mam ju aj ja. vela som o nej cital, kym som si ju kupil. ak sa tu niekde pohrabes, najdes podobne vlakno, kde som o nej pisal siahodlhy prispevok. suhlasim so zekonom, treba vybrat dobry kus. ja som ju hned po kupe do srobiku rozobral, vyfukal a vycistil od cudneho oranzoveho piesku, ktory je v bicom mechanizme, prelestil vsetky hrany a primerane namazal. teraz, po 5 mesiacoch a zhruba 1000 ranach, to mozem zhrnut takto:
- otvaranie/zatvaranie baskule nie je az take tazke, ako sa pise, asi to bude aj tym, ze som skratil pruziny ejektorov
- zatial nebol ani jeden dvojvystrel
- ejektory uz zacali haprovat, t.j. vyhadzuje aj plnu nabojnicu po vystreleni len jedneho vystrelu - zial, nepomohlo ani podrobne cistenie. ale daju sa vypnut jednoduchym otocenim srobiku a su z nich extraktory
- je nachylna na hrdzavenie, myslim zvonka. hlavne zvnutra su OK
- nechal som si prebrusit pazbu a prelakovat, lebo lak od vyroby je ledabolo naneseny a po par mesiacoch sa osupe. teraz tam mam za par euro kvalitny lak a pazbar mi trochu upravil aj predpazbie
- pokial ide o presnost, nie som nijaky extra strelec, takze sa velmi nemozem vyjadrovat, ale myslim, ze nezaostava ani za lepsimi znackami
- je trochu tazsia, tak do 3.5 kg
- aj mne odpadlo ocko na remen, opravil to jeden srobik
V podstate som spokojny. Mam pusku, pri ktorej mi nemusi vadit, ked ju niekde oskriem alebo odriem. A ked poriadne namierim, tak trafim. Znamy ma taliansku pusku, co stala raz tolko, co moja. Ked ju mam v rukach, je to akoby som presiel zo stareho pincla na yamahu. opracovanie je desatkrat lepsie, skratka, mas z nej vacsiu radost. ale ta cena... zato bajkalka je lacna, dost hrubo opracovana, ale vydrzi a hlavne, nemusis si robit hlavu, ked tresnes pazbou do dveri auta. a ucel splni rovnako.
ak to ale chces na sportovu strelbu, urcite si kup nieco ine a lepsie. toto je naozaj len taky "tazny kon".