Prosim o radu možno to tu už bolo ale chcel by som vediet od vás konkrétny názor .
neviem sa rozhodnút medzi canon 500d alebo nikon d3100.
Fehir práve pre to ked nemáš peniaze kup si objektív za 300€ napríklad tentoodkaz je to ohnisko 400 predáva ho môj kamarát LacoĎuračka z Piešťan . A k tomu si kúp foták za 400 € odkaz ešte i s set objektívom a máš za 600€ komplet foták s dvoma objektívmi jeden uni druhý na zver zoom . Okrem toho získaš tým i velmi slušnú kameru . Foták za 500 euro s hračkarskym objektívom ti bude k ničomu . To by si bol naozaj sabucha II. Ten však zver nefotí tá sa fotí sama zo statívu bez fotografa preto je jedno aký ma objektív . Fotka je bez bokehu a ostrosti zašumela atd. ◄ reagovať
Edu čo si sa pobavil na tom že si chcem kúpiť foťák za 500 a objektív za 300 ? Nemám toľko penazí abi som si kupoval objektív za 1500 E a foťák za 1000 E ako ty ! Každý nieako musel začať a každý nezačal foťákom za 1000 E mne stačí za 500. ◄ reagovať
godi - dobrý príspevok! ferio - hlučnosť zrkadla u Nikonu mi spomínalo viacero fotografov i profesionál, aj preto vraj idú do Canona, v najnovších testoch D7000 zrkadlo vraj kope, čo neprospieva stabilite uchopenia a ostrosti snímok, ale ja som len amatér ◄ reagovať
Na tomto videu som stál hneď (cca pol metra) od kamery a fotil som Nikonom D5000. Počuť cvakanie, ako veľmi, posúďte sami. odkaz ◄ reagovať
Ja neviem, viem ti porovnať hlučnosť d7000-cky a canonu 450d, a tá 450-tka je o dosť hlučnejšia. A aj keď by sa ti zdala 7000-cka nejako hlučná, tak má tichý režim, pri ktorom nepočuť takmer nič :) A to kopanie zrkadla u nikonu je podľa mňa len taká fáma, neviem, možno len ako v podstate ,,nováčik" neviem také niečo posúdiť, ale mňa nekope :) ◄ reagovať
Ja som tiež s Nikonom spokojný. Mám však ohnisko len do 300 mm. Nie sú peniažky na dlhšie ohnisko, malá clona, ... ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.