide o to, či bude čo oceňovať... gabrielSO - pravda pravdúca - najprv vyrokujú s blbmi chu..vinu a potom vyprodukujú ďalšiu.Mám taký dojem, že tá červená plocha so zákazom lovu vlka bola vyčlenená skôr preto , aby každý vedel ,kde sa vlk môže strieľať načierno a výzva SPK je myslená skôr na prenášanie a nahlasovanie ulovených vlkov tam , kde sa loviť môžu... ◄ reagovať

off sailormoon81, 30.12.2015 o 11:25

posledné mesiace čo chodím do lesa som si všimol zaujímavú vec. 6-12 kusov holej žiadne jelenča. Srny, žiadne srnčatá, svine minimum prasiat, zato máme požehnane vlkov, čo koncertujú deň čo deň. Voľakedy boli jarabice holniaky bažanty, dneska na každom kolíku sedí jastrab a na oblohe samé krkavce-sanitári, ktorí vrámci sanity uhynutej zveri pozbierajú aj mláďatá a vajíčka. Takto to dopadne keď sa prehnane chránia vlci, medvede, kormorány, krkavce a iná škodná zver. Už len čakám kedy sa začnú chrániť líšky, tiež je to psík, len hrdzavý. Celé generácie starí jágri lovili škodnú zver a fakt nemôžem uveriť že by sa celé tie roky mýlili. A vďaku tlmeniu škodnej boli revíre bohato zazverené aj keď sa zver hojne lovila. A potom prišli títo samozvaní pseudoochranári, nie štátna ochrana prírody ale ti samozvaní pseudoochranári, ktorý si postavili svoju agendu na ochrane škodnej zvere a čerpaní Eu fondov-našich daní. Však samozrejme keby sa rozhodli chrániť raticovú zver boli by za hlupákov a tak sa rozhodli pre škodnú ktorú poľovníci tlmili. Vlk medveď, ktorých samozrejme ako predátorov vždy musí byť menej ako bylinožravcov a teda navodili ilúziu, že sú ohrozené. Realita je ale taká že sú veľmi premnožené a decimujú raticovú zver. Pseudoochranárom je to ale jedno oni budú chrániť aj potkanov len aby sa mali na čom priživovať. Je to ale aj chyba poľovníkov lebo namiesto toho aby ich vedenie, SPK , SPZ hájilo záujmy slovenského poľovníctva nerobí nič, napriek tomu že je štedro platené z príspevkov radových členov, ktoré používa na vlastné obohatenie a prenajímanie si revírov pre seba za naše peniaze !!!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

off gabrielSO, 30.12.2015 o 10:10

Páči sa mi výzva na e-mail k odstrelu vlka od SPK strieľajte, plnte plán odstrelu len dajako pozabudli že keď si pozreš mapku tak tam kde je naväčší vyskyt vlka svietí červená tak chlapci dolniaci máte čo robiť pretože na budúci rok nám to ochranári opäť skrátia,apropo: nemali by taktiež ochranári prispievať na chod SPK ?????? ◄ reagovať

off apple, 30.12.2015 o 9:26

jarko, vo všetkej úcte: po piatich rokoch platenia do nelegálnej komory tu dáš rečnícku otázku?? nemal si si ju dať už dávno a aj si na ňu odpovedať? opk, antipetícia ... týmto výrazom nerozumiem, obidva sú kravina. naozaj v dobrom: prestaň snívať, realita je úplne iná, je mi ľúto že to musím takto. byť na strane ochranárov, tak si poľovníci ani neškrtnú, ver mi! porozmýšľaj prečo! buď rád, že VLK nás potrebuje, ináč .... ◄ reagovať

off Lysec, 29.12.2015 o 16:41

Petíciu "Máme radi vlka" vraj podpísalo 20.000 ľudí. Nás slovenských poľovníkov je vraj skoro 55.000. Tak neviem na čo ešte čaká naša preslávená SPK ? Teraz má ideálnu príležitosť dokázať, že neberie od nás peniaze nadarmo . To je taký problém pohnúť trochu zadkom a rozbehnúť cez OPK antipetíciu napr. s názvom : "Aj poľovníci majú radi vlka , lenže emócie vyvažujú rozumom ". ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

off m98, 7.12.2015 o 19:20

Svět Myslivosti,12/2015, článok od J.Ďuríka:Veľké šelmy a poľovníci. K veci. ◄ reagovať

