Bola uz vydana kvota na lov vlka na tuto polovnu sezonu ? nemozem to nikde najst.
Ake cislo by na nej podla Vas malo byt ?
jkupculak, naši pseudoochranári vlka ešte ani nevideli!!! Možno len v kúpeľni, keď si umývali svoju vysedenú riť. Však oni nevedia o vlkoch vôbec nič, robia iba to, čo im iný nakázali, lebo iné robiť nevedia. Keby sa mali živiť vlastnými rukami a vlastným rozumom, tak pokapú od hladu...
nechcem byť nezdvorilý ale čo čakali všeci ktorých máme poľovníci v revíri tolerovať lebo Stoklasa?...najprv fotograf potom turista zhodar zberač milovníl...týto všeci +aktivsti údajne musia byť strpený a popri ich tolerovaní ojhla čo sa stalo budú nam tu kefrať do poľovníctva ako aprečo to lepšie robiť...to je v pohode? o aku obojstrannu komunikaciu sa tu snažia...všimli si poniektorý ktorý v dobrom duchu pred nedávnom začali pozitívne vplývať na verejnu mienku že okrem straty času kedže dnes je verejnosť tvorená pár individuami ktoré cez media nabudzuju dojem všedosahu že jej je naš imidž ukradnuty a kym ste tu vplyvali vysvetlovali snažili sa oponenti využili priestor a cez peticie demagogie videjka fotečky nám ukázali prostredník pýtam sa prečo ked ja nie som automechanik a nekefrem do opravy aut tak všeci sa hrame na dobrych ujov v zelenom a necháme do seba kopať odborníkmi na polovníctvo rastúcich ako huby po daždi už je pekne v praxi vidno kam nas dostal aktivizmus a volno myšlienkarstvo ked ide o zasahovanie do práv niekoho a expreminetovaním s niečym...chcete sa dalej slušne spravať a viest to tam kam to nevedie že nás ochvíla z lesa vykopú lebo my musíme oni môžu lebo chcu?! dnes je trendy byt iny aj ked na hlavu postaveným nazorom a hlavne z cudzieho krv netečie ...táto diskusia je dosť obsiahla každy si najde to svoje nechapem ale princípu aby o to kto je dobry a kto zlý rozhodoval niekto tretí a zvlášt v poľovníctve preberali inicatívu jeho oponenti ...na slovensku už historia pár krát dokázala že ked je všetko všetkých tak je všetko v p... ! ◄ reagovať
Jožko,Stoklasa mam pravdu i ja poznám hodne poľovníkov čo na vlka nevystrelia,ale preto že ho v živote nevideli,ale ho ani nikdy neuvidia,prečo???? pretože takéto je poľovníctvo . ◄ reagovať
Pán Stoklasa,dovoľte mi ako amatérovi a nepoľovníkovi vysloviť nesúhlas s vašimi poslednými komentármi ktoré útočili hlavne voči Wolfhunterovi.Nebudem sa tu rozpisovať ale sa dotknem vašej jednej myšlienky že máte veľa priateľov medzi poľovníkmi ktorí na vlka nevýstrelia ani keď majú príležitosť. Podľa mňa je to klamstvo alebo fikcia alebo ľaknutý a (s prepáčením) priblbý poľovník ktorý takúto zriedkavú príležitosť nevyužije. ◄ reagovať
nedajte sa vysmiať pred rokom ste tu hrdinsky machrovali o tom ako sa čoskoro celorčne zakáže lov vlka...bublina splasla nie ste poľovník čiže vašak kritika a posudzovanie na moju adresu si strčte za klobuk na záver len tolko tá vaša kopa poľovníkov s otvrenou mysľou je prosím vás kde ked treba čosi robiť s tým ktorý poľovníctvo dehanestujú na každom kroku a ak sa niekto ozve vraj drísta dve na tri...dalšia perla o tom že vlk nebol regulovaný vždy tak to tu drísta majster ukážkový...viete nie ste poľovník tým pádom vaša šablona na tých dobrých a zlých je prinajmenšom smiešna ...je smutné ak sa tu hrdinsky vystatujete ako sa obšmietate okolo polovníkov a sám tu dokazujete že aj napriek tomu vam iste suvisloti nedochadzaju ...na mna reagovať nemusíte diskutujem ako chcem ale hlavne s kým chcem na rozdiel od vás nepotrebujem byť vlezdoprdelka a vystatovat sa všetkým viem velmy dobre na koho a kedy sa obraťiť vytačajú ma individua ako vy nelovíte lebo nepolujete a ak nepolujete tak nemudračte do polovania tým ktorý lovia a to si zapíšte za uší pán Stoklasa! takých ako vy je plný Tulčík pokrokových :P ako ináč prečo vlka neloviť ste nezdovodnil iba sa urážlivo srdíte nič iné som od vás nečakal ◄ reagovať
