pozdravujem chcel by som sa opytat ake mate skusenosti s touto znackou,u nas je este stale malo obchodou s touto obuvou....ci mi niekto nieco neporadi, prip. nejaku priaznivejsiu cenu????Dakujem
(Makara Sherpa)...Maximálna spokojnosť a podpora domáceho vysoko kvalitného výrobku s perfektným, aj pozáručným servisom...odkaz ◄ reagovať
bakchus, ja nehovorím že topánky nemôžu byť mokré aj pri -20, ale nie aby premokli. Ja mám chiruci s podobnými vlastnosťami a technologiami, ako majú islandy a ešte som v nich nemal mokrú nohu, aj keď som stál alebo kráčal v mokrom snehu. Ak máš na nohách topánky bez membrány tak beriem, ale nech mi nikto nehovorí, že islandy musel prezuť a hanwagy zostali suché, keď majú tie isté technologie. To ich musel mať riadne zničené. ◄ reagovať
Hanwag Alaska gtx... nedopustím na nich menej švíkov ako island-y, vyšší okopový lem, ani jedna kvapka proste...ja som spokojny. Priklad: Jeden polovník na spoločnej mal Island-y za 3 hodiny (po snehu)mokrý ako myš, bola mu zima na nohy a to nebolo asi -3 stupne, musel sa prezuť. Ja som ani nevedel že ich mam obuté suchučko teplučko :) proste spokojnosť na 101%.:) odporúčam všetkým. PS: nech si kúpiš akékoľvek topánky nezabudni sa o nich starať.:) kupil som ich za 199 € :D fungel nove so zarukou :D
◄ reagovať
Nuz, ked si das troje ponoziek do trekovych topanok, tak sa nemozes divit, ze ti je zima ;) Spoti sa ti noha a ostane ti zima. Tento typ topanok ma odvetranie vyriesene len pri pohybe. Akonahle stojis, nevetra sa ti noha. Urcite to nie je topanka na stand pri minusovych teplotach. Inak je to podla mna vynikajuca obuv. ◄ reagovať
Maindly su výborné topánky. Mám ich 3 páry: na poľovačlu jaro až jeseň, na turistiku a na poľovačku v zime. Manželka má tiež jedny. Nedávno sa mi však stala nepríjemná vec, že sa mi úplne rozpadla guma medzi topánkou a podrážkou. V predajni Športrysy mi povedali, že to je u všetkých topánok s podrážkou Vibram starších ako 8 rokov úplne normálne. Dali mi kontakt kde to opravujú (za cca 70 EUR) a výsledok bol neskutočný - ako nové. Prikladám fotku.
◄ reagovať
Takže zatial vosk vs sprej 2:0 ... len pre upresnenie vosk tento ? odkaz ◄ reagovať
dede a prečo by som dával dolu šnúrky ked nanášam vosk? nevidím žiaden dôvod ◄ reagovať
Nechcem robiť reklamu tejto značke, len opísať svoje posledné skúsenosti. Túto sobotu sme mali duričské skúšky, poviem vám, že v takomto extrémnom počasí som ešte nepoľoval ani v Škandinávii. Ja som bol ako vedúci honcov a priateľka predvádzala psa. Ja som mal obuté Maindl Island, staré už min. 7-8 rokov, intenzívne využívané ako na poľovačky tak aj na treking, ona mala v podstate nové Saleva (neviem presne aký vzor, ale určené špec. na ferraty), ktoré si kúpila v lete pred tým ako sme išli na hrebeňovku NT. Výsledok: Ja som mal v podstate suché nohy, samozrejme nie celkom, pretože časom aj pri najkvalitnejšej obuvi sa používaním poruší Gore-texová membrána, a ona nohy premočené do nitky, z ponožiek žmýkala vodu. Ide ich reklamovať. A na záver pre duso2: Ak si myslíš, že za 100 € kúpiš kvalitnú obuv pre veľkú záťaž, si na veľkom omyle !!! ◄ reagovať
Ja nie som s tými Meindl Island vôbec spokojný, ktoré tu tak vychvalujete. Uz pri teplote -2 nevydrzim na jednom mieste viac ako 2 hodiny. Samozrejme ze mam aj troje ponožky a aj tak to nepomoze. Nato ze sa o nich starám a natieram ich original kremom aj tak mi praska koza v prednej časti po bokoch nad prstami a to nie len mne ale aj kolegovi. ◄ reagovať
Ja nosím trekové topánky dennodenne a ja osobne som velmi spokojný so značkou Planika.Už mám tretie a som spokojný -pri tej zataži akej ich vystavujem. ◄ reagovať
Vigvi, od Hanwag mám tie Alasky ale v tých mi je už teraz chladno a zimné boty Hanwag moc nemá.. Tieto ešte vyzerajú dobre hanwag-alaska winter gtx, ale tieto sa mi už nepáčia hanwag fjall extreme gtx, takže určite niečo od Meindl.