off Hugo, 7.12.2015 o 16:15

Paradoxné je, že vlk na to dopláca práve "vďaka" ochranárom... ◄ reagovať

off Lysec, 7.12.2015 o 13:19

Znamená to ticho na vlákne to, čo si myslím a čo sme mnohí predpovedali ?! Ak áno, tak chudáčisko vlk... ◄ reagovať

on WolfHunter, 1.12.2015 o 12:31

videl by som riešenie v tom aby v prvom rade vlastník rozhodoval o tom čo sa na jeho a v jeho bude a nebude robit...rok sme lietali a zhanali podpisy aby sme mohly vytvorit zmluvu a na desat rokov si prenajat revír aj ked z velkej časti je tvorený pozemkami a lesmy ktoré samy chlapi vlastnia museli sme korešpondencie posielat aj do USA pretože aj tam žije množstvo vlastníkov stálo nás to čas peniaze notára a kopec papierovačiek,je to naše zaplatil sa nájom a možem s čistým svedomým vykonávat právo polovníctva...takže na desat rokov by mal byt kedže nám to zverili náš hlas doležitý a rozhodujúci...nie je normálne aby tulčík banda niečo pripravila o nás bez nás a mi sme dostali nariadenie zhora bez toho aby sme mohli vobec reagovat ,diktatúra koho?...už tu bolo niekolko príspevkov aka je literatúra článkov kam to smeruje a asi by bolo načase dat hlavy dohromady a ukazat tým arogantným parazitom kde je ích miesto...je tu pár chlapov ktorý su dostatočné kapacity aby rozbehli aktivity ktoré nám zabezpečia časom možnost rozhodnút aby sa nerozhodovalo o nás bez nás...darmo sa budeme vyhovarat na komoru...ta sa ukaže teraz až skončí konferencia ohladom medveda...tu už nejde o vlka ide o to že nám rozvracajú naruby ...dedičstvo predkov našu námahu usilie a znechucuju nás v robení toho čo milujeme...možme sa schovat každý v tom svojom lese ae to nie je riešenie...nepriniesli nám nič dobré len problemy za ktoré oni nebudu zodpovedat a mi im budeme čelit...vlčia rezervacia je dokaz toho ako to vidia dokazali to na čergove budu chit aj na celom slovensku kto to zastaví??? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 8

off zepo, 1.12.2015 o 11:23

Niektoré z posledných komentárov nepomôžu ani poľovníkom ani vlkom v riešení vlčej problematiky. ◄ reagovať

off Stoklasa, 1.12.2015 o 9:03

Ospravedlňovať sa nie je potrebné. Niet za čo. Neurazil som sa. ◄ reagovať

off Lysec, 1.12.2015 o 6:50

STOKLASA- na margo Vám unikajúcej pointy - Váš vek uvedený v profile vyvolal vo mne pocit, že niektoré detaily existencie vlka na Slovensku Vám nemusia byť známe.Ak moje upresnenie vyznelo ako podcenenie tak sa OSPRAVEDLŇUJEM . Vek síce nie je žiadna výsada ,ale ja sa tejto problematike venujem už od r.1975. Za pochopenie ďakujem! ◄ reagovať

off traper1, 29.11.2015 o 22:15

zdar všetkým.. nečítam všetky príspevky, len tie posledné, ktoré sa mi zobrazili aktuálne..Je to tak,že sa na Slovensku počúva, a bohu-žiaľ i vykonávajú euro-myšlienky. A to sa týka i zvýšenej ochrany dravcov. Nikde v západnej Europe sa nechránia dravce tak ako na Slovensku. Pracujem v Španielsku, prechádzam autom viac-krát krajinami, vidím, rozprávam sa s domácimi.Určite, bude niekto argumentovať nejakými zákonmi z krajín zap.eu. Všetko sú to len slová na papieri. Verte vlk medveď to tam nemá na ružiach ustlaté Tak ako nik nechce cigánov, nechcú ani dravcov, čo im bude statok naháňať. Zo Slovenska ich môžme vyvážať, ale verte nik za ne nezaplatí. Ešte nám i pokutu naparia za nedovolený vývoz..A pre zver určite spraví každý viac, ak toho vlka odstrelí, lebo ako je známe vlk nebude na malinách a myšiach, ten sa potrebuje aspoň raz do týždňa poriadne nadžgať mäsa. takže dobrú mušku.. Lovu zdar ◄ reagovať