Čím menej ľudí v poľovníctve ako ste Vy, tým pre poľovníctvo lepšie. Zakomplexovanejšieho diskutéra ako Vy tu asi niet. Drístate tu dve na tri. Vlk nebol regulovaný vždy a čo dokáže nekontrolovaný "manažment" vlka história dokázala tiež. Väčšie dristy ako tu píšete Vy, tu nepíše nikto. S Vami nemá zmysel diskutovať. Vy nie ste človek schopný diskusie. Ešteže takých ako ste Vy tu moc nie je. Našťastie tu na fóre i v realite je kopa poľovníkov s otvorenou mysľou a schopných slobodne diskutovať. Iných obviňujete z terorizmu a pritom Vy sa od nich v ničom neodlišujete. Ste rovnaký "terorista" ako Baláž, len na opačnej strane frontu. Toto je môj posledný príspevok na Vás. Diskusia sa dá viesť len vtedy, ak je vôľa na oboch stranách. ◄ reagovať
Pán Stoklasa vy ste mi ukradnutý aj tá banda hrajúca sa na bohov z radov ekotalibanu z patentom na rozum do 5 minút...avšak prečo mám prihliadať na sodomu gomoru spôsobenú experimentami s vlkom ked z historických pramenov je jasné že do prírody patrí avšak vždy bol regulovaný a vedelo sa prečo...už tu bolo spomenuté vaše silácke vyjadrovanie sa pred rokom o celoročnej ochrane a zrazu ste zmäkli na základe čoho máte pocit že sa vás to týka ked tu píšete že nepolujete len sa zúčastnujete polovačiek?...Viete keby sa každý staral v prvom rade o seba a nie o toho druhého možno by nebol taky bordel ale ak vidím čo vystrája ta moderna ochrana prírody a na každom kroku dokazuje kam až môže zájsť zatemnenie mozgu poniektorých za podpory stáda oviec ktoré miesto rozmyslania bude zdielat lajkovat preposielat kritizovat peticie vypisovať ..stačí inciatíva my sme les a človeku je jasne že čosi asi nie je v poriadku tak ako sa každý den poodkrývajú bližšie súvislosti a ukazuje sa parazitovanie pánov ako kaliský balaž a podobný tak aj vy nepolovník budete kritizovať a súdiť?...takisto pcháte nos do odvetví ako jadrová fyzika výskum vesmíru?! prepáčte ale s poniektorými vášmimi názormi je mi jasne že obšmietanie sa okolo polovníkov aj najbližších 50 rokov vám neodstráni tu nafukanu potrebu byť pápežskejší ako pápež...použijem vaše konštatovanie že vlka nie je nutné loviť je to iba možné...lepší dokaz o tom ako ste mimo neexsistuje tu je plna diskusia zodovdnení prečo loviť tuto šelmu treba vyjadriťe sa vy prečo nie a dajte niečo k veci nie tie sračky ala Lukáč alebo Groubauer...pre mna ste slniečkar a zákerný lebo sa obšmietate okolo polovnikov dlho a stale vám nedochadzajú súvislosti...k vlkovi sa pristupujez terenu nie spoza stola či mikroskopu podla grafov tabuliek nič proti vedcom ale ak niekto nebol ohladom problemu v konkretnej lokalite a príde s niečym ala eu alebo sr nedivme sa kravinám ktoré nám nutia pre lepšie blaho no vlka určite nie! ◄ reagovať
Slniečkár a "moji aktivisti..." Tak dobre som sa dávno nezasmial... O tých pytliakoch som tu nezačal ja... Ale nehovorte mi, že sa to nedeje. Poľovačiek sa pravidelne a často zúčastňujem, tak pokoj. Viem svoje. V hore sa toho udeje veľa. A čo sa tam stane, tam aj väčšinou zostane. Nemusíme sa tu na nič hrať. ◄ reagovať
