Goret - Odpoviem jedným aforizmom : učený vraj ešte nikto z neba nespadol,ale hlupákov ako keby zhadzovali.A či si, alebo nie si pokrytec , to si vybav sám so sebou.Ja Ti sudcu robiť nebudem.Skôr sa mi vidí, že si potrebuješ do niekoho kopnúť...Cieľom môjho snaženia však nie je moralizovať ,ale baviť sa o veľkých šelmách.Ak Ti to doposiaľ stále uniká ,tak sa snažím dosiahnuť len väčšiu rovnováhu v manažmente veľkých šeliem nielen veľkorysejšou dobou lovu, ale aj uvoľnením lovu na celé Slovensko ,čím môže tá lepšia časť poľovníkov dostať motiváciu pre ochranu vlka pred nezákonným lovom, hlavne v reprodukčnom období vlka a rysa.Bohužiaľ zatiaľ to vyzerá tak, že štát verí hlupákom a pred racionálnym a odskúšaným modelom dáva prednosť byť v pozícii klamaného čo nie je dobré predovšetkým pre veľké šelmy ,ale ani pre disciplínu poľovníkov. A ak mi niekto tvrdí,že tak to má byť ,tak mi nedá nepoznamenať , že s morálkou toho dotyčného nie je niečo v poriadku ...Len toľko, a osobitne Teba upozorňujem ,že nič viac .Lebo viem veľmi dobre, že Ty hľadáš medzi riadkami aj to čo tam nie je a ani tam nikdy nebolo ...(na vysvetlenie pre nezainteresovaných : obaja sme členmi toho istého PZ)