off Stoklasa, 29.11.2015 o 12:31

P. Lysec, áno, viem, ale nejako mi unikla pointa toho, prečo to v súvislosti so mnou spomínate. A ešte jeden postreh. Je vidieť i tu v tomto vlákne. Ekoaktivisti neberú poľovníkov za rovnocenných. Lenže ani poľovníci ich, čoho dôkazom je toto vlákno. A poniektorí poľovníci už začali podobne pozerať na každého i na neochranárov. Je mnoho nepoľovníkov, ktorí prírode rozumejú tiež. A aj mnoho ochranárov. A našťastie aj poľovníkov. Ale žiaľ, v každej skupine je kopa takých, čo jej nerozumejú ani trochu (toto nie je o Vás p. Lysec) a žiaľ aj medzi poľovníkmi. Najväčší problém je v tom, že z dôvodu nerešpektovania protistrany (na oboch stranách) sa z toho stáva boj a nie snaha nájsť pravdu, či kompromis... Ale v jednom p. Lysec s vami veľmi súhlasím. Je ťažké nájsť s niekym konsenzus, ak považuje akékoľvek usmrtenie zveri za zločin. Toto je podľa mňa už obrovský extrémizmus. Bola tu ešte zmienka o vlastníkoch pozemkov v CHko a NP, resp. územiach európskeho významu. Už dlho som sa snažil presadiť, aby sa chránené územie, akékoľvek, mohlo vyhlásiť len so súhlasom majiteľa pozemku, resp. ak má platnú zmluvu, s úžívateľom pozemku. Nie proti jeho vôli. Pretože sú tým porušované vlastnícke práva. Štát, ak má záujem chrániť prírodu na súkromnom pozemku, musí ponúknuť adekvátnu náhradu alebo nájom a iba ak to bude majiteľ rešpektovať, môže sa tam vyhlásiť príslušné chránené územie. Ak majiteľ nesúhlasí, pozemok by sa mal z ochrany vyňať. Lenže toto je pre ekoultras nepriechodné. Oni totiž vedia, ako by to vo veľkej miere dopadlo... ◄ reagovať

off zepo, 29.11.2015 o 10:39

Pán Lysec,každý normálne uvažujúcičlovek musí oceniť Vaše príspevky na tomto portáli ( a nie len posledné dva ) a tiež príspevky od ostatných poľovníkov ktorým leží na srdci osud VŠETKEJ poľovnej zveri. "Ochranári" Vám ocenenie a pochopenie nenadelia a žiaľ ani vládne zákonodarstvo v ktorom sedí aj p.prezident SPK. Poľovníci v spore o zver ťahajú za kratší koniec pretože sa správávajú príliš slušne! P.S. Odporúčam všetkým prečítať si článok od už tu spomínaného p. ing. J. Ďuríka ktorý vyšiel v časopise PaR č. 8/2013 o ochranárskych poblúdilcoch a ktorého výpovedná hodnota (článku) se dvomi rokmi znásobila! ◄ reagovať

off Lysec, 29.11.2015 o 9:57

STOKLASA - neviem či to viete ,ale do r.1975 sa vlk lovil celoročne,bez kvót ,ba dokonca sa za ulovených vlkov vyplácali odmeny ,najprv 2.000 potom len 500 Kčs. (Kčs = koruna československá) ◄ reagovať

off Lysec, 29.11.2015 o 9:48

A ešte niečo ! Ani ja nemám dojem, že by poľovníctvo (aspoň na vidieku) strácalo svoje postavenie.Skôr naopak ,keď počúvam výčitky na vysoké stavy medveďa či vlka a ja protiargumentujem obmedzeniami zo strany OP tak to by ste mali počuť ,aké pejoratíva títo ľudia na adresu OP používajú! To ,že zopár mladých ohlúpnutých a počítač ovládajúcich "džihádistov" z "Petrušky" a podobných "zachovaných ekosystémov" poľovníctvo očierňuje, ešte nie je názor celej verejnosti.Takže trochu pribrzdite.Približne 60 % slovenských lesov je v neštátnej držbe. Som zvedavý ako sa budete tváriť, keď sa budú výmery nikým neodsúhlasených NP a ÚEV na neštátnych pozemkoch zmenšovať, pretože ich vyhlásenie nebolo nikdy nikým relevantným odsúhlasené !VLK už zrejme túto situáciu predvídal a cez hlúpych si "kupovaním svojich stromov" už buduje vlastnú rezerváciu... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off Lysec, 29.11.2015 o 9:30

