termovizia nocpix
dnes je piatok,  7. november 2025,  meniny má René,  spln: 5. november 2025,  dnes východ slnka: 06:46,  dnes západ slnka: 16:13
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

Kvóta na lov vlka - diskusia

autor: off sumcar
pridané: 22.10.2013 8:20

Bola uz vydana kvota na lov vlka na tuto polovnu sezonu ? nemozem to nikde najst.

Ake cislo by na nej podla Vas malo byt ?

počet zobrazení: 211 706
počet hlasov: 6
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off dusanbe, 24.10.2013 o 16:07

jkupculak, naši pseudoochranári vlka ešte ani nevideli!!! Možno len v kúpeľni, keď si umývali svoju vysedenú riť. Však oni nevedia o vlkoch vôbec nič, robia iba to, čo im iný nakázali, lebo iné robiť nevedia. Keby sa mali živiť vlastnými rukami a vlastným rozumom, tak pokapú od hladu...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 93

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1481-1520 z 2351 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off WolfHunter, 23.3.2016 o 21:30

tu nejde o vlka...ide o to ako ******* ako stoklasa a batuska vysvetlit ze nie su blbi...bohuzial su...vy ***** zapnite si FB a aplikaciu farmvile tam vaše hypotezy nikomu neubližia...vždy ked je klud pride ***** aby sa pripomenul halo som ****** a som tu...viete čo ****** ako vy je dost len polovnici upratovanim bordelu po vas nemaju cas na debatu o ničom s vami už by ste to mohli pochopit...S P K...spolok parazitujúcich ******... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off batuska, 23.3.2016 o 21:19

Hlavnym dovodom tlaku na zvysenie kvot na odstrel vlka su skody, ktore vlk sposobuje hlavne odlovom jelenej zveri. Mna by zaujimalo o akych skodach je tu rec, ked samotne SPZ a SPK sa zaviazalo do roku 2025 znizit pocty jelenej zveri na polovicu z dovodu jej premnozenia odkaz .... ak sa toto scestne opatretie naplni, tak o desat rokov to bude zaujimave - a to nielen pre vlka. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Stoklasa, 23.3.2016 o 20:41

Článok mi je známy. Nevedel som, že SM je Svet myslivosti. Čo sa týka jelenej zveri, vždy som tvrdil, že jeleň patrí najprv vlkovi, až potom poľovníkovi a za tým si stojím. Vlk určite nezlikviduje poľovníctvo a už vonkoncom nie populáciu svojej koristi. Odporúčam naštudovať si okrem iného pojmy fluktuácie a oscilácie v populáciách a celú populačnú ekológiu, keď už sme pri ekológii. Môžem poskytnú literatúru, prednášam to na vysokých školách. Čo sa týka hospodárskych zvierat, tam existuje kopa preventívnych opatrení, ktoré celé stáročia používali naši predkovia, aby sa zver mohla voľne pásť aj v oblastiach s výskytom vlka a medveďa. Žiaľ v posledných desaťročiach od nich farmári a bačovia upustili. Pomaly sa ale k nim vracajú. A čo sa týka čierneho lovu, len tak ďalej. Už n-tý príspevok, v ktorom sa samotní poľovníci priznávajú k pytliactvu a len podporujú tézu, že najviac pytliakov je medzi poľovníkmi. Veľká škoda. ◄ reagovať

