dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Akú guľovnicu aj s optikou do 1200 - 1500 € - diskusia

autor: kaysy
pridané: 12.8.2012 9:08
zobrazení: 39 814
hlasov: 2

Zdravím vás, môžete mi poradiť, akú guľovnicu a aký kaliber pre začiatočníka si kúpiť do 1200 - 1500 € aj s optikou? Bude to moja prvá guľovnica a loviť budem v poľnom revíri, čiže srnčie, sem tam diviak. Dá sa za túto cenu kúpiť niečo, čo bude spoľahlivé a presné? Vopred ďakujem za vaše odporúčania a názory.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

motaq
Dusab ked uz sme pri tom tak tu nie je namieste hodnotit spatny raz vobec. Archer ktory ozivil temu sa na to nepytal. A okrem toho spatny raz alebo ako tomu niekto hovori "kopanie" je cisto sibjektivna zalezitost a okrem kalibra ju ovplyvnuje mnoho kalibrov. Niekomu nie je prijemne strielat 30-06 a niekto nema problem ani s 375 HH....Archer napisal ze 30-06 nechce. Je ti jeho rozhodnutie a treba ho akceptovat. Nerozumiem preco mate potrebu ho spochybnovat a presviedcat o vasej pravde???
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 1-40 z 191
lorgarius
Reakcia na príspevok od Madams, 26.11.2023 o 21:38
tazka otazka ale pozrel by som sa na Heaenel Jager 10, Tikka T3, Bergara B14, CZ600, alebo plastoveho americana ako Weatherby Vanguard..........konkretny model a prevedenie zalezi na tvojich preferenciach - pazba klasicke elegantne drevo, kde ta zamrzi kazdy skrabanec alebo "na "udrzbu" menej narocny plast. asi by som uprednostnil pusku so zavitom pre ustovu brzdu/tlmic. myslim ze postupne sa pouzitie tlmicov bude rozsirovat. idealne je vzdy mat moznost pusku vyskusat strelnici, ci sedi v ruke a v pleci, ci zaver nedrhne / neduh dlho spajany s vyrobkami CZ/, ci podava naboje bez problemu, ci zasobnik bez problemu zaklapne, ci sa da lahko vybrat, ci umiestnenie a ovladanie poistky dava pre teba zmysel. uvazit sposob polovania. za mojich mladsich cias som sa liepal po stromoch s puskou ako opica pripadne som rad poloval dlhou rannou posliedkou. vaha cz550 mi vtedy nevadila- skrabance na dreve ma ale mrzia do dnes. s pribudajucim vekom, problemami s kolenom a chrbtom som si zaobstaral aj lahsiu pusku lebo kazde deko navyse zacinam citit.
Madams
Guľovnica pre začiatočníka - Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či by ste mi vedeli poradiť nejakú spoľahlivú guľovnicu 308 win. do 1500€ pre začiatočníka. Lov na danieliu, srnčiu, jeleniu, diviaču zver. Ďakujem
binka
Reakcia na príspevok od miso111, 24.2.2021 o 18:14
Mišo pravdu máš. Rodina je na prvním místě. Tak jim jako bonus obývák v létě rozbourám a uděláme nový :-) Všechno co si psal by bylo v pořádku. Jen F & H v našich zeměpisných šířkách na Skylinku přes den jen chytají ryby, takže ho nemáme. Borgeo tam asi nebudou mít takové ty šperky jako prstýnek s beruškou, co byl na střelnici na pouti na tři špejle...
borgeo
Tu je to
borgeo
Reakcia na príspevok od binka, 24.2.2021 o 14:09
Kdesi na webe som raz videl jednu reklamu na nejake americke klenotnictvo, ktore pri kupe diamantoveho prsteňa pre 'ňu', ponuka gratis gulovnicu s optikou pre 'neho'. Super reklamný ťah, aby boli spokojní obaja :)
pavian
Život je otázkou priorít, niekedy ale nie tvojich ;) :D
miso111
Zdá sa Jendo, že si šiel cestou ľahšieho odporu. Čo nespraví správny jáger pre pokoj v rodine...ale ako si tam budeš hovieť po love! Ešte dobrú optiku s uhlopriečkou aspoň 110cm, naladiť fishing & hunting, pivko do ruky, nohy na stôl a poľuješ do bezvedomia!