◄ reagovať
Hirko, tajgy majú podľa mňa lepšiu podrážka teda mne viac vyhovuje ich Bckova tvrdosť podrážky. Islandy sú na podrážka B/C pri dlhšom chodeni tj viac ako 4 hodiny ma v nich začali bolieť nohy. Ale to je len môj subjektívny názor. Celkovo mi vyhovuje mäkšia podrážka nakoľko sa nepohybujem v skalách. S mäksou podrážkou sa mi ide tichšie a vyhovuje mi aj výška a celková pevnosť topánky Tajga. Ak ich budeš využívať sezónne u mňa je to jeseň, zima a začiatok jari tak pri dobrej starostlivosti ti vydržia veľmi dlho. Prvé som mal presne 10 rokov. ◄ reagovať
Jednoznačne MAKARA:vyber široký,vysoká kvalita, seriózny prístup,komunikácia , výroba na mieru,výborný a ochotný servis aj po záruke. ◄ reagovať
Dvoje tenké ponožky by som tam dostala ale hrubé len jedny. Čo tak kúpiť na zimu Meindl Antarktis GTX alebo možno elektricky vyhrievané vložky, máte aj s tým niekto praktické skúsenosti.
◄ reagovať
Všetky turistické topánky sú primárne určené na chodenie, aj v Antarktisoch ti bude asi zima, ak budeš stáť 2 hodiny na štande. Antarktis mám, je to výborná obuv do pohonu pre okopovú špicu. Na dlhšie státie alebo posed je iná vhodnejšia, už spomínaná obuv s vyberateľnou vložkou - kamik, baffin atď. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od MarekPO, 18.6.2018 o 8:38 :
Dik už som to tak urobil ...dal som to obuvnikovi povedal mi ze stouto značkou sa už veľa stretol.... a povedal že je to za tie peniaze šrot ... ◄ reagovať
Čudujem sa, že takáto svetoznáma firma nerobí servis bezplatne a že žiada bločky atď., však by mali uznať, že ide o ich výrobok a v zánovnom stave....(na topánke sa dá vidieť, či má za sebou 20km, alebo 1000km), nie je to pre nich dobrá reklama, aj keď si viem predstaviť, že to čo ide od Nemecka na východ, tak nezodpovedá kvalitou výrobkom, ktoré sa predávajú v Nemecku a západnej Európe... Ja som si nechal doviesť pred 10timi rokmi z Nemecka topánky Meindl Perfekt a do dnes žiadny problém, síce je to model dvojité šitie podrážky adď., žiadna lepenka, takže sa tam ani veľmi nemá čo odlepiť... ◄ reagovať
Použivam na topanky Taiga GTX už 2 roky včelí vosk Meindl SPORT WAX od samého počiatku kedy som topánky kupil a som spokojný . ◄ reagovať
Meindl sú klasicke topánky no lesa . Doporučujem použivanie podrážky typu C , goretexová membrana sa veľmi často nesprávnym sušením ,praním a podobne poškodí vtedy príde k prepúšťaniu . Mne sa osvečili topánky garmont ktoré su celokoženné a majú uplne málo švíkov ktore sa často potrhajú alebo prepúšťajú . Preto radím pri výbere rôznych značiek pozerať koľko je tam šitého . Iná možnosť veľmi výhodná je objednať si parádne topanky z USA cez net . Nech sa páči :odkaz ◄ reagovať
