Bola uz vydana kvota na lov vlka na tuto polovnu sezonu ? nemozem to nikde najst.
Ake cislo by na nej podla Vas malo byt ?
jkupculak, naši pseudoochranári vlka ešte ani nevideli!!! Možno len v kúpeľni, keď si umývali svoju vysedenú riť. Však oni nevedia o vlkoch vôbec nič, robia iba to, čo im iný nakázali, lebo iné robiť nevedia. Keby sa mali živiť vlastnými rukami a vlastným rozumom, tak pokapú od hladu...
Chachar prišiel si na výmenu? :))) Najprv moralizuješ, potom osočuješ a nakoniec sa vysmievaš! Ťažko môžeš očakávať konštruktívnu diskusiu ak pošimráš "rusnákov". Poznám ich, prežil som s nimi pár chvíľ. Ak si schopný ich rešpektovať dajú ti srdce na dlani. V opačnom prípade... Sú to tvrdé nátury z tvrdej prírody a buď rád, že si doma za počítačom a nie na debate v krčme :))) Ale k veci! Nemáš o love vlka u nás relevantné info, takže môžeš len ťažko argumantovať ľuďom, ktorí s vlkmi žijú. To, že máš na vec svoj názor je chvályhodné ale takú prezentáciu akou operuješ si nechaj pre poslucháčov v pražskom klube metrosexuálov. Prečítaj si debatu celú od začiatku, poštuduj staré štatistiky lovu veľkých šeliem za cca 10 rokov v SR a potom skús reagovať. To myslím v dobrom...ja som taká zmierlivá úprimná duša :))) ◄ reagovať
miso111: Nenech se unášet domněnkami. Můj jazyk a ani moje adresa na občance nemá žádnou relevanci ke znalosti tebou zmiňované. Krom toho, zdejší debata mnou vedená nebyla ani o vlcích, ale spíš o způsobu komunikace, jakým zde místní diskutéři častovali svého oponenta. Off topic považuji tezi o lidech, který s vlky žijí, jako tendenční klišé. Mauglí tu není nikdo. A i kdyby platila, platila by defakto stejně na mnoho lidí z různých ochranářských sdružení (i například VLKa), kteří jsou v biotopu těchto šelem srovnatelně často a jeho etologii sledují také srovnatelně. A mrkni, jak se zachází s jejich pohledem. Já chápu, že je oponentní a že se nelíbí tomu, komu zasahuje do jeho přesvědčení. Ale způsob argumentace zde je vadný a já si prostě myslím, že dělá špatné jméno myslivosti, což je škoda. PS: v lese a obecně v přírodě jsem jistě 120 dní v roce. Stejně to nakonec není o kvantitě, ale kvalitě získávání znalosti. A krčma resp. komunikovat face to face mi taky problém nedělá, nesnižuji ani svou asertivitu, neměním feedback podle média, reálně ani jakoukoliv agresi nepřivolávám, k čemuž možná pomáhají hlas a dva metry ve slušné kondici :-) A ničí srdce nechci, nejsem profesor Pirk :-) Mně úplně stačí, když se obecně na mysliveckých serverech bude diskutovat s respektem k odlišnosti. Máme v rukách flintu, je to terminální nástroj, měli bychom spíš do věta vysílat dojem, že jsme uvážliví, nikoliv emočně rozkolísaní nebo výbušní, myslím. A závěrem uznávám, že připouštím riziko naivity u téhle představy. Hezký den! ◄ reagovať