mau53r
dobre ukryta za gaucom? :)
binka
Tak toto je moje nová kulovnice
Pepes33
Reakcia na príspevok od binka, 26.1.2021 o 9:16
Videl by som to na Mauser M18 Waldjagd v 8x57JS, hlaveň 51 cm, mieridlá a závit na ústí hlavne. Osobnú skúsenosť s M18 nemám, vlastním 2x guľovnicu Sako 85 Bavarian v 8x57JS a v 308W.
Huskyman
Reakcia na príspevok od Lysec, 7.8.2016 o 18:25
U mňa zase mega v 6,5x55 vždy priestrel
binka
Nazdar páni. Manželka mě "připravila" o dědečkovskou kulovnici. Svolila tedy, že bychom mohli pořídit jinou opakovačku. Moje preference jsou: cal. 8x57 JS, hlaveň 50 cm, pažba plast, preferoval bych schránku, ale zásobníku se úplně nebráním. V tom mám jasno. Má se jednat o spíše pracovní flintu (i do leče a na dosledy) Mám v oku Haenel, Mauser M18 a Sabatti Rover. Která z nich, s ohledem na konstrukci, funkčnost a zkušenosti si myslíte že by byla nejvhodnější? Je mi zcela jasné, že prvně my musí zbraň sednout do ruky a do ramene. Předem díky za vaše názory.
motaq
v tejto cene napriklad nieco taketo.
Lysec
Na tému Mega - moje poznatky s Megou 10,2 g v kal.6,5x57 boli tie , že ich v prelise strely vždy zlomilo, čo znamenalo ,že vysokú a divaky to nikdy neprestrelilo a preto som ich z "výkonu" vyradil...
misooo
Pozeral som ze teraz je aj neaká nova tika t3x vlastní ju niekto? V čom sa líši oproti t3 ?
martinxl
Mám tikku t3 ale v .308 asi rok. Absolútna spokojnosť. V tejto cenovke určite odporúčam
misooo
Zdravím viete mi poradiť neakú gulovnicu do 1300 euro (bez optiky) zatial som rozhodnutý pre tikka t3 hunter 7x64... Dakujem...
Durell
Ak by sa niekomu málilo 6,5x55 V R8 je už štandard aj 6,5-284 a s dobrou strelou u nás nieje nič čo do 100 m neprestrelí Asi aj cez lopatky - 6,5 kalibre majú hlavne dobrú penetráciu takže obojstranný pneumotorax a to potom ďaleko nejde. Len už ho mám objednaný 4 mesiace a stále ništa flinta. A behá to aj po 9,3x62 . Čo rana to originál a" když je zvíže, správne proti díře " a strela spraví svojú prácu niet o čom .
Vigvi
Ano my sme tiez pouzivali megy velmi dobre strelivo do tochto kalibra. lovec84 - tak samozrejme mas pravdu ale ten kaliber pouzivaju viaceri a chvaliaju na vacsinu u nas zijucu zver
fanda
Není třeba mít pochybnosti ani na velkého kňoura můj vážil 145kg vyvržený byl prostřelený v ohni (lapua mega10,1g) Omlouvám se out.
lovec84
Vigvi ano 6,5x55 SE je postačujúci kaliber pre dobrého strelca pri 100 % rane, ale aj tomu sa raz stane, že trafí zver trocha horšie a potom to zachráni len dobrý farbiar. Tie reči a videá ako s tým strielaju losov a pakone som tiež počul a videl ale nepovedia na koľko kusov vystrelia než ím to padne na ranu.