Mám meindlovky už 5-ty rok .Konkretne mod. ISLAND-PRO. Až doslužia , kupujem tie isté! myslím že niet o čom!!! ◄ reagovať
RYS2 ja som si kupil boty jahti jakt air-tey2 premium a som nad priemer spokojny su lahke perfektne sedia a od novoty ta netlacia ! nohu mas vnich zafixovanu ako v lyziarke nie su zrovna najlacnejsie ale nedam na ne dopustit ◄ reagovať
Ahojte, precital som si diskusiu a chcem sa podelit o svoj nazor. Tento rok som si zaobstaral obuv od MAKARU je to kozena rucne sita obuv vyrobena na slovensku. Mozem Vam povedat, ze nic lepsie neexistuje. 13 polovaciek za dva mesice v hone. Stale suche nohy .....vobec neboli premocene (ani ked som tahal divaka 700m po potoku) a vobec sa mi ani nepotila noha o com som dovtedy mohol len snivat. Ziadna membrana, alebo vibram podrazka, ale poctiva koza podsita barancinov a poriadna guma ktora drzi na skalach ako lep. Odporucam. A co je super tak Vam ich vyrobi na mieru. Obkreslil som si nohu a zaslal som mu to. sedia super.... odporucam ..... myslim, ZE JE CAS PODPORIT SLOVENSKU KVALILTU a nie nejake zahranicne braky... dakujem Miro. odkaz ja mam model snezka ◄ reagovať
BAKCHUS - keď máš elektrické vložky, aký izolant používaš aby Ťa netriaslo, akú dlhú predlžovačku používaš ? ◄ reagovať
Pozor označenie písmenom nie je len tvrdosť podrážky, je to celková pevnosť topánky a v podstate doporučuje do akého terénu sú tie ktoré topánky vhodné. ◄ reagovať
Ja tiez pouzivam na topanky meindl island original vosk od meindl, na klasicku kozu resp. celokozenu topanku sa hodi viac. Aplikacia je tazsia, nanasam ho postupne kusok po kusku kruzivym pohybom, koza pekne stmavne. Snurky netreba davat z topanok dole, troska ich uvolnim a v pohode sa dostanem handrickou aj na jazyk co je pod nimi. Mam aj sprej, tiez od meindlu (ma to konzinstenciu a farbu takeho mlieka), ten som si zakupil na topanky meindl nordcap, kedze tie maju povrch tvoreny kombinaciou cordury a koze. Kedze su topanky gtx, nepremoknu vam ani ked vosk aplikovat nebudete, kazdopadne vosk vodeodolnost zvysuje, ale co je najdolezitejsie predlzuje zivotnost koze a predchadza jej vysusovaniu a naslednemu praskaniu. Ja sa snazim aplikovat ho po kazdej vychadzke, ale myslim, ze pokial sa nanasa poctivo, staci obuv osetrit v zavislosti od narocnosti pocasia a podmienok kazdu 2-3 vychadzku.. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Meindl VS Han Wag VS Lowa (autor: kuba12).
Meindl Island, Himalaya, Nordkap pro. Uvažujem ešte o Burma a Spitzberg-och.
