motaq, asi sa nerozumieme. Ja testujem puškohľad, teraz, keď je sneh. Aj dnes som sedel do 16,30 hod a sledoval, zapínal rôzne polohy. Do tohto času na vzdialenosť susedného svahu do cca 300 m, ktorý pozostával z troch niekdajších lúk, dve sa ešte kosia, jedná už nie, podelené priekopami na odvod vody po daždi, ktoré sú už zarastené stromami – smrek, osika, borovica cca od 3-10 m, som bez problémov rozoznal všetko. Na snehu bolo možné strieľať bez osvetlenia, po zamierení na smrekový porast, už kríž splýval s pozadím a hoci je ešte použiteľný, aj viditeľný, ale len v krajnom prípade. Zapnutie osvetlenia kríža na stupeň č. 1 je viditeľné, ale tak slabé, že je vidieť iba fakt, veľmi slabo a kľudne si prihodíš ešte 3 kliky, kríž je už super viditeľný, ale zároveň Ti ešte neosvecuje vnútro puškohľadu a neprekáža v mierení. Proste Ťa nevyrušuje. Dvoj násobný jas je až po č.10, t.j. ak klikneš 11-tý krát, zreteľné vidíš dvojnásobné zvýšenie jasu, čiže je to už denný režim. Potom od č. 11 do č. 24 už iba postupné zvyšovanie jasu. To znamená, že na nočný režim máš 10 stupňov rôznej intenzity osvetlenia kríža, alebo ak chceš zámernej osnovy, podľa typu, alebo veku oka daného používateľa . Akú intenzitu a farbu si nastavíš, taká nabehne pri opätovnom zapnutí kríža, ktorý vypínaš stlačením a podržaním oboch tlačidiel +, aj - , alebo sa vypína automatický aj sám, ale poviem Ti pravdu, nestopoval som čas. Ak je slabá baterka, tak ma sám puškohľad na to upozorní, neviem ako, ale keď to príde, napíšem Ti. Na ďalšie otázky, čiže typy puškohľadom Zeiss Ti odpoviem postupne, veď nepoletím kvôli Tebe a ostatným rypákom 100 km, len aby som Ti dnes odpovedal. Ak by ste sa boli chovali slušnejšie, tak by som to bol aj spravil.