pán Stoklasa ak tvrdíte že lov vlka nie je nutný nemáme sa o čom baviť poukazujete len na to že ste další slniečkar a trápne argumenty o pytliakoch vo vlastných radoch to je staré prídte s niečim novým ...ták vehemntne sa tu diskutuje o love mimo kôt ako to že dodness nebol nikto potrestany nejaky prípad dokazany hm?...nie je totiež len to vaše JPP...tie vaše celoplošne vedecke výskumy strčte viete kam nepotrebujeme vedcov aby nam zase opakovali čo už dávno vedeli naši dedovia pretože vedla vlka žili zmenili sa pomery situacia časy avšak dnes je zrejme moderne vylepšovať čo funguje a tak dosahovať presny opak je zaujimave že žiaden vedec u mna nebol aby zistil skutočnosť ako čo vlk len za stolo niekde na zraze kde je udajne elita zbúchajú opatrenie a to nanútia tak si predstavujete ochranu!? mám pocit že ani titulovana kapacita z princípu neuznáva sedliacky rozum preto sa deje čo sa deje...ak je nutné regulovať stavy ostanej zvery tak aj všetkej ale vám je zbytočne neičo vysvetlovať však ...granty dochadzaju som zvedavý s čým tý vaši aktivisti prídu lebo vyzera že asi budu musiet fakt čosi začať robiť po 25 rokoch parazitovania na pochybnom systeme ◄ reagovať
Pán Wolfhunter, ak diskutujete so mnou, diskutujte o veciach, o ktorých píšem, nie o niečom o čom som ja vôbec nepísal. Aktivistov, ak voči nim niečo máte, skúste osloviť, ja s nimi nediskutujem. O pásmach ani nutnosti regulácie vlka som tiež nepísal. Napísal som len o únosnom odlove vzhľadom na veľkosť populácie vlka. Nie o nutnosti. Nič také ako nutnosť odlovu neexistuje. Na tomto mojom názore nič nezmeníte. Lov vlka nie je nutný, ale je možný. O pásmach musíte napísať aktivistom za hranice (PL, CZ). A k m98. Do konferencie v BB neexistoval pádny dôkaz, aká regulácia je únosná. Až teraz sa objavili prvé vedecky podložené dôkazy a nič na tom nezmení ani Váš posmešný tón. Na základe JPP sa nedá urobiť seriózna legislatívna úprava. A lov mimo kvót... To je o inom. Najviac pytliakov majú poľovníci vo svojich radoch. Ale dokým sa tí slušní z nich nezomknú a nezačnú niečo robiť, žiaľ, obraz poľovníctva pôjde ďalej dolu vodou, čo je veľká škoda, pretože poľovníctvo k našej kultúre patrí. Na druhej strane, vyžadovať dodržiavanie pravidiel a zákonov od jednej skupiny ľudí v krajine, kde akékoľvek pravidlá dodržiava málokto, je márne. ◄ reagovať
Som rád, že dnes už viete čo iní vedeli už dávno. Je veľmi naliehavá otázka kedy prídete na to, čo už dnes vediá iní. Zasa o 5 rokov neskôr. Napoviem čo už nadhodili mnohí- kvóta nie je problém a skoro nikomu nevadí.... ◄ reagovať
pán Stoklasa...ešte dotaz čo tie nezmyselné pásma tých 70jedincov neodlovíte ak bude lov v jadrách s največším výskytom zakázaný ...to je ako s medvedom bránenie výnimkám a situacia kedy sa aj napriek DNA sčítavaniu za tri roky nič neudialo a medvedov pribúda...ste vobec nepochopili ze to nie je o tom kto na vlka vystrelí a kto nie ale o nutnosti regulovania stavov a to vám vysvetlia v revíroch kde sa nik vlastníka či prenajímatela nepýtal len sa zaviedlo pásmo a aktivisti si medlia ruky čo prevratné dosiahli...realita je taka že su pozorovane viac člene svorky kludne viac ako 10ks a tie si v revíri robia čo chcú decimuju prírastky diviakov srnčiu znižuju tak hodnotu revíru zvyšujú stres komplikuju plnenie plánov chovu a lovu pachaju škody na hospodárskych zvieratách a mi musíme zatat zuby a tolerovat ...sused o par km lovit smie lebo on pri hranici nie je aku to ma logiku tak moja tolerancia ma navyšit stav ktory si sused zreguluje to znamena ze vlk sa nedostane dalej z toho pasma nenaplni myslienku rozsirenia k susedom cize zase sa to nedomylsleo ano som za kotu 70ks ale celoplošne okrem koridorov zrušte pásma aj tak nemaju opodstatnenie a uvidite ze kvota bude naplnena za 8 týždnov tak sa vlk nebude lovit dva a pol mesiaca a ubudne ho rovnomerne!na to všetci odborníci nemysleli?! či zase skušame experimenty lebo zodpovedný su tý druhý!? ◄ reagovať
Ono ide skôr o to, že na základe toho, čo dnes vieme, a to, že kvóta 70 jedincov je dlhodobo únosná a pravdepodobne populáciu vlka negatívne neovplyvní, je ťažké argumentovať za celoročnú ochranu. Ono totiž v súčasnosti racionálne argumenty za celoročnú ochranu už nie sú. Celoplošná a celočasová ochrana sa volí u tých druhov, ktorých početnosť je tak nízka, že akýkoľvek zásah do ich početnosti by spôsobil nezvratné zaniknutie. A dnes už vieme, že to u vlka, jednak z pohľadu SR ale ani z celoeurópskeho pohľadu, nehrozí. Rozumný odlov vlka v krajinách s dostatočnou hustotou populácie jeho zánik nespôsobí. A v SR je ten rozumný odlov cca 70 jedincov ročne. ◄ reagovať
Som rád, že je to pasé. Ja som totiž ani iné nečakal. Preto som sa Vás neustále pýtal,kedy to príde. No tí čo prorokavali a asi aj chceli celoročný zákaz musia zmeniť rétoriku, ako to už nie je in medias res. Na margo k tomu vedecky potvrdené- čítaj - ako čo budeme robiť ak bude 0,prídeme o eurofondy? To sa v psychológii volá pud sebazáchovy. A ten je silný. Preto som nepochyboval a stále sa Vás pýtal tu otázku. ◄ reagovať
Ja nikoho neglorifikujem. Tá poznámka a poľovníkoch nestrieľajúcich vlkov je len faktický dôkaz toho, že nie všetci poľovníci sú proti celoročnej ochrane vlka, resp. že nie všetci poľovníci ho považujú za úhlavného nepriateľa. S pánom Mičurom som to tu myslím celkom vysvetlil, ak si dobre pamätám. A k celoročnému zákazu... Možno sa Vám donieslo do uší, že ešte pred tým, ako sa kvóty znížili k číslu cca 70, bol návrh, aby lov vlka bol zákonne povolený s tým, že sa stanoví kvóta na lov vlka pre každý rok ako dovtedy, pričom tá kvóta bude ale po novom 0. A nechýbalo veľa, aby to tak naozaj bolo. Ale to už je pasé. Kvóty budú pravdepodobne dlhodobo okolo 70. Je to totiž číslo, ktoré populáciu vlka na Slovensku, pri vývoji populácie ako je známy dnes, nijako neohrozí. Je to už aj vedecky podložené. ◄ reagovať
To som rád. Veď len nedávno ste tu prorokoval rýchlý príchod celoročného zákazu. Aj tá glorifikácia ľudí čo nevystrelia na vlka, spomínaný autor, ktorého ste tu pertraktoval. Myslím Vám tu tiež nevyšla a ten polovník mal dokonca viacero strelených vlkov. ◄ reagovať
Ja mám poľovníkov rád. Nerozumiem preto tomu spájaniu tohto javu s pojmom kamuflážne, ale budiš, ako myslíte. Z vašich viet vyplýva, že je nemožné mať rád aj vlkov (štvornohých) aj poľovníkov... Čo je zase pre mňa nepochopiteľné. Prečo by to nešlo? Ja poznám viacero poľovníkov, ktorý na vlka nevystrelia, ani keď môžu... Ale o tom táto debata nie je. Celoročný zákaz vlka sa už nepožaduje takmer zo žiadnej strany, len od zopár jednotlivcov - aktivistov. Tí ochranári, vedci, poľovníci a lesníci, ktorí boli na poslednej konferencii Výskum a ochrana cicavcov na Slovensku v BB minulý mesiac, vedia prečo. Nové poznatky, nové závery. Aby ste ma zase neobvinili z kamufláže, danej konferencie sa okrem iných zúčastnil napr. aj oslávenec prof. Sládek, riaditeľ múzea v Antole M. Číž, ľudia zo Štátnych lesov (mimochodom jeden zo sponzorov akcie) atď... Plus samozrejme ľudia z ochrany prírody a akademického prostredia. ◄ reagovať
To mi je jasné, ako facka už dávno. Aj keď ste tu mal kamuflážne vyjadrenia, ako máte poľovníkov rád. Pridám na Vás už tradičnú otázku. Ako blízko je ten celoročný zákaz? ◄ reagovať
Sú to vlci. Tých máte nekriticky rád. Tak to skúste aj s tými. Veď sú to predsa vlci. ◄ reagovať
Tak už sú aj tu hore. Vlci. Tí dvojnohí. Doteraz bol od nich pokoj. Dúfali sme, že sa tu neobjavia. Sú tu. ◄ reagovať
V UEV a migračných koridoroch na severe zmizol sneh a hneĎ je to poznať! ◄ reagovať
goret - poznám ,majiteľ je lesný robotník...A pre stoklasu - vlci,aspoň ich väčšina, zrejme emigrovali do všetkých okolitých krajín, lebo zistili ,že sú tam všade totálne chránení (okrem Ukrajiny,ale kto by išiel na Ukrajinu?!) ! Vlk je ozaj inteligentné zviera,ale niekedy sa dá zrejme tiež oklamať pseudoochranárskymi byrokratmi ...Ale ked tak dodatočne rozmýšľam,ak sme ich takto vyštvali,či vyštveme k susedom,vlastne nebudeme mať prirodzených regulátorov raticovej zveri a patrilo by sa ich nejako k nám znovu dostať ,čiže doviezť.Konečne budú tí pseudoochranári a EU na niečo dobrí...Teda ak sa toho ujmú , v čo neotrasiteľne dúfam... ◄ reagovať
spýtajte sa uja Groubauera ten je uznávaný vlkolog ten bude vediet čo a ako :D lebo on všetko vie všade bol a kde nie tam sa chystá :D nezabudnite si kupiť termostat od neho pekne aj s otlačkom vlčej labky ako znak kvality a garancie :D ◄ reagovať
Lysec, neviem ako inde v žilinskom kraji, no u nás po doline sa premávajú vlkodavi :) ◄ reagovať
Ste dobrí, na niektoré alternatívy by som ani sám neprišiel...Ale dosť bolo srandy... Teraz niečo pre citu- to čo je občianska neposlušnosť, nedisciplinovanosť? To u nás na Slovensku ochranári nepoznajú!To hádam nie ? Veď podmienky lovu sú jasné,je to všetko čierne na bielom papieri natlačené,aj na internete to nájdu !Nie , určite nie !!!Ahoj Jozef,prajem pekné a príjemné jesenické sviatky! ◄ reagovať
príroda si pomáhá sama,nemusí dávat plombu,volat kompetentných a ani nikoho čo nerobí NIČ ◄ reagovať
V Žilinskom kraji? Vlky? Tu vlka nebolo vidno už strašne dlhý čas... Všetky emigrovali... ◄ reagovať
Na dotaz Lysec: Domnívám se, že dochází k občanské neposlušnosti, nedisciplinovanosti... To ať si přebere každý dle svého uvážení... ◄ reagovať
Vie niekto vysvetliť prečo je také nízke čerpanie kvoty lovu vlka v žilinskom kraji ? Vaše názory a domnienky môžu byť veľmi zaujímavé a podnetné... ◄ reagovať
Lysec. Svet myslivosti 10/2016. Článok od Ľ. Blaško. Mapa aj iné bola súčasťou článku. odkaz Mapa. Premvadasz 21.10. 2016 o 10 47. ◄ reagovať
sinko to je len dobré že to tu nedávajú chápem chlapov že sa chcu podeliť s radosťou z úspechu ale bohužiaľ každý to tak nevníma a dráždiť zbytočne asi nie je dobré , možno keby tu mali prístup len poľovníci by to šlo ◄ reagovať
Škoda že tu nie sú žiadne fotografie ulovenych vlkov. Asi by dotyčných strelcov pseudovlkari zožrali zaživa ◄ reagovať
Priatelia prispievatelia ! Niekto z vás formou odkazu pridal asi ešte v r.2016 mapu európskeho rozšírenia vlka aj s počtami jednotlivých geografických subpopulácií.Mal som ju uloženú,ale nejako mi zmizla z obľúbených položiek.Nedalo by sa zverejniť ju znovu ? Ďakujem. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.