erikerik, ja som pochopil až nad rámec tvojho chápania, čo zas nepochopíš ty. tak stavy raticovej nám tu stúpali preto, že sme menej lovili vlka? už som kadečo počul, aj videl, ale takéto niečo ani v divokých erotických snoch! ukázal si nám tu všetkým, kam siaha tvoja "odbornosť" - ukazuje sa že to len obyčajná demagógia s vykonštruovanými argumentami. nemáš ani potuchy, o čom trepeš. dovolím si ten výraz, lebo je v tomto prípade technicus terminus. a poviem ti niečo z histórie: kedysi, tak pred cca 7-8 rokmi kričali eko hlupáci z vlku že máme 143 vlkov (číslo si nepamätám presne,ale pointa je inde) . no a prišlo účtovanie a čuduj sa svetu, celoročný odstrel bol 143 kusov. teda sme zostali na nule. tak čo tu pletieš o počte vlkov???? to čo tu máme, prišlo z turecka, to by si mal vedieť. no lebo tu už neostalo nič. no a ďalej: teda aj tri roky lovíme nezrovnateľne menej, cca sme na polovici, tak ten nárast vlkov musí byť exponenciálny a stavy raticovej tiež. krivka rastu raticovej nekolíše, a čo sa zmenilo, sú akurát škody. vľčik zistil, že je bezpečno, tak ide do dedín, tak ako v minulosti. to sa zmenilo. takže ešte raz ťa poprosím, tu už netrep, nechaj si to pre vĺčatá, a nechaj nás na pokoji, znovu ťa prosím.