M.K.P. AGRO služby
dnes je sobota,  24. máj 2025,  meniny má Ela,  spln: 11. jún 2025,  dnes východ slnka: 03:59,  dnes západ slnka: 19:27
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Kvóta na lov vlka - diskusia

autor: off sumcar
pridané: 22.10.2013 8:20

Bola uz vydana kvota na lov vlka na tuto polovnu sezonu ? nemozem to nikde najst.

Ake cislo by na nej podla Vas malo byt ?

počet zobrazení: 206 790
počet hlasov: 6
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off dusanbe, 24.10.2013 o 16:07

jkupculak, naši pseudoochranári vlka ešte ani nevideli!!! Možno len v kúpeľni, keď si umývali svoju vysedenú riť. Však oni nevedia o vlkoch vôbec nič, robia iba to, čo im iný nakázali, lebo iné robiť nevedia. Keby sa mali živiť vlastnými rukami a vlastným rozumom, tak pokapú od hladu...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 93

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1161-1200 z 2350 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
správca MMasska, 2.11.2016 o 20:00

Aj keď SPZ - SPK proti ochranárom absolútne nič nerobí, tak my aspoň v rámci našich možností na tejto stránke zastavujeme antipoľovnícku činnosť marekeram do konca roka. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 8

off WolfHunter, 2.11.2016 o 19:19

chlapí!!!! čital niekto ten odkazu od m98???....lukač sa vyjadri že odmieta aby škody sposobované vlkom na polovnej zveri sa brali v uvahu!!!!????....do pi*i! to ako my máme svojou činostou pestovat potravu pre vlka aby on si ho chranil!...to kur*a nikto nezakročí?! na zaklade čoho chce ten h*jz*l menit legislatívu?! vážne je toto začiatok konca polovníctva????...na polane zlikviduju jelene nevyčislitelnej hodnoty kedže geneticky potencial penažne nevyjadríš a on len mávne nad tým rukou?! sa mi snad sníva nezdržím sa a *grc**m klávesnicu! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off WolfHunter, 2.11.2016 o 18:51

celé to treba vrátit do povdneho stavu...tento cirkus škodí najme vlkovi...zaujimalo by ma prečo je x zružení a mimovládok a z našich radov ani jedno spoločenstvo trebarz na rozumne nakladanie so šelmami ako proti vaha ved nas su tisice!...už tu Lysec spominal nejaku komisiu ktora sa rozsypala po smrti nestora polovníctva pána Hella...prečo je pod bordel zvany manažment vlka podpísaných xy odborníkov a žiadny obyčajny chlapy so zdravým rozumom a praxou...aby pošahanci ako eram vyskakovali a pokrikovali po nas ako decká v školke?...málo sme polovníci urobili a zbytočne budeme ukazovat na spk ak je to len bezodna studna na naše peniaze treba iny postoj zaujat...je chore aby kadejaky trulo uzakonil bez argumentu sprostost ktru mi musíme potom akceptovat...ide o čas a o to že kym dojde k narave bud bude zdecimovany vlk alebo zdecimuje ostatnu zver...evidentne sa nikde nerozširi ani nezotrva....vidim len jediny sposob dokumentovat všetky škody niekto ich bude musiet kompenzovat až to prerastie samy nas budu o regulaciu prosit...čo je pravdy na tom ak je moj revir v uzemi kde koli pohraničnému blabolu vlka lovit nesmiema ten mi s mojim dokazanim strhne cca 15ks vysokej...mam narok na nahradu škody ?! malo by to tak predsa logicky byt ak kdesi kompenzuju to že nemožej koli ochrane rubat les malo by to platit aj u vlka či dalej budeme pozerat ako z neho robia boha fantaicky majstri sveta typu posledný spasitel divočiny eram? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off m98, 2.11.2016 o 18:11

