POZOR !!!!!! POZOR !!!!!! VÝSLEDOK TESTU PUŠKOHĽADU HAWKE !!!!!!!
Test bol zrealizovaný podľa plánu a to 12.05.2012 o 10,00 hod na strelnici v Prešove. Opíšem podrobné celý priebeh, ak na niečo zabudnem, nech ma prítomní doplnia. Na strelnicu som prišiel o 09,45 hod a našiel som tam, asi 20 kandidátov, ktorý mali streľby z malorážky, tak som trochu zapochyboval o ďalšom priebehu. No na desiatu prišiel Vlado a zapísal nás na strelnicu a komisár nás uistil, že za chvíľu končia a o 10,20 hod už bola strelnica naša. Doniesol som tiež stojan, no Vlado mal lepší, tak som upol pušku do stojanu a osadzovali sme puškohľad, nakoľko montáž som dal počierniť. Prvá rana išla v pravo hore a po prestavení kríža som už terč netrafil. Vlado mal súrne povinnosti, tak sa zbalil a odišiel. Medzi prítomnými bol aj Mauser98, ktorý sa ujal celej organizácie nastrelenia puškohľadu. Krabicu s terčom sme dali na 50 m, po suchom nastavení strelil Mauser98 dve v ľavo – obr č 2, sfotil som už len lepky, po prestavení kríža išla rana na stred – obr č 2 - lepka. Tak sme strieľali na veľký terč na 100 m no guľa narazila na konštrukciu a zničila terč. Preto sme pôvodnú krabicu dali na 100 m a výsledok je na obr č 1. Mauser98 strelil 1 a 2 dúfam, že bez komentára, potom som strieľal ja aj Muro no brali sme na spodný okraj. Mauser98 potom ešte kríž znížil, aby to bolo nastrieľané aspoň cca na 150 – 160 m. 9 a 10 rana, bola strelivom MFS 9,7 g, preto išli vyššie. Počas prestávky Mauser98 ešte nastrelil puškohľad kolegovi z Drienice. Testom sme zistili, že zasunutím gule nábojov S&B a MFS do hlavne, bola medzera medzi hlavňou a nábojnicou len 1 mm a pri RWS sa nábojnica dotýkala hlavne, ktorá bola však riadne horúca. No keď som prišiel domov, tak už pri RWS bola medzera asi 0,5 mm. Pre mňa je to už dôvod popozerať sa po novej guľovnici. Tu by som sa chcel poďakovať Mauser98, za jeho nevšednú pomoc a zároveň obdivujem jeho kľudnú povahu a rozsiahle znalosti z oblasti poľovníctva. Všetci prítomní sa zhodli v názore, že puškohľad Hawke je super, veľmi dobre sa doň pozerá, neskresľuje, nemá efekt šošovky, osvetlenie kríža na deň úplné postačujúce, strieľali sme pri červenom osvetlení na priblížení č.6. Kúpou tohto puškohľadu sa nedá nič pokaziť. Na koniec sme si dali klobásky a zaliali čerstvou Ľubovnianskou vodou. „Poľovníctvu, chovu a lovu zdar“ !!!! Po sezóne, ak bude úspešná sa znovu prihlásim a podelím sa s majiteľmi Hawke o nové skúsenosti.
Foto ma názov Hawke 01, kategória: zbrane, Obr č.1, zajtra pošlem Obr č.2