dnes je nedeľa,  29. marec 2026,  meniny má Miroslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:33,  dnes západ slnka: 19:09
termovizia nocpix
ODIMON

puškohľad Zeiss Conquest - diskusia

autor: luBOSSco
pridané: 21.5.2012 22:41
zobrazení: 36 686
hlasov: 1

Zdravim, rad by som Vas poprosil o Vasu osobnu skusenost s touto radou puskohladov. Zaujima ma hlavne vase postrehy s praxe v nasich podmienkach. Aky typ osnovy by ste zvoli? Vedeli by ste doporucit za tuto cenu, cca 350 eur, inu rozumnu alternativu, alebo sa priklonite k tomuto modelu? Dakujem P.S.: Diskusie, v ktorych sa o nom nieco spominalo som precital...

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

bojk
Lovec 1967 ja som si po viac ako 20 rokoch poľovania kúpil Kahles 3-12x56 a čakám kedy všetko začnem strieľať na krk. Zodpovedne. Akosi mi to nejde. Myslíš, že mám zmeniť značku na Hawke?
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 81-97 z 97
Mysho22
Páni neviete či aj v rade Conquest je osvetlená osnova ,alebo bod?
m98
Tak som mrkol do Kettnera 2004-5. 3-9x40: 819,- euro, 3,5-10x44 : 979,- Euro, pre porovnanie Diavari 3-9x42 : 1 130,- V Dynaxe má ešte pozostatok z týchto dôb v akcii odkaz
pandur1
no tak nejak boli ceny, nesledujem to už. :-))))
m98
Samozrejme ani ja neľutujem. Ak ju lubossco kúpi, tak bude mať lepšiu optiku ako drvivá väčšina PZ. Conquesty sa predávali v Európe do roku 2006. 3,5-10x44 stál 850,- Euro. Koľko stála 40 si nepamätám, ale pozriem do Kettnera a zajtra dám vedieť/ tip: 760/ 3-9x40 je slabá, ak to mámm porovnať s 44 kou, obrovský rozdiel. Pandur1 - odkaz
Rofo
3-9x40, mám osobne na CZ 527,kal.7,62x39.Slúži k úplnej spokojnosti a s tou svetelnosťou to tiež nie je zlé. Všetky časti puškohľadu sú vyrábané v Nemecku, následne sú dodávané do USA a tam sú firmou zeiss skompletované. Smelo do toho choď, ja osobne kúpu CONQUESTU neľutujem.
pandur1
m98 možno sa mýlim,lebo už to nesledujem, ale tá 50tka stála pred piatimi rokmi cca 650 dolárov. Možno je to už lacnejšie neviem.
m98
Je o dobrá optika. Ako Ti napísal pandur1, v tejto cenovej relácii 1 ka. No radšej ako 40ku. zober 50 ku / 3-9x50/ je to všestrannejšie a výkonnejšie. odkaz
luBOSSco
No velmi ste ma nepotesili chlapi, uz som ho chcel brat...Skuste mi este doporucit nejake osvedcene americke optiky v tejto relacii napr. Leupold atd. Resp. nejaky dalsi nazor a Zeissa...:)
pandur1
je to najlacnejšia rada akú zeiss ponúka, popísal ho tu už motaq, takže rozpisovať sa o ňom nebudem. Ale jednoznačne je to najlepšia voľba v ten cenovej relácii, ktorú si napísal. Je to celkom slušný puškohľad na posliedku a na poľovanie cez deň. Mal som možnosť jeden skúšať, mechanika úplne v pohode, kríž držal dobre, resp. za päť rokov ešte aj drží, najskôr bol na 308 win, kde bol nahradený meoptou a teraz je na jednuške 5,6x52R. Svetelnosť slabá, určite slabšia ako na meopte 2000 v tých istých parametroch, ale sklá nežltnú (možno preto, že sú to sklá :-))) ) a ešte aj povrchová úprava je za tých päť rokov v celku slušná. Toť moja skúsenosť. Ale ak chceš poľovať aj na splne, tak s ním spokojný nebudeš. V tejto cenovej relácii by som bral radšej deltu titanium 2,-10x50 al.56
Jager68
Suhlsim motaq..nie je..
motaq
ja som myslel artemis 2000. A aj to som si nie celkom isty, ze je ten zeiss na tej urovni.
Jager68
Na Meoptu Artemis 3000 sa nechytá...
motaq
ja len tolko, je to sice zeiss ale je to model pre americky trh a ak ma pamat neklame je vyrabany v USA, takze ziadne zazraky od toho neocakavaj. svetelnost slaba, optika resp. skla (obraz...) nie celkom zodpoveda kvalite a povesti nemeckeho zeissu (podla mna uroven meopty artemis). Asi aj preto ho v EU zeiss neponuka. spolahlivost je ok (v zmysle drzania kriza a podobne). Dolezite je na co ho chces a na co ho budes pouzivat.
m98
Príspevok presunutý z diskusie Zeiss Conquest (autor: bridiak).
Je to OK. Do roku 2005 sa Conquest-y predávali aj v Európe. 3,5-10x44 stála niečo vyše 850 Euro. Takže žiadny šmejd. Viac v pošte.
forest122
m98 kde si kúpil ten conquest? V usa idu za zaujimave ceny len ci to nejde na úkor kvality. Tiež uvažujem nad 3-9x50 na rem .223, len keby bolo o nich viac info
m98
Je to kvalitná optika. No v tejto rade nerobia RD. Ja mám 3-9x40 a 3,5-10x44. Som veľmi spokojný. Tá 44 na spln bez problémov. No ja som si zvykol na č. bod. Takže tie mám na puškách, ktoré používam na srnčiu a škodnú. Ale 44ka má úspešne testy na splne aj s výsledkami. Ešte uvažujem nad kupou 3-9x50.
lesny chlop
serus ja som ho chcel tiez aleodhovorili ma tak som si kupil meoptu 7X50 a som spokojny
Zobrazené 81-97 z 97

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.