Vigvi
semjan - to je pravda taky Holand by bodol na zivo som ho este nevidel :) ale na druhej strane sa nikde neponahlam R8 sa mi paci hlavne profesional. Tak si pockam :) Kaliber 6,5x55 som si vybral lebo ho poznam a bol som snim vzdy spokojny no ked poviem znamym tu v okoli, ze co idem kupovat tak vsetci krutia hlavou a odporucaju vacsie kalibre. My sme so 6,5 strieli aj vysoku,lanstiaky a nikdy nebol problem vzdy max par metrov odbehlo. Je pravda,ze na vacsieho kanca sme to neskusali ani nechceli tam sme uz mali pochybnosti
peterber
Nove je nove...a pri vhodnom strelive, optike budes spokojny. S prehladom 6,5x55.
semjan
Vigvi: uz ked dosetris na R8 mozes aj na HollandHolland. :) Mam r8 a aj ine a preto ak ta peniaze limituju R93 je fajn volba.uvedkm si ze je to skoro 20r predavana zbran.R8 sa od nej az tak neodlisuje snad len nejakymi dizajnovymi prvkami a odolnejsim zaverom.R93 ho ma ak sa nemylim do 8000j a R8 asi do 12000j. Neries sprostosti co pisu o R93 po forach.dnes sa jej nevyrovna ani browning maral a ani ine priamotazne pokusy od inych znaciek. Nenajdes ani majitela ktory by s nou bol nespokojny. Po forach pisu blbci ktori ju nikdy nemali a asi ani nebudu mzt
motaq
ja by som na sauer 100 necakal, tikka T3x je podla mna lepsia zbran ako sauer 100. ale to je len moj nazor. kaliber suhlasim s fandom od 6,5 - 9,3 je v pohode. osobne by som volil 270Win alebo 7x64 ale aj toto je len moj nazor :-)
fanda
Vojto07 zkus ještě počkat na sauer 100 kalibr od 6,5 do 9,3 vše je použitelné jen si vybrat záleží kde budeš polovat.
lovec84
S vyberom kalibra 30-06 nic nepokazis.
pepko28
tikku t3x mam v 30-06 presnost super,aj zbran za tie peniaze dobra,len nezabudni na optiku,tam sa tiez neoplati setrit!!!!
vojto07
Pani ja rozmyslam nad Tikka T3x alebo Remington 700, rovanko ako si neviem vybrat spravny kaliber.
Durell
S202 - večná škoda tohto modelu. Česť jeho pamiatke. Magori ho pochavali.
lovec84
Myslím že u Fraňa v Nitre by sa určite ešte nejaký ten Sauer S 202 našiel. A za seba môžem 202 vrelo odporučiť. Mám 2 a som maximálne spokojný.
shoogo
ahoj, mozno by sa dala v tej cene zohnat este Sauer 202 Classic XT. ale pan boh vied ked ju uz nerobia. alebo potom 101 alebo 100.
Vigvi
semjan - nie nemal som ju v ruke ani nestrielal. Ale radsej by som dosetril na R8
Durell
Len konštrukčne nie dotiahnuta. Náhoda je sviňa.
semjan
Vigvi a preco sa bojis R93??? Mal si ju v ruke?? Strielal si s nou?? Je to stale bezpecna a nadcasova puska
Vigvi
lovec84 - hej mas pravdu aj to je riesenie len nova je nova :) zas je roziel ci nova tikka alebo ako nova R8
lovec84
Kup nejaku zanovnu. Sem tam sa ukaze nejaka na inzerate v hodnote okolo dvojky.
Vigvi
lovec84- r93 nechcem r8 by som bral hned len tam je cena niekde inde
lovec84
A co blaser r 93 profesional?
lanus
Lysec - Je dobrým zvykom, že sa hlavne po výmene doťahujú až po zasunutí a uzavretí záveru ;(vtedy je to "no-problém")!!!
Zobrazené 1-40 z 191

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.