dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Akú guľovnicu aj s optikou do 1200 - 1500 € - diskusia

autor: kaysy
pridané: 12.8.2012 9:08
zobrazení: 39 819
hlasov: 2

Zdravím vás, môžete mi poradiť, akú guľovnicu a aký kaliber pre začiatočníka si kúpiť do 1200 - 1500 € aj s optikou? Bude to moja prvá guľovnica a loviť budem v poľnom revíri, čiže srnčie, sem tam diviak. Dá sa za túto cenu kúpiť niečo, čo bude spoľahlivé a presné? Vopred ďakujem za vaše odporúčania a názory.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

motaq
Dusab ked uz sme pri tom tak tu nie je namieste hodnotit spatny raz vobec. Archer ktory ozivil temu sa na to nepytal. A okrem toho spatny raz alebo ako tomu niekto hovori "kopanie" je cisto sibjektivna zalezitost a okrem kalibra ju ovplyvnuje mnoho kalibrov. Niekomu nie je prijemne strielat 30-06 a niekto nema problem ani s 375 HH....Archer napisal ze 30-06 nechce. Je ti jeho rozhodnutie a treba ho akceptovat. Nerozumiem preco mate potrebu ho spochybnovat a presviedcat o vasej pravde???
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 81-120 z 191
palo3006
jozef20 určite browning x-bolt a 30-06
jozef20
tikka t3 hunter alebo antonio zoli? 8x57 alebo 7x64
BLEIKER
skoro....
Durell
No dovolím si len podotknúť, že v 6,5x55 SE ide skoro všetko dobre.
michal89
Zolinu mám 5 rokov ale v 6,5x55se.. to že nieje vyberavá na strelivo je asi pravda lebo zatial išla zo všetkým perfektne, najlepšie s 10,1gramovým vulkanom od normy, tam bolo na 100m 7 rán v rozptyle 5cm, škoda že nemám terč odfotený, Ináč všetko funguje zatial bez problémov..
Durell
Je to možné, ale tú som ešte ani nemal v rukách, tak nebudem oponovať. Zatial som na ňu nepočul výhradné sťažnosti.
BLEIKER
takisto tvrdím presne to isté,ako motaq.Jediná chyba tých zbraní je,že nemajú patričnú reklamu a ludia to nepoznajú.Staršie modely mali tak na hrubo opracované lôžko záveru,u týchto nových modelov obrábaných CNC-čkami je to už minulosť,vynikajúca gulovnica strednej triedy a navyše nie je vyberavá na strelivo.A -pandur1-vám aj môže napísať čo to o presnosti-a nejedná sa len o jeho zbraň,všetky,čo som nastreloval strielali výborne.Prispieva k tomu aj ich spúšť s výbornou charakteristikou,ten napináčik,čo majú ,je potom úplne zbytočný.P.S.nie som majitelom tejto zbrane-to len ako dodatok.
motaq
ja by som zoznam a rozhodovanie v tomto kal. rozsiril este o Antoni Zoli 1900 a tu by som uz netvrdil ze jednoznacne Tikka T3.
Durell
Stroho a jasne, o tom sa už na všetkých forach popísalo mraky Tikka T3. niet o čom.
jozef20
aku gulovnicu si vybrat - poradte pri vybere gulovnice.cz 550 gold edition, cz 557 lux, rosler titan 6, tika hunter 3.skusenosti s tymito zbranami.chcel by som kaliber 8x57 js
army9
Ak je uvedená kapacita 3+1 , tak zvyčajne to znamená , že ten jeden náboj je už v komore . Bud tam bol nabitý ručne , alebo zo zásobníka/schránky a tento je následne doplnený .
lanus
archer - Ja si skôr myslím,že keď zistili predmetnú závadu tak miesto zásahu do konštrukcie zásobníka volili trestuhodnú ľahkú a lacnú cestu a to "zápis do návodu" !!!
archer
nedá sa inak než súhlasiť.. možno je tá vôľa nejak opodstatnená.. neviem.. no rozhodne to mohli vyriešiť nejak inak..
TikkaHunter
Hej hej, píšu 3+1, ale čudujem sa, že to nie je blbovzdorne urobené, že keby tam niekto napchá 4 náboje (čo pri spoločnej poľovačke je veľmi možné) a nemá to odskúšané a pri rýchlom prebíjaní silno trhne záver a zasekne sa mu to tam... Mali ten zásobník spraviť tak, aby sa tam vošli len 3 náboje... Ale to je jedno, ja len tak... :D
archer
myslíš to že tam napchal 4 náboje do zásobníka? no píšu 3 +1.. tak sa nečudujem :)
TikkaHunter
Teraz som si pozrel nejake videa o Haenelke a dost ma prekvapilo toto odkaz pretocte na cas 9:00
Lisiak73
Dobré rozhodnutie
millos
V tej cenovej relacii sa velmi vyskakovat neda, ale pusku by som ja osobne volil inu, je to ale len moj osobny nazor...nech ti to s nou slape a urcite to nebude posledne zelezo v tvojej skrini.
archer
Predbežne rozhodnuté (dnes som skúšal).. Haenel Jaeger 10, 270 Win, Delta Titanum HD 2,5- 10 x 56..
motaq
Ja by som sa priklonil k Bleikerovi. AZ1900 je podla mna este lepsia volba. Nie ze by bola CZ 557 zla ale AZ sa mi viac pozdava....
borza222
michalisko tá kombinácia by bola dobrá voľba.