Spoločné povolené na Poľane. odkaz ◄ reagovať

off boris29, 2.11.2016 o 17:02

My sme pravny stat aky ? Ked som pred nejakym casom robil vo Svajciarsku mali tam v jednom kantone vlka a mal aj obojok z gps a zmizol bez stopy. Bürgemeister vyhlasil ze da odmenu za dolapenie .No bez vysledku.A to su na inej zivotnej urovni. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off marekeram, 2.11.2016 o 14:44

goret, ja som ho nenazval pytliakom. Čítaj pozornejšie. Je to človek, čo nepriamo vyzýva k pytliačeniu. To je rozdiel. Priamo to samozrejme urobiť nemôže, za to by šiel rovno pred súd. Tak to robí nepriamo. Dáva návody, ako na to a podsúva, že obmedzenia lovu vlka povedú k rastu pytliactva. On je o tom dokonca presvedčený, ako sám píše. To je ale veľmi málo byť o niečom presvedčený na to, aby som o tom vypisoval v poľovníckych časopisoch. Na to treba mať aj nejaké dôkazy a fakty. Štatistiky pytliactva vlkov neexistujú. Tak na základe čoho je ten "mudrc" presvedčený? Asi na základe svojich subjektívnych pocitov krivdy, čo sa mu stala. To, že sa bude viac pytliačiť je obyčajný výplod fantázie a ničím nepodložený názor. .................. Apple, Ty sa nerozčuľuj, aj medzi poľovníkmi sa nájdu pytliaci a okrem toho, som nepísal iba o poľovníkoch, ale aj o tých, čo nemajú povolenie poľovať, nemôžem za to, že čítaš nepozorne. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off apple, 2.11.2016 o 14:01

počúvaj ty p*š*k! z akého dôvodu spájaš hrozbu pytliactva s poľovníkmi? no si ty za smr*d*. tak lysec podsúva, ja podsúvam, všetci podsúvajú. len ty t*p*c vravíš, že poľovníci idú pytliačiť, blázon jeden. prekročil si hranice! až sa mi veriť nechce.. no aspoň vidno, že sa nemýlim ◄ reagovať

off goret, 2.11.2016 o 13:57

Nie Lysec a nie z protestu. On si na len dovolil pozorniť na možné úskalia súčasného riešenia, že toto riešenie v skutočnosti nie je riešením, resp. je riešením len na papieri. Ty si ho označil za pytliaka a vylepšil si to tvrdením "podľa seba súdim teba". Ak patríš do zoskupenia okolo Juraja Lukáča, možno nám dokážeš vysvetliť jeho aktivitu na Facebooku ohľadom vystavovania poľovníkom, ktorí ulovili vlka v súlade s platnou legislatívou nadávkam a urážkam "pravoverných". Prečo oni nie sú schopní a ochotní akceptovať platnú legislatívu? ◄ reagovať

off marekeram, 2.11.2016 o 13:50

apple, netvár sa ako svätý za dedinou. Ty sám si tu niekoľkokrát napísal, že obmedzovanie legálneho lovu vlka povedie k rastu nelegálneho lovu. Výzva k pytliactvu nemusí byť iba priama: Poľovníci, strieľajte vlkov, kde na nich natrafíte. Môže byť aj nepriama, to znamená podsúvanie (bez dôkazov) že obmedzenia lovu povedú k rastu pytliactva a dávanie návodov, ako na to (treba to hlavne dobre utajiť a nájsť niekoho, kto tajne spracuje trofej). ◄ reagovať

off cergovtulak, 2.11.2016 o 13:44

Kde zijeme?v pravnom state ty si len kus ko....ta ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off marekeram, 2.11.2016 o 13:33

goret, príčina pytliactva je v tom, že časť poľovníkov, alebo tiež tých, čo nemajú na poľovanie oprávnenie nie je ochotná akceptovať platné zákony. Je prirodzené, že sa zákony upravujú, je to reakcia na meniacu sa situáciu. Tak sa zaviedla napríklad celoročná ochrana rysa. Úprava zákonov ale nemôže byť dôvodom na to, aby niekto začal vykrikovať, že ak nám to alebo ono zakážete, či obmedzíte, my budeme z protestu pytliačiť. Toto nie je cesta. Cesta je snažiť sa legálnym spôsobom o úpravu alebo zmenu zákonov. Žijeme v právnom štáte a kto vykrikuje, že sa budú porušovať zákony je anarchista. ◄ reagovať

off goret, 2.11.2016 o 13:28

ad marekeram, dnes o 13:14, pytliactvo je čin. Má svoju príčinu a následok. Úprava upytľačenej trofeje je následok. Ak chceme s pytliactvom skutočne zatočiť mali by sme sa zamerať na jeho príčiny. ◄ reagovať

off jaro1, 2.11.2016 o 13:16

Rozmyslam KuR.a, ako by som sa mu dostal na kozku... ◄ reagovať

off apple, 2.11.2016 o 13:16

erik, nenašiel som nič, kdee by sme vyzývali k pytliactvu. ešte jeden taký dríst a dostaneš varovanie. ale že tie podmienky k nelegálnemu lovu kadekým vytvárajú takí študent tuzva, ako vy dvaja so šubom, ba dokonca zamestnanci, je zrejmé. tvoríte a podporujete obštrukcie k normálnemu plánovitému lovu. a to naprosto zámerne. nepáčil sa vám totiž poctivý lov s priznávaním úlovku. vymysleli ste zóny, zmenili ste podmienky a výsledok? no ukáž výsledok! v maďarsku nepribudlo, v poľsku tiež nie, a ani na morave. to je výsledok, keď sa montujú chytrolíni. verím, že so šubom ste si blízki. bodaj by nie. obaja máte vo veci hokej. a šuba - nuž ten vie o poľovníctve naozaj veľa. aj sa tak prezentuje. a či ti povedal, že poľuje v nelegálne, podvodne získanom revíri na neexistujúcu organizáciu? tu sa takému čosi zvykne vravieť pytliačenie... a dobrí sú v zmysle citátu viacerí, asi celá partička, lebo nejeden z nich tiež poľuje v tom revíri. a dobrí si nechávajú platiť z členského ktoré do spz odvádzajú členovia - nelegálny revír. a tí dobrí vymysleli kvôli trestaniu tých zlých komoru. no ale zas ju len urobili mimo zákon. a kukni na dobré spz, či splňalo kritéria zákona na transformáciu do poľovníckej organizácie. nesplňalo. nemohlo sa ňou stať. Ale šuba v rozpore so zákonom sa snažil zaregistrovať neexistujúcu organizačnú jednotku a to aj úrad vykonal. A následne došlo k falšovaniu verejnej listiny. a mám za to, že je to ďalší podvod. Keby si vyštudoval nie za klobásy, tak by tiež vedel, že ani jedna organizačná zložka spz – poľovné združenie nepoľuje v súlade so zákonom. kto teda robí podvody a zlo? no predsa podvodníci! Ale šuba sa označí za dobrého a tí, čo poľujú v zmysle zákona a odmietajú nezákonnosti, sú zlí. Vôbec nie tí, čo porušujú zákon, to by šli súdruhovia proti sebe! či dobrí poľovníci? máš to celé domotané. no nedivím sa, že si rozumiete. a k mojej, či jarovej anonymite: o nás sa ty neboj, tu nás osobne pozná veľa ľudí. nie sme anonymní. a k tomu vykynoženiu: spôsobia ho hlúpi somári, ani poľovníci. vieš ako dopadá taká ochrana? ako všade dookla, majú prd! ale sliedičov a plašičov plnú horu! A to samé máš na ministerstve. A takíto sa spolčia s im podobnými a výsledok je tu. Tak radšej sklapni, správaj sa slušne, ak niečo nevieš, radšej sa spýtaj. A čítaj si po sebe, nič poriadneho si už dlho nenapísal, samé hlúposti a nič k veci. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off marekeram, 2.11.2016 o 13:14

goret, ľudí vytáča hlavne to, keď sa nejaký bývalý pseudoochranár mstí za to, že ho kopli do zadnice a vypoklonkovali z fleku, na ktorom nemá s takými názormi, ako prezentuje v časopisoch čo robiť. Má skrátka osobný problém a takto sa snaží pomstiť. Čo iné, ako verejná výzva na pytliactvo je návod na to, ako sa úspešne vyhnúť odhaleniu. Treba to riadne zatajiť a nájsť niekoho, kto je ochotný tajne trofej upraviť. A ak sa nik taký nenájde, nech trofej vezme čert! Citujem: "... s jednou podmienkou – situácia musí umožňovať buď (samozrejme tajné) ošetrenie a spracovanie trofeje, alebo aspoň úplné zatajenie celej záležitosti, aj keď za cenu znehodnotenia trofeje." ◄ reagovať

off goret, 2.11.2016 o 13:11

Chlapče, na čo je dobré toto tvoje dráždenie? Rád vytáčaš ľudí? Skús mňa. Ja som tu žiadnu verejnú výzvu na pytliactvo nepostrehol. Odznela tu len obava skúseného človeka, ktorý si myslí a ja s ním súhlasím, že spúšťačom pytliactva je súčasný spôsob ochrany vlka, na vrchole, ktorého tróni tzv. Program starostlivosti oňho. Program, o ktorom tvrdíš, že záchranou vlkov pred slovenskými poľovníkmi a pritom netreba veľké IQ na pochopenie, že ide hlavne rozšírenie slovenských vlkov do okolitých krajín bez ohľadu na to, aké podmienky pre život tam vlk má a či ho tam chcú. Tak kto tu je skutočným iniciátorom pytliactva? Ten, kto naň upozorní, alebo ten, kto svojimi počinmi zadá k nemu príčinu? Pán Šuba pozná len dobrých a zlých poľovníkov, ja poznám aj lepších a horších. Možno to bude tým, že sa nestýkam len s tými najlepšími. ◄ reagovať

off marekeram, 2.11.2016 o 12:29

Čo sa týka pseudonymov Mr. Lysec, mne veru nemáte čo vyčítať. Lysec občianskym menom Starý Jáger. Zdá sa, že aj Vám to robí značné problémy predstaviť sa občianskym menom. ◄ reagovať

off marekeram, 2.11.2016 o 12:05

Som rád páni (apple, Lysec), že ste sa skrze mňa dopracovali k poznaniu. Všeobecne: Kto verejne vyzýva k pytliactvu, ten sám k pytliačeniu ďaleko mať nebude. Lebo ako sa vraví: "Podľa seba súdim Teba." tiež sa vraví: "Trafená hus zagága". Čo sa týka pána Šubu, jeho názory sú iba potvrdením, že na Slovensku máme dve kategórie poľovníkov. Dobrí a zlí. Tí zlí porušujú zákony a nemajú s vykynožením vlka na Slovensku žiadny problém. Kvóta na lov vlka - diskusia ◄ reagovať

off goret, 2.11.2016 o 9:27

Mýliť sa je ľudské, len bohovia sú neomylní. Prípadne aj tí, ktorí sa na nich hrajú. Staroveká úcta k šelmám, podobne ako úcta k bohom pramenila zo strachu na spôsob rešpektu k silám mocnejších než ľudia, ale mohol byť za ňou aj obdiv a túžba byť rovnako silný. Kde bolo, tam bolo, boli dvaja bratia. A tí bratia sa považujú za zakladateľov Ríma. Lysec, z toho, že z teba vyrobili pytliaka si nič nerob, aj zo mňa už vyrobili kadečo a kadekoho, lebo som moc písal. Ani nie tak moc, ako trefne :) Popularita čosi koštuje a daň treba platiť aj z nej. ◄ reagovať

off Lysec, 2.11.2016 o 8:50

Goret - veľmi sa mýliš.Celá historická akože "úcta" k vlkovi vychádzala len a len zo strachu vtedy prakticky bezmocného človeka , že vlk (ktorého považovali neraz až za démonického tvora) ho pripraví aj o to posledné jahňa,prasa či teliatko .Preto aj tie "vraj" oslavné vlčie dni,obete a pod. čo nebolo nič iné len určité primitívne prosby k vlkovi aby im aspoň niečo nechal,alebo nech ide radšej k susedovi - to na odľahčenie. (Keby boli mali už vtedy guľovnice ,asi by si to boli s vlkom rýchlo vybavili).Zo straty svojej obživy však nemuseli mať obavy prírodní lovci sobov (kariboo),pretože vykynoženia tohto masove sa vyskytujúceho druhu vlkom a navyše v tak riedko človekom osídlených oblastiach sa nemuseli obávať.Oni prví vlastne objavili princípy prírodnej selekcie a zušľachťovania koristi predátormi, a boli za ňu vlkovi ozaj vďační - lebo si to mohli dovoliť.(Najbližšie si môžeme zasadnúť v Havranove či na niektorej našej chate a ak Ti nebude prichodiť trápne baviť sa s "pytliakom" tam Ti to môžem dovysvetliť.) Lovu zdar !P.S.: viem, že kým som pracoval na LZ Žilina (2011) tak v Strážovských vrchoch vlk bol, nie veľa ,ale bol...Zrejme sa mu tam nepáčilo, lebo sú tam moc strmé kopce ,alebo tamojšie jelene majú príliš tvrdé mäso....všakže ... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off apple, 2.11.2016 o 7:00

zdanlivo odbočím.... o takéto výroky telocvikára s akademickým titulom phd z poľovníctva sa musím podeliť a zároveň sa opýtať, či už začínate chápať čo sa deje a či som si niekedy vymýšľal. no o kvalite tohoto "poľovníka" nemožno pochybovať. pokiaľ takýto zamestnanec reprezentuje, je treba sa nad tým zamyslieť. zároveň nad celým CICom, ktorý sa javí len ako zoskupenie k požívaniu výhod. kvality doktoranda z poľovníctva posúďte sami... Kvóta na lov vlka - diskusia ◄ reagovať

off Lysec, 2.11.2016 o 6:39

Ešte niečo pre "ochranárov" : opätovne upozorňujem na Vašu "obľúbenosť" na tomto fóre , ktorá sa dá celkom pohodlne zistiť cez počet hlasov pri Vašich "príspevkoch" (na rozdiel od počtu hlasov iných diskutujúcich).Neviem ako Vám, ale mne z toho vychádza ,že nie ste na tomto fóre obľúbení .Alebo teda - ak už mňa označujete za pytliaka, tak podľa Vás a hlasov pri príspevkoch praktických poľovníkov je teda toto fórum vlastne len pre pytliakov ?!Mojou zásadou bolo vždy nepchať sa tam, kde ma nechcú (a keďže ma kedysi nechcel na Správe CHKO V.Fatra istý SÚDRUH riaditeľ, tak som sa odtiaľ - spolu s ďalšími tromim kolegami ,radšej odporúčal sám) . Ponechávam na výšku vášho IQ, aby ste túto moju dobre mienenú radu zanalyzovali a pokiaľ z toho vyvodíte správne závery máte môj (a určite nielen môj) obdiv. Ak napriek tomu chcete ďalej rozoštvávať , tak dúfam, že reakcia admina by na seba nemala nechať dlho čakať ... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 7

off Lysec, 2.11.2016 o 6:12

Apple ,nič Ťa nemusí mrzieť - s uvedeným pánom mám aj ja svoje "skúsenosti"...všetkého do času ... dúfam! ◄ reagovať

off apple, 2.11.2016 o 6:04

jaro, myslím, že sa jedná o toto vyjadrenie šubu. vidím, že nepoznáš zdroj, ani ja som to doteraz nepoznal. mrzí ma, že takto prichádzaš k poznaniu. Kvóta na lov vlka - diskusia ◄ reagovať

off goret, 2.11.2016 o 6:02

Staroveku si ľudia vlka vážili a ctili, v stredoveku urobili z neho lupiča a nepriateľa, v novoveku ho temer vyhubili a pozrite sa na čo nám slúži dnes. Psovitá šelma, ktorá sa v dávnych časoch prikmotrila k človeku a ponúkla mu svoje služby. ◄ reagovať

off Lysec, 2.11.2016 o 5:53

A je to tu - skočili do riadneho hovna a nevedia ako z neho.A keďže sú bezradní tak znovu siahajú k popravovaniu poslov zlých správ.Pretože si dovolím upozorňovať ( na základe kuloárnych informácií a faktov - napr.preto, že niekoľko desaťročí chránený vlk stále chýba v poľsko-českých pohraničných horstvách), že tam kde je vlk celoročne chránený mu hrozí od poľovníkov najväčšie nebezpečie (Maďarsko, Rakúsko, Česko a vlastne celá západná Európa - veď po desiatky rokov trvajúcej totálej ochrane by ich tam už mali byť tisíce a nie pár desiatok či stovák dohromady) tak mi chcú "zavrieť hubu" tým, že zo mňa urobia pytliaka ,alebo aspoň donášača! Inak už raz sa o to cez VLK-a pokúsili , vyšetrujúci prokurátor to však zmietol zo stola ako bezdôvodné obvinenie ! Veď ak si myslia, že situácia nie je taká ako ju ja popisujem tak prečo ich to rozčuľuje ? Už som im niekoľkokrát odporučil ,aby si sami zašli medzi poľovníkov , nech sa tam trebárs infiltrujú sťaby "poľovníci" a sami nech si zisťujú aký je skutočný stav v ochrane nielen vlka ,ale (podľa môjho názoru aj rysa a medveďa). To však zatiaľ asi ešte ani jeden z nich neurobil a zrejme tak ani neurobí z jednoduchého dôvodu - PRAVDA niekedy BOLÍ, a táto by bolela sakramentsky ! Jeden takýto, si dokonca dovolí tvrdiť, že vyzývam na nelegálnu činnosť ! Pozor - pán hlupák - toto už je , na rozdiel od toho čím ma pred rokmi napadol VLK - žalovateľné ! Už som sa o tom bavil aj s istým právnikom a ten by sa toho veľmi rád ujal ! A tie vyjadrenia, ktoré pripisujete p.Šubovi si s ním veľmi rád odkonzultujem. Môžem povedať len jedno : s Imrom Šubom som sa na túto tému nikdy nebavil,ale ak je to pravda, tak začnem veriť informáciám, že je niečo zhnité v našom poľovníctve , v SPK inimálne ...A pán marekeram - keď sa už bavíte o mne a oslovujete ma priamo menom,teda nie cez pseudonym v LZ ako je dobrým zvykom , nože mi teda internou poštou oznámte svoje skutočné občianske meno.Internou preto, lebo verejne sa priznať k svojej identite Vám bude asi robiť problémy...Ale,človek nikdy nevie , nechajme sa prekvapiť... ◄ reagovať

off apple, 1.11.2016 o 20:30

dám na lepšiu náladu. otázka redaktora a odpoveď telocvikára s titulom phd z poľovníctva. a je platený z podvodne vyberaného výpalného od poľovníkov. pobavte sa aj vy: Kvóta na lov vlka - diskusia ◄ reagovať

off pavian, 1.11.2016 o 20:16

Marekeram, ja som nepísal o Lyscovi... ◄ reagovať

off apple, 1.11.2016 o 17:26

zepo, neuveríš, ale oni sú v zhode, lebo tomu rozumejú rovnako. máš poštu... ◄ reagovať

off zepo, 1.11.2016 o 16:53

Macherkerama už asi vzali na ústredie SPK , pretože má v tejto diskusii o vlkoch citáty: "S pánom Šubom sa zhodneme na tom" alebo "Vychádzam z rozhovoru s Imrichom Šubom" a čo sa týka bojdu tak vieme že naši českí bratia radi vedú odborné dišputy aj o h...e a ak nemá doma s kým besedovať tak dotiahol na tento portál dvíhať krvný tlak domácim jágrom.Jágri, palce držím Vám! ◄ reagovať

off WolfHunter, 1.11.2016 o 14:42

kde je admin?...ako si tu niekto dovolí niekoho vyhlasovat za pytliaka?!...bod 4.! ◄ reagovať

off apple, 1.11.2016 o 12:51

nooo, erikerik, najprv ti poďakujem úplne vážne: ďakujem! ostatok už k veci: odvolávať sa na nejakého zamestnanca je v lepšom prípadesmiešne. no argumentovať jeho postojmi je už mimo zdravýrozum! prečo sa neopýtaš nejakej riadiacej kancelárie? nepochybujem, že vie viac a aspoň sa niečo dozvieš. chudák novinár, tiež si to neuvedomil, no čo už... no udivuje ma, že ho niekto vníma ako niekoho, čo o veci niečo vie, ba dokonca že má názor. jeden domýšľavý brepta, ktorého záujem sa prekrýva s poľovníctvom len cez jeho plat. prípadne cez iné profity. radím ho medzi podvodníkov vzhľadom na jeho vedomé konanie, ba dokonca medzi pytliakov. no tých sa tam moce oveľa viac. ako ináč by si nazval toho,kto neoprávnene užíva revír, kto neoprávnene vystupuje ako štatutár a podobne... no a ty tu ideš taký m argumentovať. aspoň si prečítaj, čo popísal. pokiaľ máš tým smerom aspoň základné vzdelanie, tak si daj glycerín pod jazyk. ale navidomoči nevieš nič o poľovníctve, ináč by si to tu nevyťahoval. no napriek tomu si zas nedal jediný argument t tvojim drístom, len v nich pokračuješ. navidomoči si ani v základnej škole nedával pozor, ináč by si si nedovolil takým spôsobom komentovať ďuríka. takže choď už kade ľahšie, nešír tu kraviny a daj nám pokoj. vopred pekne ďakujem. ◄ reagovať

off horarik01, 1.11.2016 o 9:12

bojda,bojda trepeš od toho počítača jeden nezmysel za druhým. V Strážovských vrchoch je realita trochu iná ako tu uvádzaš.V Tvojom prípade by možno stačilo trochu sa prejsť po lese a dôležité je hlavne rozoznať stopu vlka od stopy jeleňa. ◄ reagovať

off marekeram, 1.11.2016 o 7:36

pavian, máte pravdu, z tohto pohľadu je pán Ďurík pseudoochranár = človek, ktorý pracoval v ochrane prírody, bývalý profesionálny pracovník Správy CHKO V. Fatra, ktorý si pomýlil povolanie. Namiesto ochrany vlkov vyzýva verejne k tomu, aby sa vlci pytliačili (vychádzam z rozhovoru s Imrichom Šubom). Citácia pána Ďuríka: *„A som presvedčený, že naša ochrana prírody dokázala ešte jednu vec: nepochybne sa jej znovu podarilo značne rozšíriť rady poľovníkov ochotných streliť vlka hocikde a hocikedy, s jednou podmienkou – situácia musí umožňovať buď (samozrejme tajné) ošetrenie a spracovanie trofeje, alebo aspoň úplné zatajenie celej záležitosti, aj keď za cenu znehodnotenia trofeje.“ Ing. Jaroslav Ďurík - lesník, poľovník a bývalý profesionálny pracovník Správy CHKO V. Fatra. (Myslivost 1/2015, str. 34) ◄ reagovať

off apple, 1.11.2016 o 6:50

kamarátka vraví, že si dá kávu a ten pravý sex ešte len príde.... ◄ reagovať

off pavian, 1.11.2016 o 2:31

Veď na populistických článkoch je založené know-how celého pseudoochranárstva ;) ◄ reagovať

off marekeram, 1.11.2016 o 0:35

Toto je veľmi zaujímavý rozhovor s riaditeľom kancelárie SPK, Imrichom Šubom. Vyberám časť týkajúci sa vlkov: "Otázka: Pani Čertíková aj pán Lukáč sa vyjadrili, že hospodári, ktorí argumentujú tým, že vlk im strháva zver, by vedeli tomuto zabrániť finančne nenáročnou lepšou výchovou psov. ..... Odpoveď: Pán Lukáč sa správa, akoby v živote nestretol vlka. Ja som ho stretol 2x. Áno, pastiersky pes zníži škody, ktoré vlk spôsobí. Ale je len otázka času, kedy toho psa prekabáti. Odkazujem pánovi Lukáčovi aj cez tento rozhovor, nech si uvedomí, že my už začíname mať problémy s poľovnými psami, ktoré nám drhnú vlky. Pes odbehne od majiteľa 50m, v húštine je vlk a pes sa už nevráti. Na Slovensku máme 300-600 vlkov. Tá šelma má prirodzene väčší migračný areál. U diviakov populácia narastá. Keby sme mali vlkov aj 1200, tak tento problém nevyriešia. .... Otázka: Potom tu mám ešte vyjadrenie pána Ďuríka*, ktorý sa v podstate priznáva k pytliactvu. ..... Odpoveď: Keď sa k nemu pán Ďurík priznáva, tak nech sa prihlási verejne, keď má takéto vyjadrenia v médiách, ja som mu to hovoril už aj osobne. Pán Ďurík, populistické články je veľmi jednoduché písať – absolútne odsudzujem takúto rétoriku. Vôbec sa s ním nestotožňujem, je to človek, ktorý sa rád ukazuje a toto je jeden zo spôsobov. Zo začiatku som ešte zvykol reagovať na jeho články, ale teraz som to už vzdal." .... Moja poznámka: Nie so všetkým, čo je v rozhovore súhlasím, ale časť týkajúca sa pána Ďuríka ma natoľko zaujala, že to dávam sem. S pánom Šubom sa zhodnem v tom, že písať populistické články je veľmi jednoduché. ◄ reagovať

off apple, 31.10.2016 o 20:23

nuž, milý bojda... vieš čo na to moja kamarátka z farebného domu? Kvóta na lov vlka - diskusia ◄ reagovať

off peterD, 31.10.2016 o 20:16

strana 100 až 104odkaz ◄ reagovať

zobrazené 1161-1200 z 2350 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM