jimmyjazzHľadám natčencov!!! Nejde o zárobok.
Zaťial mám k dispozícií nahrávacie a strihové štúdio, kameru fullhd a človeka na hovorene slovo hľadam aj fotografa.
Točiť sa bude v okolí žiliny hlavne zver a príroda. Veľmo sa teším na spoluprácu. Ak ťa to láka a si milovník prírody čo je aj podmienka napíš. Ja to beriem ako koníček a chcem mať vlastný dokument. Do prírody chodím stále a miesta mám v hlave kde sa bude točiť! Chcem začať od skorej jari čiže už už. Ak budeme dobrý tým podniknme spolu veľa projektov! Nakrucat sa bude v žilinskom kraji ale kto vie kde este. Tak ak rád chodíš do priirody a si blízko mňa ja som zo žiliny určite napíš a dáme sa do toho. Bude to naše spoločné dielo:)
Edu, 22.2.2013 o 8:59 archer plne Ti davam za pravdu . Treba byť stale v strehu premýšlať nad tým kam sa postaviť ak sa ešte mení svetlo je o zábavu postarané :-D . Fajn drina je i stočenie svadby a následna soft úprava . Už som videl i takých umelcov čo odvzdali svadbu s 5hodinami zaznamu :-D si to mladomanženia môžu púšťať ako 10 dielny serial . ◄ reagovať
archer, 21.2.2013 o 9:40 to je tá nevýhoda posliedky a nevýhoda krytu.. nemám rád posliedku... teda pri kamerovaní.. radšej si zver vykukám vychodím vyzistím kde o kolkej odkial prichádza a ked som tam aj tak sa neukáže :DDDDD.. klasika.. a to je už potom o nervy :DDDD.. skutočný wildlife je hlavne o šťastí.. Inak kamerovanie wildlife nieje ani zdaleka tak ťažké ako kamerovanie živých vystúpení a rôznych akcií.. tomu ver!(hovorím o psychickej náročnosti nie fyzickej ked máš 20 kg na chrbte a trepeš sa po horách tak tam je to zas iné) ◄ reagovať
Edu, 21.2.2013 o 0:55 Ako Karči spomenul hluchana máme tod odkaz kamzíky tu odkaz líška tiež zapozuje odkaz a všetko je widlife. ◄ reagovať
premvadasz, 21.2.2013 o 0:48 libor33 vsetko ide ako po masle skontaktuj sa s edom a za 2 dni mas natoceny celovecerny dokument:) ◄ reagovať
Edu, 21.2.2013 o 0:42 vieme kde žiju hluchane pred ktorým musiš utekat a zlateho jelena ti tiež dám natočit . zlate daniele vo volnej prírode tiež nie je problem . ◄ reagovať
Libor-NatureFilm, 21.2.2013 o 0:01 Mam taketo veci nastudovane len problem je ten ze v divokej prirode nejde skoro nic podla planu. Iba ak cakam niekde v kryte. Tam sa da predpokladat ze kedy a z kade pride zver, ake bude svetlo, ake sklo budem mat na kamere a podobne. Pri posliedke mam na zaber casto len par sekund a v sekunde sa musim rozhodnut ci spravim detail alebo celok. Takto doma spoza pc sa to pise pekne ale ked niekde cakam 4 dni na hluchana alebo cez ruju hladam medajloveho jelena a nakoniec mam na nafilmovanie len par sekund prinajlepsom minutu tak je to vec ina. Ale to urcite vsetci co tocia alebo fotia wild dobre poznaju. ◄ reagovať
Edu, 20.2.2013 o 21:07 libor33 si jeden z mála čo sa neurazil . To je jediná cesta ako napredovať . K filmovaniu Ti radiť nemôžem lebo ja nemám žiadne skúsenosti . Možno nejaká rada tu by sa našla ◄ reagovať
archer, 20.2.2013 o 20:53 samozrejme na orez sa spoliehať netreba.. treba robiť tak aby bol material hned použiteľný :) ◄ reagovať
archer, 20.2.2013 o 20:40 no libor keby si mal full HD kameru s poriadnym čipom ver že orezať môžeš.. nie samozrejme moc.. ale len v prípade že výsledný materiál renderuješ napr do DVD.. vtedy to bude zreteľné len minimálne a všimne si to len ten kto to robil prípadne skúsené oko.. ak by si to daval do full HD orez je viditeľný.. ◄ reagovať