BLEIKER
A tú 557 zamení za AZ1900 a ani tým velmi nenavýši cenu.
Durell
" 8x57 + ZEISS CONQUEST DL 3-12X50 " Toto hej.
michalisko
CZ557 8x57 + ZEISS CONQUEST DL 3-12X50, bola by to dobrá voľba???
dusab
Motaq samozrejme co pises je pravda. Tema o spatnom raze tu nepatri. Ja som iba reagoval na prispevok ktory tu niekto napisal o nevhodnosti 3006, resp. ked si niekto vyberie 270win, alebo 7x64, ale nie 3006 pretoze springfield velmi 'kope'...
motaq
Dusab ked uz sme pri tom tak tu nie je namieste hodnotit spatny raz vobec. Archer ktory ozivil temu sa na to nepytal. A okrem toho spatny raz alebo ako tomu niekto hovori "kopanie" je cisto sibjektivna zalezitost a okrem kalibra ju ovplyvnuje mnoho kalibrov. Niekomu nie je prijemne strielat 30-06 a niekto nema problem ani s 375 HH....Archer napisal ze 30-06 nechce. Je ti jeho rozhodnutie a treba ho akceptovat. Nerozumiem preco mate potrebu ho spochybnovat a presviedcat o vasej pravde???
dusab
Stalgstalker ma sice v niecom pravdu, ale myslim ze tu nieje cielom hodnotit spatny raz subjektivne, ale objektivne. Pochopitelne ak ideme do detsilov tak rozdiely tam su, ale z praktickeho polovneho hladiska zanedbatelne pokial porovnavame rovnake podmienky, rovnake strelivo, zbrane, hmotnost, strelca, pazby a pod. Vzhladom na zalozenu temu Stalgstalkerov prispevok urcite nieje vhodny ako najlepsi...
Hunter243
Zdravím "admina", posledný príspevok od Stagstalkera by som navrhol ako najlepší príspevok, myslím si, že je tam všetko vystihnuté..., taktiež pozdravujem "Kaysyho" a prajem mu šťastnú ruku pri voľbe.
Stagstalker
Medzi 3006, 270win, 308win a 7x64 je urcite citelny rozdiel v spatnom raze a sila tohto rozdielu - resp. subjektivne vnimanie rozdielu v sile spatneho razu jednotlivych kalibrov zavisi okrem ineho od fyzickych dispozicii strelca, lomenia pazby, vahy zbrane a aj pouziteho streliva. Z kazdeho z nich som strielal a nie jednu ranu, 2 vyuzivam relativne casto, rozdiel v spatnom raze sa da pozorovat uz medzi 7x64 a .270win v prospech .270win,ktora ma spatny raz mensi a pritom su to takmer totozne kalibre. Vsetky su v univerzalnom spektre kalibrov, ale kazdemu chuti ina vaha strely a vzdialenost a su medzi nimi taktiez take rozdiely, ktore umoznuju si vybrat najvhodnejsi z nich pre konkretny typ reviru a sposob lovu a strelby.
vivatvikend
Dusab, daj mu strelit z 9, 3 :) tam uz zacina byt citit spatny naraz
jozef
Radosť čítať ..Štefan komentár úplne že nechápačka..ale perál je tu viac..
dusab
30-06, 308 win, 7x64, 270win...min. rozdiel, takmer ziaden z praktickeho hladiska. Nic iba vec vkusu a sympatii. Ak ide o spatny raz, nieje medzi tym absolutne rozdiel. Rozdiel je v zbrani co sa tyka tychto kalibrov. Takze poznamky typu 3006 nie, lebo sa ma rad, nie su vobec na mieste. Ak by sme isli do detailov osobne z tychto povazujem za najuniverzalnejsi 3006.
jarodt
Ak nie je peňazí nazvyš, tak napr. zostava ZKK 601 v kalibri 308 Win. k tomu švenk montáž a puškohľad Delta Optical Titanium 2,5-10x56 v cene 1300 EUR je veľmi dobrá voľba
stefa
Asi preto, že sa má rád....
palo3006
archer a prečo nie springfield?
archer
martinreha: zvažujem aj browning no nie springfield.. richard99: Remington nechcem..
richard99
Podľa môjho názoru a skúseností sa dá na slovensku kúpiť remington 700 do 700,-eur, leupold montáž do 200,-eur, puškohľah meostar R1r RD 700,-, t.j. 1600,-. Nieje je to žiadna sláva, ale u mňa to funguje k maximálnej spokojnosti.
martinreha
A proč ne Browning BAR, třeba v 30-06 Spr., s odpovídající optikou? Osobně jsem s ním velmi spokojen!
zalesak
pekne ti tu popísali , raž 270 W nema chybu alebo 308 W , najdôležitejšia je asi optika do tej investuj dosť a flintou zaleži na vkuse a čo ti padne naozaj ako uliate, vieš čo by som urobil ja na tvojom mieste? tie peniaze čo máš použil ako akontáciu a kúpil poriadnu zbraň aj optiku aby si po pár rokoch zase nechcel niečo lepšie a budeš kupovať predavať kupovať predávať a ankoniec aj tak skončíš pri kvalitnejšej zbrani aj optike.
archer
ahojte chlapi! teraz som sa vrátil z krátkej dovolenky.. takže som si prečítal všetky vaše rady za ktoré vám všetkým ďakujem.. všetko podrobne zvážim, vyskúšam a o rozhodnutí vás budem informovať.. Ďakujem!
Zobrazené 81-120 z 191

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.