dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Hodnotenie a bodovanie trofejí - diskusia

autor: maartin
pridané: 18.12.2007 18:04
zobrazení: 29 898
hlasov: 0

Všetko čo sa týka hodnotenia a bodovania trofejí,ako sa to buduje ? A je táto metóda správna a spravodlivá?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

Vlado2406
Chlapi,nebláznite prosím vás s takýmito diskusiami.Toto by sa malo riešiť na rade CIC a nie tu,nič tu nevyriešite a táto debata nikam nevedie.
Ja doplním len Štefanove slová,všetci čo sme tu na tejto stránke sa radšej snažme o to,aby sa odstrel zveri vykonával správne podľa platných predpisov a nežeňme sa za trofejou,lebo iba ten kto sa o zver stará môže dosiahnuť aj dobré chovateľské výsledky a kvalitnú trofej.Preto namiesto tejto diskusie,ktorou ako som napísal sa nič nevyrieši diskutujte na schôdzach PZ a snažte sa presadiť,aby sa nakúpili minerálne lizy pre zver,ktoré sú obohatené o minerálne látky potrebné pre zver,ktoré si zver len ťažko už v prírode nájde a o bodovaní nechajme rozhodnúť iných,na to určených ľudí.V CIC máme zastúpenie aj mi Slováci a týto ľudia zastupujú nás všetkých.K tejto diskusii už nemám čo dodať.Lovu zdar!
reagovať dať hlas

zoradiť
Zobrazené 41-69 z 69
Hekler
... môžete pre istotu aj vynásobiť číslom 1, alebo aj menším, podľa teploty vody a tlaku vzduchu, pri mori aj podľa množstva soli na liter vody, na palube lietadla alebo obežnej dráhe je to podľa koeficientu príťažlivosti podľa výšky letu ... (:: príspevok berte ako dôsledok môjho prehriatia z tepla
Edu
Goret s tým vydelením číslom 1 si ma dostal :-D
goret
trochu fyziky: objem parožia = objem ním vytlačenej vody, objem vody môžeme zmerať v mernom valci, aký sa používa napr. na meranie zrážok, alebo vodu môžeme odvážiť a jej hmotnosť v kg vydeliť číslom 1 a tak zistiť jej objem v litroch, pretože 1 liter vody má hmotnosť približne 1 kg
franc
objem parožia dostaneš ak od celkovej váhy trofeje odrátaš váhu trofeje ponorenej do vody . do vody ponoríš len parožie po vrch ružíc
kaso79
Objem a hmotnost su dve rozdielne fyzikalne veliciny.
Hunter357
objem srnčieho parožia -

Objem parožia u srncov dostaneme odvaženim ponoreného parožia do vody alebo ?