off Lysec, 23.3.2016 o 19:56

STOKLASA - celoročná ochrana vlka je v rozpore :a/ s poľovníckym využívaním raticovej zveri (ak by požíval úplnú ochranu , bol by schopný pravidelne odlovovať raticovú zver do výšky celého prírastku - to hovorí ekológia ,nielen poľovníci! ),čo by u nás v horských regiónoch zlikvidovalo poľovníctvo ako spoločensky významnú, užitočnú a historicky odôvodnenú vidiecku aktivitu, ktorej sa venuje u nás zhruba každý stý občan , pričom je potrebné si k tomuto počtu prirátať aj x - násobok priaznivcov poľovníctva ,ako sú rodinní príslušníci ,priatelia a pod.) b/ so zdravým chovom hospodárskych zvierat (oviec, dobytka), pretože pre tieto hosp.zvieratá je pohyb a pobyt na voľnej pastve nenahraditeľnou podmienkou dobrého fyziologického vývoja a zdravotného stavu (alebo budeme kvôli vlkovi chovať ovce a hovädzí dobytok len v maštaliach ,alebo na roštoch ?!) c/so spoľahlivým zabezpečením samotnej existencie vlčej populácie, lebo ak vlka nebudú môcť poľovníci legálne loviť - podotýkam,že sa nejedná o lov za účelom vykynoženia ,ale len tlmenia (do výšky rozumne stanovenej kvóty a veľkorysejšej doby lovu), tak väčšina poľovníkov ho bude loviť tpv. na stretnutie ,čiže nekontrolovane (tak ako sa to deje u našich severných,južných i západných susedov ako aj v ďalších štátoch strednej a západnej Európy a bohužiaľ od najnovších obmedzení ŠOP asi aj u nás - viď náreky ochranárskych hlupákov z TANAP-u na klesajúci počet vlkov) Čo je teda menšie zlo ? Totálne papierová , ale totálne neúčinná úplná ochrana vlka , alebo jeho únosný ,plánovitý a kontrolovaný lov ? ◄ reagovať

off m98, 23.3.2016 o 19:25

Stoklasa -Svět Myslivosti,12/2015, článok od J.Ďuríka:Veľké šelmy a poľovníci. K veci./už som ti to odporúčal 10.12. o 14 03-vlk, tak neviem prečo hráš nevedka/ Aby človek nemal len jednostranné nazeranie. Po prečítaní je nutné sa zamyslieť, lebo je to naholo povedaná skutočnosť.A čo jednotlivé prístupy prinášajú v praxi. Čo je na prospech, čo už nie. Tam skutočne potrebuješ myslieť, len do akej miery, to už je otázne. Ak Ti vytkli jednostranný klapkový pohľad ochranári aj poľovníci, tak s tým niečo skús urobiť. Najlepšie bude ak si ten článok prečítaš a začneš premýšľať a aj v súvislostiach, bez urážky. K môjmu postoju- všeobecne- rozlišujem poľovníkov a držiteľov poľovných lístkov. / k výplodom bez poznania podstaty- mám kamaráta IT-čkara, a niečo mi povedal, aj ja to, ako to povedal aj robiť budem/ ◄ reagovať

off WolfHunter, 23.3.2016 o 17:36

stoklasa...o čom chceš diskutovat?....celoročny zákaz ved kludne a čo potom?...priroda si poradí ako tvrdíte?...chces argumenty dám ti hned tri....medved...bobor...kormoran....poznas problematiku?...z počutia z TV z netu...dvihni rit a chod sa pozriet v praxi ....na zdevastovane rybníky...na zničene porasty v povodí tokov kde bobor nebol tak ako tvrdia kedysi...kedy pochopíte že ak niekde niečo chybalo za ten čas priroda vytvorila niečo čo návrat tohto živočícha može mat fatalne následky...o medvedovi sa nebudem rozpisovat pretože čakam čo sa bude diat kedže vieme kolko ich je ale akosi nam stíchlo všetko...vraj sa umyselne brzdí zatajuje...prečo...mohlo by sa dokázat že polovníci mali pravdu?...k vlkovi do príchodu aktivistov v 90 rokoch sme výlučne polovníci vlka lovili bez obmedzení a sami sme ho chránili aby tu bol...čo nám dodnes závidia tý ktorý ho vyhubili a dnes ho chcú pretože si myslia že ich spasí pred dopadom velkoplošneho hospodarstva a vytvorenia podmienok pre druhovu expanziu najme kopytníkov...ja ti poviem prečo to tak je leno technika net a hlavne ludia ktorých sa niečo netýka maju pocit a hlavne koli mediam a kadejakým združeniam spolkom klubom že možu zasahovat narušat dokonca zakazovat na zaklade famov a jednostraných často nanútených pohladov na vec...ak k tomu pripojíš SPK ten cirkus okolo nej a to že sa v zarodku nezastavil niekto ako Lukač maš dnes to čomu tu hovoríš ochrana a prečo vlka nelovit...ste pyšný?...nemáte byt na čo...dovod nelegalny lov a to by si sa čudoval ako sa veselo praktizuje v polsku v tom istom polsku kde sa tolko spravilo...neurobilo sa nič iba spoza stola a pred kamerami...ale v horach sa deje čosi ine...to však pokrytci nepochopia...prečo nerobili infostanky v starej lubovni ktora vykazala v roku 2014 najvyšší odstrel v počte ks?...prečo za petíciou stalo x deciek z BA ktorý východ ani nevideli iba ich krmia sračkami z čergofil na fb...a združenie VLk...žobrajuce o prispevky ?... všetko je obraz dnešnej doby a ta je zla pre všetko...chceš argumenty dám ti len jeden...prečo vlka lovit lebo sa lovil a prežil ...populacia sa zvečšila...niako to neohrozilo jeho početnost...samy olovnici dbali o jeho ochranu aby ho v jeho čase lovu mohli selektovat...čo ste však za posledne tri roky dokazali vy?...podnietit nenavist a doslovoa donutit radikalnym krokom k radikalnym krokom kedy to pochopite????...až budete toto čítat zamyslite sa nad tým prečo sú tie emocie...o vlkovy by mali rozhodvat v prvom rade tý ktorý sa postarali aby tu bol ...začali s tým naši dedovia a je našou povinostou pokračovat...nemože nám diktovat ktosi kto aj ked je celou EU ho ani nemá...vyrokovali sme si vynimku na jeho odstrel...prečo asi????...je to naše právo právo na ktorom dnes parazituje kade kto...čo prípad kadavera najdeneho pred vyše mesiacom narobilo sa halo bu bu a ticho...niekto umyselne štve .... rumunsko vlka loví nebudem porovnavat ale prečo všetci nepobežia robit poriadky...polovnikom sa da vytknut len to že dovolili aby sa do polovnictva miešali politicke veci a peniaze a tak dnes skupina ktorá platí za svoje hobby a musí dnes všetko tolerovat lebo taka doba aj ked je na nu preneseny vykon šaztatnej moci kedže obhospodaruje prírodne bohatstvo ma sa ocitnut na smetisku dejín???...vlastník ma ustavne pravo rozhodovat o diani a nediani a je najvyssí cas to vyuzit aby prestalo toto terorizovanie lebo diskusie nic nevyriesia vyriesia kroky tých ktorý majú po krku mudrlantov a fanatikov... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 8

