dovolím si znovu trochu ináč dať môj postoj ku kvótam ...
v rámci hesla, ktoré zaviedla Mária Terézia:" V rámci rannej rozcvičky..." som sem nakukol, lebo mi nedá spať ochrana vlka. doteraz sa nám darilo vlka ako-tak chrániť a stav bol stabilizovaný. no prišla zvýšená ochrana, ktorú orgán napriek odporu zaviedol a výsledok je tu:
odkaz - k zamysleniu čo to ten pán rozpráva. tak za znižovaním stavu vlka v tanape môžu poľovníci ktorí sú za 20(dvadsať ) kilometrovým ochranným pásmom bez lovu vlka. iné zvesti z jeho úst teraz nejdem hodnotiť. takže kým nebolo 20 km pásmo bez lovu, vlkov bolo dosť a všetci spokojní. to nik nespochybnil! no obmedzili ho nadšenci ochranárski, a výsledkok s dostavil! žeby ten vlk robil naprotiveň a nechcel spolupracovať s ngo? asi ho naučili čítať a bráni sa po svojom. aby som bol korektný k erikerikovi, tak som nakukol aj inde, na Slovak Wildlife Society
odkaz a dozvedel som sa, že náborujú divné individuá, ktoré majú zaplatiť za prácu pre nich 190€ s možnosťou beztrestne pobehovať po 5. stupni ochrany v tanape mimo značené trasy v čase uzávery turistických trás kvôli nerušeniu zveri - teda v období pre zver najťažšom - a "monitorovať". nuž tak toto je tá ochrana prírody!!!! v treskúcej zime pobehovať po hore a plašiť, rušiť zver! upozorňujem, že som si nič nevymyslel, čerpal som z vedeckých zdrojov: korzár a stránka ochranárskej organizácie. no a ešte som sa tam dočítal, že tento projekt je zaradený medzi najlepšie... naozaj tu už niekomu preskočilo???? no city bokom, k veci: takže toto monitorovanie je to závažné opatrenie, na základe ktorého sa bude vedecky vedieť, koľko je vlkov na slovensku. ... ... .... niečo vám vadí na mojich slovách? správne! v oboch tatrách a medzi nimi budú ničiť prírodu ocenené vlčie hliadky a výsledok je vedecky určený stav vlkov na slovensku!. natíska sa otázka, prečo si v tanape toto nezabezpečí majko so svojimi zamestnancami???? aký problém??? a v spolupráci s naozaj kvalifikovanými horskými vodcami, chatármi a ďalšími, bez vysoko odborných naškolených naverbovaných decák? no lebo by za to neboli eurá.... pozastavím sa ešte nad tým voľným pohybom v lese. slušný človek sa riadi aspoň zdravým rozumom, keď už nie zákonom a rešpektuje potreby zveri a nebude jej priťažovať v období núdze. no napodiv ten voľný pohyb a vstup do lesa je regulovaný zákonmi a dokonca v zmysle ústavy! a hneď viacerými!!! tak, ako pobehovanie po lese regulovala už mária terézia!!! dnes vôbec nie je možný úplne voľný pohyb po lese!!! no a ten vývoj voľného pohybu je skôr taký, že vďaka takýmto ochranárom a ich šíreniu demagógie sa ten vstup do lesa obmedzí. bude to celkom logický krok vlastníkov k ochrane ich práv a aj povinností. veru i povinností! i tie si totiž tým obmedzením pohybu budú chrániť, lebo vedia, že sú na mieste. na rozdiel od ngo a hlupáčikov, ktorí im naletia. a nebude to žiadna mimoriadna vec, len sa priblížime bežným veciam v európe, kde ten pohyb po súkromných lesoch nie je samozrejmosťou! takže netreba zastrašovať, ľudia už majú dosť ochranárskych svinstiev! ... .... viem pochopiť tých, čo sa otvorene hlásia k podnikaniu v oblasti cestovného ruchu a tiež niečo poukazujú. no priečia sa mi ľudia, ktorí sa navonok tvária ako tí najväčší ochrancovia prírody, hoci im ide len o kšeft. to je tiež na tému kvóty! vedecké výmysly toho typu, ako majkove v článku sú zlom pre vlka! zlom je aj monitoring, a to naprosto zjavným!!! celá koncepcia "ochrany šeliem" je len a len podnikateľským projektom, nič viac. má živiť ľudí, ktorí to nedokážu poctivou prácou. slúži tiež k zdôvodňovaniu existencie spomínaných orgánov a organizácií. takže to sú kv´ty. no a teraz nech mi niekto povie, že môj negatívny postoj k "inštitúciam" ktoré toto upiekli je neoprávnený! lebo sa podpísali pod takéto svinstvo, čo by si žiaden poľovník nedovolil, pretože sa o prírodu a zver stará! a nie že len stará, priatelia, on ako sprostý ešte platí za to, že sa môže starať a chrániť!!! Počuje celý tretí sektor? hľadajte si iné zdroje príjmov a nie na úkor ochrany zveri! .... ....