Papo máš evidentne problémy so sebaovládaním, toľko invektív zhrnúť v jednom príspevku chce naozaj talent :) Navyše si neuveriteľne ješitný a vzťahovačný, veľmi netolerantný k názoru iného, to neber v zlom :) A myslím, že nie celkom dobre čítaš medzi riadkami, keď píšem, že sme 100 rokov za opicami, nevzťahoval som to na zákony, ale na mentálnu a povahovú vyspelosť národa ako takého, česť výnimkám :) Zároveň ja som ťa úmyselne neurazil ani raz, ak som tak spravil, tak prepáč, nebolo to cieľom. Najprv k odkazu papo: zákaz predaja marihuany sa týka cudzincov, nie domácich občanov, čo dokazuje len moje tvrdenie, že každá mentalita národa je iná. Holanďania to pochopili a fungovali takto dlho, tí čo tam chodili to zneužívali a páchali kriminalitu. Áno v mnohých ohľadoch sa za Slovensko, resp. mentalitu slovákov človek hanbiť musí, niečím sa naopak hrdí, samozrejme aj iné národy majú svoje muchy, nikdy som netvrdil, že nie, ale pokiaľ človek nevytrčí zadok mimo hranicu, nepochopí to. A nepotrebujem odchádzať, túto krajinu mám rád, ale to neznamená, že k nej nebudem kritický, navyše ja sa snažím veci ovplyvňovať aj reálne, nie plačom na fóre. My tu máme vedomosti a skúsenosti papo? 70% zákonov preberáme od Čechov, keď sa chceš baviť o zákonoch a našich skúsenostiach v našom prostredí. Ako postihneš takého čo strelí vysokú napriek zákazu? vylúčením z poľovačky a finančnou pokutou. Ak to navyše strelil nad plán, PH môže políciu privolať, niekto predsa pytliači či? U nás sme si schválili povolenie papo, nie obmedzenie a prosím ťa neporovnávaj švajčiarsku xenofóbiu a našu novelu zákona o poľovníctve. Tebe mešita za domom nerastie, ale toto je skutočne mimo tému. Spájaš rozdielne veci, z príspevku si vytiahneš svoje a doplníš tak, aby si bol v zásade v opozícii. Sú tu ľudia, ktorí to čo píšem chápu a súhlasia s tým, ty nie, veď ok. Nemusíš na moje príspevky reagovať, nenechám sa zatiahnuť do diskusie s tebou, navyše takto off topic. Daj si pol deci na ukľudnenie a nekaz si víkend chlape, veď ťa trafí šľak týmto tempom ;)
PS: Goret súhlasím s tým čo si napísal, samozrejme, nie je dôležitá a nevyhnutná zákonná úprava, ale účel. Kiežby si to poctiví hospodári osvojili v čo najviac združeniach, preverenie nástrelu zbrane a streleckých zručností pred sezónou je kľúčové.