Snáď ešte raz: Nikdy som nepresadzoval celoročnú ochranu vlka. Nájdite mi prosím taký môj príspevok, kde som bol za to, že vlka treba celoročne chrániť. Ten návrh vtedy bol na stole. Ja som ho nepodal, ani sa zaň nezasadzoval. Len som o tom informoval. Poľovníci, ktorí vlka nelovia sú fakt. To nezmením ani ja, ani Vy. K tým aktivistom: LOZ VLK, ku ktorým ste ma tu priradili, nemá so mnou a ani ja s nimi nič spoločné. Môj názor na túto skupinu je rovnaký, ako má diskutér pod nickom Wolfhunter. To, že sa oni nesnažia o diskusiu, to je okrem iného pravda. Ale to je ich problém, nie môj. Ja s nimi nič nemám, ani nechcem mať. Mám na nich svoj, celkom vyhranený názor a ten po skúsenostiach s nimi len ťažko niečo zmení. Ja nie som oponent poľovníctva. To ani náhodou. Práve naopak. Bol by som skôr za jeho vyhlásenie (so všetkými tradíciami, ktoré u nás k nemu patria) za národné kultúrne dedičstvo. A to že nie som poľovníkom, je zatiaľ len dôsledok určitých, povedzme objektívnych príčin, ktoré verím, že sa raz zmenia. Ale tie tu rozoberať nechcem. Ale ani to nič nemení na tom, že si stále myslím, že lov vlka je možnosť, nie nutnosť. A ja som za to, aby táto možnosť bola pri dostatočnej hustote populácie vlka zachovaná. Momentálne je vlkov dostatočne množstvo na to, aby lov 70 kusov nepredstavoval pre tento druh v SR nejaký negatívny dopad. O nelegálnom love sa tu na fóre radšej nebavme. Nemá to zmysel. A čo sa týka tých území, kde sa vlk môže a kde nemôže strieľať... Určité skupiny aktivistov tlačili cez zahraničných kolegov na to, aby také územia vznikli v prihraničných oblastiach. Takže preto. Ja si myslím, že tie územia nemajú pri schopnosti vlkov presúvať sa za krátky čas aj na väčšie vzdialenosti zmysel. Je to skôr ústupok aktivistom, aby bol na chvíľu pokoj.