:))) čo sa Ti vidí agresívne priateľu? Pády z jahody a ufoni :))) Zapamätaj si jedno: nepoužívam tendenčné vyjadrenia - sú krátkonohé!!! Pytliaci v pohraničí sú realita a stopy viacerích vlkov vedú do pár domácností za hrebeňom. Kam? To si už riešte sami! A následne konfrontuj svoje názory o potrebe migrácie vlka na Moravu s dotyčnými osobami :))) Vysvetlia Ti to zo svojho pohľadu :))) V tomto kontexte mi skutočne veľmi smiešne vyznieva Tebou doluuvedená myšlienka o hambe slovenských poľovníkov :))) A na záver: tam, kde diskutujem a konfrontujem názory nepoužívam invekívy a osobné osočovanie. Sú však zelené diskusie a blogy, kde je nemysliteľné protiargumentovať a vznášať "nemiestne" otázky na nečinnosť ochranárskych organizácií pri riešení viacerých konaní a aktivít v rozpore so zákonom o ochrane prírody a iných legislatívnych predpisov. Tam si egogreenultras, neschopných a absolútne neochotných vypočuť iný názor užije človek skutočne dosť. Občas skĺznem k irónií /to mám po mamičke :)))))/ ale nikdy nie urážlivo. Ku konštruktívnej diskusií som sa s Tebou zatiaľ nedostal, to je fakt. Ale pokúšal som sa o to s "chalanom" viktormt nižšie v diskusií. Bohužiaľ opäť zbytočne. Skúspoštudovať celú diskusiu. Netvrdím, že je to vždy plodné čítanie, ale pár dobrých myšlienok sa tu v tých 344 príspevkoch nájde. ◄ reagovať
Vážení kolegové, ať si píše kdo chce co chce, domnívám se, že nikdo si nebude v ČR chtít pustit vlka do revíru za který platí roční nájem více stovek tisíc korun + další náklady na provoz. To je asi stejné, jako když se vysoká neloví v noci. Jaká je ale realita ví v ČR KAŽDÝ, kdo má něco společného s myslivostí a kdo to popírá, tak lže! ◄ reagovať
A to je a dlouho asi ještě bude největší problém - o všem mediálně populárním rozhodovat a nenést za své rozhodnutí žádnou odpovědnost.. ◄ reagovať
lubenko: Neobhajuju nikoho, jsem tu za sebe. A mně osobně prostě štve, když chybí respekt. Na cestách, v lese, všude. Po komunistech jsme nějakosi zvlčeli - ať nejsem mimo téma :-) A k myslivosti mě dostal už můj děda. Ten mě i naučil dvakrát měř a jednou řež. Proto nedělám zbrklé závěry a rád diskutuji. ◄ reagovať
cita: Slova jako NIKDO a KAŽDÝ máš podloženy jak? Já zase neznám sdružení, kde tvoje slova naprosto neplatí a určitě bych z toho nedělal paušální pravidlo. A bacha na to, co píšeš. Jaképak nepustí? Vlkům nejde prodat lístek. Zákon je chrání. Defakto říkáš, že tebou zmiňovaní myslivci ho budou porušovat. To, myslím, není dobrá vizitka. ◄ reagovať
balance: S tím ministerským opatřením moc neuděláš. Pro ně (politiky a úředníky) to není a nikdy nebude fatální priorita. A ono to moc nefunguje tak, že si někdo (např. ochranář) něco přeje, tak mu vyhoví a omezí tím jiné lidi (např. myslivce). Chcete-li získat vliv, musíte předložit podložené argumenty (nikoliv historky) a přesvědčit, že je toto opatření PRO NĚCO nikoliv PROTI NĚKOMU. Musíte si v rámci analýzy současné reality přiznat rizika a nedostatky a nsažit se je minimalizovat. Největší nedostatek bude ten, že máte malou podporu vědecké obce, ochranáři ji mají. A největším rizikem je fakt, že máte mizerný mediální obraz a taky to, co vám tu už říkám pár dní: když se někdo koukne sem nebo na podobně šílenou a agresivní debatu, zničí to téměř jakýkoliv návrh, i kdyby byl stokrát dobrý. Pokud do toho opravdu někdo bude chtít a něco mu není jasné, tak se ptejte. Rád odpovím. A doufám, že už začíná být alespoň některým jasné, že tu nejsem proto, abych škodil nebo kohokoliv štval. ◄ reagovať