Edu
Každá medajla ukazuje kvalitu .Nie len v poľovníctve ,ale v každom športe. Len Milota si myslí asi ,že potom beháme so zlatou medajlou po krčme na krku a machrujeme :-D Hahaha . Ja si myslím ,že u Miloty je jeden problém ,ktorý by jej všetko vyriešil : odkaz
lubto
Edu výstižnejšie sa to už asi ani nedalo napísať, posledná veta Tvojho príspevku ma konečne aspoň na konci dňa donútila usmiať sa... K téme sa nevyjadrím, ako už bolo naznačené nižšie nemá to zmysel. Nepoľujem kvôli bodom ani medailám, takže či sa boduje tak alebo onak a či za "x" bodov je taká medaila a za "y" bodov iná je mi srdečne jedno. Pre mňa bodová hodnota znamená jeden z ukazovateľov kvality chovu/populácie zver.
Edu
milota polovníctvo je hlavne chov zveri . Za týmto účelom sa udržujú určité kmeňový stav a zušlachťuje sa i chov zveri . Nepoľovnícka verejnosť najmä z betonových sídlisk ,žial chov a lov zveri nemôže pochopiť a už vôbec nie mu na odbornej báze rozumieť . Sem tam sa stane ,že na túto stranku príde nejaká žena chovajúca yoršíka odeteho do ružových šatočiek papajuceho tie najlepšie konzervové mäsko od najreklamovanejších značiek obuteho v topanôčkách ,každodenne kupajúceho sa obšťastnovaného boskávaním milovanej paničky až po maximum jej lásky až po intímnosti :-D To bol samozrejme iba príklad paničky zo šiesteho poschodia betónového sidliska milujúcej zvieratká celým srdiečkom .Ktorá sa má potrebu ukázať ,že má zrovna dnes svoje dni a ukáže tým bezcitným vrahom krásnych zvieratiek aký sú zlý ožratý , debilný a búchaním do klaves sa jej tlak zrazu znižuje ba príde až úľava:-D Realita a chov divej zveri je niečo diametrálne iné !!! Vakcinujeme proti besnote ,proti moru podávame liečivá proti parazitom ,čiastíme studničky ,prikrmujeme jadrom ,lieč. soľami , plníme krmne zariadenia obj. krmivom podavame letninu zakaldáme políčka atď . Samozrejme každý kto chová a chce zušlachťovať chov a udržiavať nejaký optimálny stav zveri musí tak dozverovať a obnovovať krv v chove ako ju i selektívnym spôsobom loviť .Neloví sa vtedy keď to nedovoluje početnosť . Tie medajle nezaviď :-D žiaden strach tie medajle nedostávajú poľovníci :-D Tak ako si si to Ty predstavovala . Tie dostávajú trofeje ,ktoré takto poukazujú na správnosť alebo nesprávnosť chovu . Či je chov zušlachťovaný ,alebo zdegenerovaný a či sa zlepšuje alebo zhoršuje chov . Prípadne či vykazuje špičkovú kvalitu chovu . Takže alkohol a kvalitný chov nemajú toho veľa spoločného podľa mňa :-D Skús stránku LOZ VLK tam u elektrikára určite nájdete spoločnú reč .
findula
Milota jak bych to řekl slušně.No zkrátka jsi debil!
orol
Milotka, Ty chceš zmeniť celý svet? Práve ľudia s takýmto dubióznym myslením a názormi, aký prezentuješ, by mali bezpodmienečne a čím najrýchlejšie vyhľadať pomoc psychológa, v Tvojom prípade ale najlepšie pomoc psychiatra. Urob to ale naozaj čím skôr, pokiaľ štádium Tvojej choroby neprerastie do nežiadaného chronického štádia. P.s- kecy si naozaj nechaj pre seba a snaž sa na túto odbornú poľovnícku stránku prispievať zmysluplnejšie a tak, aby si ju nedehonestovala a neiritovala ľudí, ktorí na rozdiel od Teba majú hlavu a myseľ v poriadku.
milota
ja si myslim, ze uz ta myslienka vystavit si kus zabiteho zvierata ako trofej je uchylna. Skus sa o tom poradit s nejakym psychologom. Urcite spolu najdete lepsi sposob, ako riesit tvoje rozcuchane sebavedomie. Vole, ze medajly. Za co prosim vas? Myslim to vazne, vyhladajte odbornu pomoc. A vacsina z vas aj protialkoholicke. Pomozete tym nielen sebe ;)
jagter
..ďakujem..
medvěd 51,53,55 vlk 40,41,42 rys 23,24,5 26 liška 24,24,5 25 jezevec 22, 22,5 23
maros17
Pozri v nejakej knihe o poľovnictve.
jagter
....vie mi prosím niekto povedať podľa akých bodových hodnôt sa u šeliem pridelujú medajle?..
Edu
:-) len
hornet22
Edu len alebo až ?
Edu
hornet 22 suhlasím možno však len 80% :)
hornet22
osobne by som na hodnotení nemenil nič, keby sa dalo vymenil by som 50% z "poľovníkov" ktorých poznám
hornet22
... na chovatelských prehliadkach sa aj u uhynutých jelenov mala vyznačovať chovnosť červenou bodkou, podĺa nového zákona budú teraz len zaradené v samostatnej sekcii, je jedno či sú ulovené alebo uhynuté
Edu
O ďakujem Evička
lesnica1
áno, hodnotí sa aj genetická kvalita a nie len správnosť regulácie a selekcie. Takže aj trofej zo zveri ulovenej, aj uhynutej.
Edu
Ja by som mal otázku či pri uhyne sa trofej tiež boduje prípadne či môže získať medajlu?
alan
Vie niekto kedy a kde bude chovatelská prehliadka trofejí na liptove?
eurolaznik
Vie mi niekto napísať aktuálne bodové hodnoty medailí u trofejí šeliem. Ďakujem.
Tominko
su na to určení ľudia
Vlado2406
Chlapi,nebláznite prosím vás s takýmito diskusiami.Toto by sa malo riešiť na rade CIC a nie tu,nič tu nevyriešite a táto debata nikam nevedie.
Ja doplním len Štefanove slová,všetci čo sme tu na tejto stránke sa radšej snažme o to,aby sa odstrel zveri vykonával správne podľa platných predpisov a nežeňme sa za trofejou,lebo iba ten kto sa o zver stará môže dosiahnuť aj dobré chovateľské výsledky a kvalitnú trofej.Preto namiesto tejto diskusie,ktorou ako som napísal sa nič nevyrieši diskutujte na schôdzach PZ a snažte sa presadiť,aby sa nakúpili minerálne lizy pre zver,ktoré sú obohatené o minerálne látky potrebné pre zver,ktoré si zver len ťažko už v prírode nájde a o bodovaní nechajme rozhodnúť iných,na to určených ľudí.V CIC máme zastúpenie aj mi Slováci a týto ľudia zastupujú nás všetkých.K tejto diskusii už nemám čo dodať.Lovu zdar!
MAX2
Určite nemám správny názor, ale ma to nejako zvlášť neirituje. Nelovím pre body, takže mi to žily netrhá. Necítim sa kompetentný, nevyznám sa v tom, ale sa rád poučím.
Zobrazené 41-69 z 69

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.