BATUŠKA-STOKLASA veď to je to ,na čo už roky od nástupu obmedzencov v OP upozorňujem.Myslite si o tom čo chcete (ste odo mňa zrejme oveľa mladší), ale faktor , ktorý umožnil vlkovi obsadiť počas 10 rokov aj stredné a severné Slovensko a rozmnožiť sa z cca 60 jedincov na 6-7 násobok bola jednoznačne disciplinovanosť poľovníkov.Keďže doba lovu bola od 15.9. do 28.2. tá poctivá väčšina poľovníkov mala argument a dôvod dohliadať na to ,aby sa zákon dodržiaval.Osobitne významnou skutočnosťou bolo to,že tento právny stav chránil vlka hlavne v období odchovu malých vĺčat . Samozrejme čierne ovce sa vždy nájdu a nie je možné ich všetky vychytať , to by sme boli svetovou raritou.Najhoršie na tom je fakt, že dnes OP svojimi totálne sprostými predpismi tú poctivú väčšinu poľovníkov (vo vzťahu k šelmám) zlikvidovala ! Ak by ste sledovali trochu poľovnícke periodiká tak to ,čo navrhuje STOKLASA my navrhujeme už pekných pár rokov (len kvóta by mala byť určená každopádne pre celé územie SR a zostať by mala aj kontrola OP na mieste ulovenia ).Inými slovami - ochranu šeliem musia zabezpečovať predovšetkým poľovníci, a za to by spoločnosti tých pár regulatívne odlovených vlkov ,rysov či medveďov určite stálo.Ak však niekto bojuje za ochranu šeliem len preto, že je proti usmrcovaniu zvierat, s tým sa nedá nič robiť,len ísť k psychológovi... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 8

off apple, 28.11.2015 o 16:24

miky, nerozčuľuj sa... že nám niekto nadáva? že strácame dobré meno? nuž a čo sa divíš??? aký je vlastne stav poľovníctve? hromadne sa drží huba, boľševik vyčíňa a tí, ktorí by mali aspoň ako tak ovládať zákon a robiť poriadky, sa dali s nadšením do služieb bezrprávia. pytliactvo? no a čo??? pytliači lebocký, šuba, ciberej... atd. štát im nezákonne prenajal revír v 5. stupni ochrany, nezákonne zaregistroval a čuduj sa svetu, ešte aj potvrdil, že nič sa nedeje... nik nerieši maca??? a kto??? pytliaci z ministerstiev? poslanci??? všetci vedia aký právny stav!!!!!!!! a čo sa deje? takže nerozčuľuj sa, tuto chlapci zelení majú v mnohom pravdu, hoci si aj vymýšľajú... ◄ reagovať

on WolfHunter, 28.11.2015 o 15:27

pán batuska vraví sa že ak sa hádaš s hlupakom pol hodiny tak sa potom hadaju dvaja hlupaci...nebudem si brat servitku pred usta ani na vas reagovat ... ak je názor na polovníkov vo verejnosti taky aky je nie je to tým čo robíme ale tým kto sa pasuje do tej pozicie akože verejnosti a ak je tvorena typmi ako vy tak dakujem pekne...uz vám to tu raz napísali nehrajte sa na chytráka a mudrejsieho od tých ktorý čelia realite nie vaším drístom...od tých čo pre les čosi robia ktorý v nom za čosi zodpovedaju za ktorých vizitka je v ich revíri nelutuju čas financie ani vlastné prostriedky iduc v šlapajách ich predkov ...nie ste nikto aby ste tu sudili a mali obavy čo čaka vlka ... osud ste mu spečatili...ale dost už o nom...tema čislo jedna macko a jeho regulacia odstrelom...na unosne stavy 1200cca mi únosné nepríde vzhladom na x faktorov ktore svedčia o tom že ak je nejake uzemie unosne pre určity počet jedincov nemože ich tam byt 3x vic nie preto žeby prekažali nám ale preto že už prekažaju aj sami sebe to by ste mohli poniektorý z radov ekoultras pochopit!!! ◄ reagovať

off batuska, 27.11.2015 o 22:23

lubenko, slubujem ti, ze dohovorim svojej skupine, aby sa retazami neprivazovala k stromom, ked je sfetovana... ◄ reagovať

zobrazené 1521-1560 z 2350 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

www.LUK.sk