Sedia dvaja kamaráti v krčme, popíjajú rozprávajú sa a ani si neuvedomia a už je záverečná. ,,Ako ten čas rýchlo uteká“ vraví Jano. A Ďuro na to ,, tak poďme ku mne, na byt, ešte pokecáme“. ,, A nebudeš mať problém ?“ pýta sa Jano. ,, Hádam nie“ vraví Ďuro. Tak šli. Prídu o pol jedenástej večer k bytu a Ďuro sa snaží potichu otvoriť dvere. No nestihol sa ešte ani chytiť kľučky na dverách a už spustí jeho žena. ,,Kde si bol doteraz ty sviňa ožratá ? Nevieš kedy sa chodí domov? A ešte si aj kamarátov vodíš domov“. Keď to Jano videl vraví Ďurovi ,, Tak poďme ku mne“ . A Ďuro vraví,, u teba bude to isté“. ,,Neboj poď“ vraví Jano. Tak šli. Prídu k Janovmu bytu, Jano odomkne treskne dverami a zreve ,, kde ste všetci ?“ Hneď vybehne manželka zo spálne v negližé, svokra v župane a obskakujú Jana.,, Janko už si doma? A čo tak skoro ? A aj kamaráta si si priviedol ? A piť budete biele, či červené ?“ Ďuro nechápe . Čumí s vypleštenými očami a pýta sa Jana.,, To si ako dosiahol?“ A Jano mu vraví,, no to máš tak. Ja som poľovník a chovám aj psa. Konkrétne teriéra. No a keď ho cvičím tak dám povel a on to musí splniť. A keď neposlúchne dostane upozornenie. Keď neposlúchne ani druhý krát, dostane druhé upozornenie. A keď neposlúchne ani tretí krát, tak ho rovno zastrelím. No a manželka už ma jedno upozornenie a svokra upozornenie s výstrahou“.