off agbar, 23.3.2016 o 17:17

Stoklasa, skuste zacat sam a datje "do pelenna" vecne argumenty, preco vlka nelovit! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off Stoklasa, 23.3.2016 o 13:07

Skúsme to však inak. Dajte do pléna, ktokoľvek, vecné argumenty, prečo vlka loviť a poďme o nich diskutovať. Budem čakať na tie argumenty. ◄ reagovať

off Stoklasa, 23.3.2016 o 13:06

Ak poľovníci chcú, aby bolo stále, i keď s nejakými obmedzeniami, vlka loviť, mali by pridať po všetkých stránkach. Blíži sa totiž celoročný zákaz lovu... A blíži sa rýchlejšie, ako by ste si mysleli. ◄ reagovať

off Stoklasa, 23.3.2016 o 13:04

Vážený pán m98, ktorý sa hanbí za svoje meno a totožnosť. Ja som Vás neurážal a nedovolil Vás obviniť z toho, že nepoužívate svoj rozum. Ale ak je to pre vás prijateľnejší spôsob diskusie, budiš. Skratku SM nepoznám, preto neviem posúdiť o ktorý článok ide a či som ho čítal alebo nie. A jednostranný klapkový pohľad? Nedávno mi presne toto isté vytkli ochranári. Len z opačného uhla pohľadu, keď som sa snažil diskutovať o manažmente vlka. Celkom vtipné. Inak jednostranný klapkový pohľad máte celkom určite i Vy. Ale možno sa i Vy sám odhodláte k mysleniu, ako to odporúčate mne, a potom sa táto diskusia niekam posunie. ◄ reagovať

off m98, 23.3.2016 o 12:13

stoklasa- to je stále len Tvoj pohľad. Dosť úzky, jednostranne klapkový. Už skôr som Ti odporúčal článok SM 12/ 2015. Tam je náhľad vyváženejší. Daj si tu námahu ho prečítať. A keď sa odhodláš aj k mysleniu, či uvažovaniu. Môžeš po prečítaní pridať aj to. ◄ reagovať

off Stoklasa, 23.3.2016 o 11:59

Ochrana sa sprísňuje, poľovníci žiadajú opak. Zatiaľ neúspešne. ◄ reagovať

off m98, 23.3.2016 o 11:30

Stoklasa - to je len tvoj pohľad, že poľovníci prehrávajú. Ja mám iný pohľad. ◄ reagovať