Lesanek a WolfHunter, to myslíte opravdu vážně, že by se měly proplácet "škody" na polovné zvěři?!? Komu by se jako ta "škoda" měla platit? Uvědomte si laskavě, že zvěř není vašim vlastnictvím! Nikoho z vás nikdy nikdo nenutil aby jste byli polovníky, tak se nestavějte do pozice poškozených. Je to čistě jen váš koníček (který je zatím veřejností tolerovaný) a musíte přeci vědět, že šelmy nic jiného než maso žrát nebudou. ◄ reagovať
lubenko, aká anarchia? Ja osobne chcem iba lov vlka bez obmedzení v čase lovu. Pokiaľ sa pamätáš tak prednedávnom bola doba lovu vlka od 1.11 do konca januára. Potom prišli kvóty. Najprv 150 ks, čo sa prekročilo. A čuduj sa svete ďalší rok miesto navýšenia kvóty bola táto znížená na 130 ks. Nečudoval by som sa zníženiu kvóty, pokiaľ by sa pôvodná kvóta nesplnila. Potom skrátili dobu lovu do 15. januára. A teraz toto... Ja ten ministerský panflet ani nedokážem slušne pomenovať, taký som zlý. A vrcholom je zastavenie lovu vlka na spoločných poľovačkách. A pri poľskej hranici. A stanoviť kvóty pre okresy. No proste samé perly. A toto máme tolerovať? A tváriť sa že sa nič nedeje? Alebo čakať na nejaké vedecké argumenty ako pri medveďovi? Nie chlapi, tu treba niečo urobiť veľmi razantne a veľmi rýchlo. Takže ešte raz - kto má na to, nech pripraví petíciu - za lov vlka bez obmedzení v čase lovu. Je to jednoduché, však. ◄ reagovať
treba sa na tu peticiu spojit s chovatelmi oviec, myslim ze by ich argumenty boli brane vaznejsie ◄ reagovať
podla mojho nazoru je nacase aby papalasi z SPK konecne ukazali, ze ked ich uz mame, tak su schopni aj nejakych skutkov. kludne sa moze spisat nejaka peticia a poslat im ju, aby mohli na nase podnety konat. pokial oni nie su schopni reagovat na problemy s ktorymi sa stretaju najnizsie zlozky ich organizacnej struktury (PZ a ich clenovia). tak isto treba nabadat osvetovu komisiu, ktora si podla mna svoje povinnosti neplni, ked bez akejkolvek odozvi necha media a roznych zaskodnikov aby spinili nasu povest v nemilosrdnych zabijakov vsetkeho ziveho. pokial je moj nazor skresleny, alebo neuplny, tak poprosim tych ktori su zasvetenejsi a skusenejsi (je ich aj na tomto fore dost), aby nas ostatnych nejakym sposobom nasmerovali. nemozme si predsa donekonecna nechat skakat po hlavach a byt stale za tych najhorsich... ◄ reagovať
lubenko, reagujem na tvoj komentár, citujem: " čo ste u vas na vychode kde je najviacej vlkou urobili ..." Ja len vravím, že ak sa takto budeme do seba navzájom navážať, čo ste spravili vy a čo my, tak to nepovedie k ničomu, je to dopredu stratené. Takéto narážky nevedú k ničomu. ◄ reagovať
lubenko, ja som mu poslal správu, aby som tu zbytočne neprúdil, ty si sa nechal uniesť, namiesto toho, aby si si to vybavil s ním si si to vybavil s východniarmi. Sám si pochopil, že takéto diskusie nemajú najmenší zmysel. Jediná možnosť je konštruktívna diskusia, konkrétne návrhy, nič iné. ◄ reagovať
asi ste si viacerí nevšimli, že to s dvomi E na pralesy bola výzva poľovníckej komore. a kedže nepredpokladám, že sa na niečo také zmôžu, rýpal som dalej. ale bolo by fajn zachrániť napr. pár biotopov hlucháňa, ked už som spomínal vodné vtáky. ◄ reagovať
