Všetko čo sa týka hodnotenia a bodovania trofejí,ako sa to buduje ? A je táto metóda správna a spravodlivá?
Chlapi,nebláznite prosím vás s takýmito diskusiami.Toto by sa malo riešiť na rade CIC a nie tu,nič tu nevyriešite a táto debata nikam nevedie.
Ja doplním len Štefanove slová,všetci čo sme tu na tejto stránke sa radšej snažme o to,aby sa odstrel zveri vykonával správne podľa platných predpisov a nežeňme sa za trofejou,lebo iba ten kto sa o zver stará môže dosiahnuť aj dobré chovateľské výsledky a kvalitnú trofej.Preto namiesto tejto diskusie,ktorou ako som napísal sa nič nevyrieši diskutujte na schôdzach PZ a snažte sa presadiť,aby sa nakúpili minerálne lizy pre zver,ktoré sú obohatené o minerálne látky potrebné pre zver,ktoré si zver len ťažko už v prírode nájde a o bodovaní nechajme rozhodnúť iných,na to určených ľudí.V CIC máme zastúpenie aj mi Slováci a týto ľudia zastupujú nás všetkých.K tejto diskusii už nemám čo dodať.Lovu zdar!
tu su zoznamy len slovenskych najsilnejsich... odkaz neviem ci CIC ma zoznam rekordov zverejneny niekde, patral som po tom davnejsie...a nenasiel. ◄ reagovať
Vie mi niekto povedať kde by som našiel hodnoty svetových rekordov našich druhov zveri ? Na CHPT v Prešove je šakal zlatý s hodnotou 29,54 o 2,5 boda navýšil slovenský rekord (neoficiálne). ◄ reagovať
Lebka vlka - 45,04 cic, Jan Hovorka, Bardejov, 1950 býv. svetový rekord. ◄ reagovať
Nevedeli by ste mi poradiť kde by som našiel Národné/Svetové rekordy ulovenej zveri? ◄ reagovať
kde by som mohol najst tabulky CIC najsilnejsich svetovych trofeji?.dakujem ◄ reagovať
Doporučuji si obstarat knížku od K. Klusáka Hodnocení loveckých trofejí zvěře z celého světa ◄ reagovať
sempervivum - Body sú len za tmavohnedú až čiernu farbu v rozsahu 0,5-1 b ; za svetlohnedú je O b.( Podrobnejšie rozpísanú tabuľku som dosial nevidel, čiže záleží na odbornosti a skúsenosti posudzovateľov .) ◄ reagovať
Poprosim ta kde najdem tabulky merania a ohodnotenie diviacie kly. Potrebujem , hlavne presne na prirazky a zrazky. Svetlohneda farba, na horne kly kolko ma prirazky ? 0,5 bod? Obe prave a lave. Dolne tiez podobne Dakujem ◄ reagovať
mepl - Druhý krát keď niečo napíšeš tak si to aj prečítaj !!! Bodovacia tabuľka ,aj ako na to, je tu :odkaz ◄ reagovať
diviačie kly - Chcem sa opitať ako da merajú kly berie sa tam vonkajší priemer ◄ reagovať
šakal tak ako líška, čiže: bronz 24,00 - 24,49 / striebro 24,50 - 24,99 / zlato 25,00 a viac bodov ◄ reagovať
Hodnotenie trofeje šakala zlatého. - Pomôže mi prosím Vás niekto dopátrať sa po bodové hodnotenie lebky šakala zlatého ?Chcem vedieť výšku bodov na zisk medailového hodnotenia.Neviem sa dopátrať.Ďakujem.Boli už na Slovensku ulovené jedince hodnotené medailou? ◄ reagovať
Čo sa pokladá za Strednú vetvu - Zdravím Vás.
Chcel by som sa Vás opýtať čo sa pokladá za strednú vetvu.... Kedy je stredná vetva strednou vetvou a kedy by sme mohli hovoriť o výsade v korune(respektíve vetve vlčej)...
Totižto videl som jeleňa ktorý ju mal nasadenú na ľavej strane vysoko oproti strane pravej a končila v korune.(respektíve mohlo ísť o vetvu vlčiu) existuje presná definícia strednej vetvy ? (kde má presne byť, dáke % podľa dĺžky kmeňa?)
Alebo je to len na hodnotiacej komisií ako to posudzuje? Pretože pokiaľ 2-10r. jeleň nemá strednú vetvu je vlastne výradový ak sa nemýlim.
Prosím Vás skúste skúste niečo k tejto téme načrtnúť.
Ďakujem.
◄ reagovať