off Stoklasa, 23.3.2016 o 11:13

WolfHunter, prechádzal som si tvoje viaceré príspevky, ale okrem návalu emócií som nikde nenašiel relevantné argumenty. A to je presným príkladom toho, prečo začínajú poľovníci v boji proti celoročnej ochrane vlka prehrávať. Jednoducho začínajú u väčšiny poľovníckej verejnosti čoraz razantnejšie prevládať emócie nad argumentami. Pýtam sa, či to nie je preto, že žiadne nepriestrelné argumenty neexistujú. ◄ reagovať

off WolfHunter, 22.3.2016 o 7:56

zaujimalo by ma prečo si dávajú načas s manažmentamy velkých šeliem kedže tak vznika priestor na demagogiu rychlo kvasenych ekoteroristov a som zvedavy s čým sa príde a dokedy do toho bude zasahovat hocikto a najme ktosi kto cez stromy nevidí les!....argument o regulovaný velkých kopytníkov vlkom je na slovenske pomery chorým nezmyslom...ak sme zasahovali do stavov vsetkej zveri preco by mali byt vynimky len preto ze to niekto chce aj bez toho aby to malo logiku...mam cakat nejake prospesne zmeny ci len sa obavat toho s cým sa budeme borit za par rokov len preto ze sme neboli schopny zakrocit uz dnes!!! ◄ reagovať

off WolfHunter, 22.3.2016 o 7:41

stoklasa....medved....totalna ochrana=problemy....kormoran totalna ochrana=problemy...bobor totalna ochrana=problemy,cigan totalna ochrana problemy....problemy=nik zodpovedný....okrem posledného prípadu kde sa da riesením odstrelu ciastocne problem korigovat...co nas caka pri vlkovi???...poliak ho bude likvidovat aj mnohy dalsí a co ostane bude drancovat revíri tým ktorý si dovtedy vedeli rady kym nebola nastolena nezmyselna paierova ochrana...tento rok evidujeme vecsiu koncentraciu viac pobytových znakov....zver v strese co sa odzrkadlí na prírastku...durenú prehánanú narsta ohryz nie len jej počtom ale najme tým že koli vlkovi sa koncentruje vo velkom mnozstve a blizko ludských obidlí....mozno az pár psov roztrhaju pri branení uzemia x kusov dobytka ...zavlecu prasivinu rozisria besnotu....tak sa spametame...videa sluzia na obraz o tom ze aj vlk ma iste muchy na ktore sa pri jeho božikovany a nadradzovaní nad zdravý rozum umyselne zabuda!!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off Stoklasa, 21.3.2016 o 13:29

Čo to má spoločné s manažmentom vlka? Vlk si prirodzene bráni svoje teritórium. Ja som bol dlhé roky kynológom a nikdy s tým nebol problém. Je to skôr ojedinelá záležitosť. Koľko psov vlky ročne zabijú? Vystrieľajme všetky vlky, lebo inak nebudeme môcť chodiť so psami von na prechádzku? Dosť slabý argument, sú tisíce iných a lepších. ◄ reagovať

off vlavar, 21.3.2016 o 8:54

A ešte jedno videjko zo švedska vlci verzus pes, páni ochranári skuste si pustit psika na volno, ak vôbec chodíte do prírody. odkaz ◄ reagovať

off vlavar, 15.3.2016 o 18:07

Nečio pre pánov ochranárov, ako sa sa cítime, my kynológovia, či aj vlci majú také cítenie odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

on hurky, 15.3.2016 o 14:10

Niečo spoza rieky Moravy: odkaz ◄ reagovať

off Lysec, 7.3.2016 o 20:30

Človek, ktorý dlho vydával telemetricky sledovanú orlicu za orla Arnolda,čiže samca (verejnosti tiež až po čase opatrne oznámili , že krikľavého a nie skalného) bude asi ťažko nejakým odborníkom. A to, že s vlkom a veľkými šelmami vôbec vyvádza ich rezort čoraz väčšie hovadiny oni dobre vedia. Len sú celí posratí z toho, že by prišli o teplé - a rôznymi grantami hojne hnojené - parazitické miestečká. Chudáci ! Ale tými najväčšími chudákmi sú v tomto prípade veľké šelmy a iní vzácnejší predátori... ◄ reagovať