K tým Nordkapom, je radosť mať teplé nohy v zime. ◄ reagovať
Indulonou som len raz jazyk aby nevrzgal. Ale nepomohlo. Dnes budem voskovat nech su nachystane na spolocnu ◄ reagovať
Som trochu OT ospravedlňujem sa ale nejde mi do hlavy keď mi vosk zabezpečí aby koža nesala a neprepustila vodu dnu do topánky, tak ako môže pustiť vodu alebo paru z topánky von. ◄ reagovať
Pouzivam Meindl sport wax, tento vosk som pouzil hned po kúpe a pouzivam tak raz za dva tri mesiace, vzdy ked z povrchu zlezie. Snazím sa aby povrch nezoschol a bol stale namazany aby koza nepraskla. Nemam problem brodit sa cely den v potokoch ci rose. Spray myslim nie je taký trvácny, inak este robia model Dovre pre ludi so sirokou nohou. ◄ reagovať
Meindl mozem doporucit. Manzelka ma na turistiku Islandy ja Air Revolution. Na polovacku mam na sezonu od jari do jesene Colorado na zimu Garnisch. Perfektná znacka, perfektna uzitkova hodnota. Nie su najlacnejsie, to je pravda, ale posluzia dlhu dobu. Ja nakupujem vo wilde.sk. ◄ reagovať
Mám Meindl Perfect a som nadmieru spokojný. Najprv som chcel Islandy, ale kvôli priedušnosti som chcel topánky bez Gore-tex a tak padla voľba na model Perfekt. S premokaním problém nemám,stačí ich správne ošetrovať. Na ošetrovanie väčšinou používam Meindl Sil-Proof, ktorý je špeciálne vyvinutý na Perfekty, ale aj s Meindl voskom mám veľmi dobré skúsenosti. Kupoval som tu: odkaz Typ: Tieto topánky sa ťažko rozchádzajú, pretože sú vyrobené zo silnej kože, ale dá sa to zjednodušiť ak kožu namočíte vo vode a potom ich idete rozchodiť. Ak je koža dobre navlhčená lepšie sa prispôsobí nohe a po uschnutí drží tvar. ◄ reagovať
Chlapi a skúšali ste čistý včelí vosk? Je to prírodný produkt tak ako koža žiadna chémia iba prírodná vôňa včelieho vosku. Vosk roztopím natriem hubkou topánku, a sušičom na vlasy nahrievam. Vychladnutý vosk sa zohreje na obuvi sa teplom roztiahnu póry a vosk sa vsiakne. Vyleštím a môžem chodiť po potoku a keď z neho vystúpim voda stečie a topánka je suchá. Vosk kožu zvláčni a ochráni. 1 kg vosku ti vydrží do smrti a stojí pár eur. ◄ reagovať
ahojte, ja tie islandy reklamovat nejdem, to vrzganie je len otravne, raz som to natrel zlahka indulonou, ale asi slabo lebo nepomohlo. Reklamovat idem garmish-e, lebo tam mi vypadava ta vnutorna vystielka. Sprej je naozaj malo to mi vydrzi tak pol vychadzky aj to po trave, v blate sa to hned vysucha. Ono to ani nepremoka ale ide o to aby sa zbytocne nenicili a vydrzali co najdlhsie. Prave bezim kupit vosk, dufam ze sa mi podari orginal od meindl. Staci to len navoskovat alebo to potom treba este niecim streknut? vydel som nieco na youtube a tam to potom este strekli sprejom. Inac vsade pisu ze po tom vosku bude nubuk cierny. je to len docasne alebo trvale zaciernene? vdaka ◄ reagovať
ja som si na prechodne obdobia zaobstaral Island Light MFS, kedze som s Island max. spokojny tak tento model Light mi prisiel uplne vhod. Je lahsi, ale je to stale island. ◄ reagovať
A este jedna dolezita vec pri troch paroch ponoziek, topanka nesmie tlacit lebo na tych miestach kde tlaci ti bude urcite zima. A ako napisal urssus na stand a postavanie su urcite aj lepsie topanky. Islandy su dobre pri aktivnom pohybe... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.