Libor-NatureFilm, 20.2.2013 o 20:36 Edu rad si necham poradit. Filmovaniu sa venujem 4 roky takze sa da povedat ze som zaciatocnik ale robim maximum aby som napredoval dopredu. Pri filmovani je nevyhoda ze natoceny material sa uz neda orezat ale na kompozicii musim zamakat. Dakujem aj tebe dobre svetlo a lovu zdar... ◄ reagovať
archer, 20.2.2013 o 19:15 to Admin: tak ak je to tak ako píšeš.. teším sa na film.. teda teším sa každopádne.. rád si ho pozriem.. ◄ reagovať
Edu, 20.2.2013 o 18:47 libor33 tak že je to z videa sú vo výbornej kvalite . Len by som doporučil máličko popracovať na kompozícii . Vláčiť batoh skla po horách nie je žiadna výhra preto máš vela fotiek z Panasonic -FZ50 . Neber prosím ťa moju kritiku v zlom iba ako priateľskú radu ako sa zlepšovať . Ak dožijem film si rád pozriem . Prajem dobré svetlo a veľa šťastia . ◄ reagovať
Libor-NatureFilm, 20.2.2013 o 15:20 Jasne chapem. Tie foto co som sem dal tak su screenshoty z videa cize ziadny orez. Fotit som uz uplne prestal. Ked nosim viac ako 20 kg po horach tak na fotak uz jednoducho miesto neni. ◄ reagovať
Edu, 20.2.2013 o 14:37 357AS samozrejme že v prírode nie je niekedy čas na komponovanie . Preto je fotka lahšia lebo ju proste orežem a je to . Ja vo väčšine fotím ostrením jedným bodom na oko . Potom už robím len výrez . Ako si povedal dokonalá výstroj nezaručuje dokonalu fotku to je fakt . Treba i znalosť prírody atď . mnoho vecí .libor33 uplne najlepšie je keby si publikoval na fotoservroch tam sa ti dostane uznania za to čo je dobré a naopak kritiky čo je zlé . Napríklad odkaz alebo odkaz. a mnoho iných tam sa ti dostane kritiky i pochvaly . Nehovorím že sú tvoje fotky zlé alebo že ťa chcem nejako doondiať . Proste chýba tomu niekedy maličkosť . No neni dobrá tato strnadka odkaz lebo ti chýba spodok a naopak nemáš vyplnený obraz . odkaz tu je zopar praktických rad odkaz ◄ reagovať
357AS, 20.2.2013 o 14:05 Len taký postreh. Čo píše Edo o kompozícii,svetle atd. je pravda,ale.Jeden fotograf z Luxemburska chcel nafotit nejaké zviera,živé v prírode bolo mu jedno aké,tak som ho sprevádzal ,chodil som fotit medvedíky,jemu som samozrejme nepovedal na čo čakáme,výstroj aj znalosti mal zmáknuté,myslel som že ho nemôže nič zaskočit. Sedeli sme na nízkom posedíku asi 2m nad zemou a vyšla medvedica s mladými,všetko sme mali pripravené ,pán bol v úžase,začal fotit,nacvakal asi 350 záberov,ale v snahe dodržat všetky naučené veci o kompozícii,pozadí a čo ja viem čom,z 350 fotiek použitelných boli 3 fotky,mám ich doteraz uložené a keby ste ich videli,nič moc.Takže ani dokonalá výstroj a všetky poučky o fotografii nezaručujú super fotografie. ◄ reagovať
jimmyjazz, 20.2.2013 o 13:34 Edu nedá mi nereagovať máš uuuuuplnuu pravdu v tom čo píšeš aj ja som sa učil to čo píšeš ale v prírode je to docela ani nie umenie ale niekedy zázrak držať sa týchto zásad keď ti vbehne napr. vlk alebo medveď do záberu ale zas tý čo to dokážu sú majstry remesla. (zámerne som nedal srnu alebo niečo podobné lebo tých je dosť a je pomerne ľahšie ich stretnúť). Pre mňa by mal a má cenu akýkoľvek záber a newiem či by som myslel na kompozíciu xixi pri točení macka... ale ja som čo sa týka kamery amater.p.Barabáš ma toto zmaknuté všetko čo si písal je to profík o tom nieje pochýb ale vo filme krajina zamrznutá v čase mal vlčí kompars o tom nieje pochýb.Ale takto to vraj robí veľa ľudía ja ich za to neosudzujem.a cením si ich prácu pretože aspoň oni ukazuju našu krajinu v peknom svetle. Ale máš pravdu v tom čo si písal o tom nieje reč. ◄ reagovať