off apple, 7.3.2016 o 13:08

pridám dôkaz, ako argumentuýjú profesionálni ochrancovia prírody(jeden), až žasnem.: odkaz# takže: čím je lov vlka menší, obmedzenejší, tým je ho menej a treba zvyšovať ochranu! mal som za to, že p majko je odborník, a ahaho.... táraj ako každý iný. nedochádza mu, že ich je menej vďaka jeho "ochrane" ◄ reagovať

off traper1, 25.1.2016 o 22:16

- hora veľa vidí, ale neprezradí.. ◄ reagovať

off WolfHunter, 25.1.2016 o 12:15

Kolko argumentov este treba? A aj tak ekoultras dosiahnu svoje...je to ako s SPK nasilu nic pre nas nerobi a stale ju tolerujeme hoc proti ustasvne...rovnako ako proti ustavne vyhlasuju uzemia na sukromnych plochach bez nazoru vlastnika...EU kto sleduje dianie vie ze cela EU je len velky holubnik... ◄ reagovať

off Lysec, 25.1.2016 o 6:01

Či je v Poľsku 100 ,alebo 600 vlkov to už na veci nič nemení keď si uvedomíme , že pri riedko osídlených východných hraniciach leží Bialovežský prales a Poľsko je niekoľko krát väčšie ako SR.Podľa toho už tam mali mať aspoň 3 x viac vlkov ako u nás,t.j. najmenej 900 až 1.000 ks a Česko malo byť saturované poľským vlkom po celej dĺžke ich hraničných horstiev (Beskydy,Jeseníky, Jizerky,Krkonoše...).Podľa českej tlače, aj tých pár vlkov ,ktorých Česi majú však prišlo z Lužice v Nemecku (potvrdené genetickým rozborom na Kokořínsku upytliačeného vlka). Takže zas len jedna správa potvrdzujúca to, že celoročná ochrana znamená len celoročný lov (alebo "pytliačenie", keď vezmeme do úvahy sprostý zákon, ktorý vyprodukovali ešte sprostejší ľudia). ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 10

off lubenko, 24.1.2016 o 12:48

podstatne na tomto je,že vlk nieje ohrozene zviera,ktoremu by hrozilo vyhynutie,len naši pseudoochranary využily to že s toho ide vytrieskat dajake peniaze,ktoré využivaju na chorobné kampane ktorými mútia mozgy ludom a televizia JOJ ich v tom podporuje ◄ reagovať

off apple, 24.1.2016 o 12:12

batuska ďakujem, vychádzal som z tabuľky, kde je taký údaj. no zrejme to bude len západná oblasť. našiel som odkaz čo potvrdzuje tvoj údaj... /hoci aj voči tomuto možno mať nejaké výhrady, no pre nás teraz nepostatné/ ◄ reagovať

off batuska, 24.1.2016 o 11:53

Apple, myslim, ze v Polsku sa odhaduje pocet vlkov priblizne na 600 jedincov a optimisti hovoria o cisle 1000... ◄ reagovať

off apple, 24.1.2016 o 8:40

popísal si to presne! je to spôsob, ako sa vlka zbaviť tak, aby strelca nenašli. nerád dám na kadejaké šuškandy, ale ak je pravdou, že v poľsku je cca 100 vlkov, a pritom susedí s vlčím rajom - ukrajinou a bieloruskom, tak ten stav je naozaj nekompromisne regulovaný. veď u nás sme mali stavy aj pri bežnom love niekoľkonásobne vyššie. ◄ reagovať

off Lysec, 24.1.2016 o 6:48

Ako som vyrozumel z poľského Wolfhunterovho odkazu ,bol strelený na mäkko,zrejme malým kalibrom .Mne sa umiestnenie rany javí ako úmyselné, pretože aj poloplášťový projektil zrejme pri takom mieste zásahu v tele nezostane ,cez mäkké časti len preletí , o FMJ ani nehovoriac(t.j.balistická expertíza nemá čo skúmať) ,a vlk s takým zranením dokáže prejsť ešte veľa kilometrov, takže aj miesto činu zostáva väčšinou neznáme (pokiaľ sa nedá vystopovať spätne na snehu).Inak veľmi dobre poznáme povahu Poliakov (veď tí si aj za tvrdého komunizmu robili čo sa im chcelo), preto tým žvástom o dodržiavaní celoročnej ochrany vlka v Poľsku som ani nikdy neveril,kuloárne sa hovorí ,že ho hlušia na stretnutie, tak ako v celej strednej i záp.Európe.To sa naozaj musíme bachnúť o ten druhý mantinel,aby sme dostali rozum ???!!! ◄ reagovať

