Prepacte chlapi, neviem co som postlacal na mobile, ale vyzera to tak, ze pri kazdom prihlaseni na stranku to znova pridalo ten isty prispevok.. Ja len aby ste si nemysleli ze mam o kolecko menej ;-) Co sa tyka kalibru, ja mam 8x57, mame tiez horsky revir s par lukami, na 150m mozes bezpecne strielat s osmickou, navyse je to tazsia gulka, ma vacsi stop efekt a samozrejme aj urobi vacsiu dieru na vystrelovej strane, resp. aj na vstrelovej, co ocenis pri dohladavkach. Ostatne kalibre su rychlejsie, maju plochejsiu drahu letu, ale ked pises ze mas horsky revir a lovit budes na 100-150m tak je to nepodstatne. Myslim, ze do vsetkych kalibrov je dostatok streliva, takze je to asi len na tebe. Za mna 8x57JS. Haenel som nedrzal v ruke, takze objektivne porovnat s tikkou nemozem, no ja na tikku nedam dopustit, nizsia vaha, uplne lahko chodiaci zaver, celkovo spracovanie - kvalitne, jednoduche, dobra poistka. Mozno minus, ze ma len dvojpolohovu poistku (niekde som tu videl aj alternativu - dokupenie trojpolohovej) no ja si myslim, ze zlyhanie zbrane pri vybijani je velmi ojedinele, hlavne u novych zbrani, a ked ja osobne vybijam zbran, vzdy ratam s tym, ze vystreli, cize mierim do bezpecia atd... Zasobnik. Chces zasobnik ci schranku? V tikke je zasobnik na 3 naboje (pri spominanych kalibroch) + 1 do hlavne, 4 naboje a na spolocnej musia 3 diviaci lezat, takze myslim ze to postacuje, v pripade potreby je moznost dokupenia zasobnika na 5 nabojov, ktory ale uz vytrca a nevyzera to esteticky. Tikka ma rovnu pazbu- to moze byt vyhoda aj nevyhoda, proste treba ist do obchodu a vsetky flinty si treba obchytat. Drzim palce ;-)