Stagstalker, lepšie riešenie ako zaslať email je zaslať list pánovi šéfovi právneho oddelenia EK. Rovnocenné riešenie je zaslať list rovno na EK pre životné prostredie: Generálne riaditeľstvo pre životné prostredie,Európska komisia,B-1049 Brusel,Belgicko.................. Ináč odporúčam zásadne nepísať Beňovej, tá sa významným spôsobom zasadzuje za úplný zákaz lovu vlka, dokonca aj samotný náčelník si ju chváli ako veľmi im pomáha. Ktovie aký vplyv mala táto osoba na vydanie tohto ministerského paškvilu, ani by som sa nečudoval, že veľký. ◄ reagovať
Ja si myslim, ze ziadne kvoty na lov stanovovat netreba. Uplne postacuje zaviest a uplatnovat prisne pravidla lovu a kontroly ulovenych jedincov (staci len mierne doladit tie co boli nastavene v tohtorocnom stanoveni kvot) a legalny odstrel neprevysi 100 ks rocne, plus zaviest moderne metody monitoringu a scitavanie populacie vlka a aj krikluni aj EU sklapne. To ze v minulych rokoch boli kvoty naplnene uz pred ukoncenim doby lovu (aj prekrocene) bol vysledok celorocneho lovu a nasledneho "priznania" ulovku na zaciatku doby lovu. Ved ako by inak bolo mozne ze viac ako 70% kvoty sa naplnilo za prve dva tyzdne. ◄ reagovať
moropeter, to co píšeš je celek závažná informace: můžeš napsat konkrétně, kde jsi přišel na to, že poláci vypustili v okolí hranice se SR 30 - 40 ks vlků? Pokud je to informace typu jedna babka povídala, tak to sem nevytahuj. Pokud je to pravda, pošli nějaký relevantní odkaz. Co se týče náhrad, tak to sem vůbec nevytahuj, nebo chceš říct, že zvěř patří těm cca 55000 polovníků? Uvědom si, že jste zájmový kroužek, nic víc, nic míň, nikdo vás nenutí aby jste byli v tomto zájmovém uskupení. Ale chápu, že ne každý bude v klubu šachystů. ◄ reagovať
bojda si ochranar ? platis si cinost svojho zaujmoveho kruzku z vlastneho ? alebo natrcas paprce k EUR fondom pripadne verejnym zbierkam ? mas vlastne pozemky ? ◄ reagovať
to o tom vypúšťaní vlkov pri hranici som už počul aj ja. Niečo asi na tom bude, však poznáme tie relácie ako sa všelijaké zvieratá chovajú v ohradách a niekto ich akože študuje, fotí, robí na nich doktorát, pokusy, berie fondíky, pomaly sa s nimi stravuje a spáva a potom keď si ich učičíka tak ich chce vypustiť do voľnej prírody. U ohrozených živočíchov budiš ale vlk má od toho na míľe ďaleko. A k tým škodám, bojda je zaujímavé že keď sa jedná o škodu spôsobenú na zveri vlkom, tak citujem: ,,chceš říct, že zvěř patří těm cca 55000 polovníků" ale keď škodu spôsobí zver poľnohospodárom tak odrazu zver patrí poľovníkom a oni sa zodpovední. Pekne ◄ reagovať
Bojda, lov vlka a to aj na spoločných poľovačkách a bez obmedzení je naše historické právo. Už stáročia to robíme a chceme robiť aj naďalej. U nás stavy vlkov neklesli. ◄ reagovať
cita ma pravdu! A chlapi poviem vam, co sa v hore stane to aj v hore ostava, cize sa tu neposerme z kecov ludi co videli vlka v zoo Bojnice. ◄ reagovať
bojda- 31 ročný človek ako ty, nemá dostatok skúseností, znalostí a poznatkov potrebných k vlastnému životu, nieto ešte z chovu, starostlivosti a plánovania lovu veľkých šeliem. Navyše ak je zo štátu, ktorý svoje historické práva lovu určitých druhov už vyčerpal. Prípad kormorána hovorí za všetko. Pchať rypák do cudzích záležitostí by malo byť trestné... :-)) ◄ reagovať
jardot....maš uplnu pravdu ale nie som ani načelníkom ani netrtkam bankarovu dceru...tak ma napada prečo tato spasonosna myšlienka nenapadla našich kompetentných?...len už ma bolia oči z toho že radšej predlžíme dobu lovu trofejovej zveri a vlka necháme...dovod zakazu vlka u nás je to že do nášho revíru zasahuje pásmo natury 2000 nie je však večšie ako 5-10ha jedná sa o pieninské brala a to stačí na to aby bol vynatý celý 2000ha chotár? podotýkam že argumenty proti sú a s týme pre teraz kam? ◄ reagovať
ved to ma na tom Jaro serie,ukazuju spravanie vlkou v Amerike a v Rusku,čo sa absolutne neda srovnavat s našou prirodou a ti ko...i ochranari to využivaju na vymývanie mozgou našej verejnosti a posrate vedeni komory ktora je u nas na ho..o s tým nič nerobi,za čo ich vlastne platime,Šubu aj Lebockeho,žiadne vyjadrenie,žiadný odborný protiutok,presne tak je to so slukou a s medvedmi,hlavne že maju teple miestečka a dobre platy ◄ reagovať
Podla mna by to malo byt tak, ako to bolo este za môjho deda.Za vlka by mali davat este odstrelne aspon 200 eur. ◄ reagovať
Apple - človek nevie čo tým chcel autor vlastne povedať ,ale v diskusii na túto tému je niekoľko veľmi trefných reakcií - napr. že nie je možné najprv vyhlásiť kategóriu (samozrejme bez deklarovania bez zásahového režimu a potom jej prispôsobovať režim). Na porovnanie NP Yellowstone má takmer 9.000 km2 ,kanadské Woodbuffalo NP(44.000 km2) a Banff NP 6.500 km 2 ,náš najväčší "NP" Nízke Tatry má aj s ochranným pásmom "až" cca 1.900 km2 a popritom už niekoľko storočí sa tam (na rozdiel od uvedených amerických NP ťažia a umelo obnovujú lesy, kosia lúky, pasú ovce a jalovice, ťažia nerastné suroviny a loví sa zver a ryby. Slovensko má cca 45.000 km2 - takže všetko sa dá , len by bolo treba od nás vysťahovať (kvôli takým blbom) aspoň 5 miliónov obyvateľov.... ◄ reagovať
Jardot...poliaci nech si upratuju doma to sme kde že sme mali slabu argumentaciu?...som z pohraničnej oblasti a prial by som vam aby ste videli čo tie polske hoveda robia cez kadejake spoluprace ...mosty cesty všade samy turista ktorý nerešpektuje nič ...vravíte tu že sa obuli my sa kedy obujeme?...každy kto susedí s polskom pocitil po roku 2009 ako si vysvetlili šengen...motorky štvorkolky...len si zoberte ako sa chovaju v tatrach ako porušuju čo sa dá,...čo to sme za národ že si dáme srat na hlavu z každej strany???...neviem ale nikde som nečital aby sa slovensko niekde vtrepalo a presadzovalo si svoje...biju nás z každej strany...nikde nevidim zodpovednost ak sa niečo poserie...ake velke je polsko? je obrovske zaujimalo by ma či takuto politku vedu z bieloruskom alebo inými susediacimi štátmi asi tažko...každy by nam len bral čo máme a čo sme udržiavali a udržiavali to naši dedovia a ich dedovia...stovky rokov...ochranarom stačilo 20 aby všetko obratili hore nohami pýtam sa dokedy??? ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Ako s vlkom tento rok niečo sa zmenilo? (autor: WolfHunter).
človek pri plnení povinností v revíri tažko bude mat čas čosi bojkotovat a nechapem len to že dodnes sa nespravilo nič pre to aby sa ochranari obmedzili a donutilo sa ich niest zodpovednost za ich zasahy ...kormoran kalamita v tatrach a spusta dalších...čo tak zmenit vedenie ked s ním nie sme spokojný ved to nie je diktatura a ponosov na porušovanie zakona tu bolo niekolko samy si dotujeme tych ktory na nas seru ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Ako s vlkom tento rok niečo sa zmenilo? (autor: WolfHunter).
chlapi lenže ochranari vrtaju do toho čo budovali naši dedovia otcovia čo my zveladujeme a o čo sa starame su to paraziti...mi sme im to dovolili a mi jedine to možem zastavit...to vam nie je luto prizerat sa ako polovnici musia prejst kurzamy zaplatit si za to čo ich baví a nakoniec im to sprotiví nejaky samozvanec ktorý si myslí že demokracia je o tom že ma nazor a bude po jeho lebo Brusell? ◄ reagovať
neverím vlastným očiam... ak sa mi ešte sníva, tak tento príspevok sa stratí s prebudením, ak je to realita, tak zostane... Stagstalker, preboha, ty si čí agent? alebo v akej to realite žiješ? vysvetli, ako chceš formovať verejnú mienku osobným vysvetľovaním??? a koho chceš osloviť, státisíce ľudí??? a čo je ešte horšie, chváliš poslancov nr sr! ja mám za to, že novelu o ochrane mačiek a psov schválila tuším až ústavná väčšina poslancov včetne poľovníkov!!!!! a najmä vďaka tým poslancom - poľovníkom sa schválil aj súčasný nezmyselný zákon 274/2009 !!! vďaka tým istým smradom sa v 2012 nepodarilo zrušiť povinné členstvo v komore!!! povinné členstvo ľudí, pre ktorých je poľovanie záľubou, nie zárobkovou činnosťou - profesiou!!! povinné členstvo sudcov, prokurátorov, policajtov, štátnych úradníkov atd ktorí sú viazaní stanovami spk o nekonaní proti komore, ináč im hrozí vyhadzov a strata PL a ZP!!! podotýkam, že takéto členstvo uveených zamestnancov je v hrubom rozpore s ústavou!!! a to nevravím o povinnom členstve nás ostatných... kdesi si vysvetľoval, že máš nejaký typ právnického vzdelania, to si hodil za hlavu, keď tu vychvaľuješ poslancov, ktorí nás do tohoto stavu dostali???? veď zákon o poľovníctve je najkorupčnejší minimálne v celej európe! k ostatnému sa ani nejdem vyjadrovať, celý príspevok je na kyslík... fakt dúfam, že sa mi to sníva. ◄ reagovať
problém bude asi v tom, že poľ. hospodári už desaťročia "zodpovedne" vykazujú "skutočné a presné" stavy zveri pri sčítaní zveri a následne aj love zveri a ochranári všetko len "nezodpovedne" odhadujú ....... ◄ reagovať
tažko pochopitelné,prečo sa tomu vlku na západe nedari a nechce sa tam usadit,ved ma utvorený koridor cez Slovensko-Česke hranice,prečo len sa stale tlači na to Slovensko a prečťo vlastne neostane v tom Polsku ked tam ma vytvore take super podmienky pre život,hold mne neostava ine než že je to spôsobene tým že tu mame strašne ,ale strašne choru zver a on ju tu musi likvidovat ,pretože si tu s tým nevieme poradit sami a preto ked chceme mat zdravu zver apelujem na polovnikou,nestrielaJTE VLKOU NA čO SA TEN ZAPAD BUDE POTOM KU NAM CHODIT POZERAT ◄ reagovať
neviem čo na tom banditovom napade neviete pochopit,urobite ujezt z kadevadrou,privažete ku kolu živu kozu a ked sa vlci zbehnu,vystrelite zo svorky najslabšie kusy,jednoduche nie :):):):):):) ◄ reagovať
no prosim,ked už to aj papo pochopil :):):):),som napred čital že do svokry:):):) ◄ reagovať
bandita my sme chapavý nemusiš nam to pisat dvakrat,ale kedže niesi polovnik skus sa s tým tvojim navrhom obratit na pana elektrikára Lukača,určite ti da za pravdu ,u nas polovnikou by to problem nebol,určite budeme suhlasit:):):):) ◄ reagovať
Neviete odporučiť, kde sa dá zistiť aktuálny počet ulovených vlkov v tejto sezóne 2014-15 na základe hlásení ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.