off traper1, 24.1.2016 o 0:47

nie výkaly, zákony je potrebné meniť.Ochranné pásma kde sú pašienky, urbáre? Na záhrade mi niekto bude vravieť, či môžem vyrezať strom ,čo som sadil? Pol Slovenska je potrebné zahradiť, všade je rezervácia.. ◄ reagovať

off WolfHunter, 23.1.2016 o 7:14

odkaz tak a tu máte dokaz o tom ako ho v polsku chrania a nám budú vyhlasovat ochranné pásma...ked dokazali ekoultras z fotiek sodomu gomoru preco toto nevyuzit na nasu argumentaciu...sam som zvedavy na manazment starostlivosti o vlka a skonštruovany blud ktorý nebude mat ani hlavu ani petu pretože pojde len o podlizovanie sa psychopatom prizivujucim sa na poctivej práci nás ostatných... ◄ reagovať

off fatran, 21.1.2016 o 19:55

ráno 200 metrov od poľovníckej chaty človek na lúke nájde všeličo Kvóta na lov vlka - diskusia ◄ reagovať

off pavian, 21.1.2016 o 19:18

Tak tak Lysec, raz darmo, kto vie, ten vie ;) ◄ reagovať

off Lysec, 21.1.2016 o 18:56

Rysí trus som fakt videl možno 3-4 krát za celú kariéru (bol tmavý až čierny ,okolo pevnejšej konzistencie bola roztečená tmavá hustá tekutina).Ale s tým vlčím trusom by to nemuselo byť až také nemožné (obľubuje hrebene, lesné cesty ,chodníky aj dolinky, pričom trus často ukladá (ako líška) k markantným bodom terénu (väčšie kamene,malé lokálne vyvýšeniny a pod.) ◄ reagovať

off sipik, 21.1.2016 o 18:25

Tak nejako som si to aj predstavoval, ináč by tú metódu už asi niekto navrhol... ◄ reagovať

off pavian, 21.1.2016 o 18:23

Rozdiel je v tom, že medveď sa ti vyserie všade, rys nikde (ako mačkovitá šelma najčastejšie trus zahrabáva) a vlk tam, kde to nikto nevidí... Má skrátka svoje špecifické chodníčky... ◄ reagovať

off sipik, 21.1.2016 o 18:11

Lysec, ten citát je v tomto prípade len z polovice pravdivý. Každý už nech sa sám prikloní na tú - ktorú polovicu :-) Inak zber medvedieho trusu krásne potvrdil to, čomu sa VLKári dlhodobo bránili. U vlka (toho normálneho) by to nešlo? Ak je to blbosť, sorry, ja som z dolniakov, kde tých praktických skúseností s vlkom moc nie je, takže ma kľudne dajte do obrazu. ◄ reagovať

off goret, 21.1.2016 o 17:58

Viete niekto ako je to s populácou vlka na Čergove? Podnimájetsja, pádajet ili bezperimen? ◄ reagovať

off Lysec, 21.1.2016 o 13:37

Trochu pesimizmu na záver sezóny : pohrajme sa s číslami : 42 za 2,5 mesiaca to je 16,8 na mesiac. A 16,8 x 9,5 mesiaca = 159,6 vlka. Ale marec až jún sa bohvieako do hory nechodí ,tak redukujme mesačný priemer na dajme tomu 10 ks.A to by znamenalo 9,5 mesiaca x 10 = 95 vlkov.Summa summárum 42+95 = 137 vlkov za rok celkom. A to ešte nevieme koľko ich možno padlo počas odchovu a vyvádzaniu malých vĺčat (marec až august). Rád by som sa mýlil,ale nebola by takáto hypotéza viac vzdialená pravde, keby bol možný celoplošný lov, kvóta napr.90 vlkov a doba lovu ,dajme tomu, od 1.X. do 31.1. ?!Možno aj tak by vlci padali mimo doby lovu,hlavne po prípadnom naplnení kvóty ,ale bolo by nás už viac, ktorí by sme mali dôvod byť tvrdo proti tomu a prísnejšie sa dívali na prsty nehumánnych "čiernych oviec" v našich radoch... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

zobrazené 1481-1520 z 2351 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM