P. Lysec, áno, viem, ale nejako mi unikla pointa toho, prečo to v súvislosti so mnou spomínate. A ešte jeden postreh. Je vidieť i tu v tomto vlákne. Ekoaktivisti neberú poľovníkov za rovnocenných. Lenže ani poľovníci ich, čoho dôkazom je toto vlákno. A poniektorí poľovníci už začali podobne pozerať na každého i na neochranárov. Je mnoho nepoľovníkov, ktorí prírode rozumejú tiež. A aj mnoho ochranárov. A našťastie aj poľovníkov. Ale žiaľ, v každej skupine je kopa takých, čo jej nerozumejú ani trochu (toto nie je o Vás p. Lysec) a žiaľ aj medzi poľovníkmi. Najväčší problém je v tom, že z dôvodu nerešpektovania protistrany (na oboch stranách) sa z toho stáva boj a nie snaha nájsť pravdu, či kompromis... Ale v jednom p. Lysec s vami veľmi súhlasím. Je ťažké nájsť s niekym konsenzus, ak považuje akékoľvek usmrtenie zveri za zločin. Toto je podľa mňa už obrovský extrémizmus. Bola tu ešte zmienka o vlastníkoch pozemkov v CHko a NP, resp. územiach európskeho významu. Už dlho som sa snažil presadiť, aby sa chránené územie, akékoľvek, mohlo vyhlásiť len so súhlasom majiteľa pozemku, resp. ak má platnú zmluvu, s úžívateľom pozemku. Nie proti jeho vôli. Pretože sú tým porušované vlastnícke práva. Štát, ak má záujem chrániť prírodu na súkromnom pozemku, musí ponúknuť adekvátnu náhradu alebo nájom a iba ak to bude majiteľ rešpektovať, môže sa tam vyhlásiť príslušné chránené územie. Ak majiteľ nesúhlasí, pozemok by sa mal z ochrany vyňať. Lenže toto je pre ekoultras nepriechodné. Oni totiž vedia, ako by to vo veľkej miere dopadlo...